GeForce 7600GS / GT AGP - zkušenosti, tipy

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
jakub666
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od jakub666 »

ahoj ... nasel sem na netu tuhle grafickou kartu ktera ma stejny parametry jako leadtek winfast 7600gt ale je o neco levnejsi. Jaky je v nich rozdil ? Je winfast lepsi nebo to je nastejno ?
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=42040
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no rozdíl de-facto žádný až na to že podle gainwardu to není GT ale GS s DDR3, což je nakonec v podstatě totéž
kreatiner3
Nováček
Nováček

problém s LEADTEK WINFAST 7600 GS AGP

Příspěvek od kreatiner3 »

Zdarec mám dost velký problém s LEADTEK WINFAST 7600 GS AGP, nejdou mi vůbec přehrávat videa vžycky se procesor zatíží na 100% a zasekne se celej windows. Druhej problém je že se mi zasekávaj i hry a ve 3D Marku mám 3 krát horší skore než předtím. Desku mám ASROCK 939-DUAL VSTA, zdroj Fortron ATX-400PNF 400W. Jo a v EVERESTU mi to píše že AGP je deaktivován, když nainstaluju AGP drivery k desce (ULi AGP driver 2.30) tak počítač nenaběhne, musím do nouzového režimu a odinstalovat ten AGP driver jinak mi nejde vůbec PC
Dzin
Moderátor
Moderátor
Kontaktovat uživatele:

Re: problém s LEADTEK WINFAST 7600 GS AGP

Příspěvek od Dzin »

kreatiner3 píše:Zdarec mám dost velký problém s LEADTEK WINFAST 7600 GS AGP, nejdou mi vůbec přehrávat videa vžycky se procesor zatíží na 100% a zasekne se celej windows. Druhej problém je že se mi zasekávaj i hry a ve 3D Marku mám 3 krát horší skore než předtím. Desku mám ASROCK 939-DUAL VSTA, zdroj Fortron ATX-400PNF 400W. Jo a v EVERESTU mi to píše že AGP je deaktivován, když nainstaluju AGP drivery k desce (ULi AGP driver 2.30) tak počítač nenaběhne, musím do nouzového režimu a odinstalovat ten AGP driver jinak mi nejde vůbec PC
Bud špatne drivery nebo konflikt kodeků...
co maš za drivery a kodeky?....zkus jine drivery i k MB, projdi BIOS..
smazal sem stejny tvuj duplicitní post v této sekci :)
Asus X555L Přes SZ mě kvůli PC nekontaktujte, proto tu je naše fórum;-)
Obrázek ...web o čaji, čajování, motorkách, kaligrafii...
kreatiner3
Nováček
Nováček

Drivery mám 91.47 Forceware, zkoušel jsem i 93.71 ale beze změny. Zkoušel jsem i dát AGP driver 2.20 a zase beze změny!!! Potíž je v tom že na ASROCK 939 DUAL-VSTA na XP nejsou žádný aktualizovaný drivery ani nový bios!!!!!
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

http://www.nvidia.com/page/uli_drivers.html
stáhni si je tady

http://www.asrock.com/support/download. ... 9Dual-VSTA
tady si stáhni
AGP driver v 2.30
+ ULi SATA driver ver:1058f
+ AMD Cool'n'Quiet Driver Ver:1.3.1

odinstaluj komplet ovladače grafiky - restart

nainstaluj ovladače (pack) z toho prvního odkazu - restart
nainstaluj AMD cnq - restart
nainstaluj sata - restart
nainstaluj agp driver - restart

pokud se objeví nějaký dotaz na přepsání původního souboru novým, tak pokaždé ho nech přepsat - ano

nakonec nainstaluj ovladače grafické karty
můžeš si je stáhnout tady http://www.nvidia.com/object/winxp_2k_93.71.html

V případě nějakých dalších problémů se pořádně podivej na nastavení v biosu.

