dulacore pod xp home
- tino
- Začátečník

-
dulacore pod xp home
zdravim, kupujem notebook, len neviem ci vziat XP home alebo profesional. Niekde som cital ze home nepodporuje viacprocesorov. A dualcore ich ma dva. Ako to je ?
a dalej ake su rozdieli medzi verziami ? da sa v home nastavit niektore adresara pre jedneho uzivatela aby sa iny uzivatelia tam nedostali ?
a dalej ake su rozdieli medzi verziami ? da sa v home nastavit niektore adresara pre jedneho uzivatela aby sa iny uzivatelia tam nedostali ?
- beardie
- Středně pokročilý

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- vikicek
- Začátečník

- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
- Josko
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
A tiež nenormálnosť M$ s tým že vydáva verziu bez podpory dualcore, keď to nie je problém v tej home verzii nechať.

Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
- Jája
- Středně pokročilý

Na XP home funguje dvoujádro úplně stejně jako na Pro, nevím kde jste vazali že funguje jenom jedno jádro. Myslíte že výrobci PC jsou magoři??
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- EGRES
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
XP Homeless beha na core2duo bez problemov... vratane zadelovania procesov pre jednotlive jadra
pocet podporovanych procesorov u M$ funguje iba ako licencny nastroj >> SMB server mi pindal, ze porusujem licenciu ked mam 4CPU lebo tak videl DUAL Xeon so zapnutym HT.... pindal, ale makali vsetky jadra, vratane logickych
dalej M$ vydal vyjadrenie, ze aj dual/quad core CPU je stale len jedno CPU a preto to chodit bude vratane licencovania cize XP homeless ma behat aj na quadcore
//kua zase tie preklepy
pocet podporovanych procesorov u M$ funguje iba ako licencny nastroj >> SMB server mi pindal, ze porusujem licenciu ked mam 4CPU lebo tak videl DUAL Xeon so zapnutym HT.... pindal, ale makali vsetky jadra, vratane logickych
dalej M$ vydal vyjadrenie, ze aj dual/quad core CPU je stale len jedno CPU a preto to chodit bude vratane licencovania cize XP homeless ma behat aj na quadcore
//kua zase tie preklepy
ked to nieje taktnute, tak to nie je moje
alias psychopat v akcii....
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
ak sa v niecom mylim, kludne ma opravte, rad sa nieco nove naucim
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Jája
- Středně pokročilý

tím nemyslíš tohle? " podpora více procesorů"
dvoujádrový procesor je pořád jen jeden procesor, akorát má dvě jádra. Je to stejný jako s hyperthreadingem, ten na XP home funguje taky.
Procesor jede úplně stejně (blbě) dvoujádrově jako v XP Professional.
Rozdíl ve výkonu mezi home a pro verzí je 0, ber to jako fakt.
dvoujádrový procesor je pořád jen jeden procesor, akorát má dvě jádra. Je to stejný jako s hyperthreadingem, ten na XP home funguje taky.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
vim, ze timto pokracuju v hlouposti, ale...Tom KQT píše:Nestačím se divit jaké bludy se šíří mezi lidmi a to dokonce úplně vážně, ne jako fórek.
Pak se člověk nemůže divit, že Microsoft má takovou pověst jakou má.
TENHLE KEC MA OPRAVDU NULOVOU VYPOVIDAJICI HODNOTU, MOHL JSI SI TO ODPUSTIT ! :X
//
dik za upresneni, jsem zase o neco chytrejsiJája píše:tím nemyslíš tohle? " podpora více procesorů"
- Tom KQT
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Vís jak by měla fora fungovat? Lidé, co potřebují pomoc/radu by se měli ptát a lidé, co se v danném tématu vyznají a mají k tomu co říct, se vyjádří, a objasní problematiku. Takové forum je pak seriózní a dá se brát vážně. Vyžaduje to ale od lidí, aby se k tématu vyjadřovali, jenom pokud se opravdu vyznají a jsou si jistí tím, co tvrdí. Pokud si nejsou úplně jisti, tak to aspoň patřičně osvětlí (napíší), jaké myslenky je vedou k jejich úvaze.h4__ píše:TENHLE KEC MA OPRAVDU NULOVOU VYPOVIDAJICI HODNOTU, MOHL JSI SI TO ODPUSTIT ! :X
Tady a na kopě jiných for se stává, že se k problému snaží vyjádřit každý, kdo má díru do prdele, a to pak nikam nevede. Takže pokud desinformuješ, tak musíš počítat s tím, že až se to provalí, tak budou někteří lidé právem naštvaní. Tvůj postoj by měl být: stáhnout ocas a v tomhle threadu už se nevyjadřovat.
To je pak i problém komu se dá v diskuzi vlastně víc věřit. Přijde neznalý člověk, zadá zde podobný dotaz a sleduje protichůdné odpovědi. U tebe se ale podívá, že máš pod nickem napsáno "mírně pokročilý", a u mě uvidí "začátečník". On pak automaticky bude věřit tobě, i když je tvoje tvrzení nepravdivé. Tady je pak vidět jak zavádející tyhle ranky jsou.
Já dělám u počítačů dýl, než je možná věk nemalého procenta návštěvníků tohoto fora, byl jsem na mnoha konferencích pro VIP, kde přednášeli lidé jako Bill Gates a další, dělal jsem se serverovými poli, kde na server spadalo třeba 8 procesorů atd atd.....ale jsem klasifikován jako začátečník a kdejaký usmrkanec, co mu rodiče koupili počítač, má vyšší rank, protože já, narozdíl od něj, nemám čas po sobě zanechávat stopu v každém threadu, který jsem si otevřel. Já ti ho nezávidím, ale snaž se teda respektovat zodpovědnost, kterou tímto rankem získáváš.
Jinak k verzím XPček. Funguje to tak, že ty rozdíli jsou všechny uměle vyvolané z licenčních důvodů. Jádro je stejné a knihovny více méně taky. Takže je to v podstatě stejný Windows (taky proto se dají spousty těch funkcí zapnout často docela jednoduchými zásahy). Proto takový ty fámy, o tom jak někdo říká, že XP Home jsou mnohem méně stabilní než XP Pro a podobný, jsou vážně ubohý a vždycky se lidem, co je produkují, musim jenom smát.
//edit Wilik - promaz OT... h4_ uz se jiste prestane vyjadrovat k vecem, kterym nerozumi a nebo o nich nic nevi...
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]
Je těžké být debilem, konkurence je příliš velká.
- karf
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
//OT:swarm píše:Proto takový ty fámy, o tom jak někdo říká, že XP Home jsou mnohem méně stabilní než XP Pro a podobný, jsou vážně ubohý a vždycky se lidem, co je produkují, musim jenom smát.
Home kritizují především ti, co mají Pro...z dc. i já jsem ze začátku jel na pro a o homech "jsem neuvažoval" ale po zkušenosti s noutem jsem změnil názor ale na stolním kompu mam stejně Pro. jednak mi nebylo líto peněz a jednak vozím počítač do firmy kde se přihlašuju pod doménou.
btw: neni "aktivace" funkcí pro v homech proti licenci? zásah do softwaru...?
note:HP Pavilion Gaming i7 10870H, 16gb, rtx 2060, 1tb OS: MS Windows 10 Home x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
Workstation: HP Z2: Intel Core i7 8700@4.6GHZ, 32gb, Quadro P620, 512GB Samsung M2, 2x HP Z24 G2 OS: MS Windows 10Pro x64
- swarm
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Rozhodl jsem se vrátit ještě k tomuto threadu, protože jsem se setkal s dost lidmi, kteří jsou tak trochu pomýlení.

Tady je dobře vidět, že XP Home opravdu využívá obě jádra. Běží nahrávání z BDA tuneru a při tom jsem rozklikal několik stránek ve Firefoxu. Dle všeho obě jádra jedou v pohodě. Na single-core procesorech se TV lehce začala sekat při otevírání stránek, tady nic takového nebylo.
Chtěl jsem si to pořádně otestovat, než ty Windows teď přehraju firemníma Pro.
karf: Samozřejmě. Chtěl jsem jenom ukázat, jak jsou obě verze podobné.

Tady je dobře vidět, že XP Home opravdu využívá obě jádra. Běží nahrávání z BDA tuneru a při tom jsem rozklikal několik stránek ve Firefoxu. Dle všeho obě jádra jedou v pohodě. Na single-core procesorech se TV lehce začala sekat při otevírání stránek, tady nic takového nebylo.
Chtěl jsem si to pořádně otestovat, než ty Windows teď přehraju firemníma Pro.
karf: Samozřejmě. Chtěl jsem jenom ukázat, jak jsou obě verze podobné.
Diagon Swarm -> Můj NB blog viz. [WWW]