Gigabyte 965P-DS4 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

[CZ]Airwolf[OC] píše:
Drummz píše:cus, potrebuju poradit. Jake mam koupit paměti k této desce chtel sem kit 2x512 od corsairu, ale jejich expedicni doba je neznama. Takze se ted rozhoduji mezi Corsair 1GB 677MHz s casovanim CL5 v singlu nebo pak tydle Geili, jsou o rad vyssi tj 800MHz frekvence a stoji cca stejne jak ty corsairy. Ma někdo ty geily, jake mate zkušenosti? Neni u tech geilu nejakej problem s casovaním a napětim?? Potrebuju radu co nejdřiv, do konce týdne to potřebuji mít sestavené. PLS hlavně mi neraďte ať si koupim osmikila od corsairu. Taky bych je hned bral, ale bohuzel sem blokovanej rozpočtem. O kingstomech sem cetl, ze jdou blbe pretocit, takze sem o nich neuvazoval. Chci provozovat OC. Sestava bude DS4, E6400, seasonic s12, x1650 PRO, seagate baracuda SATAII
pokud je stejna cena ber vyssi frekvenci, kterou zvladaji jako default. a kingstony 1GB HyperX 750MHz jsou OC jak vino tak nevim co jsi kdy cetl naposled (strop maji az u 980 dle kusu, 900 da snad kazdy).
Hmm, tak to asi pudu do tech geilu. Nebo myslite, ze by byly ty HyperX kingstomi lepsi nez ty geily?? Jak se daj taktit ty geily?? Napiste nekdo, kdo je má.
bugssy
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bugssy »

sice GEILi nemam ale mam zato Kingston HyperX 750 CL4...
momentalne ich mam na 800MHz s casovanim 5-5-5-15 pri 1,9V.. s tymto casovanim som sa dostal az k 940MHz pri 2,1V.... s casovanim 6-6-6-18 az k 980MHz 2,1V...
cize osobne mozem tieo RAMky len a len odporucit... a za tu cenu su proste BEST
Water cooling: EK-Quantum Velocity D-RGB AMD - Full Nickel, Laing DDC-1T + Barrow PBTS28-W1 PMMA + Barrow 140mm cylinder water tank, Alphacool NexXxoS ST30 Full Copper 360
MB: ASUS ROG Strix B550-F Wi-Fi CPU: AMD Ryzen 5 5600X +150PBO RAM: Crucial Ballistix 2x16GB 3800MHz 16-18-18-38 1T 1,35V VGA: ASRock Radeon RX 6900 XT OC Formula HDD: Samsung 970 EVO Plus 500GB + Samsung 970 EVO 1TB + 850 EVO 1TB Power: Corsair RM850x Shift Case: Fractal Design Define R6 Black TG Monitor: LG OLED42C4 Keyboard: Logitech G915 Lightspeed US GL Tactile Mouse: Logitech G403 Headphones: Audio-gd NFB-12 > Fluid Audio F5 / Sennheiser HD 555@HD 595 mod OS: Windows 11 Pro
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

bugssy píše:sice GEILi nemam ale mam zato Kingston HyperX 750 CL4...
momentalne ich mam na 800MHz s casovanim 5-5-5-15 pri 1,9V.. s tymto casovanim som sa dostal az k 940MHz pri 2,1V.... s casovanim 6-6-6-18 az k 980MHz 2,1V...
cize osobne mozem tieo RAMky len a len odporucit... a za tu cenu su proste BEST
tak to je pěkný, tak už jenom někoho kdo řekne něco o těch geilech a jsem rozhodnutej :)
Protlak
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Protlak »

zdar... jaky na tyhle desce mate kdo RAMky ? ja planuju DS4 + C2D a porad se nemuzu rozhodnout :sad: OCZ, G.skill, Corsair nebo Geil ? ktere z nim by jste mi doporucily ( DDRII 800 2x512 MB ) ? Nejde mi ani tak o brutalni pretaktovani jako spis o bezproblemovy chod a kvalitu. Diky =)
PC: C2D E6400,Gigabyte GA-965P-DS4, 2GB DDR2 800, GF 7600GS, celkem 500 GB na HDD, 19" LCD PHILIPS 190S6
NTB: Asus A6Kt TurionMT34 1.8ghz, 1GB RAM, X1600, 100GB HDD
euforik
Nováček
Nováček

ramky?

