Další nesmysl. Doporučuju ti přečíst si totoMichiGen píše:Nie nehladam a nenapisal som len AF a AA ale aj to ze si napisal blbost pretoze na GF2 nespustis ziadnu hru na Doom3 engine s kvalitnymi texturami tak ako na G80 ktora ma viac nez 512MB konkretne 768MBKaždou chvilku měníš názory a hledáš argumenty tam, kde nejsou
MichiGen píše:Ja sa nebavim o SM 3.0 testoch, neviem s kym sa tu o nich ty bavis?So mnou teda nie... Mne je jedno ci hra pouziva SM 1.1 alebo SM 4.0 zalezi mi na tom ako ta hra vyzera, neurcujem hre podmienku ze jej efekty musia byt SM 3.0 ak sa vyvojarom podari spravit nieco rovnako pekne inym sposobom tak to nebudeme povazovat za technologicky vyspelu hru len preto ze tomu da niekto podmienku ze v nej musi byt naprogramovane nieco PS 3.0 kodom?
Zajímavé... jak rychle dokážeš měnit názory, když je to potřeba. Ještě nedavno jsi ve vedlejší sekci vychvaloval SM3.0 do nebes a najednou je ti vlastně jedno, která verze PS se použije
Hele, jestli jsi si tímhle tvrzením tak jistý, tak můžeme udělat hlasování, jestli byl X1800XT při uvedení oproti 7800GTX velký propadák. Já tvrdím, že ne - nabízel lepší technologie, vyšší kvalitu obrazu, rychlejší FSAA a i v těch nejpesimističtějších recenzích nedopadl celkově hůř, než 7800GTX. Pokud souhlasíš, udělám hlasování a pokud dá většina lidí za pravdu tobě, nechám si na měsíc dát fialovou kartu (NNN). Pokud dá většina za pravdu mě, budeš mít na měsíc NNN ty. A teď jsem zvědavý, jestli si opravdu tak pevně budeš stát za svým názorem, nebo jestli to byl opět jen další výkřik do tmyMichiGen píše:Ja od zaciatku tvrdim ze X1800XT bol pri svojom uvedeni oproti obycajnej nenataktovanej 7800GTX velky prepadak
Třetinový náskok v posledních měsících jsem několikrát podložil grafy z několika různých testů. 15% náskok jsem taktéž podložil. Je pravda, že jsou recenze, ve kterých se pohybuje mezi 5-10%, ale byly i testy, kde byl rozdíl výrazně vyšší, ale to už záviselo, zda byly použity neoficiální drivery (bety), nebo oficiální Catalysty z webu ATi, které již měly některé nedostatky odstraněné.MichiGen píše:...ktory priniesol mensi vykon o niekolko mesiacov po nej nie ako ty tvrdis krvopotne vo vsetkych threadoch svoje (15% pri uvedeni a 35% o par mesiacov)
Zapomínáš na to, že test, ve kterém měla X1800XT o třetinu navrch právě obsahoval i výsledky z D3, Q4 a CoR. Tak nechápu, o co se snažíš.MichiGen píše:a dal som sem grafy z hier ktorych enginy su rozsirene a tak isto aj hry preto sa na nich testuje a nie preto ze maju mat SM 3 tak neviem o com sa tu snazis hadat. Ze su OpenGL engines vykopavky len preto ze nie vsetky podporuju efekty pixel shaderov je vyklad ktory hovori sam za seba ked je niekto strhnuty tym vsetkym marketingom okolo
On i HL2 s PS1.1 efekty vypadá líp než některé nové hry využívající SM3.0, ale tohle tu neřešíme. A neřešíme tu ani Prey.MichiGen píše:Takze o tom sa uz nebudem bavit to ze Prey napriklad vyzera lepsie nez niektore hry ktore sa chvastaju pouzivanim najmodernejsich technologii je fakt.
A jak to souvisí s tímto threadem?MichiGen píše:Minimalne jedna OpenGL hra ma dobry vyhlad do buducna to ze sa preslo len na Direct3D je smutne, ale marketing robi svoje....treba prist s novou Vistou ktora bude padat 2x castejsie nez XP a zozere polovicu systemovej RAM a treba robit maximalne neoptimalizovane hry aby ludia kupovali novy hardware lenze ked je ta hra tak humusne optimalizovana ze sa neda na max plynule hrat ani na karte najvyssej triedy tak je to este smutnejsie ked zoberiem do uvahu napr hru Black alebo Gran Turismo 4 na PS 2 ktore su graficky uzastne a idu plynule na tak "ubohom" hardware.
Cítíš se dobře?MichiGen píše:NV nema pokial viem momentalne na GF2-GF7 ovladacoch ziadne bugy to je domenou ATI
-------------------------
/edit:
Podle toho testu z PCT, který jsi nalinkoval...HEAD píše:EDIT:Jo a ktomu vykonu pri vydani:
http://www.pctuning.cz/index.php?option ... mitstart=8
http://www.xbitlabs.com/articles/video/ ... 00gtx.html
Vykon byl +- stejny.To az pozdeji udelala ATI zazraky s ovladacema.
1600*1200 AA/AF
GTX / XT
BF2: 69 / 76 = XT +10%
D3: 52 / 58 = XT +12%
FC: 60 / 77 = XT +28%
UT04: 103 / 96 = XT -7%
HL2: 77 / 78 = XT +1%
SC-CT: 40 / 49 = +23%
-----------------------------
XT v průměru +11%