Asus P5B Deluxe (775, P965 + ICH8R)
Moderátor: Eddward
- fue
- Začátečník
-
ak to chapem spravne, tak BIOS 0614 je teraz jedina rozumna volba.. j?
nejaky desktop
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
ASUS Z87-PLUS :: Intel Core i5-4670K :: SCYTHE Mugen 4 :: MSI GTX 1080 Armor OC :: CRUCIAL 16GB (Kit 2x 8GB) Ballistix Sport 1600MHz CL9 :: LiteOn IHAS124-19 :: Coirsair RM750X :: Samsung 960 EVO NVMe M.2 SSD 500GB :: Fractal Design DEFINE R4 :: Dell U2412M
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Hmmmm Zeby som vyskusal tu 0614, teoreticky podla toho co tu pises by som sa mohol dostat dalej z OC, len sa trosku obavam teplot NB a SB, myslis ze je to v pohode i pri tvojom OC, pouzivas nejake special chladenie NB a SB?h4__ píše:pokud nechces hardcore overclock, nebo nepotrebujes vysoky napeti, tak dej 0804, je v pohode, ale jsou tam nejake OC bugy, ja pouzivam 0614, a dle MEHO nazoru je nejlepsi, ktery jde dat na P5B Dlx...
Zajtra mi pride novy zdroj(Seasonic S12 500W), tak este skusim trosku "natiahnut"procesor a tie moje SHITY pamate
Maximalne som sa dostal predtym na nejakych 2905, ale nebolo to nejako super stabilne, mozno ten starsi BIOS by pomohol
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- jessie.james
- Začátečník
ta 0614 bude asi opravdu nejlepsi, az na ty dual restarty. ma zkusenost je takova, ze 0804 je asi nejhorsi BIOS. pri pretaktovani PC totalne nestabilni, muzes nastavovat co chces, proste ani tuk. 0711 mi zatim vyhovovala nejvice, ale nedelal jsem s ni zadne hard core OC. zkousel jsem 3.0 a 3.2 GHz u E6400. ted mam naflashovany BIOS 0903 a jak vypadal ze zacatku nadejne, tak ted jsem docela na*rany, protoze se mi uz nekolikrat samovolne restartoval comp a zrejme to bude tim BIOSem. do te doby byl PC na zakldanich frekvencich naprosto stabilni. vratim se k 0614. dual restarty vyresim vypinanim PC misto restartovani a hotovo.
- l0k2
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
Normlane som rad ze som 614ku nemenil za nic novsie, konecne to pochopil aj h4__
MB: Gigabyte X58A-UD7 *CPU: W3550(i7-950)@4,6GHz (SuperPI 8,860s) 1,6vCore with Alphacool *RAM: DDR3 3x2 GB 1600Mhz Kingston ® *VGA: GTX470 1,28GB (EK Waterblock) *HDD: SSD120GB+2TB (silentmaxx) *OS: Windows 7 Pro x64 *Audio: Creative Sound Blaster X-Fi *Zdroj: ZM-850HP, http://www.pc.aim.sk http://www.history.aim.sk http://www.water.aim.sk
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
Lan PC:
MB: Gigabyte G41M mATX *CPU: E8500 *RAM: DDR2 2x2 GB 800Mhz Apacer ® *VGA: G92-GTS 512MB *HDD: 1TB *OS: Windows 7 *Audio: Creative Sound Blaster Live!
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- jessie.james
- Začátečník
to bych netvrdil. KOUKNI . uz to nejak prestavam chapat.h4__ píše:me odradil primarne ten bug s PCIE, ale uznavam chybu, 0614 je fakt lepsi
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
- jessie.james
- Začátečník
- djh3ll
- Nováček
-
- Kontaktovat uživatele:
nezapíná se
zdarec,
mám problém s touto deskou. Nedávno si kamarád koupil tuto desku + case(450w noname) , 1 disk sata, 1 dvd palirna sata, C2D E6400 , ATI R1950 XT.
Po jeho složení a zapojení nastal problém. Když zapnu zdroj tak se rozsvítí logo ASUS dole na desce. Ale když zmáčknu power tak všechno problikne (větráčky, světla) a na 0,5s se roztočí větráčky a hned to zas všechno vypne a jen svítí to logo ASUS. Počítač se prostě nerozběhne.