Příspěvek od euforik »

No ja mam kupenu 1x Corsair CM2X1024 - 6400 5-5-5-12
Este som ju ale neskusal :) lebo nemam eset procak a graficku. Viem ze nepojde zatial DUAL ale casom dokupin dalsiu lebo dnes uz je aj tak 1GB stadnard a pri windowse Vista sa bude potreba pamate splhat...
Hosenfeld
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hosenfeld »

K těm Geilům mam 2x1GB CL 4-4-4-12 při napětí 2.1V a s DS-4 asi nemakají tak, jak by měly. Při zvýšení napětí v BIOSU na 2.1V a nastavení časování na CL4 mi ani nenaběhnou wokna. Naběhnou jenom při 2V, ale to je systém nestabilní. Proto jedu na 1.87V(podle everestu) při CL 5-5-5-15. To jsou OK. Každopádně bych teďka asi vzal ty Kingstony 750MHz CL4, protože jsou o litr levnější.
MB: ASUS P8Z77-V LX | CPU: Intel® Core™ i5-3570K | RAM: 8x2GB DDR3 1600MHz Kingston | GPU: Gigabyte GTX680 | HDD: SSD Intel320 120GB+ 3TB HDD | Zdroj: Seasonic 620W | Case: Thermaltake Matrix VX VD3000BWA | Monitor: Dell U2410 | Sound: Creative X-Fi XtremeGamer
Njuska
Nováček
Nováček

Příspěvek od Njuska »

Drummz píše:cus, potrebuju poradit. Jake mam koupit paměti k této desce chtel sem kit 2x512 od corsairu, ale jejich expedicni doba je neznama. Takze se ted rozhoduji mezi Corsair 1GB 677MHz s casovanim CL5 v singlu nebo pak tydle Geili, jsou o rad vyssi tj 800MHz frekvence a stoji cca stejne jak ty corsairy. Ma někdo ty geily, jake mate zkušenosti? Neni u tech geilu nejakej problem s casovaním a napětim?? Potrebuju radu co nejdřiv, do konce týdne to potřebuji mít sestavené. PLS hlavně mi neraďte ať si koupim osmikila od corsairu. Taky bych je hned bral, ale bohuzel sem blokovanej rozpočtem. O kingstomech sem cetl, ze jdou blbe pretocit, takze sem o nich neuvazoval. Chci provozovat OC. Sestava bude DS4, E6400, seasonic s12, x1650 PRO, seagate baracuda SATAII
Mam GEIL 2x512MB, 800MHz, CAS 4-4-4-12 a naprosta spokojenost. Jedu na 800MHz s casovanim 4-4-4-12 a defaultnim napetim 2,1V (ktere ovsem musis manualne nastavit). Na desce mam BIOS F6 a opravdu parada!!! Kupoval jsem je asi pred mesicem a cena byla naprosto bezkonkurencni (az kupodivu)!!! Stejny s CAS 5 byly asi o litr drazsi :?: :shock: . Taky jsem na ne asi 2 mesice cekal :-/
P.S: Navic GEIL je pomerne solidni znacka!!!
Naposledy upravil(a) Njuska dne pon 4. pro 2006, 21:45, celkem upraveno 1 x.
Oi!@n
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Oi!@n »

Protlak píše:zdar... jaky na tyhle desce mate kdo RAMky ? ja planuju DS4 + C2D a porad se nemuzu rozhodnout :sad: OCZ, G.skill, Corsair nebo Geil ? ktere z nim by jste mi doporucily ( DDRII 800 2x512 MB ) ? Nejde mi ani tak o brutalni pretaktovani jako spis o bezproblemovy chod a kvalitu. Diky =)
Koukni ke me do popisu ;-)
Macbook Pro 13 2020 | i5 / 16 /512
Rean
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rean »

prf.KuBA píše:Ono není na škodu si BIOS, ve chvíli kdy vyjde nový, přeflashovat. :roll: Hlavně ze začtku novější BIOSy řešily přesně tyhle problémy s cyklováním.
Pochybuju že to bylo jenom tím starším BIOSem. Speciálně u téhle desky je to vypínání dost časté. Novější BIOS sem tam dát jaksi nestihl, když mi po spoustě pokusů opět board ne a ne naběhnout, radši sem ho vyšrouboval a reklamoval...
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Drummz »

