vadna 6600gt?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
Opty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

vadna 6600gt?

Příspěvek od Opty »

mam tu takovy maly problem... kolega z prace me pozadal, jestli bych mu netestnul 6600gt, protoze mu na jeho kompu zlobi

vrazil sem ji do kompu, nainstaloval sem fw 91.73, rivatuner 2.0rc16.2 a jako prvni sem testnul atitool artifact test :D (verze 0.24)... asi po 2-3 minutach se zacaly objevovat artefakty a pak to heblo na modrou... (mam odfocene, kdybych to nekdo chtel videt)

rekl sem si ok, stary atittool tomu nechutna... pustil sem aquamark, 3dmark 2001, 2003 a 2005 a vse ok (tedy nebyl sem u kompu, takze nevim jestli se neobjevily artefakty, ale sem tam sem pokukoval a nic, navic po skonceni testu bylo vse ok, zadne artefakty, zadna modra)... jen ty teploty nebyly tak vysoke jako v atitoolu

pak sem zjistil, ze vysla nova verze atitoolu (0.26), ktera ma jakouz takouz podporu pro nv karty, takze sem upgradnul a zkusil... drzelo se to asi 1/4 hodiny a pak to zatuhlo, ale zadna modra :D ... teplota se drzela na 70'C, coz je podle me v norme (originalni chladic)

restartnul sem, znovu sem pustil atitool a hned se objevily artefakty, pak sem ho zase vypl a zapl a ted to zatim bezi pul hodiny a teplota je jen 66'C, tak nevim, co si o tom mam myslet :( ... ted mi bezi jen atitool, pred tim sem mel pustene monitorovani jeste pres rivatuner a speedfan, to je ted vyple, ale nezda se mi, ze by to bylo tim...

zbytek kompu je podle me v poradku (misto 6600gt by tam byla x850xt)

kazda rada dobra, asi ji tu budu mit jen dnes...
<3 ledove kastany rulez <3
fobos
Začátečník
Začátečník

ATiTool

Příspěvek od fobos »

Nechapem zmysel tvojho prispevku ! naco preboha potrebujes aby ti isla ta karta v ATi Tool-u ? Ked ti fachcia vsetky Marky tak naco mas pustat ATiTool? Nejde to asi preto lebo je to stavane na ATi-ny......
Opty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

a ja zas nechapu smysl tveho prispevku o nicem...

viz http://www.techpowerup.com/atitool/
Full support for all ATI and NVIDIA cards.
viz http://www.techpowerup.com/wiki/doku.ph ... ed_devices
All NVIDIA cards are supported via the Display Driver

Some tested cards include BUT ARE NOT LIMITED TO:

[...]

6600 gt
jinak uz chapu, proc me to obcas zlobi...
Old scanning method

By default ATITool uses the ‘new scanning method’. This method should greatly improve heat output and scanning accuracy.

However, if you experience problems like false positives, or your card does not properly support it, you can use the old method here.
kazdopadne momentalni stav je takovy, ze karta prosla 12-ti hodinovym testem v atitoolu 0.26 (bez problemu)... pak se zahadne prepla do 2d a bezelo to jeste 4 hodiny, ale to uz je o nicem... asi nejaka haluz :D

skoda, ze napr. v real-time hdr ibl nebo v 3d marcich mi to tu kartu nevytizi tak, jako v atitoolu :( ... no ale zda se, ze to byl plany poplach a karta je ok... holt opet sem si poradne neprecetl dokumentaci :roll:
Opty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

beru zpet... vypada to, ze ta karta je opravdu vadna nebo je moje pc pro ni nekompatibilni... podcenil sem 3dmarky...

nejdriv sem zkousel 3dmark 2006 -- feature testy... kdyz sem to nechal pustene dyl, tak se objevily artefakty nebo to zatuhlo nebo bsod (nv4_disp.dll)... zkusil sem si pohrat s nastavenim v biosu (pameti, fast writes, agp aperture size) ale nema na to vliv, porad se objevovaly artefakty... pak sem jeste pro jistotu zkusil 3dmark 2001 -- fillrate v loopu... opet artefakty/zatuh/bsod

ted du jeste zkusit jine ovladace (76.45, posledni ze stranek msi) a pokud to nevyresi, tak je karta vadna nebo je moje pc pro ni nekompatibilni a hotovo...

UPDATE: 76.45 nepomohly... jeste ji zkusim podtaktovat na 300/450 a pak nejspis papa...
Jags
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jags »

Karta pravděpodobně není vadná. Mě to dělá taky, tak jsem ji reklamoval a další mi to dělá taky. Pomůžou starší ovladače.
Opty
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Opty »

Jags píše:Karta pravděpodobně není vadná. Mě to dělá taky, tak jsem ji reklamoval a další mi to dělá taky. Pomůžou starší ovladače.
tak ja nevim, co vsechno si tu cetl, ale starsi ovladace sem uz zkousel a nepomohlo to a fakt nehodlam zkouset vsechny ovladace, ktery ji podporujou... zitra ji vracim kolegovi z prace s tim, ze je podle me vadna a tim to pro me snad konci, uz sem nad tim stravil spoustu casu :x
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“