Wifi v rodinnem domku
Moderátor: Don
- Bowie
- Nováček

-
Wifi v rodinnem domku
Ahoj, potrebuju poradit jak si nejlepe vyresit nasledujici scenar:
Rodinny domek 2 patra. Internet pripojeni je mikrovlnka nahore na pude. Chtel bych dat na pudu (nebo pod strop 2.patra) nejakej WiFi router kterej mi pokreje celej domek. Neni to zadna velka vila - 2 mistnosti nahore a 2 dole. Zdi jsou ovsem cihlovy a tak bych asi mohl mit problem se sirenim signalu...
Napada me koupit neco k cemu by v pripade slabyho signalu sla pripojit externi antena tak abych signal dostatecne zesilil.
Pomohl by mi nekdo s vyberem zarizeni (pripadne anteny)? Jaky parametry by mel router a antena mit? Nakoupil bych nejradeji v CzechComputeru nebo v Alze. Dekuju za odpovedi.
Rodinny domek 2 patra. Internet pripojeni je mikrovlnka nahore na pude. Chtel bych dat na pudu (nebo pod strop 2.patra) nejakej WiFi router kterej mi pokreje celej domek. Neni to zadna velka vila - 2 mistnosti nahore a 2 dole. Zdi jsou ovsem cihlovy a tak bych asi mohl mit problem se sirenim signalu...
Napada me koupit neco k cemu by v pripade slabyho signalu sla pripojit externi antena tak abych signal dostatecne zesilil.
Pomohl by mi nekdo s vyberem zarizeni (pripadne anteny)? Jaky parametry by mel router a antena mit? Nakoupil bych nejradeji v CzechComputeru nebo v Alze. Dekuju za odpovedi.
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- Bajgy
- Středně pokročilý

- Bowie
- Nováček

-
dekuju za odpovedi ... ten ZyXEL P-320W jsem nenasel ani na Alze ani na CzechComputeru. K ty MIMO technologii ... nasel jsem:
http://www.alza.cz/sitovy-wifi-router-e ... d63684.htm
pripojim k tomuhle pripadne silnejsi antenu? Dali byste mi tip jakou? Jeste jednou dik
http://www.alza.cz/sitovy-wifi-router-e ... d63684.htm
pripojim k tomuhle pripadne silnejsi antenu? Dali byste mi tip jakou? Jeste jednou dik
- pavel.minarik
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- promecon
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
- StandaT
- Nováček

-
- marsol
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
WiFi je, ale pohodlíčko a nejsi vázaný na délku drátu.StandaT píše:To je problém natáhnout pár metrů UTPčka???
Taky sem doma přistoupil k domácí WiFi, zatím jen po jednom patře. O dalším uvažuji, že to udělalám, asi v 1. polovině příštího roku.
PC Konfigurace: MB ASUS A7V880; 1512 MB RAM DDR; AMD AthlonXP 2500+ Barton; HDD SATA Seagate 250 GB, IDE WD 200 GB; IDE Seagate 10 GB; VGA MSI nVIDIA 6600 256 MB SDRAM AGP; TV WinFast2000XP; Lite-on DVD-ROM; HP 9100 CD-ROM/RW; DVD-RAM; 3Com LAN 10/100 TX