Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- Garnet000
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tento návod tu hodil higlander. btw stránka 9. Aspon niečo.
CPU:E6600@2.8GHz (8x350)1,184V@Thermalright SI-128@SCYTHE_1200rpm MB:GA-P965-DQ6 F9 RAM:2x1GB Corsair DOMINATOR DDR800 CL4; 2x1GB A-DATA Vitesta EE DDR800 CL4 GPU:BFG 8800GTX HDD:2xWD RAPTOR 74GB ; Seagate 7200.10 250GB ; WD SE16 750GB Power:Enermax Infinity 720W Case:ApplusCase X-Blade DVD:Samsung SH-183A Mouse:MX518 Gaming Grade LCD:SAMSUNG SM 940BF FAN: IN: 2x12cm SCYTHE 800rpm OUT: 1x12cm AC Arctic Fan 12L Audio:SB X-FI Extreme Music
- Hlava1
- Začátečník

-
Ten navod jsem samozrejme cetl, ale i tak se nemuzu pres 360 fsb dostat. A kdyz uz se obcas zadari a dostanu se treba i na 400 fsb tak po vypnuti a zapnuti pc uz deska nabehne na default fsb. Kdyz znova nastavim hodnoty aby nabehla na 400 fsb tak uz se jenom restartuje a pomuze az reset cmos. Je zajimavy, ze jednou nabehne do win s 400 fsb a jindy a pak uz vetsinou nenabehne vubec pc. Nejaky dalsi rady? Diky Jeste doplnim, ze grafiku mam PALIT 8800 GTS, monitor samsung 971P
- Kinomaniak
- Začátečník

No já mám 400x9-3600Mhz a napětí Cpu 1,5V Real,MCH+0,2,Fsb +0,1,jinak jede i 445x9-4005Mhz,ale čekám na lepší chlazení.Desku jsem 3x reklamoval kvůli různým problémům a konečně narazil na dobrej OC kus.Hlava1 píše:Ten navod jsem samozrejme cetl, ale i tak se nemuzu pres 360 fsb dostat. A kdyz uz se obcas zadari a dostanu se treba i na 400 fsb tak po vypnuti a zapnuti pc uz deska nabehne na default fsb. Kdyz znova nastavim hodnoty aby nabehla na 400 fsb tak uz se jenom restartuje a pomuze az reset cmos. Je zajimavy, ze jednou nabehne do win s 400 fsb a jindy a pak uz vetsinou nenabehne vubec pc. Nejaky dalsi rady? Diky Jeste doplnim, ze grafiku mam PALIT 8800 GTS, monitor samsung 971P
E8600@4.5Ghz/500x9/1.44V...Noctua C12P...Asus P5Q Deluxe...Corsair Dominator 1066@1000Mhz 2x1Gb...Ati 4850 750@2400...Cosmos 1000
- Hlava1
- Začátečník

-
Tak s deskou problem nemam(zatim), jen nevim jak pretaktovat ten procesor. Uz jsem zkousel co se dalo, ale snad nemam slabsi kousek, kterej zvladne jen 360 fsb. Jak jsem psal predtim, na 400 fsb se me jednou rozbehla, ale podruhy uz ani tuk.
Tak jeste dodam, ze mam klavesnici logitech g15 a mouse g5 a mozna v tom bude trosku problem, viz.: http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... 594137.htm. Ikdyz tam se pise, ze pouzivali bios F5 a v novym biosu by to melo byt vyreseny. Ze pry jim to neslo manualne menit fsb ani o 1 mhz, ale to asi nebude reseni myho problemu, ale snad to nekomu pomuze.
Tak jeste dodam, ze mam klavesnici logitech g15 a mouse g5 a mozna v tom bude trosku problem, viz.: http://forums.whirlpool.net.au/forum-re ... 594137.htm. Ikdyz tam se pise, ze pouzivali bios F5 a v novym biosu by to melo byt vyreseny. Ze pry jim to neslo manualne menit fsb ani o 1 mhz, ale to asi nebude reseni myho problemu, ale snad to nekomu pomuze.
- Hlava1
- Začátečník

-
Nikoho nic nenapada?
Nemuze to byt tim zdrojem? 480W TAGAN
Podle http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine bych mel mit zdroj tak 729W. To se mi zas nejak nezda.
Nemuze to byt tim zdrojem? 480W TAGAN
Podle http://www.extreme.outervision.com/PSUEngine bych mel mit zdroj tak 729W. To se mi zas nejak nezda.
- fortress
- Začátečník

-
- Hlava1
- Začátečník

-
Lepsi chlazeni ceho? Na procesoru je scythe ninja rev. B a skrin mam thermaltake armor, takze to chladi dobre. Vlastne tu ninju chladi 2 120mm vetraky, skoro se nezahreje. Zkousel jsem i chladit northbridge, dal jsem k nemu 90mm vetrak s 4000 otackama a nic, pocitac pri 380 fsb proste uz nenajel a to jsem to zkousel hned rano kdyz byl celej studenej, tak nevim.
- knedla
- Začátečník

-
Mám skoro to samý. Jedu na 380 při 1,465 V a v zátěži cca 65 stupňů.Hlava1 píše:Lepsi chlazeni ceho? Na procesoru je scythe ninja rev. B a skrin mam thermaltake armor, takze to chladi dobre. Vlastne tu ninju chladi 2 120mm vetraky, skoro se nezahreje. Zkousel jsem i chladit northbridge, dal jsem k nemu 90mm vetrak s 4000 otackama a nic, pocitac pri 380 fsb proste uz nenajel a to jsem to zkousel hned rano kdyz byl celej studenej, tak nevim.
Víc už to není rock stable. Jet na 1.6 při 80 stupních by možná šlo, ale děkuji nemám zájem. Příčina je jasná. Ne každý má stěstí na procák co dá 400 (3,6) bez zvýšení napětí. Takových kousků asi moc není.
- Hlava1
- Začátečník

-
Tak jsem na chipset 2x 2400 otackovy 90mm fany a na grafiku na chladic zespodu ten 4000 otackovej 90mm fan (btw pro oc na 656/1010 ma 52 stupnu, ale huci to hrozne) a procesor bezi na 403 fsb pri 1,51 V zcela stabilne. Opravdu to bylo vsechno jenom chlazenim? Podeziral jsem zdroj. Uvidime jestli jeste prezije zapnuti a vypnuti pocitace. Ale nejak me to ukazuje spatny teploty: SYSTEM : 34 CPU : 7-9 stupnu.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
pouzij CORE TEMP 0.0.93Hlava1 píše:Tak jsem na chipset 2x 2400 otackovy 90mm fany a na grafiku na chladic zespodu ten 4000 otackovej 90mm fan (btw pro oc na 656/1010 ma 52 stupnu, ale huci to hrozne) a procesor bezi na 403 fsb pri 1,51 V zcela stabilne. Opravdu to bylo vsechno jenom chlazenim? Podeziral jsem zdroj. Uvidime jestli jeste prezije zapnuti a vypnuti pocitace. Ale nejak me to ukazuje spatny teploty: SYSTEM : 34 CPU : 7-9 stupnu.
- Hlava1
- Začátečník

-
Tak ted fakt nevim cemu verit, ve win CORE TEMP ukazuje 48-52 stupnu a spravne 375 fsb, cpu-z ukazuje 389 fsb, easytune ukazuje: 30 stupnu a 388 fsb. A EVEREST ,i pro zmenu ukazuje spravne frekvenci, ale mysli si ze fsb 481 pri nasobici 7, ale ja mam samozrejme nastaveno na 9. Vsechno jsou posledni verze programu. V biosu mam nastaveno 375 fsb.
Kdyz dam ruku na chladic tak je studenej. A to se nebavim o napeti. CPU-Z : 1.213 V, CORE TEMP: 1.3250 V, easy tune : 1.51
Tak si vyber V biosu mam nastaveny 1.525 V Bios mi ukazuje teplotu 33 stupnu.
Teplota je po 3 testech v 3dMArku 2006 po sobe na 51-52 stupnich na obou jadrech. Btw dava 10800 bodu, gts oc 656/1010 Mhz, pro zajimavost ma 51 stupnu. Takze jsem dal testovat pres orthos a tam vylezla behem chvile teplota na 70 stupnu, hned jsem to stopnul. Jdu radsi snizit napeti.
EDIT : po restartu pc mi to uz ukazuje vsechno spravne, az na EVEREST, ale ten nepozna ani co mam za desku. A dalsi vec, pri vypnuti PC se vsechno vypne az na vetraky, takze to musim vypnout pres tlacitko( resp. podrzet ho trosku dyl).
Kdyz dam ruku na chladic tak je studenej. A to se nebavim o napeti. CPU-Z : 1.213 V, CORE TEMP: 1.3250 V, easy tune : 1.51
Teplota je po 3 testech v 3dMArku 2006 po sobe na 51-52 stupnich na obou jadrech. Btw dava 10800 bodu, gts oc 656/1010 Mhz, pro zajimavost ma 51 stupnu. Takze jsem dal testovat pres orthos a tam vylezla behem chvile teplota na 70 stupnu, hned jsem to stopnul. Jdu radsi snizit napeti.
EDIT : po restartu pc mi to uz ukazuje vsechno spravne, az na EVEREST, ale ten nepozna ani co mam za desku. A dalsi vec, pri vypnuti PC se vsechno vypne az na vetraky, takze to musim vypnout pres tlacitko( resp. podrzet ho trosku dyl).
- ezechiel1917
- Začátečník

-
mam podobny problem, take F7 bios (zde bude pravdepodobne pricinaHlava1 píše:Ten navod jsem samozrejme cetl, ale i tak se nemuzu pres 360 fsb dostat. A kdyz uz se obcas zadari a dostanu se treba i na 400 fsb tak po vypnuti a zapnuti pc uz deska nabehne na default fsb. Kdyz znova nastavim hodnoty aby nabehla na 400 fsb tak uz se jenom restartuje a pomuze az reset cmos. Je zajimavy, ze jednou nabehne do win s 400 fsb a jindy a pak uz vetsinou nenabehne vubec pc. Nejaky dalsi rady? Diky Jeste doplnim, ze grafiku mam PALIT 8800 GTS, monitor samsung 971P
videl bych to na vyzkouseni jineho biosu - F6 pripadne nejakou betu z rad F8. v pametech problem neni, memtest vyzkousen
- Hlava1
- Začátečník

-
- ezechiel1917
- Začátečník

-
tady link na F8C betu pro DQ6: http://rapidshare.com/files/6754558/965pdq6.F8c.html
ja uz jsem taky zkousel vsechno mozny pres napeti vseho moznyho, casovani pameti, ale cold boot nad fsb 400 mi skoro pokazdy nenajede. krome f7 jsem zatim nic jinyho nezkousel, tak schvalne jiny bios zkusim, vysledky se muzou dost lisit at uz k lepsimu ci horsimu, to se uvidi
ja uz jsem taky zkousel vsechno mozny pres napeti vseho moznyho, casovani pameti, ale cold boot nad fsb 400 mi skoro pokazdy nenajede. krome f7 jsem zatim nic jinyho nezkousel, tak schvalne jiny bios zkusim, vysledky se muzou dost lisit at uz k lepsimu ci horsimu, to se uvidi
- Hlava1
- Začátečník

-
Dik, vecer to zkusim. Ale pravda je, ze kdyz chladim celej chipset tak jsem se dostal az na 400 fsb(ale pak se pri vypnuti nevypnuly vetraky a pri dalsim startu pc zaclo opet cyklovani), jinak jsem se zasekl u 360 fsb. Mozna bude problem fakt jenom v chlazeni a taky jsme proste nemeli stesti na dobry kousky. I to se stava, zas na druhou stranu si rikam jestli ma cenu zvysovat napeti a chladit jeste chipset kvuli 40 fsb. 3240 Mhz vs. 3600 Mhz zas takovej rozdil neni(mozna nekde v testech), ale za rok uz to bude jedno, protoze to bude procesor do kanclu. A jeste jedna vec, ktere jsem si vcera vsiml. Obcas fungovalo ve windowsech jen jedno jadro. Po restartu to bylo ok. Aspon mi to tak CPU-Z, CORE TEMP ukazoval. A asi to bylo spravne, protoze v 3dMarku jsem mel skore 1400 a normalne mam tak 2800 coz by tak odpovidalo.
- ezechiel1917
- Začátečník

-
jakej problem muze byt v chlazeni pokud jde o cold boot (prvni spusteni, kdy je chipset a vsechno ostatni pri minimalni teplote), pameti chipset cpu mi zvladnou 8x438 kdyz se podari nabootovat, tak jede orthos nekolik hodin bez chyby) nicmene pokud pc vypnu a pozdejc zapnu znova jsem zpatky na defaultu.
z toho usuzuju ze jde bud o problem biosu nebo zdroje (divil bych se zkousel jsem dva ruzny 520w a 750w). ale z toho co procitam fora si nejsem jistej zda je DQ6 vubec dobra deska pro vyssi FSB, tyhle problemy jsou docela caste a kdyz k tomu prictu problemy s X-Fi a Raptorem tak jsem docela zklamanej, na DS3 nebo DS4 byva obecne stabilnejsi FSB>400. Uvidime az testnu dalsi biosy.
z toho usuzuju ze jde bud o problem biosu nebo zdroje (divil bych se zkousel jsem dva ruzny 520w a 750w). ale z toho co procitam fora si nejsem jistej zda je DQ6 vubec dobra deska pro vyssi FSB, tyhle problemy jsou docela caste a kdyz k tomu prictu problemy s X-Fi a Raptorem tak jsem docela zklamanej, na DS3 nebo DS4 byva obecne stabilnejsi FSB>400. Uvidime az testnu dalsi biosy.
- Hlava1
- Začátečník

-
- ezechiel1917
- Začátečník

-
problemy s x-fi ze ji obcas system nedetkuje... nutny restart pc.
raptor 150gb taky zlobi, vcelku smutne pokud z neho clovek bootuje, musi se furt prehazovat poradi disku na bootovani, ale to jsem vyresil aktivaci AHCI a od te doby je raptor detekovan pokazde.
jinak podezreni po cteni dlouheho tematu na xtremesystems.org jeste pada na pameti s cipy micron d9. Mam corsairy a ty je pravdepodobne maji a ty je pry maji, na fix se ceka uz od pradavna. :/ no ja testnu tu betu az vecer dorazim domu a dam vedet jestli se neco zlepsilo, pry je moznost ukladani do profilu
raptor 150gb taky zlobi, vcelku smutne pokud z neho clovek bootuje, musi se furt prehazovat poradi disku na bootovani, ale to jsem vyresil aktivaci AHCI a od te doby je raptor detekovan pokazde.
jinak podezreni po cteni dlouheho tematu na xtremesystems.org jeste pada na pameti s cipy micron d9. Mam corsairy a ty je pravdepodobne maji a ty je pry maji, na fix se ceka uz od pradavna. :/ no ja testnu tu betu az vecer dorazim domu a dam vedet jestli se neco zlepsilo, pry je moznost ukladani do profilu
- Hlava1
- Začátečník

-
Tak tu moznost ukladani do profilu jsem nikde nevidel. Jinak nevidim zatim zadny rozdil proti F7. Jediny ceho jsem si vsiml, ze konecne BIOS pozna moje pameti podle vsech parametru. Mam A-DATA 800 MHz. Ted me zas pro zmenu funguje jenom jedno jadro, zkusim restart pc. Mam fsb 380. Orthos jede bez chyb, cpu topi na 65 stupnu, idle tak 50 podle CORE TEMP. Ono vubec po vsech pokusech (420x8) proste funguje jenom jedno jadro. Asi se vratim na 360 fsb, tam vsechno fungovalo jak ma, nic netopilo a mel jsem klid. Btw podivej se jestli ti v to orthosu pracuji obe dve jadra. Zjistil jsem, ze me orthos nehaze zadny chyby pokud me zrovna funguje jenom jedno jadro, kdyz pan buh da a nabehnou obe dve, tak to za chvili haze chyby. Proste overlock neni pro kazdyho.
- ezechiel1917
- Začátečník

-
mas pravdu profily jsem taky nikde nenasel, mozna az v dalsi verzi. f8c jsem vyzkousel a nestoji mi za to, cold boot furt nic, na stejny frekvence co jsem dosahoval s F7 to chce vetsi napeti a chovalo se to o poznani min stabilnejc.
ted testuju F6, jeden cold boot na fsb +0.1v 431MHz prosel a zatim zadny restart s navratem nastaveni do defaultu, nechci to zakriknout ale doufam ze to bude TEN spravny bios.
8x400 mi jede na 1,21V, pri 9x400 to chce velky napeti 1,42V+ a dost to topi, takze bych prave rad nejaky kompromis. uvidime jak ta F6 dopadne s dalsim pustenim pc.
ted testuju F6, jeden cold boot na fsb +0.1v 431MHz prosel a zatim zadny restart s navratem nastaveni do defaultu, nechci to zakriknout ale doufam ze to bude TEN spravny bios.
8x400 mi jede na 1,21V, pri 9x400 to chce velky napeti 1,42V+ a dost to topi, takze bych prave rad nejaky kompromis. uvidime jak ta F6 dopadne s dalsim pustenim pc.