Jsou desky od Gigabyte kvalitní?

Vše ohledně rad s nákupem a srovnání desek - libovolný výrobce, socket i čipset.

Moderátoři: Eddward, PKBO

bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

jj, já taky rád Asus a Gigabyte, ale mám pocit, že poslední dobou jde GB nahoru a Asus dolu. :oops:

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
yupee
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od yupee »

přesně tak ASUS a GIGABYTE jsou nejlepší desky ale raději se přikláním k GB :D
PC1:Intel Celeron D 2,8GHz ;Kingston 1024MB 533MHz CL4 DDR2 ; HIS X1600Pro Turbo DDR3 128MB ; 160GB Seagate SATA2 ; M-Audio Revolution 5.1 ; Gigabyte GA-8I945GZME-RH
PC2:Intel Celeron 2,4GHz ; 256MB 333MHz DDR ; Canyon nVidia GeForce MX400 64MB ; 80GB WD PATA ; Asus P4S8X-X
---> --- <---
radekhulan
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od radekhulan »

Caderom píše:oni se spojily, takže kvalita bude v nejbližší době stejná, řekl bych tedy, že to Gigabytu může spíše uškodit
Kdepak, nespojili se. Pouze Asus a Gigabyte mají novou dceřinku, která bude vyrábět "levné, ale kvalitní desky". Toto je historicky doména Gigabyte (levné šmejdy), a i proto společná dceřinka ponese jméno Gigabyte. Nicméně moje teorie je, že Asus, který tam má 49%, prostě na tom chce vydělat, ale přitom si levnými deskami "nešpinit" svoje dobré jméno...

Gigabyte je firma, která je historický odpad, dnes se jí podařila velice slušně jedna deska, ale to z ní ještě nedělá super firmu. Asus je historicky neuvěřitelně silný, jeho layouty desek například patří ke špičce, zatímco konkurence často jen kopíruje referenční (a často špatný) layout, dovoluje si různé speciality, atd.

Gigabyte se lepší, ale kdo zná historii, prostě si jej nemůže koupit.
Koro
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Koro »

radekhulan píše:
Caderom píše:oni se spojily, takže kvalita bude v nejbližší době stejná, řekl bych tedy, že to Gigabytu může spíše uškodit
Kdepak, nespojili se. Pouze Asus a Gigabyte mají novou dceřinku, která bude vyrábět "levné, ale kvalitní desky". Toto je historicky doména Gigabyte (levné šmejdy), a i proto společná dceřinka ponese jméno Gigabyte. Nicméně moje teorie je, že Asus, který tam má 49%, prostě na tom chce vydělat, ale přitom si levnými deskami "nešpinit" svoje dobré jméno...

Gigabyte je firma, která je historický odpad, dnes se jí podařila velice slušně jedna deska, ale to z ní ještě nedělá super firmu. Asus je historicky neuvěřitelně silný, jeho layouty desek například patří ke špičce, zatímco konkurence často jen kopíruje referenční (a často špatný) layout, dovoluje si různé speciality, atd.

Gigabyte se lepší, ale kdo zná historii, prostě si jej nemůže koupit.
koho zaujima historia
to ako keby si povedal ze kto si pamäta na ho*no netbursty tak si nemoze kupit c2d
Caderom
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Caderom »

radekhulan píše:Nicméně moje teorie je, že Asus, který tam má 49%, prostě na tom chce vydělat, ale přitom si levnými deskami "nešpinit" svoje dobré jméno...
To, že chce vydělat je pravda, ale jméno už má určitě pošpiněné. Grafickou kartu GeForce 6800 se 128bit sběrnicí a DDR2 paměťmi napadlo vyrobit pouze Asus, to samé jeho 7600GS do AGP, která je až o 35% pomalější než karty ostatních výrobců, přitom stojí stejně.

Asus není co býval, upadá, ale není sám, IT firem, které byly s kvalitou na vrcholu a upadají je víc - Plextor, TEAC (vlastně už i NEC vypalovačky (Optiarc))

Naopak jsou firmy, které jdou s kvalitou nahoru - Gigabyte, Biostar

Doufám, že si alespoň se současnou nejdražší deskou pro desktop PC Striker Extreme za bezmála 10000,- dal Asus záležet a nebudou se objevovat podobné problémy, jako při vydání P5W-DH Deluxe.
Xenostellar
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Xenostellar »

radekhulan píše:Gigabyte se lepší, ale kdo zná historii, prostě si jej nemůže koupit.
Já znám historii a proto jsem si koupil zase Gigabyte :P
Na svou starou GA-6BXC rozhodně nedám dopustit. Pořád šlape jako zamlada, až se někdy divim, vzhledem k tomu co já s tim compem všechno prováděl :-)
MB: Gigabyte GA-965P-DS4 CPU: Intel Core 2 Duo E6300 1,8GHz @ 2,2GHz Cooler: Thermaltake SonicTower + 12cm Zalman ZM-F3 RAM: 2x1GB GEIL 4-4-4-12 @ 800MHz GPU: Gigabyte GV-RX16T256C-RH (Radeon X1600XT) HDD: Seagate 7200.10 320GB SATA2 DVD-RW: Samsung SH-S182M LightScribe Power: Enermax Liberty 400W Case: CoolerMaster Centurion 5 LCD: 19" Philips 190P7ES
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

A když znáš historii, že nenakoupíš hliněný destičky.
Nemyslim si, že by GB byl tak špatnej a výkřiky třeba na CZC u diskuzí k deskám jsou asi experti co držej FSB:RAM 1:1.
Mě GB deska nikdy nějak nebrzdlia

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
Odpovědět

Zpět na „Rady s nákupem a porovnání“