Rozdíly v X-Fi kartách

Zvukové karty, reproduktory, mikrofony, zesilovače a další.

Moderátor: CageJ

Odpovědět
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Rozdíly v X-Fi kartách

Příspěvek od Tom KQT »

Zdravím. Uvažuji o koupi zvukové karty X-Fi a mám trochu chaos v jejích třech variantách.
Existují (seřazeno podle ceny):
Creative Labs X-Fi mX Xtreme Audio (cca 1700)
Creative Labs X-Fi Xtreme Music (cca 2200)
Creative Labs X-Fi mX Xtreme Gamer (cca 2400)

Nemáte někdo nějaké věrohodné informace o tom v čem se vlatně liší a která se hodí na co?
Co jsem tak vyčetl (bohužel jen v komentářích u produktů v jednom e-shopu), tak Audio je osekaná verze, sice se stejným procesorem, ale s vypnutými funkcemi jako například HW podpora EAX a tudíž se nehodí na hry. Music by měla být taková univerzální karta (je taky skoro dvojnásobně vysoká než ostatní dvě).
No ale co je ta Gamer? Viděl jsem zmínky, že je stejná jako Music, akorát dělaná novou technologií (menší velikost + pasivní chladič), bez pozlacených konektorů, bez konektoru pro připojení externího panelu (ten velký konektor vzadu co vypadá jako MIDI/GamePort ale není to MIDI/GamePort) a s unikátním (u X-Fi karet) interním konetorem - 2x5 pin konektory Intel HD Audio pro připojení běžných čelních jacků na klasické PC stříni.

Jak je to doopravdy a kterou kartu mi doporučíte (hudba + hry, nenáročný uživatel, žádný audiofil).
D.O.D.O
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od D.O.D.O »

Otvorím NC, pozerám, vľavo disk C:, vpravo disk C:, pýtam sa, načo sú mi 2 disky C::??
Tak som jeden SFORMÁTOVAL :-)
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

Ten článek jsem četl ještě před položením dotazu. Je tam popsána jen verze Music a její extra varianty s různými panely atd. Řekl bych že v době psaní toho článku byla Music jediná, proto další nejsou zmíněny.
george5545
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od george5545 »

Koupil bych obyč Creative Labs X-Fi Xtreme Music a ne rozhodně žádnou verzi mX se stačí na ty karty podívat. Je to jak GF4MX4000.
HP Pavilion dv3600ec 13.3"LED T6400 3GB 320GB 9300M GS 512MB,DO,HDMI,eSata.Logitech V550 nano. HP 6735s Sempron SI40 2GHz, 2x1GB DDR2 800MHz, 250GB Sata Samsung HM250JI, Optiarc AD-7561S, AMD780G, Ati HD3200.Mirosoft bluetooth notebook mouse 5000.
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

george5545 píše:Koupil bych obyč Creative Labs X-Fi Xtreme Music a ne rozhodně žádnou verzi mX se stačí na ty karty podívat. Je to jak GF4MX4000.
Co uvidím když se na ně podívám? Že je malá? Viděl jsi někdy například staré síťové karty a dnešní? :wink:

Jinak ale nevím jestli Gamer je nějaká osekaná verze, vždyť stojí více než Music.
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

presel sem s SB Live na SB X-fi ale nevim jaka to je asi extreme audio a za nic bych nemenil a harwarovej EAX maj vsechny ty karty jo a gamer je jenom mensi a nepozlacenej ale jinak ma vse jinak tam sou rozdily v
hardwarovym DTS dekoderu ktery nemaj vsecky asi teda co sem koumal
ale moc toho nevykoumal a podel toho clanku na PCtuning sem koukal na ty chipy a muzu rict ze mam ty samy na moji X-fi akorat ty novy verze maj pasiv na chipu a barevny konektory jo a tešn velkej konektor je opravdu game port kterej sem fakt nepochopil proc ho tam creative cpe

jooo hele ted sem koukal a na tu xtreme audio a na ty desce nejsou 2MB X-ram ja mam tu extreme music ta stoji 2500 Oem
Naposledy upravil(a) RADEONX800 dne sob 2. pro 2006, 18:23, celkem upraveno 1 x.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Vsetky su aj tak uplne rovnake co sa karty samotnej tyka :wink:
Rozdiel je len v pribalenej vybave, jedi na ktora sa vymyka standardu u XFi je karta XFi Elite Pro ta je uz skutocny Highend, ma 4 samostatne prevodniky DAC a pridavny panel je takisto velmi kvalitny a na prvy pohlad odlisny od ostatnych.
A tieto dve verzie naozaj neviem o co su ochudobnene ked su o tolko mensie:
http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d67946.htm
http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d67854.htm

