LCD Samsung 940BW/940MW, nazory, skusenosti, rady atd.

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
kenas
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od kenas »

kdyz budes delat tu mini recenzi, tak udelej prosim i nejaky fotky :D Jsem narocnej vim, ale kdyz uz neco chci koupit, tak neco poradnyho :D
Jen dvě věci jsou nekonečné - vesmír a lidská hloupost. Tím prvním si ovšem nejsem tak jist. (Albert Einstein)

CPU: C2D E6300 @ 2800MHz | MB: Asus P5B Deluxe| GPU: Sapphire X1950Pro 256 DDR3 | Pameti: 1GB Corsair XMS2800 MHz CL 4-4-4-12 & 2x 1GB A-Data EE 800MHz CL 4-4-4-12 | HDD: Seagate 250GB 16MB 7200o. | Zdroj: Enermax Liberty 400W | Zvukovka: Creative Audigi SE 7+1 | Case: Coolermaster Centurion 5 |Mechanika: LG DVD-RAM H20L | Repra: Creative T6060 | Monitor: Samsung 206BW |
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Takze tu je mala minirecenzia na Samsung 940MW zatial bez foto lebo sa mi nabijaju baterie do digitalu :-D :

Velkost obrazovky je obrovska.Na filmy ako stvorene.Vyborny obraz aj ostrost. Treba ale zapnut mod Entertaiment aby bol obraz kontrastnejsi.
Pri normalnej praci odporucam nastavit Custom a 50 na 50 %. Je to prijemnejsie pre oci.

Kvalita obrazu na TV je vyborna ale treba sledovat TV aspon zo vdialenosti 2 m. Uplne zblizka je to zasumene troska. Zalezi ale hlavne od kvality signalu TV. Ci uz kablovky alebo terestrialu. Kvalita obrazu je ale vyborna a 16:10 nie je ani moc deformovany a da sa zvyknut. Mwcko ma aj zmenu z 16:10 na 4:3 kde sa objavia na krajoch cierne pruhy ktore posobia dost rusivo.

Na internet je vyborny a nesuhlasim s nazorom ze nie je vhodny na internet. Mam moznost testovat na 19" monitore v praci a na mojom doma je to omnoho prijemnejsie ale to je asi sila zvyku.

Odozva v hrach je dobra a nepostrehol som ziadne oneskorenie alebo duchov . Takze tych 8 ms alebo tak max 16ms monitor urcite ma .Nemam profi meracie pristroje tak nemozem presne zmerat.Duchov urcite vidiet nie je .

Prfektna vec je ale PIP v mode Monitor. Mozte pocas browsovania na nete pozerat svoj oblubeny program. Da sa prepnut do ktoreho kolvek rohu obrazovky alebo monitor rozdelit na dve polovice kde jedna ja monitor a druha TV.
Ako velke plus povazujem dialkove ovladanie ktorym sa ovladaju aj vsetky funkcie monitora.

Mw ma samozrejme aj Teletext a velmi rychle nacitanie a plne funkcne farebne tlacitka ...
Celkovo je to velmi kvalitny monitor a odporucam ho kazdemu kto chce sledovat pocas hrania CS aj TV :-)) Za cenu okolo 12500 sk sa urcite vyplati....

Plusy: +Kvalita obrazu vzhladom na pouzitu technologiu
+Velkost 16:9 na sirokouhle filmy
+Aj TV aj Monitor
+PIP v mode Monitor
+Dialkove ovladanie
+Mala spotreba energie (36W)
+Moznosti pripojenia (Playstation , Video atd.)

Minusy: -Pri prepnuti do setriaceho rezimu dioda blika(Pri TV a nastaveni
vypnutia TV sa vypne uplne) a posobi rusivo
-Mozno pouzita technologia TN
-pozorovacie uhly(vzhladom na to ze na monitor sa nepozerame z
20 cm to za minus ani netreba povazovat :-)) Z dialky su
vyborne

edit: Koli malym technickym problemom foto az neskor :-)
Naposledy upravil(a) Shack dne pon 11. pro 2006, 19:45, celkem upraveno 1 x.
XBOX360
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Streethawk »

