Sekne se obraz a následně se vypne monitor...

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Sekne se obraz a následně se vypne monitor...

Příspěvek od Jasper »

Poslední 2 dny mám zajímavý problém s PC. A začíná to dělat čím dál častěji.

Vždy se zasekne myš (kurzor), respektive se asi sekne celý obraz a pár sekund na to se vypne monitor, proste svítí oranžová kontrolka, jako by do nej nepřicházely data. Jinak se počítač tváří jako by byl zapnutý.

Nesetkal se s tím někdo?

PC: A64 3000+, MSI K8N Neo2 Platinum, 6600GT Leadtek, 2x512MB RAM. Nedělal jsem žádný upgrade poslední dobou. Zdroj mám no-name shit co byl s csase.
Naposledy upravil(a) Jasper dne sob 30. zář 2006, 20:55, celkem upraveno 1 x.
[CZ]mike
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od [CZ]mike »

tohle dela kdyz se prehreje GPU
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Hm, vetrrak se toci a vetsinou to dela i pri minimalnim zatizeni, treba hned po startu windows, nebo jen na netu...
Odpoledne zkusim nejakou zatez v 3dmarku...
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Tak jsem zjistil, ze kdyz se "zastavi" ten obraz a nasledne vypne monitor, tak se ukonci i ostatni veci, i kdyz pc vypada jako by fungoval... Mel jsem totiz pustenou hudbu a ta se vypla a take jsem se pry odpojil od icq...

A zkousel jsem 3dmark 06 a ten se hned v prvnim testu zastavi, proste obraz stoji a pomuze jen restart :o To nikdy nedelalo. Jeste zkusim nove ovladace na grafiku... A pak kdyz tak reinstal windows, ale do toho se mi moc nechce, protoze pokud se to bude kousat i pri instalaci windows...
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Tak nejake dalsi postrehy:

Ted uz to dela porad v XP, takrka hned po nabehnuti systemu. Kdyz jsem zmensil rozliseni a bar. hloubku na minimum, tak to vydrzelo dele, coz by potvrzovalo teorii te grafiky...

Ale zase jsem zkousel Vistu RC1 a tam to padlo jen kdyz jsem zkousel 3dmark (nevim jestli ten 3dmark ale na vistach vubec jde...). Jinak jen ciste v systemu vubec a to jsem hral i NFS MW...

Tak zitra jeste testnu jinou grafiku a pak ten reinstal...
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Mrkni na teploty CPU a graficke karty v zatezi.. Ale vypada to na prehrivajici grafiku, jak psal [CZ]mike
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Tak jsem to ted zkousel a uplne zahadne projel i ten test v 3dmarku06 bez seknuti... A windowsy uz taky jedou pres hodinu. Jinak pri tom prubehu vsech tech testu bylo na gpu maximalne 102°C, to je v norme ne? :) Toto je graf z celeho 3dmarku:
Obrázek
Cpu bylo taky vpoho, max tak 55°

Predtim jak to padalo, tak to bylo bez jakekoliv zateze,jen na desktopu ve windows a na vga bylo kolem 50°...

//edit - tak ve 23.57 se to zase seklo... :(
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Tak to asi fakt je tim prehrivanim grafiky... Ted mam jinou - GF2 MX a jede to normálně. Pak zkusím trochu očistit tu starou od prachu, jestli to pojede léle, jinak asi reklamace... :(
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

102C na grafarne? :o Tak to se nediv ze ti to blbne, co nejdriv vylepsi chlazeni..
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Ale prahova teplota je az 130° tak to musi 100°vydrzet ne :D Jinak ale to vypinalo uz pri 55°...
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Tak jsem v pátek poslal kartu na reklamaci a dneska psali že posílají novou zpátky :-D Tak jsem zvědavý...
n2o
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n2o »

Vyřešil si nějak ten problém??
Mě to dělá úplně to samé. Chivlku něco hraju a sek. Monitor vypnem svítí oranžová, pc běží.

Mám podezření na zdroj. Mam EC 300W a když sem ho vyměnil za trošku méně jetý taky EC 300W, tak to běželo v pohodě. Tak sem to dál neřešil, ale cca po třech týdnech mi to dělá zas.

Moje sestava viz podpis.
PC: MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING CPU: AMD Ryzen 5600X + Arctic Liquid Freezer II 280 RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3200 CL16 GK: SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 9070 XT GAMING 16G HDD: 2x SAMSUNG 970 EVO 1TB + Samsung 870 QVO 2TB PSU: Corsair RM1000x 1000W LCD: MSI Optix MAG342CQR Mouse & Key.: Logitech G Pro Wireless + ASUS ROG STRIX SCOPE RX Case: NZXT H7 Flow Sound: Logitech G733 Wireless Headset
NAS: Synology DS218J - 2x Seagate Barracuda 4TB
Audio: CustomWorks DAC 1 USB + HYPA 1 Full + HYPA 17 + VMAudio VMA-I µ
Jasper
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Jasper »

Vyřešil jsem to tak, že jsem poslal grafiku na reklamaci a za 2 dny mi poslali zpatky novou a bylo po problemech. Ale stejně jsem pak ještě pro jistotu vyměnil i zdroj EC 300 za Enermax Liberty 400...
n2o
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od n2o »

Mam tez EC 300W uz druhy kus, a myslim ze je to porad zdrojem a ne grafikou :)

Zkusim koupit ten novy zdroj, co ten Enermax 400W je dobrej?
PC: MB: ASUS ROG STRIX B550-F GAMING CPU: AMD Ryzen 5600X + Arctic Liquid Freezer II 280 RAM: Corsair Vengeance RGB PRO 32GB (4x8GB) DDR4 3200 CL16 GK: SAPPHIRE PULSE AMD Radeon RX 9070 XT GAMING 16G HDD: 2x SAMSUNG 970 EVO 1TB + Samsung 870 QVO 2TB PSU: Corsair RM1000x 1000W LCD: MSI Optix MAG342CQR Mouse & Key.: Logitech G Pro Wireless + ASUS ROG STRIX SCOPE RX Case: NZXT H7 Flow Sound: Logitech G733 Wireless Headset
NAS: Synology DS218J - 2x Seagate Barracuda 4TB
Audio: CustomWorks DAC 1 USB + HYPA 1 Full + HYPA 17 + VMAudio VMA-I µ
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“