Maximální bezpečná teplota pro Core2Duo

Vše o procesorech Integrated Electronics.

Moderátoři: Eddward, Baneshee

Odpovědět
[CZ]Airwolf[OC]
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od [CZ]Airwolf[OC] »

Highlander píše:OT:
to Airwolf: To ze mas nulovy znalosti neni moje vec..
Jste jeste vetsi blbec nez jsem cekal...

konec OT.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

OBR píše:Chlapi, chlapi - bavite se tu o nerovnosti IHS a podobne, vite vubec proc mezi chladic a IHS davate pastu? No jasne, prave proto abyste ty nerovnosti zalili pastou a tim je eliminovali. Je jiste ze lapovackou se ziska nejaky stupen dolu, ale neni to tim ze to vyrovnate ale ze naopak uberete trochu materialu a je lepsi prenos...

Osobne si myslim ze ztrata zaruky-horsi dalsi preprodej nestoji za par stupnu, natoz s vodnikem ...
OBRe, debilove nejsme, ale problem C2D je ten, ze lapovani neprinese par stupnu, ale klidne 10, a to stoji za to

// jinak diky co nejvetsi rovnosti (mensimu rozdilu vysek) je potreba mene pasty pro prenos v nejnizsim (rozumnej v ty nejvetsi dire IHS) bode

// a za dalsi dnes jsem zakouzpil v OBI smirgl 240,320,400,600, vice nemeli, takze se ve volnem case pustim do vyhlazeni a postnu, jinak ocekavam, ze teploty pujdou jeste klidne o 3-5C dolu, protoze se mi ted na zakladnu chladice obtiskava CPU tak, ze ve ctyrech bodech v rozich neni zadna pasta -> je to tam vyssi, nez veprostred
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

To Airwolf:
Tak to kazdopadne :wink: :inlove: :inlove: :inlove:

To h4_:
tak zacni rovnou 400 pac vsechno pod 400 je uz moc hruby a nadelas si do IHS moc velky ryhy.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Highlander píše:To Airwolf:
Tak to kazdopadne :wink: :inlove: :inlove: :inlove:

To h4_:
tak zacni rovnou 400 pac vsechno pod 400 je uz moc hruby a nadelas si do IHS moc velky ryhy.
ok, thx za tip, ale jinak je to zvlastni, ten pilnik je hrubsi, nez ta 240 a stejne se teploty tlepsily o vic nez 6C (po zahoreni pasty)

// 2Flegy: a me furt rikas, ze spamuju :X
Naposledy upravil(a) h4__ dne stř 6. pro 2006, 07:12, celkem upraveno 1 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

hele h4__, tak to zkus poradne vylapovat...timhle tempem co tady vypravis ty pohadky se brzo dostanes pod bod mrazu jen diky lapovani :wink: ale davej bacha at se neprolapujes az na desku :roll:
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

h4__ píše:ok, thx za tip, ale jinak je to zvlastni, ten pilnik je hrubsi, nez ta 240 a stejne se teploty tlepsily o vic nez 6C (po zahoreni pasty)
A nebo si konečně nasadil pořádně chladič :wink:. Zajímalo by mě, co by ti na to řekli rodiče, kdyby věděli, že si takhle kurvíš počítač, na který ti museli pracně vydělat...já bych tě na jejich místě hnal klackem :-D.

Btw, co tim vlastně získáte? Já to nějak nechápu, nepřijde mi totiž, že by limitem při taktování C2D byla příliš vysoká teplota CPU ( :roll: ) a jestli má CPU v mým kompu 60 nebo 50 stupňů mi může být celkem putna, když kritická teplota neni ani jedna z nich. Souhlasim tedy s OBRem, že ztráta záruky atd za to nestojí ani náhodou.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

swarm píše:
h4__ píše:ok, thx za tip, ale jinak je to zvlastni, ten pilnik je hrubsi, nez ta 240 a stejne se teploty tlepsily o vic nez 6C (po zahoreni pasty)
A nebo si konečně nasadil pořádně chladič :wink:. Zajímalo by mě, co by ti na to řekli rodiče, kdyby věděli, že si takhle kurvíš počítač, na který ti museli pracně vydělat...já bych tě na jejich místě hnal klackem :-D.

