Jste jeste vetsi blbec nez jsem cekal...Highlander píše:OT:
to Airwolf: To ze mas nulovy znalosti neni moje vec..
konec OT.

OBRe, debilove nejsme, ale problem C2D je ten, ze lapovani neprinese par stupnu, ale klidne 10, a to stoji za toOBR píše:Chlapi, chlapi - bavite se tu o nerovnosti IHS a podobne, vite vubec proc mezi chladic a IHS davate pastu? No jasne, prave proto abyste ty nerovnosti zalili pastou a tim je eliminovali. Je jiste ze lapovackou se ziska nejaky stupen dolu, ale neni to tim ze to vyrovnate ale ze naopak uberete trochu materialu a je lepsi prenos...
Osobne si myslim ze ztrata zaruky-horsi dalsi preprodej nestoji za par stupnu, natoz s vodnikem ...

ok, thx za tip, ale jinak je to zvlastni, ten pilnik je hrubsi, nez ta 240 a stejne se teploty tlepsily o vic nez 6C (po zahoreni pasty)Highlander píše:To Airwolf:
Tak to kazdopadne![]()
![]()
![]()
![]()
To h4_:
tak zacni rovnou 400 pac vsechno pod 400 je uz moc hruby a nadelas si do IHS moc velky ryhy.

A nebo si konečně nasadil pořádně chladičh4__ píše:ok, thx za tip, ale jinak je to zvlastni, ten pilnik je hrubsi, nez ta 240 a stejne se teploty tlepsily o vic nez 6C (po zahoreni pasty)

ad1: rodice me podporujou, navic jsem udelal doma kompletne vsechnu elektroniku, od HTPScek, po rodicciny notebooky, takze mam urcitou duveruswarm píše:A nebo si konečně nasadil pořádně chladičh4__ píše:ok, thx za tip, ale jinak je to zvlastni, ten pilnik je hrubsi, nez ta 240 a stejne se teploty tlepsily o vic nez 6C (po zahoreni pasty). Zajímalo by mě, co by ti na to řekli rodiče, kdyby věděli, že si takhle kurvíš počítač, na který ti museli pracně vydělat...já bych tě na jejich místě hnal klackem
.
Btw, co tim vlastně získáte? Já to nějak nechápu, nepřijde mi totiž, že by limitem při taktování C2D byla příliš vysoká teplota CPU () a jestli má CPU v mým kompu 60 nebo 50 stupňů mi může být celkem putna, když kritická teplota neni ani jedna z nich. Souhlasim tedy s OBRem, že ztráta záruky atd za to nestojí ani náhodou.

Doufám, že podpora tvých rodičů neplyne jenom z jejich nevědomosti. Doufám, že nás tu taky jenom zase nelakuješ jako s těma XP Home jako v jiném threadu. Ale já jsem začátečník a ty pokročilý, takže se rád nechám přesvědčith4__ píše:ad1: rodice me podporujou, navic jsem udelal doma kompletne vsechnu elektroniku, od HTPScek, po rodicciny notebooky, takze mam urcitou duveru
ad2: je to proste otazka nazoru a povahy, me osobne na 10ti stupnich zalezi

tobre, vcera me kamarad donesl 2000 smirgl, tak jsem zkusil to co jsi zkusil ty, highlandere, pastu, a lestil jsem, asi po hodine me to prestalo bavit, vse jsem smontoval a teploty (v pokoji mam 26.5C) jsou kolem 40, pri normalni teplote (to je teplota, ktera je s otevrenou ventilackou, tyto teploty jsem udaval predtim) je 34/37, kazdy jadro jinak, v burnu nejdu pres 54CHighlander píše:zalezi na chlazeniWiruz píše:hele uz jsem se tu jednou ptal, ale nedostala se mi odpoved,
netusite nekdo kolik je bezpecna voltaz proc C2D? Jako pro P4 NW bylo doporucene do 1,65V, tak kolik to je u C2D?....ja bych rekl ze naprosto zcela bezpecny je do 1.45V i kdyby jsi mel na CPU 80C!