Ale ja by som takisto zobral tu verziu MUSIC :wink:
Je to rozhodne najlepsi pomer cena/vykon
http://www.alza.sk/zvukova-karta-creati ... d56103.htm
Naposledy upravil(a) Streethawk dne sob 2. pro 2006, 22:38, celkem upraveno 1 x.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
Tom KQT
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tom KQT »

Taky bych si koupil tu Music, jenže pro Gamer mluví dva argumenty:
- malá velikost -> lepší proudění vzduchu pod grafickou kartou
- ta údajná možnost připojit klasický přední panel z pc case (tedy ne žádný creative do 5"1/4 pozice), kterýžto tam mám a nemůžu se svou současnou SB Life použít
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Tak jsem si koupil Creative Labs X-Fi Xtreme Music ( koupil jsem BULK, co to bulk vůbec znamená?) . Nainstaloval jsem kartu, vše v pohodě. Potřeboval bych ale vědět, jak si můžu EDITOVAT módy => Entertainment Mode, Gaming Mode a Audio Creation Mode, viz odkaz a obrázky http://www.creative.com/products/produc ... duct=14066 Nemůžu nikde najít ( nebo se mi nenainstaloval ) software, kterým bych si tyto módy mohl sám upravit. Můžu se mezi módy pouze přepínat přes Creative Audio Console. Prosím poraďte...

A ještě jedna věc, ve hře Call of Duty 2 mně to nechce zapnout EAX 3 ( i když ta karta umi EAX 4 nebo EAX 5, teď nevim kolik umi ), ale pořád mi to detekuje nějaký Miles Fast 2D Positional Audio....
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz| MB: ASUS M5A99X EVO soc. AM3+ | RAM: Kingston HyperX Blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz | GPU: Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 1024MB | Cool: BOX chladič CPU | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD: WD Raptor 34gb + Hitachi T7K250 SATA II + 1TB Samsung | Case: CoolerMaster Stacker STC-T01 | DVD: LG GSA-4167B, fw.DL13 | MYŠ: RAZER Naga + RV-1001 eXactMat | WebCAM: LOGITECH QuickCam® Pro 5000 | LCD: 22" Dell UltraSharp 2209WA 1680 x 1050 |
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

stanat630 píše:Tak jsem si koupil Creative Labs X-Fi Xtreme Music ( koupil jsem BULK, co to bulk vůbec znamená?) . Nainstaloval jsem kartu, vše v pohodě. Potřeboval bych ale vědět, jak si můžu EDITOVAT módy => Entertainment Mode, Gaming Mode a Audio Creation Mode, viz odkaz a obrázky http://www.creative.com/products/produc ... duct=14066 Nemůžu nikde najít ( nebo se mi nenainstaloval ) software, kterým bych si tyto módy mohl sám upravit. Můžu se mezi módy pouze přepínat přes Creative Audio Console. Prosím poraďte...

A ještě jedna věc, ve hře Call of Duty 2 mně to nechce zapnout EAX 3 ( i když ta karta umi EAX 4 nebo EAX 5, teď nevim kolik umi ), ale pořád mi to detekuje nějaký Miles Fast 2D Positional Audio....
Tu aplikaci musis zaskrnout pri instalaci. Pak ji mas v trayi a muzes menit jednotlive mody (herni, atd.). Menit mody jde i bez tehle spešl aplikace, je to nekde schovane v nastaveni, ale nereknu ti presne kde (z hlavy nevim). EAX3 ti to v COD2 nenabidne, protoze nemas aktivovany herni rezim, ktery podporu EAX3 zapina.
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

V Tray zadnou ikonu nemam. Naisnstalovaly se mi tyto programy spolecne s ovladaci X-Fi:
a) Creative MediaSource Audio Converter
b) Creative MediaSource Go!
c) Creative MediaSource Organizer
d) Creative MediaSource Player

Na stránkách CREATIVE jsem nasel toto:
Entertainment Mode by mnel vypadat takto:
Obrázek