Btw, co tim vlastně získáte? Já to nějak nechápu, nepřijde mi totiž, že by limitem při taktování C2D byla příliš vysoká teplota CPU ( :roll: ) a jestli má CPU v mým kompu 60 nebo 50 stupňů mi může být celkem putna, když kritická teplota neni ani jedna z nich. Souhlasim tedy s OBRem, že ztráta záruky atd za to nestojí ani náhodou.
ad1: rodice me podporujou, navic jsem udelal doma kompletne vsechnu elektroniku, od HTPScek, po rodicciny notebooky, takze mam urcitou duveru

ad2: je to proste otazka nazoru a povahy, me osobne na 10ti stupnich zalezi

// jezisi, co do me rejete, mate problem, vy jste fakt jak maly, nechte me uz napokoji, toto uz neni diskuze, ale rejpani pri OT....dete do haje, inteligenti (samozrejme to neni na vsechny)

// 2swarm: ale to druhy nezverejnis, tobe jde jen o to me ponizit, jak jsem ti psal, ja se z meho radoby spamu poucim, ale ty se chovas a budes se chovat (zjevne jsi totiz uz dospely) jako dite, tva jesitnost ti neda, aby jsi nekoho neponizil, opravdu jsi zajdi k psychologovi, ja se ti omluvil, me chyby uznal, ted je rada na tobe
Naposledy upravil(a) h4__ dne pát 8. pro 2006, 17:07, celkem upraveno 2 x.
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

nj, ale prosim te, nenamlouvej nam tady takovy bludy (a nauc se aspon zkratky toho co si koupil k vam domu :wink: )

ot for h4: me spis pripadne ze kecas nesmysli a vsude jen defacto spamujes...staci se trosku porozhlidnout po foru a kazdymu to je jasny...
swarm
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od swarm »

h4__ píše:ad1: rodice me podporujou, navic jsem udelal doma kompletne vsechnu elektroniku, od HTPScek, po rodicciny notebooky, takze mam urcitou duveru

ad2: je to proste otazka nazoru a povahy, me osobne na 10ti stupnich zalezi
Doufám, že podpora tvých rodičů neplyne jenom z jejich nevědomosti. Doufám, že nás tu taky jenom zase nelakuješ jako s těma XP Home jako v jiném threadu. Ale já jsem začátečník a ty pokročilý, takže se rád nechám přesvědčit :wink:.
Jestli je ale těch 10° otázka názoru, tak by mě ten názor teda zajímal. Stále si mi neodpověděl na to, proč ti na tom tak záleží.

Btw co je složitého na tom koupit notebook? To by mě zajímalo, taky teď jeden plánuju koupit :oops:.

EDIT: h4__ mě asi nemá rád :roll: - http://sweb.cz/swarmstore/h4pm.png
Naposledy upravil(a) swarm dne čtv 7. pro 2006, 22:14, celkem upraveno 2 x.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
Wiruz
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Wiruz »

hele uz jsem se tu jednou ptal, ale nedostala se mi odpoved,

netusite nekdo kolik je bezpecna voltaz proc C2D? Jako pro P4 NW bylo doporucene do 1,65V, tak kolik to je u C2D?
CPU: Intel Core i5 12600K @ -0,05mV COOLER: Deepcool AK400 MB: Gigabyte B660M Gamming X DDR4 RAM: Kingston 2x 16GB DDR4 3600 CL18 VGA Sapphire PULSE RX 9070 16GB @ 200W / -80mV SSD / HDD: 1TB KC3000 NVME / Seagate BarraCuda 3TB CASE: Fractal Design Define Mini C PSU: Corsair RM550x 550W LCD: 27" Samsung ViewFinity S60UA IPS 2560x1440 @75Hz REPRO: Logitech Z3 2.1 MOUSE: CM MM720 KEYBOARD: MS Sidewinder X4 OS: Win 11 Pro 64
Obrázek
Obrázek
Flegy
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Flegy »

