Baldur's Gate 2

Problémy, zážitky, rady či pořádání LAN party

Moderátor: Baneshee

H3x
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Baldur's Gate 2

Příspěvek od H3x »

Hry moc nehraju ale ted se mi dostalo do ruky Baldurs Gate 2 a je to bomba :) mam ale problem nejak nechapu ty cisla u zbrani napr. 1k8 nebo 2k5 Moch by mi to nekdo vysvetlit ?
Athlon XP 2400+@200x11.5 Vcore 1.75, 2x 512DDR 450Mhz(A-DATA), GeForce Ti4200, Asus A7N8X-E
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

Vychazi to s deskovych her.
1k8 je 1 hod osmihranou kostkou tedy 1-8.
2k5 jsou 2 hody petihranou kostkou tedy 2-10.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tyhle výpočty se dost uplatní třeba při výběru zbraní ... je rozdíl když máš u zbraně napsáno 1k8 nebo 2k4, který je lepší.

Jinak BG2 je super hra, i když bych si nejdřív bejt tebou zahrál jedničku.
Goldnoob team proud member!
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

vyhladaj si navody alebo nejake pokecy ku hre. NA nete je toho moc vysvetlene aj v jazyku ktoremu budes rozumiet. Pozri napr www.abecedaher.cz alebo bonusweb.cz. najdes toho spustu vysvetliviek.
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

show must go on..
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

v každým případě projdi manuál - hrát BG bez něj je o ničem :wink:
ignorelist: kremrole a dezoláti
Fe3C
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Fe3C »

zombie píše:v každým případě projdi manuál - hrát BG bez něj je o ničem :wink:
nie!!! pekne bez navodu. Len tak je to to prave orechove. Ale ak zombie mysli proste nejake vysvetlivky a popis postav a predmetov a podobne, taktiky.... tak to hej.
AMD X2 5000+, 2x1 GB DDR2 800 , Asus M2N SLI Deluxe, Asus GF9600GT, SB Audigy 4
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Fe3C píše:
zombie píše:v každým případě projdi manuál - hrát BG bez něj je o ničem :wink:
nie!!! pekne bez navodu. Len tak je to to prave orechove. Ale ak zombie mysli proste nejake vysvetlivky a popis postav a predmetov a podobne, taktiky.... tak to hej.
jasně, nemyslím návod ale MANUÁL. v něm jsou tabulky postav, zbraní, kouzel apod. - při generování postavy je manuál neocenitelnej - přesně je vidět kdy se vyplatí do něčeho dát bod a kdy už ne, atd.
Jiri Drak
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jiri Drak »

zombie píše:jasně, nemyslím návod ale MANUÁL. v něm jsou tabulky postav, zbraní, kouzel apod. - při generování postavy je manuál neocenitelnej - přesně je vidět kdy se vyplatí do něčeho dát bod a kdy už ne, atd.
Presne tak, bez detailni znalosti jednotlivych postav tezko vytvoris kvalitni skupinu a vyuzijes vlastnosti jednotlivych postav.
MB Asus P7P55D-E, CPU Core i5-750@3700MHz, RAM 16GB, VGA Radeon RX Vega 56
Tornquist
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tornquist »

zombux píše:
Fe3C píše: nie!!! pekne bez navodu. Len tak je to to prave orechove. Ale ak zombie mysli proste nejake vysvetlivky a popis postav a predmetov a podobne, taktiky.... tak to hej.
jasně, nemyslím návod ale MANUÁL. v něm jsou tabulky postav, zbraní, kouzel apod. - při generování postavy je manuál neocenitelnej - přesně je vidět kdy se vyplatí do něčeho dát bod a kdy už ne, atd.
Jo jo, u manualu od BG2 sem stravil vic casu nez u kdejaky knizky. Hlavne sem si porad cet popisky u hrdinu, co muzes mit ve skupine,... to byly casy...:)
Hrali ste datadisk? Dost se mi libil, ale prislo mi, ze nektery souboje tam byly nehorazne tezky.
Barton 2500+@3200+, Epox 8RDA3+, 512MB 450MHz A-DATA, Radeon 9800 PRO, 2x Hitachi 160GB SATA, AC 2TC, LG DVD-RW, Sunbeam Acryl case, Fortron 350W 12cm FAN, 3x zelenej Primecooler, Neonlight katoda zelená, Eizo L465, Intellimouse Explorer 4, reklamní podložka pod myš:o), UPC 12Mbit
zombux
Odborník PCT
Odborník PCT

Příspěvek od zombux »

Tornquist píše: Hrali ste datadisk? Dost se mi libil, ale prislo mi, ze nektery souboje tam byly nehorazne tezky.
Hlavně Demogorgon byl hodně drsnej :)
shadow
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od shadow »

To bylo prave naprosto dokonaly. Prava RPG vyzva. To dneska uz to neni ono. NWN, KOTOR atd. vsechno mnohem jednodussi.
show must go on..
Logue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Logue »

Pred nedavnom som dohral Planescape:Torment a chcel by som skusit
Baldura 2.

Rad by som sa spytal ake su hlavne rozdiely..
Je tam aspon lepsia grafika a plynulejsie animacie ?
Tiez by som ocenil prepracovanejsie fungovanie sveta...atd

A tiez ci pochopim pribeh bez hrania BG 1..?
NoTHX
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od NoTHX »

Logue píše:A tiez ci pochopim pribeh bez hrania BG 1..?
omlouvám se že to řeknu bez servítků, ale hrát BG2 bez BG1 je podle mne zvěrstvo :oops:
CeBrk
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CeBrk »

Logue píše:Pred nedavnom som dohral Planescape:Torment a chcel by som skusit
Baldura 2.