Gaming mode by mnel vypadat takto:
Obrázek

Audio Creation Mode by mnel vypadat takto:
Obrázek

http://www.creative.com/products/produc ... duct=14066

Ale ja proste nemůžu najít tyto panely, nevím kde je mam hledat, tudiž nemužu editovat ty mody. Nebo kdybyste nekdo vedel, jak se jmenuje ten SOFTWARE, ktery ma v sobe tyto panely?
CPU: AMD Phenom II X4 965 3.4GHz| MB: ASUS M5A99X EVO soc. AM3+ | RAM: Kingston HyperX Blu XMP 8GB (kit 2x 4GB) 1600MHz | GPU: Sapphire Radeon HD 4850 Vapor-X 1024MB | Cool: BOX chladič CPU | PSU: Enermax Liberty 500W | HDD: WD Raptor 34gb + Hitachi T7K250 SATA II + 1TB Samsung | Case: CoolerMaster Stacker STC-T01 | DVD: LG GSA-4167B, fw.DL13 | MYŠ: RAZER Naga + RV-1001 eXactMat | WebCAM: LOGITECH QuickCam® Pro 5000 | LCD: 22" Dell UltraSharp 2209WA 1680 x 1050 |
RADEONX800
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od RADEONX800 »

no tak kdyz si das do mechaniky CD od tvyho X-fi a nainstalujes si to tak to tam mit budes ale to co tady pises ty tak vtom to opravdu nenajdes tak uz vim co sou ty dva maly svaby na X-fi co mne tam chybjej to mezy DTS a mixerem dolby DIGITAL EX zajmalo by mne co tam je kdo ma X-fi vyfotte mne fotecku co se tam ladí
Naposledy upravil(a) RADEONX800 dne stř 6. pro 2006, 14:16, celkem upraveno 2 x.
robis
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od robis »

musis to nainstalovat z original CD ...pak si stahni update jinak jejich stare drivery obcas blbly v nejakych hrach

nove mi ted neblbnou

jinak na suportu najdes i nejake utility
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

robis píše:musis to nainstalovat z original CD ...pak si stahni update jinak jejich stare drivery obcas blbly v nejakych hrach

nove mi ted neblbnou

A jak ty doma ladis na sve X-Fi karte ten Gaming mode? Po instalaci softu z ORIGO CD mi to na plochu nehodilo vubec zadne IKONKY, jen jednu pro registraci a to je vse. Zkusim vse ODINSTALOVAT a znova tam nahrat DRIVERY+ten sowftware co je na tom CD...
Jinak driverz jsem stahoval odtud http://www.pegasoft.cz/hledejveverzi.php?veverzi=595098
fr33k
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fr33k »

stanat630 píše:
robis píše:musis to nainstalovat z original CD ...pak si stahni update jinak jejich stare drivery obcas blbly v nejakych hrach

nove mi ted neblbnou

A jak ty doma ladis na sve X-Fi karte ten Gaming mode? Po instalaci softu z ORIGO CD mi to na plochu nehodilo vubec zadne IKONKY, jen jednu pro registraci a to je vse. Zkusim vse ODINSTALOVAT a znova tam nahrat DRIVERY+ten sowftware co je na tom CD...
Jinak driverz jsem stahoval odtud http://www.pegasoft.cz/hledejveverzi.php?veverzi=595098
Pri instalaci zasrktej (zafajfkuj) vsechno a mas po problemech. Kdyz nejsi schopny pochopit, kterou volbu musis pri instalaci zasrtnout...
EDIT: bavim se o instalaci z CD dodaneho ke karte.
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Tak už jsem ty MODY nainstaloval, ale porad mi nejde v Call of Duty 2 zapnout Creative EAX 3.0, v Game MODE mam zaskrknute Enable EAX Effects, ale v te hre mi to porad detekuje ten Miles Fast 2D Positional Audio......
JaG
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od JaG »

Pánové já to nechápu díval jsem se na Sound Blaster X-Fi mX Xtreme Gamer ale na stránkách Creativu o ní není žádná zmínka. Mají na svých stránkách pouze Sound Blaster X-Fi Xtreme Gamer a bez toho mX. Toto značení je pouze u internetových prodejců, ale nemůžu nikde sehnat reálné informace, co tedy to mX znamená. Už jste na to někdo přišel?
Intel Core 2 Duo 6600 2.4GHz, ASUS P5VD2-MX/FW/SATA2 sk.775/1066, 3 GB DDR2 Kingstom, ASUS 7600 GT SILENT 256 MB DDR 3, Audigy SE, Seagate 80GB SATA, LCD BenQ FP 93G 19" 6ms, LG GSA-H12N, Windows Vista Home Premium 32bit, 10240/2048 kb/s NETBOX.
stanat630
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od stanat630 »

Tak jsem vše nainstaloval, mam X-Fi Extreme Music a repro Z-2300. V Entertainment Mode mi jde vse OK, ale v Game MODE mi jde jen PRAVY reprak, levy mi nechce hrat, nevite PROC?
Odpovědět

Zpět na „Zvuk“