Mam nasledujici problem.Mam UPC.Chteli jsme narychlo sestavit s kamosem wifinu v panelaku.V sobotu tolik obchodu otevreno nema,tak jsem v Electroworldu koupili Belkin F5D7230-4.A nejde mi nainstalovat.Maji tam EasyInstall,ale nerozpozna,ze je router pripojeny.Pak je tam moznost dostat se do nej pres IP adresu,ale to mi tez nejde.I kdyz odpojim kabely a hodim to pres ten router,porad se to tvari,jakoby to bylo zapojene primo...
Ale samozrejme net pak nefunguje.
Uvadeji moznost konfigurace a zprovozneni pres IP adresu v prohlizeci a nasledneho nastaveni, s tim,ze router by mel mit automaticky adresu 192.168.2.x, ale me tam zustava jedina mozna IP adresa z pripojeni pres chello,tzn.62.245.....
Jinak vsechny firewally jsem vypnul...
Diky za kazdou radu
Router Belkin - nejde nainstalovat
Moderátor: Don
- RadekPraha
- Začátečník

-
- lexik
- Začátečník

-
Re: Router Belkin - nejde nainstalovat
Pokud máš na síťovce veřejnou adresu, pak to může být ten problém (ale nemusí), že se na router nepřipojíš.
Zkus si na síťovce počítače nastavit IP adresu v rozsahu LAN routru. Pokud routr (jeho webové rozhraní) má IP 192.168.2.1, pak si nastav IP síťové karty prvního počítače třeba 192.168.2.101 (druhýho pokračuj 192.168.2.102 atd..), masku 255.255.255.0, bránu stejnou jako IP adresy LAN routru (tj 192.168.2.1), DNS server(y) poskytovatele, nebo stejnou IP jako bránu - podle toho co líp bude chodit. Pokud toto nastavíš, pak by ses už neměl problém připojit na routr.
Firewaly by na to neměly mít vliv (pokud tam není něco pokakaný).
Snad jsem to napsal hodně pochopitelně.
Zkus si na síťovce počítače nastavit IP adresu v rozsahu LAN routru. Pokud routr (jeho webové rozhraní) má IP 192.168.2.1, pak si nastav IP síťové karty prvního počítače třeba 192.168.2.101 (druhýho pokračuj 192.168.2.102 atd..), masku 255.255.255.0, bránu stejnou jako IP adresy LAN routru (tj 192.168.2.1), DNS server(y) poskytovatele, nebo stejnou IP jako bránu - podle toho co líp bude chodit. Pokud toto nastavíš, pak by ses už neměl problém připojit na routr.
Firewaly by na to neměly mít vliv (pokud tam není něco pokakaný).
Snad jsem to napsal hodně pochopitelně.
- wallot
- Středně pokročilý

-
na routeru by melo byt standardne zaply DHCP takze dej v prikazovy radce - ipconfig /renew all a tim by si mela sitovka rict o novou ip adresu. samozrejme na upc pak musi zaregistrovat MAC adresu routeru aby ses dostal na net nejlepe ze zavolas na hotline
7800X3D, 9070XT Nitro+, Custom Gamakay 75 TMR + Keychron V0 Ultra, Razer Naga V2 Pro, TCL 34R83Q + Dell P3223QE, Fractal Design Scape
- RadekPraha
- Začátečník

-
- ersa
- Nováček

-
Belkin F5D7230EE4 rezim AP
Dobry den, zaujal me cenou v Electroworldu tento router - Belkin F5D7230EE4. Mam dotaz na uzivatele, zda se dá k routeru pripojit UTP kabel modemu s internetem (verejna IP) tak, aby slo toto pripojeni sdilet na 2 PC pomoci kabelu a soucasne i pres WiFi na notebooku. Predpokladam, ze by asi router musel pro WiFi pracovat jako AP, ale nevim, zda je toto soucasne vyuziti mozne. Uvazuji o koupi a chci si byt jisty, ze to bude fungovat. Dekuji za odpoved.