Nechce najet a píská

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
BlackDiamond
Nováček
Nováček

Nechce najet a píská

Příspěvek od BlackDiamond »

Včera jsem pustil Pc a jen píská a nic nedělá a ani monitor se nerosvítí. Den předtím jsem ho normálně vypnul a nic zvláštního jsem nepostřehl. Mám podezření na RAMku. Poraďte co by to mohlo být.
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

robi to jeden dlhy suvisly 'beep'?
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
BlackDiamond
Nováček
Nováček

Příspěvek od BlackDiamond »

Dlouze, asi tak 5-8 vteřin, pak je na 5 vteřin klid a pak nanovo a takhle dokola.
fue
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fue »

davam ti do pozornosti
  • 1 short beep Normal POST - system is ok
  • 2 short beeps POST Error - error code shown on screen
  • No beep Power supply or system board problem
  • Continuous beep Power supply, system board, or keyboard problem
  • Repeating short beeps Power supply or system board problem
  • 1 long, 1 short beep System board problem
  • 1 long, 2 short beeps Display adapter problem (MDA, CGA)
  • 1 long, 3 short beeps Enhanced Graphics Adapter (EGA)
  • 3 long beeps 3270 keyboard card

podla toho co vravis, by som to videl na

Continuous beep Power supply, system board, or keyboard problem

neviem, skus poodpajat z mobo vsetko co sa da a zapni to (nechaj tam iba prcak, zdroj a grafu (zdroj a grafu v kazdom pripade aj tak vytiahni a daj spat este raz)) a povedz co sa dialo...
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
mirek6600
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mirek6600 »

no ja bych zkusil otevrit case vyndat grafiku a znovu zastrcit zpet todle se stalo brachovi proste prach v agp slotu a pak uz to makalo.Kdyz to nepomuze tak zkus ten slot profouknout pusou a kdyz to nepomuze tak zkus tydle veci postupne kdyz nepomuze jedna tak dalsi takze vyndat zalozni baterku na bordu a zapnout bez ni je takova placata a ma prumer asi 1,5cm urcite ji uvidis,vyndat ramky prohodit mezi sebou nebo jen zandat zpet,vymnenit grafickou kartu,dotlacit vsechny karty do slotuch,vytahni napajeni desky a vrat zpet a kdyz nepomuze nic co jsem psal tak ti chcipla deska a tak ji reklamuj pokud to je mozny jeste. :)
Lord
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Lord »

reset CMOS a mel by pomoci
....ze by to byl MELOUN
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“