Gigabyte 965P-DQ6 (775, P965 + ICH8R)

Základní desky firmy ASRock a firmy Gigabyte.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Tak dej vedet, taky ho asi otestuju. Jak rikam, zatim to mam na 360 fsb, kvuli stabilite. Nevim jestli to ma cenu dal zkouset kvuli 40 fsb. Vyslednej tak bude o 360 Mhz vetsi, ale asi to nikde nejak znatelne nepoznas. Navic ve stredu si jdu pro novej monitor, 22 s vetsim rozlisenim a tam uz vykon neomezuje CPU, ale zavisi jen na graficke karte, takze me to asi bude stacit.

EDIT : Takze bios F6 je jeste horsi, to asi zjistis sam taky. Vracim se k oficialnimu biosu F7, nastavuju 360 fsb a vzdavam to. Uz si s tim hraju 10 dni a jsem spokojenej vlastne taky. V 3dMarku 2006 mam 10700 bodu, vsechny hry me jedou v nejvyssi kvalite krasne plynule. Grafiku jsem pretaktoval primo kralovsky: core 513@656, ram: 792@1010 !!! Testovano 10xpo sobe 3dMarkem 2006 a zcela stabilne a pri normalnich teplotach a minimalnim hluku. Podle nekterych testu je po oc rychlejsi nez 8800GTX, takze aspon tady jsem mel stesti. Firma PALIT je u nas sice neznama, ale mohu doporucit. U nas se myslim ani neprodava, stoji +- stejne jak ostatni. Je to cast firmy PROLINK, kdyby to nekoho zajimalo. Takze diky vsem za pomoc, napady a navrhy
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od ezechiel1917 »

zjistil jsem ze f6 je uplne stejny. 8x431 orthosem par hodin klasicky projede, po vypnuti pc a pozdejsim zapnuti vsak zase nic. ja mam 8800gtx taktnutou na 650/2100 takze jsem taky spokojenej. jinak s tim cpu a hrama mas pravdu ale spis jde o princip kdyz to cpu 3,5ghz zvlada a navic pri rozumnym napeti a teplote, musim nadavat na desku pokud mi to nad urcite fsb ani nenabehne, mozna muze byt jeste problem v cpu ze pri nabehnuti potrebuje treba vetsi napeti a po zapnuti ho nedostane. no i kdybych mel zustat na tech 3,2ghz tak budu aspon spokojenej ze po vymene ninjy za si-128 jsem na teplotach 28/48 misto 36/62. ja tuhle desku kupoval kvuli dvoum pci slotum ktere jsou uplne dole, coz je dobry oproti asusu ktera ma jeden pci slot dost blizko pcie slotu s grafikou, nicmene co se tyka pretaktovavacich moznosti jsem teda docela zklamanej.

co jsem zjistil ze ve fazi cyklickeho restartu po odpojeni vsech usb pocitac nabehl! na 8x266, takze jsem nemusel resetovat cmosku, zajimave...

jeste by me zajimalo: v jakych slotech mas zapojeny pameti? je mezi tim nejaky rozdil? vim ze treba u urcitych desek se doporucovalo dat do urcite barvy ale u dq6 jsem se nic nedocetl. mam v cervenych.
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Tak o tom, ze neslo taktovat pri zapojeni usbecek uz jsem cetl hodnekrat, ale resil to tusim uz bios F5, takze to se nas netyka. S tim chladicem nevim, par lidi psalo, ze je lepsi, par zase, ze horsi. Nevim, teploty mas dobry, ale ja mam dost podobny s ninjou rev. B. Ty pci sloty jsou dobry, nakonec jsem to taky vzal v uvahu pri rozhodovani mezi dq6 a tim asusem. Ty sloty jsem taky zkousel prehodit, ale zadnej rozdil jsem nerozpoznal. Ted je mam ve slotu 1 a 2, takze tusim, ze v cervenych. Kdybys na neco novyho prisel, dej vedet. Treba nam pomuze BIOS F25:)
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

zkousel jsi nizsi nasobic? treba 8x400+ furt nenabehne?

btw: proc byl f6 horsi? nejak jsem nezpozoroval :)
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Zkousel, nabehne, ale pri 425x8 taky nabehne, ale po vypnuti pc a naslednem zapnuti uz nic. Jen cyklovani:( S biosem F6 jsem to ani nerozjel na 390x9 ikdyz jsem zvysoval napeti a to dost. Proste celkove me ten pc nabehl vicekrat s biosem F7 i F8c nez s F6. Nebude ten problem prece jen taky v chlazeni toho chipsetu? A fakt se ti nestalo, ze ti fungovalo jenom jedno jadro? Me se to podarilo obcas rozjet i na 400x9 a testy probehly, dokonce to prezilo i vypnuti pc, ale po treba tretim zapnuti uz zas nic.
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

jedna jadro se mi nezobrazovalo pred reinstalem starejch woken kdy jsem menil z platformy amd na intel bez reinstalu.
po ciste instalaci systemu vsak vse v poradku. ja problem v chlazeni chipsetu fakt nevidim, pokud jde o prvni spusteni pc. bud mame smulu na spatny kus desky nebo jsou biosy nedoladeny vic v tom nevidim.
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Me se nezobrazovalo jedno jadro po nejakym vetsim oc. Nebo mame smulu na spatny cpu, jak uz tady nekdo psal, zalezi kus od kusu.
husky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

revize 2

Příspěvek od husky »

Ahoj na webu Gigabyte jsem našel specifikace této desky , revize 2. Nevíte někdo, jaký je mezi nima rozdíl, rev.1 x rev.2. Totéž se týká DQ6
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Mot ... A-965P-DS4
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Ale tady se diskutuje o dq6:) Jinak jsem zatim zadny info o rev 2.0 nenasel. Ale zadny velky rozdily necekej, ale kdyby nahodou nejaky byly tak prodavam rev 1.0:) Ne, delam si srandu, jsem spokojenej.
husky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od husky »

Omlouvám se, měl jsem otevřené obě diskuze o DQ6 i DS4, tak sem se přehlédl, kam to vlastně píšu, takže obráceně našel sem rev.2 u DQ6 i u DS4. Jediné co jsem zatím vypozoroval, je že rev.2 přidává podporu pro Quad Core, čtyřjádrové procesory. Víc nevím, jinak řeším dilema jestli DQ6 nebo DS4 a jaké paměti k tomu vzhledem k OC.
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

Hlava1: tak jsem zustal u F6 biosu a skoncil u FSB 415, pocitac po dlouhem vypnuti nabehne po zapnuti napoprve, orthos 8h stable. 3,32 GHz pri 1,23V .. fakt si nemuzu stezovat tech 100MHz uz me tolik nevytrhne :) jedina skoda ze na tech 3600 uz fakt silene topi, cca o 20 stupnu vice nez na tech 3320, a v lete to bude jeste horsi.

husky: podporu pro čtyřjádrové procesory přidává už F6 bios nezávislý na revizi 2.
v revizi 2 jsou navíc nějaké kondenzátory a obrácený IDE konektor
husky
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od husky »

Myslíš IDE otočený o 90st?Ještě by mě zajímalo co TPM konektor a k čemu slouží..Díky
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

A proc si nakonec pouzil nasobic 8? Tos mohl mit rovnou fsb 370 pri nasobici 9. No a co se tyce tech teplot, tak je tam fakt velkej rozdil, ale jak rikas 100 Mhz uz nikoho nevytrehne. Jenom se mi nejak nezda to napeti, 1,23V je malo. Cim si to meril?
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

husky: IDE v 2.0 je zapojením otočený směrem k diskům, v 1.0 je zapojuje směrem k bočnici.

hlava1: v biosu mam nastaveno 1,27v, v klidu ve windows je napeti 1,25v a pri zatezi stabilnich 1,23v bez jakejchkoliv odchylek za celych 8 hodin, brano z cpu-z, speedfanu a utility od GB. ono to ma svy vyhody topi to minimalne takze je velka rezerva na horke letni dny :)

pri normal vcore v biosu (1,2375v - 1,19v pri zatezi) mi jede tech 8x400.

jinak 8x mam kvuli pametem, takhle jedou na 4-4-4-12 coz kdybych jel 9x389 se kterym sem nabootoval i prosel orthosem (nicmene o 12C vetsi teplota pri zatezi oproti pri ziskani 180mhz), tak bych musel mit podtakteny pameti 778mhz se stejnym nastavenim, nebo 973mhz 5-5-5-15, coz je podle testu propustnosti pameti horsi nez tech 830 4-4-4-12. ty pameti by meli davat podle testu o dost lepsi hodnoty v casovani a frekvenci, ale jak sem psal predtim vypada to ze maji D9 chipy (nejsem si jistej) ktery si s GB biosama proste nerozumi.
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

To napeti se me nejak nezda, vzdyt default ma 1,3250. Me CPU-Z ukazuje 1,408 pro 400x8. Easy tune ukazuje dokonce 1,430 V. Cpu ma v klidu 28 stupnu a jadra kolem 45. S tema pametama mas asi pravdu, me teda jedou na 800 Mhz a 4-4-4-12, 390x9 me to stejne nejede stabilne tak to ani nebudu testovat.
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

me teda vsechny biosy a coretemp ukazujou vid 1,2375v
rucne mam nastaveno v biosu 1,2700v, takze bych rekl ze to real je ;)

http://ukazto.com/img/3344.jpg (400KB)
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Taky ti to ukazuje nejaky spatny hodnoty fsb, to me delalo obcas pri nejakym vetsim oc. Ta teplota 44 stupnu na jadro je dobra. Me to teda topi sakra vic, ja mam 44 v IDLE, ale to bude asi tim napetim 1,4 a taky ninjou, ktera to nemusi uchladit jak ten sli-128
ezechiel1917
Začátečník
Začátečník

to ukazuje standardne spatne kvuli nasobici, kterej ma ten procesor defaultne 9 a kdyz pouzijes v biosu jinej tak nejaky softy to proste spatne pocita. misto 8x418 to bere jako 9x418 :)
prf.KuBA
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od prf.KuBA »

Flashnul jsem nový beta bios F8c. Na první pohled mě zaujala novinka v nastavení časování pamětí, kde jsou vedle nastavitelných hodnot vypsané i hodnoty z SPD čipu, naprosto všechny. Jinak zatím žádný problém, takže doporučuji. Kdyby někdo měl výpis oprav oproti minulé verzi, nechť ho zde uveřejní. .)
Apple MacBook Pro 16" M1 MAX 24/32GB/1TB // Nillkin ProDesk Adjustable Laptop Stand // Apple Magic Keyboard & Logitech MX Master // Apple iPhone 13 Pro 512GB // Microsoft Xbox Series X + LG CX65 OLED
Hlava1
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Hlava1 »

Toho casovani pameti jsem si taky hned vsiml, ale niceho jinyho nejak ne. Vratil jsem se k F7 a pockam na oficialni verzi. Co se tyce oc tak zadny plus, aspon u me.
Jo s tou X-FI jsou fakt problemy, uz se mi 2x stalo, ze me nefungovala. S raptorama neni problem, mam je v raidu tak mozna proto.
Odpovědět

Zpět na „ASRock a Gigabyte“