PC se pří zatížení vypne

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

Odpovědět
Nil
Začátečník
Začátečník

PC se pří zatížení vypne

Příspěvek od Nil »

Čau lidi mám takový problém a už mě docela štve.Začalo to když mi vyhořel zdroj.Tak jsem ho nechal reklamovat v ochodě to potvrdily a vyměnili ho(za eurocase 400W).Jenže s novým zdrojem ta začlo dělat caviky!Napřet jenom u her po nějaké době se pc vyplo, všechno přestalo jet jen zelená LEDka na bedně zůstala svítit.Tak jsem reklamoval i základní desku(ASUS A7N8XE-DELUXE) ta ale byla dobrá.Pokračoval jsem grafikou Jetway ATI RAEDON 9600XT 256Mb byla špatná a dali mi tu samou ale od Sapphire, ale problém je stále tu tak jsem projel RAMky (2x 512Mb Transcend) MEMtestem ten nenašel nic.Moje poslední testování bylo prozkoumat Hadr Seagate S-ATA 80Gb programem HDtune když jsem dal Scan Error tak mi to jedno políčko označilo za špatné.To pc se ze začátku často vypínalo když se ve vnitř zvíšila teplota tak jsem dokoupil ventilátory ale to nepomohlo.Dokonce i když zapnu Prime 95 a dám benchmark tak se to po chvilce zase vypne a svítí je ta LEDka.Fakt nevím co tom hrabe a byl bych vděčný za každou radu.Díky moc
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Špatný/slabý zdroj? :roll: EC ani v 500W variantě není ani dostačující. :wink: Zkus odpojit od zdroje všechno co nepotřebuješ ( druhý HDD, druhou mechaniku, externí zvukovku a pod.) spusť nějakou hru a uvidíš. :) Pokud by to dělalo problémy sežeň si nějaký pořádný zdroj a vyzkoušej. Jestli to pořád bude dělat, tak je problém někde jinde. :roll:

//Překlepy
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
pas!k
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pas!k »

EC nejsou dobre zdroje .. zajdi se nekdy podivat do nejakeho reklamacniho oddeleni treba do ts bohemia tam maji na zemi cca 60 - 80 zdroju a z toho vsechno jsou eurocase :) Cim to asi bude?
CASE: Chieftec LCX-01SL-SL-B • • MB: GIGABYTE 965P-DS4 P965 • • CPU: Intel Core 2 Duo E6600 2,4GHz (4MB/1066)COOLER: Arctic-cooling Freezer 7 Pro • • RAM: DDR2 1024MB 800 TRANSCEND CL5 • • GK: ASUS EAX1950PRO 256MB DDR3 • • HDD: SEAGATE 320 GB BARRACUDA SATAII/300 16MB 7200, WD CAVIAR 2000JB 200GB UDMA100 8MB 7200, MAXTOR 160 GB SATA 7200 RPM 8MB • • LCD: 19 LCD Samsung 970P - 6ms
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

To mě nenapadlo že to může být tím zdrojem,je fakt že mám akorát 2 optické mechaniky.A jěště jsem se chtěl zeptat jestli to není tím hadrem kdýž mi to našlo ten chybný sektor.Za chvilí zkusím tu tvoji radu Mr.Dirk a pak dám vědět. :)
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

Nil píše:A jěště jsem se chtěl zeptat jestli to není tím hadrem kdýž mi to našlo ten chybný sektor.
jeden vadny sektor by nemel vadit pust si speedfan tam zalozku S.M.A.R.T vyber tvuj disk a dej "Perform an in-depht ...bla bala..." a na tom webu si prectes jak na tom tvuj disk je
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Tak jsem moc neuspěl s tím odpojováním tzv. nepotřebných věcí :sad: .Odpojil jsem všechny mechaniky,ventilátory a dokonce jsem vytáhl i jednu RAMku.Zkoušel jsem hru Nfs Most Wanted tam mi to nevyplo (hral jsem tak 15min-to je malo) ale pak jsem zapnul Prime95 a dal benchmark a to se mi zas vyplo!A je tu dokonce nový problém mám PC zapojené na prodlužku na které je vypínač když ho zapnu tak se počák sám zapne bez toho abych na bedně zmáčkl vypínač,zkoušel jsem na zak.desce oddělat draty a zapíná se to i bez nich :shock:
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

