Prosím o komentář k sestavě na Intelu
Moderátoři: Walker1134, PKBO
- JJ
- Začátečník

-
Prosím o komentář k sestavě na Intelu
Zdravím,
mám v plánu následující sestavu zejména na grafickou práci a rád bych slyšel názory někoho dalšího. Prioritou je kromě výkonu ticho. Takže:
CPU: Intel Core2 Duo E6300
MB: Asus P5B Deluxe - Intel P965
RAM: Kingston DIMM 2048MB DDR II 750MHz Dual Channel Kit CL4
GK: Leadtek Winfast PX7300GT HT 256MB, PCI-E
HDD: 2x Samsung SpinPoint SP2504C - 250GB SATA II
Zdroj: Enermax Liberty EL400AWT 400W
Case: AplusCase CS-C1022-5 X-Blade - Bigtower
ZK: Creative X-FI Platinum
Fan: 2x 120mm fan Noctua NF-S12-1200
Chladič: AC Freezer 7
Čtečka: Interní čtečka paměťových karet, USB, 3,5"
Co už mám nebo nebudu kupovat hned (není zahrnuto v celkové ceně)
Mechaniky: Pioneer DVR-111 black (tu už mám)
Myš: Logitech MX Revolution (nepočítám do ceny sestavy)
Tablet: Wacom Graphire4 XL (nepočítám do ceny sestavy)
Klávesnice: Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ černá (nepočítám do ceny sestavy)
Webcam: Genius VideoCam slim clip (už mám)
Celková cena: cca. 34 000 vč. DPH
Vybíral jsem dlouho, takže myslím, že by to mohla být celkem vyvážená sestava. Je tam "relativně slabá" grafika zejména proto, že vyžaduji pasivní chlazení a vůbec nedělám nic ve 3D (zabývám se 2D grafikou, DTP, fotografií a muzikou). Disky s 8MB cache jsou tam především kvůli tichu (Samsungy). Na všechny ostatní disky jsou rozporuplné názory a rozdíl mezi 8 a 16MB je podle mého i mnoha dalších názorů jen těžko postřehnutelný. Taktovat nebudu vůbec nebo málo. Jde mi především o stabilitu.
Díky za všechny názory.
mám v plánu následující sestavu zejména na grafickou práci a rád bych slyšel názory někoho dalšího. Prioritou je kromě výkonu ticho. Takže:
CPU: Intel Core2 Duo E6300
MB: Asus P5B Deluxe - Intel P965
RAM: Kingston DIMM 2048MB DDR II 750MHz Dual Channel Kit CL4
GK: Leadtek Winfast PX7300GT HT 256MB, PCI-E
HDD: 2x Samsung SpinPoint SP2504C - 250GB SATA II
Zdroj: Enermax Liberty EL400AWT 400W
Case: AplusCase CS-C1022-5 X-Blade - Bigtower
ZK: Creative X-FI Platinum
Fan: 2x 120mm fan Noctua NF-S12-1200
Chladič: AC Freezer 7
Čtečka: Interní čtečka paměťových karet, USB, 3,5"
Co už mám nebo nebudu kupovat hned (není zahrnuto v celkové ceně)
Mechaniky: Pioneer DVR-111 black (tu už mám)
Myš: Logitech MX Revolution (nepočítám do ceny sestavy)
Tablet: Wacom Graphire4 XL (nepočítám do ceny sestavy)
Klávesnice: Microsoft Natural Ergonomic Keyboard 4000 CZ černá (nepočítám do ceny sestavy)
Webcam: Genius VideoCam slim clip (už mám)
Celková cena: cca. 34 000 vč. DPH
Vybíral jsem dlouho, takže myslím, že by to mohla být celkem vyvážená sestava. Je tam "relativně slabá" grafika zejména proto, že vyžaduji pasivní chlazení a vůbec nedělám nic ve 3D (zabývám se 2D grafikou, DTP, fotografií a muzikou). Disky s 8MB cache jsou tam především kvůli tichu (Samsungy). Na všechny ostatní disky jsou rozporuplné názory a rozdíl mezi 8 a 16MB je podle mého i mnoha dalších názorů jen těžko postřehnutelný. Taktovat nebudu vůbec nebo málo. Jde mi především o stabilitu.
Díky za všechny názory.
- stehrob
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
JJ az na to ze tohle je tady uz milionta sestava s Core 2 Duo...Ale nevadi. Grafiku, no nevim nevim, Radsi bych doporucil si malinko priplatit na X1650Pro od Gigabytu s pasivem...
A skrin bych hooodne doporucil Gigabyte 3D Aurora...
A jeste chladic, ten taky nepatri uplne k nejtissim, radsi vem Scythe Ninja Plus...

A skrin bych hooodne doporucil Gigabyte 3D Aurora...
A jeste chladic, ten taky nepatri uplne k nejtissim, radsi vem Scythe Ninja Plus...
- JJ
- Začátečník

-
Ta skříň (Gigabyte) se mi nelíbí. Potřebuju otevřený 5,25" pozice kvůli panelu od zvukovky. Tam měnit nebudu. Silnější grafiku FAKT nepotřebuju. Co bych s ní dělal? Hry nehraju vůbec a 3D animace nedělám taky vůbec. Donedávna (asi 2 měsíce) jsem měl GeForce2 MX400 a bohatě mi stačila.
O chladiči ještě popřemýšlím, ale Freezer 64 na Athlony je považován za jeden z nejtišších a předpokládám, že Freezer 7 na tom bude asi podobně, ne? Přece jen Scythe stojí dvakrát tolik a je celkem nepříjemně velkej.
Ale díky za nápady.
O chladiči ještě popřemýšlím, ale Freezer 64 na Athlony je považován za jeden z nejtišších a předpokládám, že Freezer 7 na tom bude asi podobně, ne? Přece jen Scythe stojí dvakrát tolik a je celkem nepříjemně velkej.
Ale díky za nápady.
- stehrob
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
No je RELATIVNE tichej kdyz zregulujes otacky ale k tichu to ma porad jeste daleko...Na plne otacky je celkem hlucnej...Mluvim z vlastni skusenosti
Grafiku teda nech jak myslis, upgrade se da provest kdykoliv...A pokud nebudes taktovat tak je lepsi vzit E6400...Ale netaktovat jeste k tomu s tak dobrou deskou je hrich...
Grafiku teda nech jak myslis, upgrade se da provest kdykoliv...A pokud nebudes taktovat tak je lepsi vzit E6400...Ale netaktovat jeste k tomu s tak dobrou deskou je hrich...
- JJ
- Začátečník

-
No, dobrá, tak možná si trochu zataktuju
Jde mi především o stabilní systém, ale je mi jasný, že to k tomu svádí, takže dřív nebo pozdějc na to asi trochu přitlačím.
Když už jsme u taktování, jak to je s PCI-E? Dá se na tý desce nějak zamknout frekvence PCI-E a zvedat FSB jen pro CPU a RAM? Mám o taktování něco přečteno, ale zatím jsem to nezkoušel.
Díky.
Když už jsme u taktování, jak to je s PCI-E? Dá se na tý desce nějak zamknout frekvence PCI-E a zvedat FSB jen pro CPU a RAM? Mám o taktování něco přečteno, ale zatím jsem to nezkoušel.
Díky.
- Cujo
- Mírně pokročilý

- stehrob
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo PCI Ex neni tak jak AGP, ze se zveda frekvence i te sbernice (to byl taky duvod proc byla AGP nahrazena), PCI Ex se da pohodlne zamknout na 100MHz, kdyz to nedas na auto ale na 100MHz tak to nebude nic delat...PCI lock je myslim uz automaticky...Takze zvedas jen frekvenci FSB a RAM. Takze by to nemel byt zaaadny problem 
- patap
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- stehrob
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- JJ
- Začátečník