Rean píše:
prf.KuBA píše:Ono není na škodu si BIOS, ve chvíli kdy vyjde nový, přeflashovat. :roll: Hlavně ze začtku novější BIOSy řešily přesně tyhle problémy s cyklováním.
Pochybuju že to bylo jenom tím starším BIOSem. Speciálně u téhle desky je to vypínání dost časté. Novější BIOS sem tam dát jaksi nestihl, když mi po spoustě pokusů opět board ne a ne naběhnout, radši sem ho vyšrouboval a reklamoval...
a uz mas novou desku?? funguji ti ted teda ty pameti, tak jak mají??
feel
Nováček
Nováček

Příspěvek od feel »

ja mam asi trosku specifickou sestavu, protoze ja mam E6300 vytocena na 2800 s pametma GEIL 800 ultra 4 4 4 12 a biosem F3.

- vse jede jak ma a pameti patrne jedou na 1,8V ! v biosu jim jen manualne nutim casovani na 4 4 4 12 ( everest pise 1.8V )

- prosim majitele Geilu aby mi rekli, jestli zvedaji napeti tim, ze v biosu pridaji 0,3V pametem. Nechce se mi verit, ze ty moje opravdu bezi na tak malo a tak rychle. A taky cim ty volty meri, nikdo jiny nez everest mi ty volty neukazal.

diky za odpoved
Yopi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Yopi »

Uz nekdo prisel na to jak vyresit ten problem s tema diskama? Chci si tuto desku kupovat. Mozna by mi ani nevadilo, kdyby to jelo jako SATA1 misto SATA2. Je tam velkej rozdil v rychlosti?
AMD Athlon 3200+, MSI K8N Neo Platinum, Seagate Barracuda 250 Gb SATA NCQ, 8Mb. GeForce Gygabyte 6600 AGP, 2 x 512 Gb Ram Transcend, Fortron 400W, DVD RW Nec ND5240,
Drummz
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

dostatečně silný zdroj

Příspěvek od Drummz »

Zdar, tak už jsem se všechno koupil, mam:
DS4
e6400
Geil 2x512Mz 800MHz CL4
ATI EAX 1950 PRO
pak tam jeste budu davat DVD vypalovacku LG, TV kartu(PCI) jeden disk 320GB sataII a jeden IDE 120GB
Uz mi chybí akorát zdroj. Zatim mam starej 350W, s tim to ale asi nema cenu vubec poustet, co?? Jakej jinak mam koupit zdroj 500W nebo 550W. Budu kupovat asi Enermaxe nebo seasonica. Jake mate zkusenosti, jak naročné to je na watty?? Co sem koukal do vasich podpisu, tak vetsinou mate 500W, staci to?? nebo je to malo?? dik za rady
Lukke
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lukke »

Yopi píše:Uz nekdo prisel na to jak vyresit ten problem s tema diskama? Chci si tuto desku kupovat. Mozna by mi ani nevadilo, kdyby to jelo jako SATA1 misto SATA2. Je tam velkej rozdil v rychlosti?
Ano, je nutné stáhnout nejnovější oficiální ovladače od Intelu (Intel Matrix Storage pro ICH8R verze 6.2.0.2002). Potom se disky již nevypínají. :wink:
i7-4930K@4.6GHz | ASUS X79-DELUXE | 2x MSI R7970 | 64GB RAM | 2x SSD Intel 730 - 480GB | Corsair 550D Obsidian | PilsFree 500/500MBit
feel
Nováček
Nováček

Příspěvek od feel »

" Lidl je levny !!! "

Zakoupil jsem meric spotreby energie za 299kc a s napetim se vydal merit spotrebu moji sestavy. Myslim ze by to mohlo zajimat vsechny.