Rad by som sa spytal ake su hlavne rozdiely..
Je tam aspon lepsia grafika a plynulejsie animacie ?
Tiez by som ocenil prepracovanejsie fungovanie sveta...atd

A tiez ci pochopim pribeh bez hrania BG 1..?
Příběh Baldur's Gate 2 bez znalosti prvního dílu pochopíš, ale rozhodně ti ujde spousta skutečností a odkazů na předchotí události. Baldur's Gate + Baldur's Gate 2 + Baldur's Gate 2 Throne of Bhall tvoří jednotnou sérii jenž na sebe navazuje. Ovšem jak říkám, pokud první díl neseženeš, můžeš začít dvojkou. Jen se musíš smířit s tím, že pár náznaků a skutečností ti asi nedojde.

Pokud jde o grafiku, težko říci. Planescape Torment běhal jen v rozlišení 640 x 480. BG2 můžeš oficiálně použít i 800 x 600 a neoficiálně (v menu to tuším nebylo až tak vřele doporučováno) i mnohem vyšší. Problém je v tom, že pak jsou postavy a vůbec všechno příliš dorobné. Hra je stavěna právě na ta rozlišení 640 x 480 a 800 x 600. Detailnost grafiky je u BG2 asi krapet vyšší, než u PT. Animace si už moc nepamatuji, ale myslím že tady vede pro změnu PT.

Co se týče samotné hry, dá se stručně říci, že v BG2 je všeho mnohem víc. Zbraní, NPCček, questů, nepřátel, lokací, atd... PT má ale zase více rozhovorů a lepší příběh. V BG2 se můžeš těšit i na speciální questy pro jednotlivá povolání, questy spřažené s některými NPCčky v partě. Můžeš tu získat vlastní usedlost (pro každé povolání jinou). Jsou tu romance, více RPG vlstností, více kouzel, hra je celkově pestřejší... no prostě je tu všeho mnohem víc než v PT. Velkou změnou jsou i souboje. V BG2 jsou složitější a taktičtější. Plno nepřátel má různé magické ochrany a široký repertoár útočných kouzel. Někteří nepřátelé jsou zase na něco imunní, atd... Samotný boj je prostě někdy dost slušná zabíračka. Oproti PT určitě. Ovšem jak už jsem řekl, PT rozhodně vede v příběhu a je celkově takový více filozoficky intelektuální.
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Logue píše:A tiez ci pochopim pribeh bez hrania BG 1..?
Já bych rozhodně začal nejdříve jedničkou (ideálně i s datadiskem). Jak už bylo napsáno, tak budeš lépe chápat spoustu souvislostí a navíc pro mě je BG1 na vyšší pozici než BG2.
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

pokud nezkousneš grafiku BG1, tak si zahraj ToEE (Temple of Elemental Evil).
Vypíchnu za pozitiva, že začátek i konec hry záleží na přesvědčení skupiny. A tomu odpovídá i znění main questu hry.
Je tam Fraggarach (a jeho dvojče) a můžeš si zahrát ve skupině i s Giantem Scorpem. Je tam funkční craft systém. Pravidla by měla být 3.5

A modařská komunita rozšířila i celkovou hru.

PS:ještě je tam možnost pro HC hráče - hrát za groupu vytvořenou bez rerollingu a kill party= end hry. Ale to je fakt hardcore varianta :-)
7800x3d | Thermalright Phantom Spirit | X670E Tomahawk WiFi | RX 9070XT Pulse | 2x32 GB DDR5 6000MHz cl30 | NVMe WD850x 2TB | NVMe 1TB | 3,84TB SSD PM883 | MaxTytan 1050W Titanium | Fractal Define R6 | Viewsonic 2758-2KP-MHD
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

jsykora píše:pokud nezkousneš grafiku BG1 ...
Hm, je fakt, že omezení na rozlišení 640*480 asi na nějaké 17(19)" LCD nevypadá zrvoan nejlíp, ale to je problém pouze prvního dílu. Ve dvojce jde tuším oficiálně nastavit i 800*600 (možná 1024) a neoficiálně mnojem víc.

Každopádně bez ohledu na rozlišení, je grafika super, to jsi mě docela naštval tou větou :roll:
jsykora
Nováček
Nováček

Příspěvek od jsykora »

mno, Thellwine - koupil jsem si cca před půl rokem BG1+BG2 (stálo to snad jen 200Kč) a zarazil mne rozdíl mezi zidealizovanou vzpomínkou a realitou. Grafika byla už dost zastaralá (na LCD nic moc).
Nic to nemění na tom, že sérii BG miluju, jen aby to překous :-) Mám na ní skvělé vzpomínky (hráli jsme to po síti s kámošema a reinkarnujem znovu partu do NWN2).

Hned jsem nabídl jinou- taky pravou- RPG variantu. Lidí, co dneska jsou ochotní hrát tento typ her moc nepřibývá.
7800x3d | Thermalright Phantom Spirit | X670E Tomahawk WiFi | RX 9070XT Pulse | 2x32 GB DDR5 6000MHz cl30 | NVMe WD850x 2TB | NVMe 1TB | 3,84TB SSD PM883 | MaxTytan 1050W Titanium | Fractal Define R6 | Viewsonic 2758-2KP-MHD
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

jsykora píše: ... zarazil mne rozdíl mezi zidealizovanou vzpomínkou a realitou. Grafika byla už dost zastaralá ...
Já jsem měl BG1 nainstalovaný ještě rok zpět a Icewind Dale 1 jsem dokonce hrál někdy kolem května letošního roku a pořád mi ta grafika přišla v pohodě :)
Odpovědět

Zpět na „Hry a zábava“