Mam docela problém, členovi dodiny jsem doporučil a koupil Notebook ASUS A6M-Q050 bez OS.
Nainstaloval jsem WIN XP Prof. + potřebné drivery z přiloženého CD (od ovladačů desky a grafiky až po nastavení Wifi) + Office a pár základních programů. Vše fungovalo naprosto bezoproblémů a následující den naskočila bez jakéhokoli zasáhu ''modrá smrt'' a ke všemu ještě rozmazaná, tak ani nevím co tam bylo ve výpisu + se to restartovalo. A po každém novém zapnutí to samé furt dokola. Když jsem zkoušel reinstall nějakých ovladačů tak mě to ani nepustilo do nabídky (vždy po náběhu jede NTB na 100% ve využití CPU), tak jsem se naštval znovu zformátoval a předelal komplet znovu všechny instalace s tím že jsem tam nedával zbytečnosti, ale jen to nejnutnější. A dnes jsem se dozvěděl že dělá uplně to samé co předtím, tak už nevím co si o tom mam myslet.
Podotýkám že počítač nebyl připojen k internetu, jen ze začátku na aktulizaci antiviráku.
Také mě napadlo jestli se nepřehřívá grafika (rozmazaný a nečitelný text), ale zase je tam pouze G6100 tak nevidím důvod proč.
Zkrátka vše co jsem věděl jsem vyzkoušel a tak se ptám jestli má někdo stejnou zkušenost a dá se problém odstaranit, nebo zda mam NTB vyreklamovat. Děkuji
ASUS A6M - restart (modrá smrt)
Moderátor: Don
- Boin
- Začátečník
-
- petr_
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- breadfan
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- Boin
- Začátečník
-
Tak věci se mají tak, že NTB proběhl všemi testy naprosto bez problému (PRIME 95 - 8h), MEMTEST, 3D MARKY, ....
A NTB nefunguje na 2 místech.
V Praze ....OK
V Havl.Brodě ...OK
chalupa na vesnici u HB...NE (na druhé straně baráku ve stodole jede 30min)
u sousedu vedle v domu... NE
u sousedů na protějšim konci vesnice...ANO
(podotýkám že ve vesnici jsou 2 wifi sítě)
Prostě nejde mi do hlavy jak je možný, že NTB může rušit nějakej signál...sám jsem tomu nevěřil než jsem to viděl na vlastní oči...
Kdyby nebyl již podruhé s novým OS a komlet čistým softem... opravdu je mi to záhadou... jiné NTB tam fungují (HP, DELL, ACER)
Nevíte co by se dalo na NTB vypnout/odpojit aby nechytal tento ''rušivý singnál''?
JE to docela zajímavý problém, tak prosím o nějakou inteligentní radu...
A NTB nefunguje na 2 místech.
V Praze ....OK
V Havl.Brodě ...OK
chalupa na vesnici u HB...NE (na druhé straně baráku ve stodole jede 30min)
u sousedu vedle v domu... NE
u sousedů na protějšim konci vesnice...ANO
(podotýkám že ve vesnici jsou 2 wifi sítě)
Prostě nejde mi do hlavy jak je možný, že NTB může rušit nějakej signál...sám jsem tomu nevěřil než jsem to viděl na vlastní oči...
Kdyby nebyl již podruhé s novým OS a komlet čistým softem... opravdu je mi to záhadou... jiné NTB tam fungují (HP, DELL, ACER)
Nevíte co by se dalo na NTB vypnout/odpojit aby nechytal tento ''rušivý singnál''?
JE to docela zajímavý problém, tak prosím o nějakou inteligentní radu...