GF 8800GTX/GTS/U (G80) - taktování a vše okolo

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
george_gray
Nováček
Nováček

Příspěvek od george_gray »

Zkoušels to?
Sice s tím umí pracovat, ale pěkně blbě.

1. Ukazuje jiné teploty než Asus utilita (asi o 5C)
2. Ukazuje jiné takty než Asus utilita.
3. Když přetaktovávám o 1MHz, monitor ukazuje takty pouze skokově (pri taktování 630-638 stále ukazuje 638).
4. Neumí pracovat s větrákem, málem jsem uvařil grafiku, měl jsem tam 105C a větrák stále běží na 40%.
Ten 4.problém je asi nejzávažnější...

radekhulan píše:Nevím, zda to tu už nebylo, ale nový RivaTuner umí pracovat i s 8800GTX a taktovat:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163
CPU E6400@3.2GHz, DSP-D4(400MHz), 2x1GB Geil 800MHz, 8800GTS@(630/1800), Fortron BlueStorm 500, Raptor 36+Maxtor10 250GB, Thermaltake Swing, Thermaltake 120 outtake, Arctic 120 intake, Freezer Pro 7, DWD RW Samsung.
Zamek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zamek »

george_gray píše:Zkoušels to?
Sice s tím umí pracovat, ale pěkně blbě.

1. Ukazuje jiné teploty než Asus utilita (asi o 5C)
2. Ukazuje jiné takty než Asus utilita.
3. Když přetaktovávám o 1MHz, monitor ukazuje takty pouze skokově (pri taktování 630-638 stále ukazuje 638).
4. Neumí pracovat s větrákem, málem jsem uvařil grafiku, měl jsem tam 105C a větrák stále běží na 40%.
Ten 4.problém je asi nejzávažnější...

radekhulan píše:Nevím, zda to tu už nebylo, ale nový RivaTuner umí pracovat i s 8800GTX a taktovat:
http://downloads.guru3d.com/download.php?det=163
Nevim jak u Vas, ale u me je nej XPERTool.Snad teda facha spravne, myslim tim ze kdyz nastavim takty 605/2000 ze si muzu byt jisty ze to tak ve skutecnosti je!!!???? Jinak jsem si nad grafarnu pridelal dva tiche vetraky a karta ma ted v klidu pri 80% otacek vetraku od 60-70 stupnu a pri zatezi max. 81 (100% otacek), predtim to pekne varilo az mi to roztacelo na plne pecky vetrak u cipsetu, protoze se nachazi hned pod ni a to bylo peklo (pez 7000 ot. a ten hluk), takze sem rad ze jsem to takhle vyresil (samo ze ty vetraky fuci i na vetrak na cipsetu zakl. desky), ale nevim jestli XPERToolu muzu verit, protoze mi prijde GTX nejaka ticha, kdyz jsem mel jeste GTS od ASUSU kterou jsem prodal Red Devilovi, tak programek ASUSDoctor nebo jak se to jmenovalo skutecne vetrak vyhnal do maximalnich obratek a to jsem znatelne slysel a tady u GTX je sice rozdil o trochu znatelny oproti klidovemu stavu, ale s GTS se to neda srovnavat.Zadne problemy s artefakty a padanim jsem nezaznamenal, takze asi to bude OK ne?

PS: jo a ovladace 97.28 jsou v mem pripade totalne na nic.Need for Speed Carbon pada a pada a i Tomb Raider: Legend, takze jsem vratil 97.02 a vse je v normalu jako drive.Je mozne ze nekomu fachaj, ale na me konfiguraci nikoliv!!!!!!! Takze porad a porad a porad cekam na ofiko.
george_gray
Nováček
Nováček

no, já mám 8800GTS, a v Carbonech mi větrák jede na 60%. Těch 60% mám nastavených do 75C, pak se zvyšuje na 80%. To mi zatím spustilo jen v ANNO a v Gothicovi.
A když to přetaktuju :)

