ok, dali do něj vapochill ale mám na mysli fakt, že si dovolili takhle sestavenej pc prodat ... a tím garantovt záruku na 2 nebo 3 roky na funkčnost toho chlazeníFlegy píše:fox delal velky ho...je to proste vapochill. akorat u foxu maj nakej zlozvyk vsechno pojmenovavat podle sebe... (vsak ono se jim to jednou vymsti
)
Intel QX6700 - quadcore na 2.66GHz
- spirit64
- Mírně pokročilý

- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jo a chteli za nej tenkrat hodne pres 100 tisic .... byl tam Athlon FX-51!spirit64 píše:ok, dali do něj vapochill ale mám na mysli fakt, že si dovolili takhle sestavenej pc prodat ... a tím garantovt záruku na 2 nebo 3 roky na funkčnost toho chlazeníFlegy píše:fox delal velky ho...je to proste vapochill. akorat u foxu maj nakej zlozvyk vsechno pojmenovavat podle sebe... (vsak ono se jim to jednou vymsti
)
Vsadim boty ze neprodali ani jeden kus, byl to jen prototyp na vytahovani ...
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
neco jsem si o nem precetl, to ze jsou to 2x Conroe chapu, ale jak je to spojeny, nejakou interni sbernici?? protoze z toho, co tu pisete chapu, ze problem v OC je prave v TOM spojeni tech cipu, ale jak je to resene?Flegy píše:trosku zpet k tematu. ten muj znamej ma mach 2 gt, kterej pouziva uz necele 2 roky (rok a 8 mesicu) a zatim mu to slape v pohode.
k tomu 4 jadru: skoda ze neni na jednom kusu die. mozna by odpadly trable s fsb
dik
- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Jsou to dva procesory Core 2 a spojene jsou vnitrni sbernici ktera jede na taktu FSB ..., a prave to je kamen urazu - ta vnitrni sbernice nezvlada vyssi takty nez 350MHz ..., to uz potvrdilo spousty lidi ... a napeti ji nepridas jak desce, neni jak...
Jinak Vapochill nebo Mach muze mit dlouhou zivotnost .... proce je to kompresor z lednice ... a ja mam na chalupe lednici 20let a jede furt ...
Jinak Vapochill nebo Mach muze mit dlouhou zivotnost .... proce je to kompresor z lednice ... a ja mam na chalupe lednici 20let a jede furt ...
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
to ale nedava smysl, proc by spojovali 2x 2.66GHz spernici taktovanou na pouhou 1/10 hodnoty jader :X otazka, kdyby byl ten spoj, mezi cipy treba na 4xFSB, bylo by to znat?OBR píše:Jsou to dva procesory Core 2 a spojene jsou vnitrni sbernici ktera jede na taktu FSB ..., a prave to je kamen urazu - ta vnitrni sbernice nezvlada vyssi takty nez 350MHz ..., to uz potvrdilo spousty lidi ... a napeti ji neprids jak desce, neni jak...
// ok, ja bral hodnotu FSB, jakoze to, co ma C2D v defultu 266, tak sry...
Naposledy upravil(a) h4__ dne úte 12. pro 2006, 19:35, celkem upraveno 1 x.
- Vivec
- Středně pokročilý

- OBR
- Černá karta

-
- Kontaktovat uživatele:
Chlape, to je teda dotaz! Vis co to je FSB? Takt sbernice FSB = hodnota externi frekvence FSB*4= FSB 350*4=1400MHz=takt procesoru=3150MHz. To dostanes maximalne z Quadu kterej ma nasobic 9. s nasobicem 10, co ma QX6700 to pujde na 3500MHz ...h4__ píše:to ale nedava smysl, proc by spojovali 2x 2.66GHz spernici taktovanou na pouhou 1/10 hodnoty jader :X otazka, kdyby byl ten spoj, mezi cipy treba na 4xFSB, bylo by to znat?OBR píše:Jsou to dva procesory Core 2 a spojene jsou vnitrni sbernici ktera jede na taktu FSB ..., a prave to je kamen urazu - ta vnitrni sbernice nezvlada vyssi takty nez 350MHz ..., to uz potvrdilo spousty lidi ... a napeti ji neprids jak desce, neni jak...
Priklad default - FSB 266MHz*4=1066MHz a takt procesoru 266*10=2660
- Flegy
- Mírně pokročilý