Preventivně ještě můžeš udělat následující (často to řeší tento problém):
Ovládací panely - zvuky a zvuková zařízení - záložka "zvuk" / přehrávání zvuku / upřesnit - záložka "výkon" / hardwarová akcelerace nastavit na základní (první pozice z leva) a kvalita převodu vzorkování na střed. Tohle nepodceňuj a můžeš to vyzkoušet jako první.
tramvajak
Nováček
Nováček

Graf.karta NVIDIA GeForce 7600GS

Příspěvek od tramvajak »

Ahoj Vsichni.Jsem pokrocilejsi zacatecnik.Mam otazku.Koupil jsem si Kabel video S-VIDEO na SCART + audio kabel.Dnes kdyz jsem si chtel pusti film na TV, tak zvuk my jde, ale obraz NENI Barevny. Je CB. Pri tom ale na tu televizi, si mohu pripojit kameru a digitalni fotak pres SINCH kabel a obraz mam Barevny. Co jsem se dozvedel, tak si mohu udajne jestli jsem to dobre sklysel, ve vlastnostech teto karty NVIDIA GeForce 7600GS nastavi BK nebo PK. Nevim kde to mam najit a co to je.Muzete my prosim poradit jak to mam udelat aby my sel barevny obraz z pocitace na Televizi???? Nebo je to spatne zvolenym Kabelem??Dekuji za odpoved a piste prosim na: tramvajak@seznam.cz
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Lepší by bylo pokračovat v tomto threadu - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ghlight=tv (jinak řečeno, pokračujte všichni, kdo by měli potřebu reagovat na tento problém, tam).

Jinak, jsme diskusní fórum a ne e-mailová poradna, takže pochybuju, že ti někdo bude psát na mejl. Ja teda určitě ne :)
Goldnoob team proud member!
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

Zdravím, tak mám zase chvíli čas tak k mému problému:

mám nvidii 7600GS od GIGABITE, základní desku Gigabite GA - K8NS. Můj problém spočívá v přehrávání videa. Jakékoliv video přehrávané v jakémkoliv přehrávači je tmavé, ošklivé a úplně červené. (Je to jako kdyby jste v nastavení vyvážení barev úplně předělali barvičky). Když se to ale snažím předělat, tak se mi to stejně nezdaří. A při spuštění dalšího videa většinou dojde k dalšímu rozhašení. Už nevím co s tím, řešil jsem to s několika lidma, ale zatím jsme na to nepřišli.

PS: zkoušel jsem i několikrát přeinstalovat win, zkoušel jsem různé druhy kodeků, různé způsoby instalací ale zatím nic. Jestli jste měl někdo měl stejný problém a vyřešili jste ho byl bych vděčný ..... a už opravdu BYL to mi věřte ...... potýkám se s tím už fakt dlouho :-)

Včera mi kamarád říkal, že něco četl o jakémsi špatném přepínání modů pod XP u těchto karet, bohužel si přesně nepamatoval kde to četl a jestli to souviselo s tím ....
MB:Gigabite GA - K8NS, CPU: 64 Sempron 2800+; 2x512MB Kingmax 433 CL 2.5; GK: ASUS 9550GE/TD 250/200@405/280;HDD: Hitachi 160 GB;Soundblaster 5.1; Creative 5300
web: http://www.jirinovak.com
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

no já si zase pamatuju, že ti už fungovala korektně po jedne reinstalaci a pak zase ne.... škoda že si nepamatuješ co jsi udělal mezi tím fungováním a nefungováním. Jinak přesně to mi karta dělala také, ale jak jsem to vyřešil nebo co jsem odinstaloval přeinstaloval vážně nevím...
ji_ri_k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ji_ri_k »

fanik píše:no já si zase pamatuju, že ti už fungovala korektně po jedne reinstalaci a pak zase ne.... škoda že si nepamatuješ co jsi udělal mezi tím fungováním a nefungováním. Jinak přesně to mi karta dělala také, ale jak jsem to vyřešil nebo co jsem odinstaloval přeinstaloval vážně nevím...
S tím si právě nejsem tak jist. Psal jsem ti že mi fungovala, ale.... Ta instalace probíhala na 4GB malý disk, po které jsem z flash disku přehrával video, které bylo nevalné kvality a tudíž mi připadalo že to je v pořádku. (opravdu nemůžu říct zda bylo). Poté jsem připojil můj HDD ze kterého jsem pustil film a ten už nešel (respektive šel, ale červeně). Pak jsem reinstaloval winy přímo na mém velkém HDD, kde jsem postupoval jak jsme se bavili. Nainstaloval jsem win, ihned jsem nainstaloval ovladač základní desky, restart, ovladač grafické karty, restart, instalace kodeků a ihned jsem pouštěl video, ale bylo červené.