osobne bych nepridaval u zadneho cpu vic jak 0.25V (s normalnim chlazenim smrtelniku...)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Wiruz píše:hele uz jsem se tu jednou ptal, ale nedostala se mi odpoved,

netusite nekdo kolik je bezpecna voltaz proc C2D? Jako pro P4 NW bylo doporucene do 1,65V, tak kolik to je u C2D?
zalezi na chlazeni:wink: ....ja bych rekl ze naprosto zcela bezpecny je do 1.45V i kdyby jsi mel na CPU 80C!
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Highlander píše:
Wiruz píše:hele uz jsem se tu jednou ptal, ale nedostala se mi odpoved,

zalezi na chlazeni:wink: ....ja bych rekl ze naprosto zcela bezpecny je do 1.45V i kdyby jsi mel na CPU 80C!
tobre, vcera me kamarad donesl 2000 smirgl, tak jsem zkusil to co jsi zkusil ty, highlandere, pastu, a lestil jsem, asi po hodine me to prestalo bavit, vse jsem smontoval a teploty (v pokoji mam 26.5C) jsou kolem 40, pri normalni teplote (to je teplota, ktera je s otevrenou ventilackou, tyto teploty jsem udaval predtim) je 34/37, kazdy jadro jinak, v burnu nejdu pres 54C

dodavam, ze mam teda 3.22GHz pri napeti 1.4200V v BIOSu
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

Tak se musím podělit o své zkušenosti,zakoupil jsem si chladič Titan amanda s 50W peltierem a jsem velmi mile překvapen,předtím jsem měl Zalman 9500 a na 3600Mhz jsem měl Load 50C,Burn Orthos 75-80C při 1,5V,teď jedu 4hod Orthos stable 3600Mhz na default voltage a teploty?Místnost 24C zavřená case Load 30C,Burn 55.Asi největší problém u taktování Core2duo je-si myslím teplota.
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Satiriasis »

Kinomaniak píše:Tak se musím podělit o své zkušenosti,zakoupil jsem si chladič Titan amanda s 50W peltierem a jsem velmi mile překvapen,předtím jsem měl Zalman 9500 a na 3600Mhz jsem měl Load 50C,Burn Orthos 75-80C při 1,5V,teď jedu 4hod Orthos stable 3600Mhz na default voltage a teploty?Místnost 24C zavřená case Load 30C,Burn 55.Asi největší problém u taktování Core2duo je-si myslím teplota.
To je nejaky divny ne? Kdyz na def. volt mas s peltierem 55st. To bys tech 75-80 mel mozna taky na 1.5v (zkousel jsi to i s tim Zalmanem na def. volt?). Zajimavy ze ten peltier dokaze pojmout tolik vyzareneho tepla C2D. Vzdyt ten CPU na 3600Mhz musi zrat o dost vic jak 50W.Můzes postnout nejaky fotky toho chladice?Zvlast jak je tam ten peltier pridelanej. A s tim ze zalezi hodne na chlazenim souhlasim(ostatne to zalezi u vsech CPU), myslim ze i Highlander psal ze mel pri vzduch. chlazeni problem dostat se stabilne na 3600Mhz(1.52v) a s vodnikem mu to jede na def. volt.
h4__
Žlutá karta Bazar
Žlutá karta Bazar

Příspěvek od h4__ »

Satiriasis píše:
Kinomaniak píše:Tak se musím podělit o své zkušenosti,zakoupil jsem si chladič Titan amanda s 50W peltierem a jsem velmi mile překvapen,předtím jsem měl Zalman 9500 a na 3600Mhz jsem měl Load 50C,Burn Orthos 75-80C při 1,5V,teď jedu 4hod Orthos stable 3600Mhz na default voltage a teploty?Místnost 24C zavřená case Load 30C,Burn 55.Asi největší problém u taktování Core2duo je-si myslím teplota.
To je nejaky divny ne? Kdyz na def. volt mas s peltierem 55st. To bys tech 75-80 mel mozna taky na 1.5v (zkousel jsi to i s tim Zalmanem na def. volt?). Zajimavy ze ten peltier dokaze pojmout tolik vyzareneho tepla C2D. Vzdyt ten CPU na 3600Mhz musi zrat o dost vic jak 50W.Můzes postnout nejaky fotky toho chladice?Zvlast jak je tam ten peltier pridelanej. A s tim ze zalezi hodne na chlazenim souhlasim(ostatne to zalezi u vsech CPU), myslim ze i Highlander psal ze mel pri vzduch. chlazeni problem dostat se stabilne na 3600Mhz(1.52v) a s vodnikem mu to jede na def. volt.
podleme ta amanda funguje tak, ze HP trubicema je odvadeno teplo od IHS a pak je teprve chlazeno peltem a ten je nasledne chlazen masivnim zebrovanim...50W pelt to (z toho, co jsem tu precetl o peltierech) nemuze uchladit...
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

h4__ píše:50W pelt to (z toho, co jsem tu precetl o peltierech) nemuze uchladit...
No prave.. Taky jsem cca pred rokem porad cetl vsechno mozny o peltech a i tady na foru mam precteny celej thread o peltieru a v zadnym pripade by to neuchladil... Jn taky jsem si to tak predstavoval ze to asi nejak tak bude. Proto bych chtel videt foto toho chladice. Na C2D by to chtelo tak cca kolem 120W peltier(s adekvatnim chlazenim)... s tim ze zase ne moc aby nevznikala kondenzace vody a ne malo aby to melo smysl a neohrival pelt CPU. Ale to uz jsme zase asi trochu v OT
Kinomaniak
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Kinomaniak »

S tim Zalmanem jsem nedal 3600 na def. ani náhodou,musel jsem na 1,5V foto zde www.pcport.cz/?Mode=Sti&StiId=22563
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
Lukes
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Lukes »

h4__ píše:
Highlander píše: zalezi na chlazeni:wink: ....ja bych rekl ze naprosto zcela bezpecny je do 1.45V i kdyby jsi mel na CPU 80C!
tobre, vcera me kamarad donesl 2000 smirgl, tak jsem zkusil to co jsi zkusil ty, highlandere, pastu, a lestil jsem, asi po hodine me to prestalo bavit, vse jsem smontoval a teploty (v pokoji mam 26.5C) jsou kolem 40, pri normalni teplote (to je teplota, ktera je s otevrenou ventilackou, tyto teploty jsem udaval predtim) je 34/37, kazdy jadro jinak, v burnu nejdu pres 54C

dodavam, ze mam teda 3.22GHz pri napeti 1.4200V v BIOSu

prestan topit a klesne ti teplota cpu jeste vic :lol:
Satiriasis
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Kinomaniak píše:S tim Zalmanem jsem nedal 3600 na def. ani náhodou,musel jsem na 1,5V foto zde www.pcport.cz/?Mode=Sti&StiId=22563
Hm to je zajimavy... Ale to foto mi moc nepomohlo.. Kdyby jsi mohl postnout bez vetraku(zebrovani) a zespoda,tak by to bylo super.

//edit tak uz jsem ho nasel v recenzi s big typhoonem... http://hardware.gotfrag.com/portal/story/35011/?spage=3 presne tak jsem myslel ze to bude udelany.
Odpovědět

Zpět na „Procesory Intel“