Nevim jak u Vas, ale u me je nej XPERTool.Snad teda facha spravne, myslim tim ze kdyz nastavim takty 605/2000 ze si muzu byt jisty ze to tak ve skutecnosti je!!!???? Jinak jsem si nad grafarnu pridelal dva tiche vetraky a karta ma ted v klidu pri 80% otacek vetraku od 60-70 stupnu a pri zatezi max. 81 (100% otacek), predtim to pekne varilo az mi to roztacelo na plne pecky vetrak u cipsetu, protoze se nachazi hned pod ni a to bylo peklo (pez 7000 ot. a ten hluk), takze sem rad ze jsem to takhle vyresil (samo ze ty vetraky fuci i na vetrak na cipsetu zakl. desky), ale nevim jestli XPERToolu muzu verit, protoze mi prijde GTX nejaka ticha, kdyz jsem mel jeste GTS od ASUSU kterou jsem prodal Red Devilovi, tak programek ASUSDoctor nebo jak se to jmenovalo skutecne vetrak vyhnal do maximalnich obratek a to jsem znatelne slysel a tady u GTX je sice rozdil o trochu znatelny oproti klidovemu stavu, ale s GTS se to neda srovnavat.Zadne problemy s artefakty a padanim jsem nezaznamenal, takze asi to bude OK ne?

PS: jo a ovladace 97.28 jsou v mem pripade totalne na nic.Need for Speed Carbon pada a pada a i Tomb Raider: Legend, takze jsem vratil 97.02 a vse je v normalu jako drive.Je mozne ze nekomu fachaj, ale na me konfiguraci nikoliv!!!!!!! Takze porad a porad a porad cekam na ofiko.[/quote]
CPU E6400@3.2GHz, DSP-D4(400MHz), 2x1GB Geil 800MHz, 8800GTS@(630/1800), Fortron BlueStorm 500, Raptor 36+Maxtor10 250GB, Thermaltake Swing, Thermaltake 120 outtake, Arctic 120 intake, Freezer Pro 7, DWD RW Samsung.
Zamek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zamek »

No a co teda pouzivas? Utilitku od Asusu? U XPERToolu je jen Fixed Speed a Dynamic Speed a rezim 2D nebo 3D. U 2D mam nastaveno 80% a u 3D 100% a nastaveni jako mas ty tam neni, ze bych si vybral ruzny otacky pri ruznych teplotach.A ten Asus Doctor mi nefacha, coz je asi logis kdyz nemam kartu od Asusu.
george_gray
Nováček
Nováček

Jasně, mám Asus kartu takže mám Asus Doctor. Ale každej výrobce přece dává nějakou utilitku ke kartě. jakou kartu máš(a od koho?)
Zamek píše:No a co teda pouzivas? Utilitku od Asusu? U XPERToolu je jen Fixed Speed a Dynamic Speed a rezim 2D nebo 3D. U 2D mam nastaveno 80% a u 3D 100% a nastaveni jako mas ty tam neni, ze bych si vybral ruzny otacky pri ruznych teplotach.A ten Asus Doctor mi nefacha, coz je asi logis kdyz nemam kartu od Asusu.
Zamek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Zamek »

george_gray píše:Jasně, mám Asus kartu takže mám Asus Doctor. Ale každej výrobce přece dává nějakou utilitku ke kartě. jakou kartu máš(a od koho?)
Zamek píše:No a co teda pouzivas? Utilitku od Asusu? U XPERToolu je jen Fixed Speed a Dynamic Speed a rezim 2D nebo 3D. U 2D mam nastaveno 80% a u 3D 100% a nastaveni jako mas ty tam neni, ze bych si vybral ruzny otacky pri ruznych teplotach.A ten Asus Doctor mi nefacha, coz je asi logis kdyz nemam kartu od Asusu.

Od POV jako ma OBR.Presneji zde http://www.pointofview-online.com/defau ... ent_id=185
Bohuzel zadna prkotinka na taktovani k tomu nebyla, tak pouzivam XPERTool a vyhovuje mi.No malem bych zapomel na CD tam je upraveny registr souborek, aby se to odemklo v ovladacich, coz je hruza. :lol:
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Frekvencia shaderov...

Příspěvek od fat4l »

CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

to --->>OBR...kde si nasiel zmienku o tom ze cim mensi odpor tak tym lepsi overclock..?......nic som nenasiel len to ze ho menili....ale o taktovani ani zmienky....:(....
CPU: Intel i7 4790K 5.1Ghz MB: Asus Maximus VII Formula RAM: 4*4GB Corsair Dominator Platinum 2666CL10 VGA: Palit GTX 1080 SDD: 2x Samsung 840 PRO 256GB(RAID0) + Samsung 850 EVO 500GB PSU: SuperFlower Leadex Platinum 1200W
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

fat4l píše:to --->>OBR...kde si nasiel zmienku o tom ze cim mensi odpor tak tym lepsi overclock..?......nic som nenasiel len to ze ho menili....ale o taktovani ani zmienky....:(....
ak sa dobre pamaetm tak na DDworlde
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

sTano11 píše:ak sa dobre pamaetm tak na DDworlde
no zmienka o tom odpore ze bol meneny zo 68C na 40C je na tej stranke ktoru postoval OBR ...... http://www.legitreviews.com/article/417/1/ ....ale tam nie je nic spomenute s taktovanim ani s 18C.....tak preto sa pitam....
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

