Problem s prehravanim videa HD kvality
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Problem s prehravanim videa HD kvality
Stahl jsem si video ve formatu *.mov, stahl quicktime player, ale video se strasne seka - procesor je vytizeny na max. Jak to udelat aby video pocitala graficka karta?
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- Trinom
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
To je zvláštní, protože mě se na 300ce (!) HD mov (takový ty kuličky od Sony) sekal jen občas a na velmi krátkou dobu. A to mám podezření, že mi to dělala stará síťovka (10Mb/s) na kompu, ze kterýho jsem to četl.
// EDIT: Tak jsem to našel, ale HD to není, takže nic
// EDIT: Tak jsem to našel, ale HD to není, takže nic
Measure With Micrometer, Mark With Chalk, Cut With Ax.....................TDI = Ten Dým Ignoruj- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
Re: Problem s prehravanim videa HD kvality
Ono stačí abys mel málo disku na Hdd nebo nedefragmentováno...pomalý Hdd, nebo taky kodeky to muže byt...EfineSS píše:Stahl jsem si video ve formatu *.mov, stahl quicktime player, ale video se strasne seka - procesor je vytizeny na max. Jak to udelat aby video pocitala graficka karta?
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Na disku mam mista dost, defragmentoval jsem pred par dnama... procak je vytizenej na 100%, nestiha... Konec koncu, muzete si to zkusit prehrat... http://download.games.tiscali.cz/game/v ... deo-hd.zip
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- PetoS
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
EfineSS píše:Na disku mam mista dost, defragmentoval jsem pred par dnama... procak je vytizenej na 100%, nestiha... Konec koncu, muzete si to zkusit prehrat... http://download.games.tiscali.cz/game/v ... deo-hd.zip
jj, mne to robi takisto, na 120 GB PATA disku je to nepozeratelne a na 160 GB Sata 2 disku zaplnenom na 3/4 sa to tiez vyrazne seka, a kodeky mam ffdshow.
- froxic
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
no me to fici uplne v klidku... vytizeni cca 60-70% CPU. Jo a prehravam to pres QuickTime Alternative nejnovejsi verzi - treba bude zakopany pes zdeEfineSS píše:Na disku mam mista dost, defragmentoval jsem pred par dnama... procak je vytizenej na 100%, nestiha... Konec koncu, muzete si to zkusit prehrat... http://download.games.tiscali.cz/game/v ... deo-hd.zip
FACEBOOK fanpage | HWBOT profil | YouTube kanál | Napsané recenze a novinky na PCT | Official Czech and Slovak Republic overclocking FB Trust Me, I'm an "overclocker" =)
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Stahl jsem video v tomtez formatu, bylo to video ze hry Call of Duty3 a to same.. Vytizeny procesoru na 100%
Video melo 152MB a bylo dlouhe 1min:09sec
Tak nevim... Ze by tak obrovsky bitrate
//ted jsem si stahl to video, na ktere jsi na zactku odkazoval a me to vali v pohode.. Vytizeni procesoru 70-90% a video se neseka..
No tak to teda netusim cim to muze byt..
Prehravam v Quicktime Player 7.1.3
Zkusim popatrat po tom CoD3 videu, schvalne jak to povali vam
//edit:
tak uz jsem ho nasel
http://www.hrej.cz/hry/akce/1st-person/ ... ip/?stahuj
Soubor ma 152MB
Video melo 152MB a bylo dlouhe 1min:09sec
Tak nevim... Ze by tak obrovsky bitrate
//ted jsem si stahl to video, na ktere jsi na zactku odkazoval a me to vali v pohode.. Vytizeni procesoru 70-90% a video se neseka..
No tak to teda netusim cim to muze byt..
Prehravam v Quicktime Player 7.1.3
Zkusim popatrat po tom CoD3 videu, schvalne jak to povali vam
//edit:
tak uz jsem ho nasel
http://www.hrej.cz/hry/akce/1st-person/ ... ip/?stahuj
Soubor ma 152MB
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Palec123
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No ale v tom MP jede spomalene, ze joEfineSS píše:Video Call of Duty 3 me jede v pohode kdyz ho prehravam v media playeru. Jakmile ho spustim v quicktime playeru, tak se to seka stejne jak crysis video.
Jinak pri zachovani kvality i rozliseni staci prevest do avi souboru a video lze prehrat naprosto plynule..
- NobodyLovesMe
- Začátečník

Na co quicktime,stačí mít quicktime i real alternative a člověk nemusí používat 10 přehrávačů.To video už nějakou dobu mám a nikdy se mi nezdálo,že by se to sekalo.Vytížení CPU od 30 do max 60-ti%.Harddisk mám pořád zapraný,nedefragmentoval jsem ani nepamatuju.Podle mě bude tvůj problém někde jinde.
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- Wuuduu
- Středně pokročilý

Apple... ich HW aj SW stoji za starú bačkoru.
Lenovo ThinkPad EDGE E520, intel i3-2310M, 8GB RAM, intel HD graphics / Ati Radeon 6630M 1GB, HDD 500GB, Windows7 HP 64bit
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
intel pentiumMMX 200MHz, 64MB EDORAM, TsengLabs ET6000 2MB PCI, SoundBlaster AWE32 ASP 8MB ISA, HDD 4GB+850MB, DOS 6.22
ATARI 1024STFM, 1MB RAM, 3.5" FDD SingleSide, TOS
Apple iMac, i5 3,1GHz, 4GB RAM, Ati Radeon 6970M 1GB, 27" LED panel 2560x1440, Seagate 1TB HDD, Magic Mouse, Thunderbolt, audio-technica ATH-T44, Mac OSX 10.6.8
STEAM • uubuuW ... EVE Online • H00d
MACINTOSH – Most applications crash. If not, the operating system hangs.
- Dzin
- Moderátor

- Kontaktovat uživatele:
- Butch
- Středně pokročilý

Ja nevim co resite... *.wmv je mnohem mene narocnejsi treba nez to same video ve stejnem rozliseni v souboru *.mov
Take je dobre napsat rozliseni videa. Od toho se odviji naroky na CPU.
Vim kdyz jsem zkousel *mov, tak cpu muj na 2,75Ghz stihal plynule jakz takz 20-30 fps max okolo 1440x900...vyssi HDTV rozliseni uz ne.
Tema tu uz bylo a toto uz se resilo cca pred rokem na foru, tak nechapu zalozeni noveho tematu. Navic kdyz neni specifikovano rozliseni, ktere pc nestiha.
Take je dobre napsat rozliseni videa. Od toho se odviji naroky na CPU.
Vim kdyz jsem zkousel *mov, tak cpu muj na 2,75Ghz stihal plynule jakz takz 20-30 fps max okolo 1440x900...vyssi HDTV rozliseni uz ne.
Tema tu uz bylo a toto uz se resilo cca pred rokem na foru, tak nechapu zalozeni noveho tematu. Navic kdyz neni specifikovano rozliseni, ktere pc nestiha.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximus IV GENE-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Butchi, precti si prosimte muj dotaz znova, ja jsem se na naroky na CPU vubec neptal.. A navic, hodil jsem sem link na to video co mi jede spatne - tudiz si ho kazdy muze stahnout a rict k tomu svoje.. Nad tvou aroganci zustava nekdy rozum stat..