To zapnutie ked zapnes predlzovak je normalne, proste je to napatova spicka ktora zapne zdroj, ale pri ostatnom ti pomoze len, jedno vymena zdroja za nieco normalne (frtron, Enermax, Seasonic a spol...)
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Já si teda jěště někde seženu nějaký lepší zdroj na pujčení a ozkouším to sním.Včera jsem se díval na nové zdroje a líbil se mi ten Forton který stál něco kolem 1000kč a byl to 400W.Možná seberu i 350W uvidím podle financí. :x
StandaT
Nováček
Nováček

Příspěvek od StandaT »

Je to jedoznačne zdrojem. Už jenom to, že se sám zapne je špatné...
PC se vypíná pravděpodobně kvůli poklesu napětí na některé větvi (nejčastěji 12V) pod referenční úroveň desky nebo kvůli přehřátí zdroje.
___---zamyslete se---___
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Od té doby co mi to dělá problémy tak sleduji senzory na desce a na 12V větvi se mi hodnota po nějakém zatížení drží až na 13V.Ostatní jsou v normě.Co jsem se ptal ostatních tak jeden mi říkal že 13V není zas tak hrozné a druhý zase že je to špatně.To je přašť jak uhoď.Každopádně jsem ten EuroCase zase reklamoval (kvůli těm 13V) ale po týdnu mi řekli že jim to víc ja 12,5V neukázalo.Tak mi ho vrátili.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Zkus si sehnat nějaký pořádný zdroj, tedy žádné EC, KME, Redstar apodobné šmejdy, ale aspoň nějakou low-end řadu fortronů, seasoniců...
A potom možem pokračovat v debatě. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Čau tak jsem si konečně dnes koupil nový zdroj!!FORTRON FSP400-60GLN 400W 12FAN ATX ale je to pěkně v pr...Protože to dělá to samé.Až na to že poprvé jsem musel zapnout počítač tlačítkem na bedně, ted se zapíná zase když zapnu spínač na prodlužce.Fakt už nevím čím to je když jsem skoro všechny díly reklamoval :sad:
Guli
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Guli »

odporucam skusit iny predlzovak, lebo chyba bude tam.
Jedoducho ty ked zapnes ten koliskovy spinac tak na jeho kontaktoch pri pripajani vznikne spicka, alebo impulz, ktory tvoj zdroj vyhodnoti tak ze sa zapne, mne to robilo obcas tiez, ale odkedy mam ATX predlozvak ktory sa zapne ked zapnem PC tak je vsetko ok
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Zkoušel jsem zapnout počák dokonce i v obýváku na jiné zásuvce ale stále se to vypíná :( .Jenže jsem zjistil že zatím u her se to nevypíná :D pak jsem ještě pro úplnost zapl prime95 a konec vyplo se to tak do 3 vteřin od testu.Mám podezření na desku jenže tu už jsem reklamoval a tuší že mi nedávno vypršela i záruka
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Asi tři hodiny zkouším hrát hry u kterých se to vypínalo(např. red faction tak po 5min. a ted klidně hodina v kuse) a zatím je to dobré :D Doufám že to tak zostate.Ale stále se to zapíná samo.Ješte skusím prime95.Pak dám vědět
StandaT
Nováček
Nováček

Příspěvek od StandaT »

Občas se vyskytují věci mezi nebem a zemí, které prostě nikdo nevysvětlí :wink:
___---zamyslete se---___
Nil
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Nil »

Tak nevím, u toho prime95 se to stále vypíná.Ale kašlu na to dnes jsem zkoušel dělat v programech ve kterých se to vypínalo a zatím to drží tak to nechám pěkně běžet,ležet :-D dik všem za rady
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“