No obr to určitě nenašel na ddw (tam se to objevilo až potom co se o tom mluvilo tady) :D

někde to bylo... někde jako xbitlabs nebo computerbase na nějakém takovém serveru, už nevím přesně kde. Projdi si tenhle thread zpět a najdeš to
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Nasel jsem to nekde na nejakym foru, byla to ale jen hypoteza .... ktera mozna ani neplati, pencilmod na tuhle kartu nestaci odpor je nutno snizit tak mohutne ze to tuzkou nejde, proto je nutno pajet trimr a to za par MHz navic nestoji ...
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

OBR píše:pencilmod na tuhle kartu nestaci odpor je nutno snizit tak mohutne ze to tuzkou nejde, proto je nutno pajet trimr a to za par MHz navic nestoji ...

no tak to skusim taktnut....ked budem mat dnes cas...a uvidim ze co to da......no a v tom mas pravdu....pajkovat trimr je hlupost.....a vsimli ste si ze pri zvyseni frekvencii shaderov klesa vykon..?...(v hrach nie markoch)...
george_gray
Nováček
Nováček

Jak klesá výkon? Když přetaktuju VGA tak přece neklesá výkon, ne?
No vlastně...všimnul jsem si, že když pustím hru tak se mi sníží frekvence shaderů... Všimnul jsem si toho v RivaTuner.

....a vsimli ste si ze pri zvyseni frekvencii shaderov klesa vykon..?...(v hrach nie markoch)...[/quote]
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Moje PALIT 8800 gts@ 650Mhz 900Mhz s core2duo 6600@3,0Ghz dava v 3dMarku 10100 bodu.
ChrastyII
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ChrastyII »

větrák na grafice mi teď jeden na 95% (na 100% je to už slušná turbína),takty grafiky 638/1998MHz...po testu v 3dmarku mi riva tuner ukazuje teplotu 58°C

procesor jsem dal na 8x 280 (z defaultních 266)...285 mi to (asi) zdroj neunese a odmítá to bootovat...zítra to projedu 3dmarkem,snad bude nějaký bodový nárůst:)teď jdu do hajan :)
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Tak jak se tak divam, se svoji GTS se dostanu na 656/2020 a par lidi co maji GTX se na takovy takty ani nedostali. Pri ruznych recenzi oc GTS se taky nedostali jak ja. Tak bych se chtel zeptat jestli si necim pomuzu kdyz si poridim GTX (puvodne jsem ji chtel, ale nebyla tenkrat nikde k sehnani), hraju jenom na rozliseni 1680x1050 a vsechny hry me jedou plynule s nejvyssi kvalitou samozrejme. Vim, ze asi bude i tak rychlejsi, ma vic ramky a rychlejsi sbernici, ale bude to nejak vyrazny rozdil? Nejde mi o to, ze stoji o par tisic vic, ale jestli ma ted smysl menit kdyz mam peknej oc kousek. Je to od firmy PALIT, u nas se tusim neprodava. Btw pro ty, kteri by zpochybnovali me takty, 5xpo sobe 3dMark2006 a par hodin ve F.E.A.R.u a nadherne stabilni. V 3dMarku 2006 10852 bodu s C2D 6600 na 3200 Mhz.
crux2005
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od crux2005 »

podľa mňa nie.
Hlavne preto, že ti ide tá tvoja GTS tak pekne pretaktovať ...
s pozdravom, crux.
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

me jde GTX pretocit na 640/2200 bez problemu a i tak mam jen o 2000 bodu single v 3d06 jak ty ... takze to asi nema cenu pomohl by sis minimalne...
fat4l
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od fat4l »

no mne ide moja 8800GTX od Inno3D taktit na 650/1970MHz....pamate ma trosku sklamali......stabilita overena v atitoole pomocou artefakt scanning...........pri vyssich taktoch sa uz zobrazovali vadne pixeli....
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“