Asus K8N4-E SE a nemoznost nastavit voltage na CPU?!
Moderátor: Eddward
- Beilo
- Nováček

-
Asus K8N4-E SE a nemoznost nastavit voltage na CPU?!
Zdravim.mam dost velky problem na novozakupenej maticnej Asus K8N4-E SE na sc.754 a chipset nforce4.po prvotnom upokojeni sa ze doska funguje tak ako ma a aj pretaktovanie lepsie ako som ocakaval,ma zarazila jedna vec.v biose sa neda nastavit voltage na CPU.co by ani nevadilo keby doska nedavala do mojho semprona 2800+ s jadrom Palermo 1.47 volta.neviem sice kolko by mala byt defaultna voltage na taketo semprony,ale toto je fakt moc.na mojej byvalej Gigabyte K8NS som mal tak okolo 1,38 volta.procak fakt kuri pri takejto voltagi.v manuale ku maticnej aj na internete je na obrazku aj vo vysvetlivkach ukazana CPU voltage ako keby bola samozrejmostou.tak neviem ci ten manual je pre inu dosku ci ako,ale co je v manuali by malo byt snad aj v skutocnosti.a najhorsie tiez je ze ta voltage skace od 1,42 az po 1,52V cize napajanie je uplne strasne.preto vas prosim o radu ci sa neda nejako inac nastavit ta voltage a ci je normalne to s tym manualom popripade aky vyznam by mala reklamacia.bo mam strach ze ten procik to dlho nevydrzi...
Asus K8N4-E SE, Sempron 2800+ @ 2.3 Ghz, Asus 1950pro, 2x512 RAM, HDD 80 GB Hitachi, DVD ROM LG 8163B + DVD-RW LG 4163B
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Neskáčeto kôli Cool & Quiet ? To by bolo potom normálne.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Pavlis
- Začátečník

-
nastavit ti napeti nejde kvuli CnQ, mas 2800+ ten to neumi takze napeti nenastavis
jinak to ze ti to lita bude spis problem v zdroji asi moc nestiha, takze bych ho doporucil vymenit. A jinak 1.47V neni zas nejak zavratna hodnota, mam K8N4-E deluxe a tolik nevoltuje myslim ze na default dava 1.408V takze zkus opravdu jinej zdroj
jinak to ze ti to lita bude spis problem v zdroji asi moc nestiha, takze bych ho doporucil vymenit. A jinak 1.47V neni zas nejak zavratna hodnota, mam K8N4-E deluxe a tolik nevoltuje myslim ze na default dava 1.408V takze zkus opravdu jinej zdroj
- Beilo
- Nováček

-
Cool and Quite tento procesor nepodporuje. takze kvoli tomu to skakanie nebude, aj v biose mam tuto moznost vypnutu. a ved predsa neni mozne aby kvoli tomu ze to CnQ nepodporuje nepojde nastavit voltage na CPU.to by potom znamenalo ze na ziadnom Semprone nizsom ako 3000+ by z dovodu ze nepodporuje CnQ nesla nastavit voltage na ziadnej maticnej? to nesedi, a ako som pisal, na mojej starej Gigabyte K8NS vsetko slo nastavit a mal som ten isty procak...a je teda riadny rozdiel 1.40 a 1.47, a ide aj o teplotu, kuri to minimalne o 10 stupnov viac ako ked som mal na Gigabyte nejakych 1.39V...pisal som na podporu Asusu a mi odpisali ze ako to je mozne, ye to je fakt zaujimave, ze ci nemam inu maticnu nahodou ako si myslim, ako pre debila odpisali...
Asus K8N4-E SE, Sempron 2800+ @ 2.3 Ghz, Asus 1950pro, 2x512 RAM, HDD 80 GB Hitachi, DVD ROM LG 8163B + DVD-RW LG 4163B
- Asysy
- Začátečník

-
No na mojí K8N s nForce 3 od asusu taky napětí jádra bez CnQ nezvýšim... Jinak napětí na sempronu 2600+ (venice) mám 1,39VBeilo píše:Cool and Quite tento procesor nepodporuje. takze kvoli tomu to skakanie nebude, aj v biose mam tuto moznost vypnutu. a ved predsa neni mozne aby kvoli tomu ze to CnQ nepodporuje nepojde nastavit voltage na CPU.to by potom znamenalo ze na ziadnom Semprone nizsom ako 3000+ by z dovodu ze nepodporuje CnQ nesla nastavit voltage na ziadnej maticnej? to nesedi, a ako som pisal, na mojej starej Gigabyte K8NS vsetko slo nastavit a mal som ten isty procak...a je teda riadny rozdiel 1.40 a 1.47, a ide aj o teplotu, kuri to minimalne o 10 stupnov viac ako ked som mal na Gigabyte nejakych 1.39V...pisal som na podporu Asusu a mi odpisali ze ako to je mozne, ye to je fakt zaujimave, ze ci nemam inu maticnu nahodou ako si myslim, ako pre debila odpisali...
ASUS M2N-E nForce 570U; AMD Athlon X2 4000+ Brisbane 2,1GHz@2,8GHz (FSB 200MHz@270MHz x 10,5 ) 1.4V - CoolerMaster Hyper TX; Gainward 7300GT Golden Sample DDR3; 2x1GB DDRII Kingmax 800MHz@810MHz CL 4.4.4.12 T2; Seagate 7200.10 80GB 2MB SATA II
- Pavlis
- Začátečník

