Crash BIOSU

Vše kolem ovladačů k deskám či integrovaným komponentám, včetně BIOSů a jejich úprav.

Moderátor: Eddward

Odpovědět
MajoOravak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Crash BIOSU

Příspěvek od MajoOravak »

Zdravim priatelia,

Vcera som sa hral s BIOSom (AWARD) a nasiel som taku malu utilitku ze spustenie PC alebo dajak tak pomocou klavesnice. Klikol som na to a ziadalo to odomna heslo. Heslo som si vymyslel a 2x potvrdil. No len co cert nechcel po vypnuti pc ani bohovi znova zapnut. Skusal som setzko mozne heslo s potvrdenim vsetkych moznych klaves no nic. Taktiez som resetol CMOS: vybral baterku dal ju spat a nic. Proste mrtvej brouk z meho PC.

Prosim Vas vie mi niekto poradit ako dokazem zapnut PC. Som z toho uz zufaly. Snazim sa to oblbnut asi 3 dni no bezuspesne.

Takze Vam vopred dakujem za akekolvek navrhy... budem skusat vsetko co mi poradite.

S pozdravom
Verny citatel PCTUNNUNgu Majo z Oravy (Slovensko)
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

Nech na desce pouze grafiku, procesor a paměti, odpoj disky, mechaniky, přídavné karty a USB zařízení. Resetni CMOS. Vyzkoušej to znovu pustit. Projde POST? (pípne pc na počátku?) Co vše je vidět na obrazovce. Nezapomeň zkontrolovat kabely k monitoru, myši a klávesce. Co je to za desku?
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Zkus to ještě odpojit od napájení.Napiš co to je za mb, na některých se pro nastavení používá eeprom, tam batwerka nepomůže.Co jumper ? clear cmos, bios config apod.? není ?
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
MajoOravak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Ono po odpojeni napajania dosky a naslednom zapojeni chyti vetracik. najprv som myslel, ze odxsla baterka ale nieje to v tom. SKusim este poodpajat HDD a vsetko ostatne a tak resetnut CMOS. Zial dosku momentalne nepoznam... nemam ju pri sebe ale doma. No zistim co je to zac. jedine co viem ze ma cip VIA. Myslite ze bude nutne vymenit CHIP BIOSu?

FIFI: nie na zaciatku sa nic nestane. Absolutne mrtvo.

Petr: do biosu sa nedostanem, kedze mi nechce vobec ale vobec zapnut PC. Skusal som reste Jumperom a aj vytiahnutim baterky. absolutne nic.
Fifi
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Fifi »

MajoOravak píše:Myslite ze bude nutne vymenit CHIP BIOSu?
No je to možné, ale do takových spekulací bych se nepouštěl. První nám řekni něco o desce a potom budeme dále řešit.
MajoOravak
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

takze zistil som: Je to doska MATSONIC MS9047C +533

Chipset VIA VT6202 / 0310CD

Dufam, ze pomoze

Vdaka
petr_
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od petr_ »

Poslal bys mi ten sw ? zkusil bych , co to dělá (mám programátor flash pamětí, namůže se mi nic stát)
NTB: 13" MacBook Air mid. 2013, Haswell i7-4650U, 8GB LPDDR3, 256GB SSD
PC: Xeon 5550, 6GB DDR3, geforce 8800GTS 640MB
jankop
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jankop »

Tohle je docela zajímavé. Já mám ale pocit, že autor příspěvku nemluví o software, ale položce BIOSu - Wake Up on KBD. Standardně je možné zadat heslo, kterým se počítač budí. A v tomto pohledu problém vůbec s touto jeho manipulací s BIOSem nesouvisí. Podstatné je udělat správně clear CMOS s odpojeným napájením a přepnutím jumperu.
Odpovědět

Zpět na „Ovladače a BIOSy“