To je nejaky divny ne? Kdyz na def. volt mas s peltierem 55st. To bys tech 75-80 mel mozna taky na 1.5v (zkousel jsi to i s tim Zalmanem na def. volt?). Zajimavy ze ten peltier dokaze pojmout tolik vyzareneho tepla C2D. Vzdyt ten CPU na 3600Mhz musi zrat o dost vic jak 50W.Můzes postnout nejaky fotky toho chladice?Zvlast jak je tam ten peltier pridelanej. A s tim ze zalezi hodne na chlazenim souhlasim(ostatne to zalezi u vsech CPU), myslim ze i Highlander psal ze mel pri vzduch. chlazeni problem dostat se stabilne na 3600Mhz(1.52v) a s vodnikem mu to jede na def. volt.Kinomaniak píše:Tak se musím podělit o své zkušenosti,zakoupil jsem si chladič Titan amanda s 50W peltierem a jsem velmi mile překvapen,předtím jsem měl Zalman 9500 a na 3600Mhz jsem měl Load 50C,Burn Orthos 75-80C při 1,5V,teď jedu 4hod Orthos stable 3600Mhz na default voltage a teploty?Místnost 24C zavřená case Load 30C,Burn 55.Asi největší problém u taktování Core2duo je-si myslím teplota.

podleme ta amanda funguje tak, ze HP trubicema je odvadeno teplo od IHS a pak je teprve chlazeno peltem a ten je nasledne chlazen masivnim zebrovanim...50W pelt to (z toho, co jsem tu precetl o peltierech) nemuze uchladit...Satiriasis píše:To je nejaky divny ne? Kdyz na def. volt mas s peltierem 55st. To bys tech 75-80 mel mozna taky na 1.5v (zkousel jsi to i s tim Zalmanem na def. volt?). Zajimavy ze ten peltier dokaze pojmout tolik vyzareneho tepla C2D. Vzdyt ten CPU na 3600Mhz musi zrat o dost vic jak 50W.Můzes postnout nejaky fotky toho chladice?Zvlast jak je tam ten peltier pridelanej. A s tim ze zalezi hodne na chlazenim souhlasim(ostatne to zalezi u vsech CPU), myslim ze i Highlander psal ze mel pri vzduch. chlazeni problem dostat se stabilne na 3600Mhz(1.52v) a s vodnikem mu to jede na def. volt.Kinomaniak píše:Tak se musím podělit o své zkušenosti,zakoupil jsem si chladič Titan amanda s 50W peltierem a jsem velmi mile překvapen,předtím jsem měl Zalman 9500 a na 3600Mhz jsem měl Load 50C,Burn Orthos 75-80C při 1,5V,teď jedu 4hod Orthos stable 3600Mhz na default voltage a teploty?Místnost 24C zavřená case Load 30C,Burn 55.Asi největší problém u taktování Core2duo je-si myslím teplota.

No prave.. Taky jsem cca pred rokem porad cetl vsechno mozny o peltech a i tady na foru mam precteny celej thread o peltieru a v zadnym pripade by to neuchladil... Jn taky jsem si to tak predstavoval ze to asi nejak tak bude. Proto bych chtel videt foto toho chladice. Na C2D by to chtelo tak cca kolem 120W peltier(s adekvatnim chlazenim)... s tim ze zase ne moc aby nevznikala kondenzace vody a ne malo aby to melo smysl a neohrival pelt CPU. Ale to uz jsme zase asi trochu v OTh4__ píše:50W pelt to (z toho, co jsem tu precetl o peltierech) nemuze uchladit...

h4__ píše:tobre, vcera me kamarad donesl 2000 smirgl, tak jsem zkusil to co jsi zkusil ty, highlandere, pastu, a lestil jsem, asi po hodine me to prestalo bavit, vse jsem smontoval a teploty (v pokoji mam 26.5C) jsou kolem 40, pri normalni teplote (to je teplota, ktera je s otevrenou ventilackou, tyto teploty jsem udaval predtim) je 34/37, kazdy jadro jinak, v burnu nejdu pres 54CHighlander píše: zalezi na chlazeni....ja bych rekl ze naprosto zcela bezpecny je do 1.45V i kdyby jsi mel na CPU 80C!
dodavam, ze mam teda 3.22GHz pri napeti 1.4200V v BIOSu

Hm to je zajimavy... Ale to foto mi moc nepomohlo.. Kdyby jsi mohl postnout bez vetraku(zebrovani) a zespoda,tak by to bylo super.Kinomaniak píše:S tim Zalmanem jsem nedal 3600 na def. ani náhodou,musel jsem na 1,5V foto zde www.pcport.cz/?Mode=Sti&StiId=22563