Nedalo mi to a v týdnu jsem zkoušel na ten 4 GB disk, na který mi ani nic jiného než win nevleze (musel bych jedině odstranit swapovací soubor) instalovat znovu celé popořadě (zkoušel jsem to dvakrát po sobě, jen jsem zaměnil kodeky). Měl jsem tu i kamaráda, který viděl můj postup. Neinstalovali jsme nic kolem. Jediné co se vždy instalovalo tak byly ještě ovladače zvukové karty (abych nezapoměl).
MB:Gigabite GA - K8NS, CPU: 64 Sempron 2800+; 2x512MB Kingmax 433 CL 2.5; GK: ASUS 9550GE/TD 250/200@405/280;HDD: Hitachi 160 GB;Soundblaster 5.1; Creative 5300
web: http://www.jirinovak.com
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

hmm aha =) ...no asi na to mrknu až dorazím pro ty dvdka :D
kreatiner3
Nováček
Nováček

Díky za radu ale pořád to nejde.
AGP driver nainstaluju ale když chci nainstalovat řadič videa (kompatibliní se standartem VGA) instalace se zasekne nakonci a zčerná obrazovka a driver se nenainstaluje!!!!!!!!!! Pomůže jen restart ale jsem zase nazačátku chce to znova nainstalovat ale děje se to samý černá obrazovka!!!!!
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

a co manual a nastavení biosu?? chyba bude tedy tam někde asi
kreatiner3
Nováček
Nováček

Přišel jsem na to že když nainstaluju AGP driver jakykoliv verze tak se nenainstaluje driver grafický karty a když ten AGP driver nemám nainstalovaný tak sice nainstaluju drviver ke grafický kartě ale projevujou se ty problémy co jsem psal v prvním příspěvku. V biosu nevím co bych měl dát jinak zkoušel jsem dát agp 4x místo 8x a nic se nestalo!
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

a zkoušel jsi to tedy opačně? nejdřív ovladače a pak agp driver?

další možnost nejjdřív ovladače a pak přes F8 (při restartu jako do nouzového režimu) do vga režimu a nainstalovat agp driver
Hijacker933
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hijacker933 »

a zkousel si nastaveni barev menit v control panelu forceware? ja mel podobnej problem s 6800GST,kdyz nainstaluju na novy wokna rovnou ovladace 9x.xx tak je video hrozne tmavy a skoro neni nic videt, zmenil jsem to v control panelu a bylo to ok dokud sem nespustil jiny video a tak dal do nekonecna, pomohlo nainstalovani na cisty wokna ovladace 84.xx a pak teprv ty 9x.xx a bylo to normalni :) asi sem moc nepomoh :oops:
Bravo, PCT se uz dostal na uroven bulvaru Well done, diky omezenosti nekterych modu a adminu, co se mi nelibi to smazu, na argumentech nezalezi... to je ráj pro idioty :blee:
Obrázek
buh
Nováček
Nováček

Ktera 7600Gs

Příspěvek od buh »

Ktereho vyrobce GS-ka by jste doporucily? Samozrejme do agpecka
Premyslim mezi Gainwordem a MSI.
Ktery bude lepsi na pretaktovani?
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Pročti si tento thread - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... ght=7600gs a příapdně pokračuj tam.
Goldnoob team proud member!
kreatiner3
Nováček
Nováček

Zkoušel jsem všechno možný měnil jsem nastavení v biosu, různé ovladače, drivery jsem instaloval v různém pořadí a nic nepomáhá. Už jsem dost zoufalý, na ABIT KV7 jela grafárna uplně v pohodě tomu řikám downgrade PC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Už nikdy více ASROCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“