Velmi slusna recenzia kamos :wink:
Aspon niekto tu svoje sluby plni, idem sa aj ja pustit do testovania,pretoze som to tiez slubil minirecenziu, ale dodnes som ju este nezrealizoval :oops: , ale ja pre vas pripravim recenziu druheho modelu, ktoremu sa tiez tento thread venuje a sice Samsung SyncMaster 940BW :)
Takze teste sa, nebude to sice nic rozsiahle, ale ako pomoc pri rozhodovani o kupe by to mohlo pomoct :roll:
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
FilipFry
Nováček
Nováček

940BW

Příspěvek od FilipFry »

Samsung 940BW
Je to fakt super minitor, muzu jen doporucit. Prechazel jsem na nej z crt monitoru a nejak jsem vetsi odezvu nebo duchy nepocitoval(puvodne jsem si koupil benqaFP 93G, a to byl des bes.Udavana odezva 6ms byla uplne nekde jinde, nastesti mi ho dohodou vymenili za tento).Pozorovaci uhly ma velmi dobre, vzhledem k tomu ze na nem sleduji i televizi z podhledu(postel naproti monitoru)U benqa dochazelo ke znacne inverzi barev(hlavne zdola) a uz mirny pohled ze strany nebyl zrovna prijemny.Tento do boku meni barvu mirne do zluta, ale ne kdyz u nej sedite. To se muzete kroutit na vsechny strany a nic.To az tak ze vzdalenosti 2-3m. A to za cenu ted uz neco malo pres 6k najdete v baleni DVI kabel, coz u teto cenove kategorie nebyva vzdy zvykem a nastavitelny stojan. Puvodne jsem si rikal naco, u crt jsem ho taky nepotreboval ale ted jsem za nej rad. Vetsina her nepodporujicich widescreen se da s pomoci ruznych utilit rychle predelat.Takze tady nevidim zadny problem,pokud jste aspon trochu "pocitacove zdatni".Pak je to parada,o filmech ani nemluvim. Jestli se vam bude ale v obchode zdat maly, tak verte, ze se vam to opravdu jenom zda. Jak u nej budete sedet tak vam to ani neprijde.A jak uz tu nekdo psal:Jak jednou zkusis widescreen, uz nechces jinak... 8-)
Naposledy upravil(a) FilipFry dne úte 12. pro 2006, 12:38, celkem upraveno 2 x.
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

FilipFry píše:Je to fakt super minitor, muzu jen doporucit. Prechazel jsem na nej z crt monitoru a nejak jsem vetsi odezvu nebo duchy nepocitoval(puvodne jsem si koupil benqaFP 93G, a to byl des bes.Udavana odezva 6ms byla uplne nekde jinde, nastesti mi ho dohodou vymenili za tento).Pozorovaci uhly ma velmi dobre, vzhledem k tomu ze na nem sleduji i televizi z podhledu(postel naproti monitoru)U benqa dochazelo ke znacne inverzi barev(hlavne zdola) a uz mirny pohled ze strany nebyl zrovna prijemny.Tento do boku meni barvu mirne do zluta, ale ne kdyz u nej sedite. To se muzete kroutit na vsechny strany a nic.To az tak ze vzdalenosti 2-3m. A to za cenu ted uz neco malo pres 6k najdete v baleni DVI kabel, coz u teto cenove kategorie nebyva vzdy zvykem a nastavitelny stojan. Puvodne jsem si rikal naco, u crt jsem ho taky nepotreboval ale ted jsem za nej rad. Vetsina her nepodporujicich widescreen se da s pomoci ruznych utilit rychle predelat.Takze tady nevidim zadny problem,pokud jste aspon trochu "pocitacove zdatni".Pak je to parada,o filmech ani nemluvim. Jestli se vam bude ale v obchode zdat maly, tak verte, ze se vam to opravdu jenom zda. Jak u nej budete sedet tak vam to ani neprijde.A jak uz tu nekdo psal:Jak jednou zkusis widescreen, uz nechces jinak... 8-)
Este prezrad ktory mas?Tento thread sa zaobera dvoma modelmi a sice Samsung Syncmaster 940MW a 940BW :wink:
Inak na slubenej minirecenzii modelu 940BW sa uz pracuje.