Zprvu jsem myslel, že problém je zdroj. Měl jen jednu 12V větev a neměl napájení na grafiku PCI-E. Tak jsem ktomu koupil nový 500W Enermax. Zapojil jsem hlavní napájení , napájení pro CPU 2x4pin a napájení grafiky. Problém je stále. Už nevím čím by to mohlo být. Že by vadná deska ???
Dík za rady
mám problém s touto deskou. Nedávno si kamarád koupil tuto desku + case(450w noname) , 1 disk sata, 1 dvd palirna sata, C2D E6400 , ATI R1950 XT.
Po jeho složení a zapojení nastal problém. Když zapnu zdroj tak se rozsvítí logo ASUS dole na desce. Ale když zmáčknu power tak všechno problikne (větráčky, světla) a na 0,5s se roztočí větráčky a hned to zas všechno vypne a jen svítí to logo ASUS. Počítač se prostě nerozběhne.
Zprvu jsem myslel, že problém je zdroj. Měl jen jednu 12V větev a neměl napájení na grafiku PCI-E. Tak jsem ktomu koupil nový 500W Enermax. Zapojil jsem hlavní napájení , napájení pro CPU 2x4pin a napájení grafiky. Problém je stále. Už nevím čím by to mohlo být. Že by vadná deska ???
Dík za rady
------------------------------------------------
/ WHO - Destruction /
/ WHO - Destruction /
- Neo2199
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
V prvnim pripade je jasne ze to zdroj neutahl. A je mozne bohuzel ze ti neco pri tom pokusu zapnout to neco odeslo. Chtelo by to u nekoho odzkouset komponenty. Predpokladam ze reset cmos si skousel ;o) hh
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled , teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
Re: nezapíná se
vsadim boty, ze je mrtva deska, to same se mi pred tydnem stalo na DFI NF4 Expert, na 0.1s se to zaplo a pak hned vyplo, svitila i ta zluta dioda, vse jsem vyzkousel a na reklamacnim mi rekli, ze je mrtva deskadjh3ll píše:zdarec,
Dík za rady
takze je mozny, zes narazil na spatnej kus desky (mrtvej kus) - bohuzel, i u ASUSu se to stava
- Neo2199
- Začátečník
-
- Kontaktovat uživatele:
spis si myslim ze ten slabej noname zdroj ji moh poskodit...gdyby uz to byla deska...a u reklamace dycky rikej ze si paril nakou gamesu...vis jak komp v zatezi a pak ze se ti kompl vypnul...nebo este lip ze tvuj bracha na tom paril a ze ty si prisel k hotove mrtvolce
Intel core2duo E6600 2,4@3,4 water cooled , teplota max. 65 ;MB:Asus P5K-E (deluxe); RAM:2048MB 800MHz corsair, Grafika Radeon 1600Pro;2x HDD 320GB seagate baracuda 7200.10;1x160GB seagate baracuda 7200.9, Lan intel pro;Audigy;samsung DVD smazka;PSU Enermax liberty 500W
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
souhlas,, pak to neresej a reklamace je rychlejsiNeo2199 píše:spis si myslim ze ten slabej noname zdroj ji moh poskodit...gdyby uz to byla deska...a u reklamace dycky rikej ze si paril nakou gamesu...vis jak komp v zatezi a pak ze se ti kompl vypnul...nebo este lip ze tvuj bracha na tom paril a ze ty si prisel k hotove mrtvolce
stock, ale to na NB jsem pripevnil takovejma tema stahovakama na kabely, co uz nejde dat zpet a na tech mosfetech mam ty cudliky z NBjessie.james píše:mas na NB stock chladic nebo jsi jej menil za lepsi?
za nasledek je lepsi odvod tepla, navic na pasiv i na mosfety fouka 120mm fan t chladice CPU
- jessie.james
- Začátečník
nejak si to nedovedu predstavit. jestli muzes nafotit, tak bych poprosil o foto .h4__ píše:stock, ale to na NB jsem pripevnil takovejma tema stahovakama na kabely, co uz nejde dat zpet a na tech mosfetech mam ty cudliky z NB
jinak nechci prudit, ale 0614 BIOS a 1.6V na NB mi 16 linek PCI-e vubec nedrzi. porad se to prepina na link width 1x. az kdyz nastavim 1.45V na NB, tak je to stabilni a karta bezi na 16-ti linkach.
- h4__
- Žlutá karta Bazar
-
tak to je chyba jinde, ne v desce
nafotit to nemuzu, nemam u sebe momentalne fotak, ale vis, jak jsou takovy ty umelohmotny "pasky", kde je jedan strana drazkovana a siroka cca 2mm, tak vezmu dva tyhle stahovaky,zeshora desky dirou na NB a dirou v MB prostrsim ten stahovak tak, aby hlava byla zasekla na NB chladici, pak vemu druhy stahovat, hlavu navleknu na to drazkovani a zespoda desky to stahnu...
// to jste asi nepochopili
nafotit to nemuzu, nemam u sebe momentalne fotak, ale vis, jak jsou takovy ty umelohmotny "pasky", kde je jedan strana drazkovana a siroka cca 2mm, tak vezmu dva tyhle stahovaky,zeshora desky dirou na NB a dirou v MB prostrsim ten stahovak tak, aby hlava byla zasekla na NB chladici, pak vemu druhy stahovat, hlavu navleknu na to drazkovani a zespoda desky to stahnu...
// to jste asi nepochopili
- Streethawk
- Mírně pokročilý
Ahoj "h4" Ja som napriklad na chladeni nic nemenil, ved aj na defaultnom chladeni je doska dostatocne stavana na "extremne" FSB frekvencie, alebo sa mylim, co vydrzi tato doska na defaulte???Myslis ze na roznych strankach kde ju testovali a skusali max. OC, upravovali nejakym sposobom chladenie???Neratam chladic procesora, ten nemusel byt BOX, ale vsetko ostatne si myslim bolo default a frekvencie proc. boli vyssie ako ta na ktorej napr. bezim ja(2800Mhz), takze s toho mi vyplyva ze doska musi byt stavana na vyssie teploty NB a SB, musi to vydrzat!A Hotovo, otazka je len ci to vydrzi dlhodobo, ci to vydrzi dlhodobo aj ked by som zvysil FSB zo 400 na napr. 450(to aj tak momentalne nedaju moje pamate), pretoze aj pri FSB 400 sa celkom SB a NB hrehu, ja ale neviem aka je normalna teplota, ja ked som sa chytil rukou toho pasivu kde nieje Heatpipe dost som bol prekvapeny teplotou, ked som tam prst ponechal trosku dlhsie nemohol som ho tam udrzat Hmmmmmmm, no uvidimeeeh4__ píše:mno to muze byt necim jinym, ja si teda myslim, ze to muze byt klidne i spatne chlazenym NB, ale rozhodne me to nedela...
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
- fue
- Začátečník
-
viete poradit, mam na doske jedno posledne nerozpoznane zariadenie (oznacene ako unknown device bolo ako jedine). neviete co by to mohlo byt? aby som na to stiahol driver.
neradte mi, prosim, aby som tam dal ASUS CD a instaloval z toho, lebo by som zpohodlnel a robil by som to uz iba tak a ani by som poriadne nevedel aky ovladac na co je.
na vsetko ostatne som si stiahol drivery, len tato posledna vec... ts ts ts. diky moc!
neradte mi, prosim, aby som tam dal ASUS CD a instaloval z toho, lebo by som zpohodlnel a robil by som to uz iba tak a ani by som poriadne nevedel aky ovladac na co je.
na vsetko ostatne som si stiahol drivery, len tato posledna vec... ts ts ts. diky moc!
nejaky desktop
- jessie.james
- Začátečník
kdyz zapnes comp, tak po najeti do windows ti nevyskoci okno s instalaci noveho zarizeni? je v nem uvedeno, o jake zarizeni se jedna. mne to takhle dela, pokud nemam vsechno nainstalovano. jinak bych strcil instal CD od zakladovky do mechaniky, dal u toho neznameho zarizeni aktualizovat ovladac a aspon se mrknul, jestli to neukaze, o jake zarizeni se jedna.fue píše:...
- Max Casper
- Začátečník
Nejspíš máš v biosu zapnuté nějaké onboard zařízení, které nevyužíváš (síťovka, zvukovka atd.) Když to v biosu vypneš, tak to zmizí.
CPU: AMD Ryzen 7 5800X MB: GIGABYTE B550 AORUS PRO AX RAM: Crucial 32GB KIT DDR4 3600MHz CL16 Ballistix Red HDD: Samsung 970 PRO 512GB & Crucial m4 128GB & Crucial MX500 1TB SSD VGA: MSI GeForce GTX 1660 Ti GAMING X 6G DVD: Samsung SH-S203B PSU: Corsair RM650x (2018) Case: Bigtower Chieftec BA-01B-B-SL LCD: 2x 27" Iiyama XB2783HSU-B1DP OS: Win 10 64b