na x550 od asusu. rikal jsem si ze nejjednodussi by bylo vradit na kablik odpor ale nevim s jakou hodnotou (otacky tak na polovicku). mohl by prosim nekdo poradit?
dalsi moznost by byla redukce na konektor desky ale nevim jestli exisuje.
Snížení otáček větráku grafiky
Moderátor: morke
Pravidla fóra
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
Pokládejte své dotazy do správných podsekcí, nikoli do kořenové sekce. Zde řešte pouze odhlučnění, monitoring, apod.
Nezapomínejte před položením nového dotazu hledat v předchozích tématech a FAQ.
- chessman
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
Snížení otáček větráku grafiky
amd x2 5050e / gigabyte ga-ma78gm / adata 800 - 2x2gb / lian-li / terratec dmx 6fire / lg 22" / esata seagate 500gb
- m.Pták
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tu redukci by sis mohl vyrobit,jenom pripajet 3pin konektor
CPU: Intel P4 3.06 Ghz COOLER: Thermalright XP-120 GPU: Nvidia NX6600GT MSI 128Mb GDDR3 COOLER: Zalman VF700 Cu MB: Intel D865PERL RAM: PQI 2x 512Mb DDR HDD: 2x Seagate Barracuda IV 40Gb AUDIO: Creative Audigy 4 PRO TV: WinFast TV2000XP HEADPHONES: Pioneer SE-M350 PSU: Eurocase 350W
- Vivec
- Středně pokročilý

- chessman
- Nováček

-
- Kontaktovat uživatele:
m.Pták - jojo, vyrobit muzu ale budu potrebovat celej kablik, jen s prepajenym konektorem to je kratky.
Gr8 - to je nejidealnejsi,hm. dnes zajdu do GS a zkusim ten potak a nejaky odpory. vetracek jsem zatim proste odpojil, cip zhavi ale zkusil jsem 3 zavody ve starym TestDrivu6 a ok. rikam si teda hodit otacky na 2000 a hotovo.
btw pc po probuzeni neprobudilo vetrak na cpu a po pul hodce na netu ma 40 st. v kejsu jede jen 12cm ve zdroji.
Gr8 - to je nejidealnejsi,hm. dnes zajdu do GS a zkusim ten potak a nejaky odpory. vetracek jsem zatim proste odpojil, cip zhavi ale zkusil jsem 3 zavody ve starym TestDrivu6 a ok. rikam si teda hodit otacky na 2000 a hotovo.
btw pc po probuzeni neprobudilo vetrak na cpu a po pul hodce na netu ma 40 st. v kejsu jede jen 12cm ve zdroji.
amd x2 5050e / gigabyte ga-ma78gm / adata 800 - 2x2gb / lian-li / terratec dmx 6fire / lg 22" / esata seagate 500gb
- AlesShi
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- martin850
- Mírně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
nemyslim si, ze u toho (tusim 4cm ma ten vetrak) ma zmysel regulator, ved naco? urcite staci tych 2000 otacok a tam je len minimalne regulovatelne rozmedzie prietoku vzduchu. ak je to standardny 4cm vetrak co ma aj 6500rpm, tak bude treba asi 100 Ohm odpor (to som odhadol) ale kup si ich par od 70 do 120 a uvidis, skusit ho trva 30sekund a stoji korunu.
EDIT: a asi najlepsia bude ta redukcia a napajaj to z dosky, mozno aj samotna doska to bdue vedet regulovat, neprides o zaruku na karte, tam bude ten konektor co sa dava na grafiky na vetraky a do neho ti staci zastrcit pocinovane drotiky tenke a pekne to v nom drzi.
EDIT: a asi najlepsia bude ta redukcia a napajaj to z dosky, mozno aj samotna doska to bdue vedet regulovat, neprides o zaruku na karte, tam bude ten konektor co sa dava na grafiky na vetraky a do neho ti staci zastrcit pocinovane drotiky tenke a pekne to v nom drzi.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy