retail alebo bulk?

Vše o CD-R/RW, DVD±R/RW, Blu-ray, HD DVD, ZIP, FDD a dalších.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

Odpovědět
Mark6
Nováček
Nováček

retail alebo bulk?

Příspěvek od Mark6 »

Nikdy v zivote som si nekupoval opticku mechaniku, vzdy len s pocitacom, a teraz sa chystam kupit si DVD/RW a namontovat si ju sam. Chcel by som sa spytat, ake mate skusenosti s bulk baleniami? Co v nich byva? Kabel nepotrebujem, ale zaujima ma, ci v nich byva aj CD s ovladacmi a skrutky alebo si treba ovladace stiahnut z internetu a skrutky dokupit? Dik.
sonoluca
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od sonoluca »

Ovladače nepotřebuješ. Někteří výrobci přibalujou i k bulk verzím CD se softwarem na vypalování (Nero) - napadá mě třeba Samsung, na e-shopech to bývá uvedeno. "Skrutky" jestli to jsou "šroubky" u bulk verzí nejsou. Retail verze (v krabici) bývají taky při dopravě a manipulaci méně náchylný na poškození.
BenQ DW1640 BSLB
Pioneer DVR-112 1.22
Mark6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mark6 »

jj, myslel som šroubky.

Sorry za blbu otazku, ale daju sa srouby bezne kupit? Pytam sa preto, lebo na v internetovych obchodoch nic podobne neviem najst (skusal som alza.cz, cybex.cz).
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Ve většině obchodů s HW ti jich pár určitě zdarma dají, pokud slušně požádáš.
Goldnoob team proud member!
Alessandro
Nováček
Nováček

Příspěvek od Alessandro »

Mark6 píše:jj, myslel som šroubky.

Sorry za blbu otazku, ale daju sa srouby bezne kupit? Pytam sa preto, lebo na v internetovych obchodoch nic podobne neviem najst (skusal som alza.cz, cybex.cz).
No ono jak která mechanika asi, teď jsem kupoval nějakýho plextora a byl jen v igelitovém pytlíku, ale měl na sobě nalepenej pytlík s 4 šroubkama na uchycení... ale asi to bude výrobce od výrobce možná kus od kusu ;-)
Bathory
Čestný člen
Čestný člen
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Bathory »

Retail - krabice s komplet výbavou
Bulk - igelitový pytlík a výbava jak u kterého výrobce, občas šroubky, občas CD-ROM, občas kabel... většinou ale nic :)
Bathory
Mark6
Nováček
Nováček

Příspěvek od Mark6 »

Vdaka za informacie. Objednal som si bulk LiteOn LH-18A1H. Tajne dufam, ze pridu aspon sroubky, aby som ich nemusel zhanat. Mam v pocitaci Teac CD-W540E, ale ten nevyhodim, stale spolahlivo funguje a ani si nespominam, ci mi niekedy napalil zle CD.

BTW, neviem, ci som s tym LiteOn-om neurobil chybu. Cital som si niektore diskusie a tak v polovici roku 2004 tu LiteOn nemal velmi dobru povest. Teraz sme o 2,5 roka dalej. Zmenilo sa odvtedy nieco?

//Bathory - to je ale téma do jiné diskuse...
//Bathory - promazáno, jste nenapravitelní :roll:

Edit: OK, takze bulk balenie prislo bez srobikov, ale s dvomi CD, Nero OEM Suite a PowerDVD 6 aj s ovladacmi.

//Bathory - opět promazáno
Odpovědět

Zpět na „Optická, výměnná a jiná zařízení“