Propojení LCD TV s PC přes HDTV/TVout

Veškerý software týkající se zvuku, videa, fotografie, počítačové grafiky a podobné.
Odpovědět
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Propojení LCD TV s PC přes HDTV/TVout

Příspěvek od froxic »

Ahojte lidi resim uz asi mesic tento problem a porad jsem na mrtvem bodu..

vzdalenost mezi PC a TV je dosti velka... je treba cca 17m kabelu. Kdyz PC donesu az k TV a pripojim VGA kabelem tak je obraz uplne spickovy, s HDTV outem je taky dobry a s obyc Tvoutem je takovy obyc no....

Ale kdyz resim pripojeni na 17m tak je celkem problem..

prvni varianta me napadla propojeni VGA kabelem - ta ale behem tydne zkrachovala ponovadz by pry obraz mohl mit brum / vubec by se nemusel zobrazit.

No a ted jsem si nechal udelat cinch kabel abych zkusil zda bude/nebude brum - no a musim rict ze byl ( jinak to byl stineny koax urceny pro video, a delany v hadexu na zakazku )

Kabel jim muzu vratit, pry to neni problem... ale co ted? byl pouze spatne udelany a nebo se na tu dalku neda najit nejake schudne reseni?

Napadl me nejaky prenasec signalu co by to treba delal vzduchem na bazi wi-fi nebo tak... ale vubec proste nevim na kolik by to vyslo a jestli neco takoveho vubec je... a jeste dalsi vec... hodne taky zalezi kolik to bude stat... vice jak 1500 do toho urcite nebudu investovat.

A mimochodem v audio kabelu ktery jsem zapojil pres X-fi byl teda peknej brumec :-((

Tak dikes moc za kazdou radu
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

A zkousel jsi to i pres s-video nebo cynche na delsi vzdalenost?

Ja vim, ze je to trosku predpotopni reseni, ale jak mel comp spojenej s telkou koaxem, asi pul dne jsem behal po Praze a schanel ten nejsilnejsi.
Nakonec jsem sehnal s tloustkou asi 7mm a s pevnym stredem cca 1,5mm tlustym. Na vzdalenost 21m byl obraz velmi kvalitni...ale je to pouzitelny tak do tech 800X600, s kompozitnim videem toho moc nenadelas.

Co se tyce VGA kabelu, tak delsi nez 3 metry asi take nebude to prave orechove.

To chces mit i na hrani nebo jenom na sledovani fïlmu z compu?
Filmy by totiz utahl i nejaky srot co sezenes za 3000Kc a hotovo.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

jo jo... prave ze jsem zkousel a pres obraz behaji pruhy/brumy a jak uz jsem psal... je to koax vyrobeny na video ( cinch ) Jinak za 2000 - to uz si muzu rovnout koupit HDMI kabel, ale chtel bych nejake financne schudnejsi reseni
RainMakeR
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od RainMakeR »

si az 1500č kup stolni dvd přehravač třeba od cybehome kterej ti přehraje i divx a xvidy a nemusiš řešit nějakej kabel.
CPU AMD Phenom X4 9850 , RAM A-data 2x2 GB DDR2 , VGA Powercolor ATI HD4830 , MOBO Asus chipset 780G , HDD Samsung F1 640 Gb , WD2500KS , WD passport 250 Gb
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

looool no mam prehravac i s domacim kinem.... ale co treba video ve vysokem rozliseni v X264 - no to mu moc neleze...

Jinak DVDRipy s 5.1 zvukem na 2CD s titulkama prehrava uplne v klidku, ale kdyz jsem videl jakou je ta TV schopna zobrazit kvalitu pres ten HDTV out pri dobrem zdroji videa (x264) tak je mi to celkem lito nevyuzit
Trinom
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Trinom »

Kdyby to nebylo HDTV, tak bys to mohl použít, jako já. Vedle PC mám starý video, který mi převádí signál z kopozitu na UHF. Do TV (Tesla Color 425 bez SCARTu) to tlačím klasickým koaxem. Tohle řešení by mělo být nejspolehlivější, co do změny kvality obrazu a délky kabelu.
Obrázek Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

no.. to zas ale postrada smysl tlacit videa v X264 720p rozliseni pres jeden S-video koax/kablik. Ty kabely bych musel mit 3, ale jde mi o ten brum. ktery mam s tim koaxem dlouhym 17m, ktery jsem zakoupil. Ve volem casu ho pujdu reklamovat/vratit penize. Ale jaky tedy si mam presne objednat aby ta kvalita byla tutova? ten s tloustkou asi 7mm a s pevnym stredem cca 1,5mm tlustym co tu avizoval kolega??
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

from_CZ píše:.... ten s tloustkou asi 7mm a s pevnym stredem cca 1,5mm tlustym co tu avizoval kolega??
Ja ho kupoval v potrebach na satelity a tv. Metr kolem 40kc stal, takze zadna extra trida.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
froxic
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od froxic »

no pokud bych si to mel spocitat ze potrebuju 3 takove 17m kabely... tak to vyjde na cca 17x40x3 coz vychazi zhruba na cca 2000Kč a to jeste bez koncovek a to jsem ani neporesil zvuk :-D No kazdopadne pujdu se tam zeptat do hadexu kolik by stal nejaky hrubsi a kvalitnejsi koax. Dikes moc za rady zatim
Odpovědět

Zpět na „Audio, video a grafika“