EDIT:2FilipFry:Citace davaj len tie na koho prispevok reagujes a nie este aj tvoje predosle!Potom by tu bol riadny bordel :roll:
Naposledy upravil(a) Streethawk dne úte 12. pro 2006, 13:07, celkem upraveno 5 x.
ASUS P5B Deluxe, C2D E6300@3,01Ghz (Scythe Ninja rev.B), 2x2GB DDR2 1000Mhz(PATRIOT), ASUS EAH4850/HTDI 512MB DDR3, SB Audigy4 + M-Audio speakers, WD Caviar SATA3 1TB + WD Caviar SATA2 250GB, DVDRW Samsung SH-S203B, DVD-ROM ASUS, FDD Sony, LCD ASUS VW246H (16:9, 24", 1080p), Zdroj: Seasonic S12, 500W
FilipFry
Nováček
Nováček

Příspěvek od FilipFry »

Streethawk píše:
FilipFry píše:Je to fakt super minitor, muzu jen doporucit. Prechazel jsem na nej z crt monitoru a nejak jsem vetsi odezvu nebo duchy nepocitoval(puvodne jsem si koupil benqaFP 93G, a to byl des bes.Udavana odezva 6ms byla uplne nekde jinde, nastesti mi ho dohodou vymenili za tento).Pozorovaci uhly ma velmi dobre, vzhledem k tomu ze na nem sleduji i televizi z podhledu(postel naproti monitoru)U benqa dochazelo ke znacne inverzi barev(hlavne zdola) a uz mirny pohled ze strany nebyl zrovna prijemny.Tento do boku meni barvu mirne do zluta, ale ne kdyz u nej sedite. To se muzete kroutit na vsechny strany a nic.To az tak ze vzdalenosti 2-3m. A to za cenu ted uz neco malo pres 6k najdete v baleni DVI kabel, coz u teto cenove kategorie nebyva vzdy zvykem a nastavitelny stojan. Puvodne jsem si rikal naco, u crt jsem ho taky nepotreboval ale ted jsem za nej rad. Vetsina her nepodporujicich widescreen se da s pomoci ruznych utilit rychle predelat.Takze tady nevidim zadny problem,pokud jste aspon trochu "pocitacove zdatni".Pak je to parada,o filmech ani nemluvim. Jestli se vam bude ale v obchode zdat maly, tak verte, ze se vam to opravdu jenom zda. Jak u nej budete sedet tak vam to ani neprijde.A jak uz tu nekdo psal:Jak jednou zkusis widescreen, uz nechces jinak... 8-)
Este prezrad ktory mas?Tento thread sa zaobera dvoma modelmi a sice Samsung Syncmaster 940MW a 940BW :wink:
Inak na slubenej minirecenzii modelu 940BW sa uz pracuje :roll:
Upraveno. A kdybych mel fotak, tak bych taky urcite neco postnul.Jenomze nemam :jaw:
Abit an8 Ultra,athlon 3000+(tcase 53)@2600 1,55v +Scythe Ninja,4x256MB ddr 400,X1900GT rev.2@600/800,Seagate sata250GB,LC Power 550W,Samsung 940BW, Razer Plazma,Logitech G15,Pinacle PCTV 310i,
fernet-stock
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fernet-stock »

zdravim všichni zde zúčastnění. Mám 940MW asi 14 dní. Nevím, jestli jsem jen tak nenasytnej, ale přijde mi, že mám čím dál větší problém "jakoby s obnovovací frekvencí" běhám na 1440 při 60Hz a občas se mi po cele obrazovce zacinaji probihat pruhy prave jakoby to v tu chvili bylo CRT pri 60Hz. je to vzdy treba jen na zlomek sec. ale opakuje se to treba kazdych 5 sec. pri pozorovani filmu na 4:3 je to docela dobry. ten samy film pustim na 16:9 a mihota se mi to tam vic nez bych chtěl. čím déle je LCD puštěné tím je to horší. Na pustenou TV to ale nepozoruji(možná je to i kvalitou TVsignálu (ze se to tam stratí a není to videt) ale pri jakékoli práci na pc je to docela neunosny. Na pocitaci rysuju kazdy den nekolik hodin a tohle me privadi k silenstvi. na notebooku asus A6R beham na 1280x800 pri 60Hz a obraz je naprosto cistej. nevite co by to mohlo byt?