-
no to je zalezitost Asusu, na jejich deskach pokud procesor nema CnQ nejde menit voltaz CPU. Jinak ten default je fakt divne, otazka jestli to spatne necte, zkusil bych jinej zdroj jinak s tim nic moc nenadelas, max muzes zkusit jeste ruzne biosyBeilo píše:Cool and Quite tento procesor nepodporuje. takze kvoli tomu to skakanie nebude, aj v biose mam tuto moznost vypnutu. a ved predsa neni mozne aby kvoli tomu ze to CnQ nepodporuje nepojde nastavit voltage na CPU.to by potom znamenalo ze na ziadnom Semprone nizsom ako 3000+ by z dovodu ze nepodporuje CnQ nesla nastavit voltage na ziadnej maticnej? to nesedi, a ako som pisal, na mojej starej Gigabyte K8NS vsetko slo nastavit a mal som ten isty procak...a je teda riadny rozdiel 1.40 a 1.47, a ide aj o teplotu, kuri to minimalne o 10 stupnov viac ako ked som mal na Gigabyte nejakych 1.39V...pisal som na podporu Asusu a mi odpisali ze ako to je mozne, ye to je fakt zaujimave, ze ci nemam inu maticnu nahodou ako si myslim, ako pre debila odpisali...
- fispol
- Nováček

-
K8N4-E SE
Dobrý den, lidičky.
Pomozte prosím při řešení problému. Koupil jsem desku K8N4 -E SE s následující výbavou:
CPU AMD ATHLON 64 3000+ jádro Venice, 1024M DDR Kingmax CL 2.5 / 400 grafika HIS X1600 PCIe, zvuk Blaster X-FI.
Za normálních okolností bych řekl, že vše funguje tak, jak má. Ovšem systém "tuhne" (WIN XP PRO) ve stylu Blue screenu s hláškou o problénu s přerušením. Zejména tuhne při hrách stylu HL,FEAR a pod. Čas, než vytuhne je zcela nahodilý, někdy je to bez problému. Mám pifku na grafiku, jen mne zajímá, zda má někdo podobnou kombinaci hardware a zkušenosti s HIS X1600 PCIe z hlediska stabilnosti. Zkoušel jsem už snad všechny varianty nastavení Biosu, samozřejmě flashnutého na poslední verzi. Zkoušel jsem varianty od "degradování " pamětí na 333MHz přes nastavení HT na 2x a už mne nenapadá, co dál zkusit. Přetaktování nepoužívám. Zajimavě se chová často při restartu, nerozběhne se grafika, deska "pípá", že má kolizní hardware. Musím na minutu zcela odpojit od el. sítě, znovu zapnout a rozběhne se normálně.
Poradíte někdo?
Pomozte prosím při řešení problému. Koupil jsem desku K8N4 -E SE s následující výbavou:
CPU AMD ATHLON 64 3000+ jádro Venice, 1024M DDR Kingmax CL 2.5 / 400 grafika HIS X1600 PCIe, zvuk Blaster X-FI.
Za normálních okolností bych řekl, že vše funguje tak, jak má. Ovšem systém "tuhne" (WIN XP PRO) ve stylu Blue screenu s hláškou o problénu s přerušením. Zejména tuhne při hrách stylu HL,FEAR a pod. Čas, než vytuhne je zcela nahodilý, někdy je to bez problému. Mám pifku na grafiku, jen mne zajímá, zda má někdo podobnou kombinaci hardware a zkušenosti s HIS X1600 PCIe z hlediska stabilnosti. Zkoušel jsem už snad všechny varianty nastavení Biosu, samozřejmě flashnutého na poslední verzi. Zkoušel jsem varianty od "degradování " pamětí na 333MHz přes nastavení HT na 2x a už mne nenapadá, co dál zkusit. Přetaktování nepoužívám. Zajimavě se chová často při restartu, nerozběhne se grafika, deska "pípá", že má kolizní hardware. Musím na minutu zcela odpojit od el. sítě, znovu zapnout a rozběhne se normálně.
Poradíte někdo?
- Wilik
- Administrátor

V pripadech, kdy neni jasne v cem je chyba, tak je navod jak to zjistit - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21622 a az kdyz se vylouci vsechny ostatni komponenty, tak je dobre psat k desce.
- fispol
- Nováček

-
Postupoval jsem podle návodu. A víceméně mohu konstatovat, že problém způsobuje zvukovka SB X-FI. Alespoň pokud ji dám pryč a používám integrovanou na desce, není problém. Díky za radu. Deska je O.K.Wilik píše:V pripadech, kdy neni jasne v cem je chyba, tak je navod jak to zjistit - http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php?t=21622 a az kdyz se vylouci vsechny ostatni komponenty, tak je dobre psat k desce.