Potřebovala bych poradit s výběrem digitálního fotoaparátu, jako dárek k Vánocům. Nechci nic extra... Prostě foťák pro běžnýho uživatele na focení rodiny atd. Jsem taky cenově dost omezená - mělo by to být tak do 3.500,-
Co jsem koukala, tak slušný mají tady www.okcomputers.cz a navíc to mám kousek, takže by bylo nejlepší něco z jejich nabídky... Co jsem tak koukala, tak se mi libili tyhle dva: http://www.okcomputers.cz/canon-powersh ... y/d-55134/ http://www.okcomputers.cz/olympus-fe-115-zoom/d-55029/
Ale já se v tom moc nevyznám, tak fakt nevím... Který z nich je lepší? Nebo byste tam vybrali nějaký jiný za podobnou cenu?
Díky za rady
Eh v tyhle cenovy kategorii se neda radit, od obojiho se nedaji cekat zazrky.
Z tehle dvou vem rozhodne Canon, ten i u tech nejlevnejsich ma urcitou kvalitu. Nezapomen ale ze by sis mela jeste koupit nejakou kartu a hodily by se dobijeci tuzkovky.
Díky za rady, je mi jasný, že za takovýhle peníze nekoupím nic extra... Když na to tak koukám, tak jste mi moc nepomohli, když jeden řekl Canon a druhý Olympus... Ale i tak díky...
Mno tak ten Olympus vychazi v testech krapet hur, opravdu bych se drzel spise Canonu. (Tom01: parametry opravdu nejsou vse, realita byva jina. Mam zkusenosti ze vetsina levnych olympusu foti docela spatne)
Co se tyka ty fujiny, tak neni spatna ale ma par musek.
Jestli se optiky od Samsungu nezměnily k lepšímu, tak bych to nepovažoval za dobrou volbu. Boužel, už je to nějaký pátek, co jsem měl naposled Samsung foťák se Samsung optikou v ruce...
Ta S500 neni špatná, za tuhle cenu je to podle mě nejlepší volba. Samsung se na poli digifotoaparátů snaží prosadit a tak zvolil poměrně agresivní cenovou politiku.
Když se podíváte na jiné kompatky v podobné cenové relaci, tak ta optika je tam prakticky stejná, ať už je na tom objektivu napsáno cokoliv. Co si budeme povídat, v téhle ceně se nedají čekat zázraky od nikoho.
Když sem se ale podíval na fotografie v plném rozlišení bez úprav toho samsunga a porovnal je s Canonem, Fuji či Olympusem ve stejných cenových kategoriích, tak jsem nepoznal rozdíl. Naopak se mi ten Samsung S500 zdál možná nejvíc v pohodě. Testovacích snímků sice moc na internetu není, ale pár se jich najít dá, navíc mi poslal ukázku i jeden jeho majitel a po té co jsem ty fotky viděl a důkladně porovnal, sem si ho objednal taky. Aberaci jsem nepozoroval žádnou, zahraniční recenze si pochvalovali věrné barevné podání, není nad čím váhat.
Na momentky, akční foto a "takové to domácí focení" to bohatě bohatě stačí, navíc to má i nějaké jednoduché manuální nastavení expozice, což se počítá. Na normální focení mám zrcadlovku.
Ano, Canon A610 bude asi fotic lépe, ale stojí dvakrát tolik a to mi kvůli momentkám už za to nestálo. Takže já bych se toho S500 nebál. Zatím ho nemám, ještě mi nedošel, tak za 14 dní ho budu moci otestovat víc.
Urcite bych hodne premyslel o Olympus FE 130 za 3000Kc, dodava se k nemu outdoorove pouzdro zdarma a takove pouzdro samotne stoji 1700Kc a takova souprava je hezky darek.
Fuji Finepix je kvalitni levny fotak, jenze zase nema nic "navic".
U obou je nevyhoda xD karty(cca 2x drazsi nez SD o stejne velikosti)
Dalsi kandidat Panasonic DMC-LS3 za 3600Kc je zajimavy optickou stabilizaci-pro lidi co chteji byt pohotovi a mit foceni co nejsnazsi.
Taky resim tohle dilema, ale vidim to na Olympus, pouzdro zdarma je nejvetsi argument
Kingie: Mno je to zajimava vec ale pochybuju ze to clovek kloudne vyuzije. To pouzdro ti docela ten fotak zvetsi a pri trose pozornosti je zbytecny. Stejne jako foceni pod vodou - to vyuzijes imo tak jednou... Takze nejsem si jistej ze by to bylo az tak vyhodny..
Huncut: Mno jsem zvedavej jaky fotky pak postnes. K tomu co neni otestovany jsem docela skeptickej a prave proto bych veril radsi proverenym znackam. Tam nemas moc co ztratit, tady jsou rizika podstatne vetsi. (samozrejme obema smery)
btw zrovna jeho "verne" barevne podani zrovna vsude kritizujou