sTano11 píše:ale mam jeden napad a to: zozen si z hlinika stvorceky velke jako ta "zuvacka" a lepiacou-teplovodiacou pastou nalep ich na telo chladica, a medzi pamete a ten hlinik daj obicaju teplovodiacu pastu! to je tak narychlo napad

mozno by sa dalo niak vylepsit alebo ta niak inspiruje

JJ taky jsem už nad tím přemýšlel.
Tak včera večer jsem si v práci hrál a ten Silencer 5 rev2 jsem bez větších problémů na tu grafiku dostal!
Samozřejmě jsem musel "ulomit" (to je škaredé slovo že

) všechny ty tyčinky se šroubky. Silencer drží na grafice pomocí těch dvou šroubků u jádra a spony z druhé strany. Bohužel, ale nesedí Silencer na pamětech (poze z 50% a je mezi ním 1mm vůle), ale to jsem už vyřešil!
Koupím sadu hliníkových pasivů na GDDR III paměti
http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=32331
a polovinu toho pasívku jen zbrousím do cca 1mm a vsunu jej mezi silencer a paměť.
Tím se spojí paměti s měděnou základnou Silencra. Na druhé straně bohužel vůbec nesedí ten hliníkový plech! Tam dám zbytek těch pasívků.
A vyřešeno!
Samozřejmě sem si nevzal do práce Digital, a tak foto nahodím, až jak vyzkouším jak se mi to povedlo! Vizuálně chladič drží naprosto perfektně.
Pro jistotu jsem ještě kápnul tavnou pistolí na čtyřech místech z boku chladič, aby se nehýbal (měl vůli tak cca 0.2mm díky větším montážním otvorům u GPU.
Zlaté české ručičky
Jen mě mrzí, že nemám jak změřit tu teplotu GPU
Pokud seženete Silencra za "pakatel", tak se taková úprava na nekompatabilní grafiku vyplatí, jinak raději koupit něco, co bez "úprav" nainstalujete hned.
PS:
Silencr jsem před montáží celý rozdělal, což byl skoro nadlický čin! Vyčistil, promazal a vyměnil napájecí kabel za delši s koncovkou pro ZK desku. (dost mě zarazilo že nemá kuličkové ložiska, ale valivé! (oska je z keramiky a zbyten vypadá na obyč železo!!!! Né měď?!)