-
- Highlander
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
No takze po vycerpavajicim uvazovani vsech co semka napsali by sme mohli rict ze QX je v podstate na ho*no, takze nam nezbyde nic jinyho,nez cekat na procaky ktery nebudou mit slepeny 2x2 jadra....
Nebo pockat na novou revizi,ktera uz nebude mit problem s interni sbernici....
Nebo jeste jedna moznost a to koupit QX od nejakych "psychopatu" na XS foru (vanga,eva2K,clona atd) kterej jde zarucene aspon na 3.6ghz...Ale o tom dost pochybuju ze bude nekdo ochotnej neco prodat....
E6600ES na 4 ghz neni problem sehnat....ale prodat QX moc ochotni asi nebudou
Nebo pockat na novou revizi,ktera uz nebude mit problem s interni sbernici....
Nebo jeste jedna moznost a to koupit QX od nejakych "psychopatu" na XS foru (vanga,eva2K,clona atd) kterej jde zarucene aspon na 3.6ghz...Ale o tom dost pochybuju ze bude nekdo ochotnej neco prodat....
E6600ES na 4 ghz neni problem sehnat....ale prodat QX moc ochotni asi nebudou
- miseno
- Nováček

-
No ja eviem, ale teraz som robil jeden komp s doskou EVGA s NF680i chipsetom, a aj s tym 4jadrom. doska hnusne undervoltuje, aspon podal toho co sama ukazuje v biose. Neviem ci som mal zly kus, ale stabilne mi siel aby na 2,98GHz a to pri napati 1,29V. Pamate boli pouzite corsair 2x1GB 1066MHz. Chladil som to TT SonicTower s jednym 12cm vetrakom ulozenym ako sendvič pri 3500otackach. O hluk nejde, je to v inej miestnosti.
Lem ma proste sralo, ze sa z oho nedalo vyzdimat viac, ako som cakal. Ale ta doska od EVGA je hnusny shit, aj ked to nevyrobili oni, dali si na to svoju menovku.
Procesor siel stabilne aj na 3,2GHz ale len den, respektive cca 4hodiny v prime95. Potom som to vypol ze idem spat, ze cez den to necham bezat, ale rano uz komp nenabehol, respektive som musel dat clear CMOS. Ked sa to ako tak ustalilo, a pri 2,98GHz to prelo 8 hodin cez prime, tak som mu to odovzdal a teraz mi vola, ze WinXP total zblbol, pada mu to....
Inak na procesore mi isiel menit nasobit aj smerom hore, ale vzdy to bolo nestabilne ked som pouzil funkciu unlinked pre pretaktovani, aby som dostal z pamati pozadovanu frekvenciu.
Keby bolo na mne pockal by som si na abit, tu evgu silne neodporucam.
Pri plnej zatazi 4 jadier mi Ntune ukazoval teplotu 86C
Lem ma proste sralo, ze sa z oho nedalo vyzdimat viac, ako som cakal. Ale ta doska od EVGA je hnusny shit, aj ked to nevyrobili oni, dali si na to svoju menovku.
Procesor siel stabilne aj na 3,2GHz ale len den, respektive cca 4hodiny v prime95. Potom som to vypol ze idem spat, ze cez den to necham bezat, ale rano uz komp nenabehol, respektive som musel dat clear CMOS. Ked sa to ako tak ustalilo, a pri 2,98GHz to prelo 8 hodin cez prime, tak som mu to odovzdal a teraz mi vola, ze WinXP total zblbol, pada mu to....
Inak na procesore mi isiel menit nasobit aj smerom hore, ale vzdy to bolo nestabilne ked som pouzil funkciu unlinked pre pretaktovani, aby som dostal z pamati pozadovanu frekvenciu.
Keby bolo na mne pockal by som si na abit, tu evgu silne neodporucam.
Pri plnej zatazi 4 jadier mi Ntune ukazoval teplotu 86C
A64 3000+(1800)@(9x259=2326Mhz) 1,475V AMD cooler, MSI K8N Neo4, 2*512MB
A-DATA Vitesta 600MHz@516MHz CL2,5, Asus N6600 128MB 300/550@550/655, Samsung 120GB ATA100 8MB,CD ROM TEAC 52x, CD RW Asus 52x32x52, DTK400W PFC,
A-DATA Vitesta 600MHz@516MHz CL2,5, Asus N6600 128MB 300/550@550/655, Samsung 120GB ATA100 8MB,CD ROM TEAC 52x, CD RW Asus 52x32x52, DTK400W PFC,
- Haveja
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
mám takový dílema, co mám koupit bud X6800 nebo QX6700?
na penezích mi nezáleží. a půjde změnit nasobič? a jaky je jejich OC? mám desku P5B-VM, s E6400 pretaktuju FSB na 315Mhz a to mám 2,5ghz, výš to jde ale už mi blbne integrovana grafika, a nemám jinou grafiku.
na penezích mi nezáleží. a půjde změnit nasobič? a jaky je jejich OC? mám desku P5B-VM, s E6400 pretaktuju FSB na 315Mhz a to mám 2,5ghz, výš to jde ale už mi blbne integrovana grafika, a nemám jinou grafiku.
MACBook Pro 2012, DELL LATITUDE E5250.
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]
Stary tuning computer: http://home.tiscali.cz/havelka.jan/[/size]