Ps. Nejhorsi je to kdyz pustím laser.tiskarnu. to se pak obraz "rozmihota" vic nez jen hodne. Mohlo by to byt ze se nejak vic zatezuje CPU? nezvlada to grafika? spatny kabel? diky za odpovedi
AMD Athlon 64 3000+, 2x512MB RAM, ATI Radeon X800Pro 256MB, Sound blaster Live!, Tv-karta Acorp Bt878
Asus A6R 1,6MHz, 2x512MB DDRII, 15,4´´ WXGA, ATI X200 128MB
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fernet-stock píše:zdravim všichni zde zúčastnění. Mám 940MW asi 14 dní. Nevím, jestli jsem jen tak nenasytnej, ale přijde mi, že mám čím dál větší problém "jakoby s obnovovací frekvencí" běhám na 1440 při 60Hz a občas se mi po cele obrazovce zacinaji probihat pruhy prave jakoby to v tu chvili bylo CRT pri 60Hz. je to vzdy treba jen na zlomek sec. ale opakuje se to treba kazdych 5 sec. pri pozorovani filmu na 4:3 je to docela dobry. ten samy film pustim na 16:9 a mihota se mi to tam vic nez bych chtěl. čím déle je LCD puštěné tím je to horší. Na pustenou TV to ale nepozoruji(možná je to i kvalitou TVsignálu (ze se to tam stratí a není to videt) ale pri jakékoli práci na pc je to docela neunosny. Na pocitaci rysuju kazdy den nekolik hodin a tohle me privadi k silenstvi. na notebooku asus A6R beham na 1280x800 pri 60Hz a obraz je naprosto cistej. nevite co by to mohlo byt?

Ps. Nejhorsi je to kdyz pustím laser.tiskarnu. to se pak obraz "rozmihota" vic nez jen hodne. Mohlo by to byt ze se nejak vic zatezuje CPU? nezvlada to grafika? spatny kabel? diky za odpovedi
Odhadujem to na rusenie v sieti!!!Takmer urcite, nieco podobne sa deje u mna v praci ked kolegyna na rovnakom obvode zapne varnu kanvice, obraz kmita ako blaznivy, ako to vyriesit, hmmmm, to zatial netusim, mozno to je i zdrojom, mozno by pomohol nejaky filter :?
fernet-stock
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zdravim. no priznam se ze tohle me uz taky napadlo ale je to asi ta nejvic nejhorsi varianta ktery jsem se bal. jinak zdroj mam celkem relativne novy. Forton 400W. Je pravda ze grafika si bere hodne ale myslim ze i tak by tam jeste neco melo zbejt(teda pokud jsi mel namysli nedostatek vykonu)
AMD Athlon 64 3000+, 2x512MB RAM, ATI Radeon X800Pro 256MB, Sound blaster Live!, Tv-karta Acorp Bt878
fernet-stock
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

jeste jedna vec. kdyz ten monitor pripojim k notebooku, tak se mi tam nativni rozliseni vubec nepodari nastavit ale obraz kmita vice mene porad stejne...
Streethawk
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

fernet-stock píše:jeste jedna vec. kdyz ten monitor pripojim k notebooku, tak se mi tam nativni rozliseni vubec nepodari nastavit ale obraz kmita vice mene porad stejne...
OK a skusal si ten monitor zapojit niekde inde, myslim tym iny el. zasuvkovy obvod, ak si neni isty tak to skus niekde u kamosa a budes si isty ci to je monitorom, alebo rusenie v sieti u teba doma a nemal som na mysli slaby zdroj, ale zdroj ktory nieje dostatocne odtieneny a vysiela do siete elektromagneticke rusenie, co by teoreticky nemal byt tvoj pripad kedze mas FORTRON(aj ked to nemusi byt pravidlo), vyskusaj vsetko mozne a ked nic, tak potom reklamacia :wink:
fernet-stock
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