-
Cujo: Ty Noctua fany by měly jít zregulovat třeba přes speedfan, ne? A když ne, tak se k nim dodává takovej ten kablík, kterej je stáhne na 600 a pak by mělo bejt ticho. Přijde mi lepší vzít rychlejší a stáhnout je než vzít pomalejší a pak je nemoct vytočit vejš. Počítám s tím, že tam dám ten regulační kablík a budou točit na 600 (kdyby to nestačilo, tak to zvednu).
S tím chladičem CPU nevím. Kterou noctuu? A vejde se tam? Trochu se těch velkejch towerů bojim, aby se mi to pak vešlo na desku. Díky
Mimochodem, teď jsem koukal na specifikace té desky. Je tam 2x PATA. Znamená to, že tam nepůjdou připojit dvě mechaniky na jednu kšandu, ale jen jedna?
S tím chladičem CPU nevím. Kterou noctuu? A vejde se tam? Trochu se těch velkejch towerů bojim, aby se mi to pak vešlo na desku. Díky
Mimochodem, teď jsem koukal na specifikace té desky. Je tam 2x PATA. Znamená to, že tam nepůjdou připojit dvě mechaniky na jednu kšandu, ale jen jedna?
- JJ
- Začátečník

-
- neummi
- Začátečník

-
- JJ
- Začátečník

-
neummi: Chlape, to myslíš vážně?
)))) Když odhlídnu od toho, že chci pasivní, myslíš, že bych dával 5000 za grafiku, když tam mám naplánovanou kartu za 1800 bez daně? Kdybych si jen trochu myslel, že jí využiju, tak jí koupím, ale buď tak hodnej a řekni mi na kterou z následujících činností potřebuju lepší kartu než je 7300 GT:
Windows, office, webdesign, střih zvuku, úprava fotek v NC a PS, sazba tiskovin, žádné hry.
Jak už jsem tu jednou napsal, donedávna jsem měl GeForce2 MX 400 a byl jsem s jejím výkonem NAPROSTO spokojen. Věř tomu nebo ne, ale na světě jsou lidi, kteří nepotřebují výkonné grafické karty. A já jsem jeden z nich.
Nemluvě o tom, že kdybych v budoucnu chtěl dělat 3D grafiku (s čímž při své vytíženosti můžu jen těžko počítat), tak není problém ty peníze vzít a koupit silnější grafiku. PCI-E tu snad ještě chvíli vydrží.
Windows, office, webdesign, střih zvuku, úprava fotek v NC a PS, sazba tiskovin, žádné hry.
Jak už jsem tu jednou napsal, donedávna jsem měl GeForce2 MX 400 a byl jsem s jejím výkonem NAPROSTO spokojen. Věř tomu nebo ne, ale na světě jsou lidi, kteří nepotřebují výkonné grafické karty. A já jsem jeden z nich.
Nemluvě o tom, že kdybych v budoucnu chtěl dělat 3D grafiku (s čímž při své vytíženosti můžu jen těžko počítat), tak není problém ty peníze vzít a koupit silnější grafiku. PCI-E tu snad ještě chvíli vydrží.
- godlike
- Středně pokročilý

-
- JJ
- Začátečník

-
godlike: Protože hledám nějakej rozumnej kompromis a nechci do počítače za 35k dávat kartu za 500. Nemluvě o tom, že bazarovej šrot nejspíš nebude umět 1600x1200 na DVI výstupu. Jinak 6200ka mi nepřijde jako bazarovej šrot, nedávno jsem jí novou právě kvůli DVI kupoval do starýho PC (AGP). Ostrost skvělá i na analogu, víc mě nazajímá. Moc dobrá karta.
- godlike
- Středně pokročilý

-
- stehrob
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: