Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy Asus.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Mossad
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Mossad »

hele sance ze se ti to stane je miziva, je ot uz dosti ot a deska pak v pytli neni pokud nemas moznost sam posles ji do firmy kde ti ji nejako naprogramujou.... bude to tak 1/10 - 1/5 ceny ty desky ...

..PC::Asus P8Z77-I Dx :: G2130 :: 8GB :: WD 0.32TB :: WD 1TB :: Intel HD :: Eizo 2333BK ::
DTR::Asus G73jh :: i7 720 :: 8GB :: SSD 0.064TB :: SGH 0.5TB :: Mobility HD 5870 ::

Gygabite - ©Hlupak
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Mossad píše:hele sance ze se ti to stane je miziva, je ot uz dosti ot a deska pak v pytli neni pokud nemas moznost sam posles ji do firmy kde ti ji nejako naprogramujou.... bude to tak 1/10 - 1/5 ceny ty desky ...
mno na FOX to delaj za 200,- (ale je to spise znamost, realita pro obyc zakaznika muze byt vyssi)
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

Troufam si rici ze realita pro obyc zakaznika je reklamace ;o) vazne se neni ceho bat :o) Rekneme si to takto...komu se uz pri flashovani biosu negdy vypla elektrina hmmm??
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
Vocko
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Vocko »

jakej je rozdil v deskach Asus P5B a Asus P5B Deluxe myslim stabilitu a OC
CPU - Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz - Thermaltake Big Typhon MB - ASUS P5B Deluxe RAM - Kingston 2x1024MB 750MHz CL4 GPU - X1950PRO 256MB HDD - SATA 2 2x 320GB DVD-ROM - Samsung SH183L CASE - 3R System Air Black ZDROJ - SEASONIC M12II-430 430W "80-PLUS" Monitor - LCD 22" Samsung Zvuk - SB Audidy2 ZS, Gembird WCS-YF-1A
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Vocko píše:jakej je rozdil v deskach Asus P5B a Asus P5B Deluxe myslim stabilitu a OC
velkej ...obyc verzi bych nekupoval.
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Stano K. »

Highlander píše:
Vocko píše:jakej je rozdil v deskach Asus P5B a Asus P5B Deluxe myslim stabilitu a OC
velkej ...obyc verzi bych nekupoval.
radse pridat par korun a mat ozaj kvalitu :wink:
Neo2199
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Neo2199 »

Obyc verze P5B dle testu nejde skoro vubec taktovat.
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled :), teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Neo2199 píše:Obyc verze P5B dle testu nejde skoro vubec taktovat.
No ja mam obyč P5B a taktovat jde dobře.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
l0k2
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od l0k2 »

Neo2199 píše:Obyc verze P5B dle testu nejde skoro vubec taktovat.
Blabol.. samozrejme ze ide taktovat.. priblizne stabilne fsb u p5b je 430 a u p5b dlx 470-480 (samozrejme vse je zavisle od verze biosu) a udaje su len orientacne. mas tam pak inak riesene chladenie a celkove prevedenie dosky. Pri taktovani je este celkom vyrazny limit volt pri pamatiach. Ale ako bolo povedane, ak sa da, doplat si za dlx.
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Obyc verze jde taktovat cca stejne,problem je akorat v kvalite provedeni....coz je u obyc verze katastrofa....Jako chodit kazdou chvilu reklamovat desku bych nechtel kvuli par stovkam...
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

tak ja jsem cerstvym majitelem teto desky a samozrejmne jsem mel problemy s rebootem
pri OC a rebootu se me to 2x restartovalo

vyresil jsem to nastavenim vsech hodnot v napeti, zalozka Jumperfree
pred tim jsem mel auto
je zajimavy ze jakmile dam napr FSB na 230Mhz tak me staci mit vsude modry hodnoty
jakmile dam 270Mhz, tak musim mit ruzovy hodnoty, jinak se provadi otravnej dvojitej restart!!!
zkuste to vyzkouset na svych deskach

jinak jsem to procetl cely, maximalni FSB ja ted otestovat nemohu, mam jen D930

jinak pri nastaveni V do NB na 1.65V se fakt PCI-E prepina na 1x

BIOS mam 0804

jinak skoda ze se tu nedava karma nebo tak neco, par lidi v tomto tematu by si ju zaslouzily
diky Vam 8)
Apple Macbook Pro 13" late 2011 - přejděte na Apple
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

miskoboss píše:tak ja jsem cerstvym majitelem teto desky a samozrejmne jsem mel problemy s rebootem
pri OC a rebootu se me to 2x restartovalo

vyresil jsem to nastavenim vsech hodnot v napeti, zalozka Jumperfree
pred tim jsem mel auto
je zajimavy ze jakmile dam napr FSB na 230Mhz tak me staci mit vsude modry hodnoty
jakmile dam 270Mhz, tak musim mit ruzovy hodnoty, jinak se provadi otravnej dvojitej restart!!!
zkuste to vyzkouset na svych deskach

jinak jsem to procetl cely, maximalni FSB ja ted otestovat nemohu, mam jen D930

jinak pri nastaveni V do NB na 1.65V se fakt PCI-E prepina na 1x

BIOS mam 0804

jinak skoda ze se tu nedava karma nebo tak neco, par lidi v tomto tematu by si ju zaslouzily
diky Vam 8)
zkus BIOS 0903, myslim ze je to BETA, na ofiko strankach zatim neni (resp. ani nemuze), ale zkus zagooglit, treba to vyresi jak dualrestart, tak PCIE 16x-> 1x...

// neco jsem o tom BIOSu nasel na XS, proto to zminuju
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

no jak pisu, ja uz s dual restartama nemam problem!!
to uz jsem vyresil

do NB stejne necpu 1.65V takze me ani netrapi PCI-E 1x
jenom jsem to zkousel, jestli je to pravda

jinak do desky davam jenom ofic. biosy

neofic. jsem mel jen v ere DFI NF4 a ten byl teda super, ale vedel jsem bezpecne, ze to ta deska unese

ja se flashovanim BIOSu zbytecne stresuju, takze to delam co nejmin :wink:

jinak moje D930 jede na 4.2Ghz pri 0,05V min jak na i955X, takze je videt rozdil v napajeni socketu
8-fazovy ma neco do sebe :lol:

podle ktere hodnoty se ridite v nastavovani V do CPU?
z biosu nebo z speedfanu/cpu-z??
ktery podle vas ukazuje pravdu?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

miskoboss píše:no jak pisu, ja uz s dual restartama nemam problem!!
to uz jsem vyresil

do NB stejne necpu 1.65V takze me ani netrapi PCI-E 1x
jenom jsem to zkousel, jestli je to pravda

jinak do desky davam jenom ofic. biosy

neofic. jsem mel jen v ere DFI NF4 a ten byl teda super, ale vedel jsem bezpecne, ze to ta deska unese

ja se flashovanim BIOSu zbytecne stresuju, takze to delam co nejmin :wink:

jinak moje D930 jede na 4.2Ghz pri 0,05V min jak na i955X, takze je videt rozdil v napajeni socketu
8-fazovy ma neco do sebe :lol:

podle ktere hodnoty se ridite v nastavovani V do CPU?
z biosu nebo z speedfanu/cpu-z??
ktery podle vas ukazuje pravdu?
nevim jak u Pentia D, ale u C2D tusim nad 1.45V (v BIOSu) ukazuje CPU-Z pouze 1.213V (tusim), takze podle me je na CPU-Z spoleh do urcity miry, jinak 100pro vim, ze realne hodnoty ukazuje utilitka od ASUS - ASUS Probe II.

ad BIOSy: mno ja si myslim, ze je uplne stejny riziko, jestli das do DFI NF4 nejakej modnutej, nebo do AUSu iP965, to riziko je dle me stejny
miskoboss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od miskoboss »

ok vyzkousim
ja ty prilozeny softy nikdy neinstaloval, vzdy jsem radsi stahl z netu
mam radsi speedfany a CPU-z

je tu nekdo, kdo ma vodni chlazeni a chladi vodou chipset?
zajimalo by me, jak jste vyresily chlazeni tech napetovych regulatoru kolem socketu
ja nevim, kde bych sehnal tak velkej pasiv, abych to mohl rozrezat jak potrebuju

u te desky je skoda, ze neni vic kolonek v biosu pro ulozeni vlastniho nastaveni
2 jsou malo, proc neudelali aspon 4?
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

miskoboss píše: je tu nekdo, kdo ma vodni chlazeni a chladi vodou chipset?
zajimalo by me, jak jste vyresily chlazeni tech napetovych regulatoru kolem socketu
ja nevim, kde bych sehnal tak velkej pasiv, abych to mohl rozrezat jak potrebuju
to uz jsem taky resil, strasne topej, takze kdybych chtel dat na pasiv od Thermalrightu - HR-05 SLi (puvodne jsem ho chtel objednat, ale pak jsem se rozhodl, ze ne), tak by bylo v kelu OC, protoze jsem zjistl, ze kdyz ten pasiv co je u socketu nedoleha, tak je CPU viz horke a jde hur taktovat a nejde nastavit vyssi napeti (stabilne), nez 1.58V (v realu asi 1.52V)

// jezis, jsem nedopsal myslenku, tak jsem chtel neco poridit, myslel jsem, ze by stacilo toto, jen prilepit, ale pak me to nejak preslo
Marph
Nováček
Nováček

Asus nebo GB?

Příspěvek od Marph »

Dobry podvecer doufam ze to zde patri.. chci si koupit novy Pc melo by asi vypadat nasledovne: Core 2 Duo E6400, Radeon X1950Pro, 500W Thermaltake.. jenze vybiram mezi MB Gigabyte 965P-DS4 a asus p5b deluxe.. chtel bych topretaktovat na co nejvetsi vykon s pouziti nejakyho dobryho chladice nebo pozdeji vodnikem.. ale nevim na ktery desce to pujde lepe... GB ma celkem solidni chlazeni asus zade dalkovy ovladani.. ta wi-fi by tam nemusela byt ale kdyz tam je :) dale pak jake pameti tam koupit.. jelikoz sem setrilek chtel jsem DDR2 A-Data 1024MB PC800 je to nejlevneji ale nevim co to udela s OC abych pak nelitoval ze nemuzu jit vys kvuli omezeni pameti ale nechci zase investovat do crosairu ktere jsou o dosti drazssi.. ale pokud nebude jiny vychodisko... pozdeji hodlam dokoupit druhy modul do dulachanelu... jo kdyby by nekdo tusil na kolik to pujde vytocit pri tomhle slozeni byl bych rad a kdyby jste meli jeste nejake navrhy na vylepseni treba lepsi a mene hlucny zdroj klidne piste.. diky...
Maddogg
Čestný člen
Čestný člen

Příspěvek od Maddogg »

Sestava v pohodě . Řek bych že je těžký výběr mězi těmi deskami. Vem to k čemu máš blíže , osobně bych vzal Asus. Jinak k těm pamětím , ja mam A-Data 667Mhz 1024 Mb 2X . Za tu cenu jdou taktovat více než dobře stabilně jedu na 840Mhz při 2V a časování 5-5-5-15 (420FSB) . Jak půjdou taktovat ty 800Mhz netušim , ale když už bereš takový pc tak bych si za paměti asi připlatil , zvlášť pokud chceš taktovat.

EDIT: 500W Thermaltake stoji 2800Kč a 500W Enermax stoji 2690Kč. Thermaltake je dobra značka, ale přesto bych vzal Enermax , už proto že je levnější a do pc ho dava tak 70% lidi co tady čtu.
Mainboard Asus P7P68 CPU Intel I5 2500k@4.2ghz+Xigmatek Achilles RAM Kingston 2x4GB 1333Mhz GPU Asus r7 370 1100/6000Mhz HDD Samsung F1 500GB DVD-RAM Samsung Case&PSU Fractal Desing Define R2+ Enermax PRO82+ 385W
Stano K.
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: Asus nebo GB?

Příspěvek od Stano K. »

[quote="Marph"][/quote]
1, takze s ASUSem dosiahnec urco vic
2, egzistuje aj model bez wifi P5B dlx
3, to ze kolko das oc zavisi aj o CPU ale nieco okolo 3200-3400
jessie.james
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jessie.james »

mam dotaz, jake napeti mate nastaveno u hodnot:
a) FSB Termination Voltage [1.450V]
b) SB VCore (SATA,PCIE) [1.6V]
c) ICH chipset voltage [1.057V]
- tluste jsou vyznaceny hodnoty, ktere pouzivam

uz s tim par dni laboruji, ale at nastavuji co nastavuji, do 20 min. mam pokazde chybu v prime95.
CPU mam E6400, desku tuhle asusku a pameti Corsair XMS2 Twin2X, do kterych poustim 2.05V a provozuji je na 950 MHz.
muze sem prosim nekdo popripade hodit sve nastaveni v BIOSu?
dekuji
Odpovědět

Zpět na „Asus“