hu tak ted jsem asi za blbce. :) ale diky za vycerpavajici vysvetleni. zkusim vsechno mozny. diky
fernet-stock
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zdravim. no tak jsem z toho uplně hloupej. zda se že toho tu doma mam víc. Velký díl na tom má tiskárna. (konica minolta 1350W) když ji zapnu a tisknu tak je to zbesilost uplne nejvetsi. dale to byli asi repraky. creative T5900 (5.1) když jsem je dal dopryč tak to že se ten obraz rozkmitaval porad to uz vice mene vymizelo. tiskarna je o 2 metry dal a dela to porad to same. nekdy pomuze kdyz vypojim antenu od LCD i kdyz ten koax je stineny urcite. pri zapojeni k jinemu pc v jine mistnosti je obrazek jak fotka. (i kdyz tam nejsou tyhle dve veci repro, tisk. ) priznam se ze nevim co stim. neni prece jen chyba v monitoru? prijde mi divne ze by hned 2 vyrobky byli nejakym zpusobem vadny kdyz notebook s tim problem nema. (notebook mam ani ne 30 cm od LCD a obraz se nehne)
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

Existuje nejaka vecicka ktora riesi rusenie elektrickej siete a myslim ze aj kablovej televizie len som si nie isty ci to tebe pomoze. Ja mam ma MWcku pripojenu kablovku a ziadne rusenia nemam a to ani len naznak .
Skusim sa popytat kamosa ktory tu vecicku ma ze ako sa to vola a kde sa to da kupit ....
XBOX360
fernet-stock
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

zdravim, tak problem je asi odhalen. je to asi tak na 90% chyba momitoru. Pripojil jsem do toho myho blazince v pokoji jine LCD a obraz se nehne... takze zkousim reklamaci. dam echo jak to dopadlo jestli vas to zajima.. :)
ManchesterUnited
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od ManchesterUnited »

zdravím, před 2 hodinama jsem zapojil tento monitor a když ho zapojim přes digitál tak v dolní části skáše obraz. ale přes analog je to v pohodě

děje se to nepravidelně, je možné, že kabel je poškozen a neni stíněnej, takže ho něco ruší? mam tam kabel co byl v krabici

nebo to může býti způsobeno i něčim jinym? v prvníchvíli sem si myslel, že se to chvěje když pracuje hdd nebo hejbu myší, ale i v klidu se to děje....

předem děkuji za pomoc
CPU: i9-9900K + NZXT Kraken X53, MB: GIGABYTE Z390 D, MEMORY: G.SKILL 32GB KIT DDR4 3200MHz CL16 Gaming series Aegis, VGA: GIGABYTE GeForce RTX 2080Ti GAMING OC 11G, DVDRW: ASUS SDRW-08U9M-U, HDD: SSD Samsung 970 EVO 1TB, CASE: NZXT H510 Matte Black, ZDROJ: SilverStone Essential Gold Semi-modular 750W, SOUND: M-Audio M-Track DUO, REPRO: Logitech Z207, MOUSE: Logitech MX Master 3, LCD: Dell SE2417HG, Powered by iPhone 14 Pro 128GB Notebook: ASUS ZenBook UX430UQ-GV218T
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

Mam ho taky a mam jeste Viewsonic vx924, je to taky 19ctka ale pomer 4:3, Zapojoval sem je do jednoho pocitace vedle sebe jako jednu plochu(dual) Vsechno funguje dobre krome filmu videi, ty se nechcou rozdelit na dve obrazovky, bud je film na jedne nebo na druhe, to same hry. Neznate nejaky program ktery to vyresi? Jinak spokojenost odezva zhruba stejna jako u VX924 ktery ma papirove 3ms, ale ma lepsi podani cerne.
heryś
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od heryś »

jo a jeste neco, muzu na nej nejak pripojit MP3 prehravac aby mi to prehraval do repra u te televize?? jeste sem naprisel jak jestli to de
Shack
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Shack »

No neskusal som ale teoreticky by to malo ist aj s tym kablikom co je prilozeny pri monitore len namiesto do zvukovej karty zapojis do MP3 prehravaca..
XBOX360
zixi
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

super vyhodna kupa vykon/cena

Příspěvek od zixi »

mam ho, za tie peniaze maximalna spokojnost
Gigabyte P35C-DS3R, Q6600@3 GHz, ThermaltakeBigTyphoonVX, 2x2 GB Kingston 1066 MHz, Gigabyte 260 GTX OC, HDD Hitachi 2x250 GB Raid 1, HDD WD 2x320 GB Raid 1, DVDRW LG, Asus Xonar D1, Zdroj Corsair 450W, LCD Samsung 19" 940BW
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“