- zdroj mam neznackovy MERCURY 400W a s pripojeny kabelem mi bere 8W !!! :cry: ( to me nasral dost )

- ve windows se spotreba pohybuje od necinnosti 165W po plnou zatez pakovani RARem 185W kdy jedou obe jadra

- ve hrach mam prumernou spotrebu od 230-258W

- spotreba je samozrejme bez monitoru

Rezerva u zdroje je urcite dobra, ale nemusi byt zbytecne prehnana :wink:
.::CPU::. Core 2 Duo E6320 @ 3,15GHz (1,405V) .::MB::. Gigabyte GA-965P-DS4 (Bios v F10) .::RAM::. 2x1GB GEIL Ultra 800MHz CL4 ( 900MHz@5-5-5-18@2,1V) .::GPU::. Gigabyte 1950pro .::HDD::. WD320YS 16MB SATAII a Seagate 200GB 8MB UATA .::ROM::. LG H12L
jenda-78
Nováček
Nováček

Příspěvek od jenda-78 »

Předem se omlouvám jestli tady už je má otázka - nechce se mi číst všech 22 stránek :oops:

mám v plánu koupit tuto desku Gigabyte GA-965P-DS4 a chci použít chladič SCYTCHE 1000- INFINITY , chtěl jsem se zeptat , jestli se tam vejde a jesli mě čekají nějaké problémy při instalaci.
předem všem děkuji :)
walfischberg
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od walfischberg »

jenda-78 píše:Předem se omlouvám jestli tady už je má otázka - nechce se mi číst všech 22 stránek :oops:

mám v plánu koupit tuto desku Gigabyte GA-965P-DS4 a chci použít chladič SCYTCHE 1000- INFINITY , chtěl jsem se zeptat , jestli se tam vejde a jesli mě čekají nějaké problémy při instalaci.
předem všem děkuji :)
Vejde se.
Intolerance is evidence of impotence.

CPU - C2D E6600, MB - GIGABYTE GA-965P-DS4, GPU - GIGABYTE GF7900 GT, RAM - 2GB KINGSTON DDR2 667MHz CL5, HDD - Seagate 250GB 7200.10 SATA-3G NCQ 8MB RoHS, Zdroj - Chieftec 620W, LCD F-S P19-2
Rean
Nováček
Nováček

DS4 - instalace RAID ovladačů

Příspěvek od Rean »

Pomalu začínám proklínat den, kdy jsem si tuto desku pořídil. Problém s opakujícím se vypínáním/restartovaním desky vyřešila výměna při reklamaci. Teď mám ovšem další chuťovku:

EventID 51, An error was detected on device \Device\Harddisk1\D during a paging operation.

Mám jeden SATA disk na Intel řadičí (žlutý konektor) a potom starý PATA disk a DVD-RW na IDE řadiči.

Po troše zkoumání jsem usoudil, že bude problém v řadiči a že tedy stáhnu nové drivery pro ICH8R. Bohužel mi ovladače nejdou nainstalovat, hlásí něco jako že nesplňuju všechny požadavky pro instalaci těch ovladačů. Zkoušel drivery stažený ze http://gigabyte.com.tw, i novější verzi přímo od Intelu.

Tuší někdo, proč nejdou ty ovladače nainstalovat, případně jak se zbavit té chyby 51?

Už se mi poškodily nějaké soubory na disku a začinám být dost nepříčetnej, jestli se mi to nepodaří rozjet, desku vyhodím oknem a koupím jinou. Nemám náladu čekat na reklamaci a bát se, co zase nepojede. S žádnou jinou deskou sem tolik problému neměl a to jsem jich od dob 286 vystřídal celkem dost.
feel
Nováček
Nováček

Příspěvek od feel »

2 Rean

co mas v polozce biosu SATA RAID/AHCI MODE ???

- musi by AHCI
.::CPU::. Core 2 Duo E6320 @ 3,15GHz (1,405V) .::MB::. Gigabyte GA-965P-DS4 (Bios v F10) .::RAM::. 2x1GB GEIL Ultra 800MHz CL4 ( 900MHz@5-5-5-18@2,1V) .::GPU::. Gigabyte 1950pro .::HDD::. WD320YS 16MB SATAII a Seagate 200GB 8MB UATA .::ROM::. LG H12L
Rean
Nováček
Nováček

Příspěvek od Rean »

feel píše:co mas v polozce biosu SATA RAID/AHCI MODE ???

- musi by AHCI
Měl jsem nastaveno na Disabled. Při pokusu přepnutí na AHCI Windows XP nenabootují - po chvilce modrá a reset.

Podle manuálu AHCI umožní řadiči používat pokočilé vlastnosti SATA - jako třeba hot plug a NCQ. Pokud je nastaveno na Disabled, používá se IDE mód.
Proč by tam muselo být AHCI? Hot plug a NCQ nepotřebuju.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“