Radeon X1800 / R520 - články, testy, recenze...
Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik
- teldah
- Začátečník

- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Lukfi píše:Můj názor je ten že v těch úplně prvních testech s prvními drivery to nebylo nic moc a zlepšovalo se to až s novými ovladači a novými hrami, ale "velký propadák" jak to nazval MichiGen bych tomu neříkal...
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
No počkej, tak o 3000 nemohla bejt dražší snad ani ve slovenskejch. Je pravda že dostupnost byla ze začátku slabá, ale kdo kartu sehnal, ten neprohloupil. V tehdejších hrách byl srovnatelně rychlý nebo o něco rychlejší s GF7800GTX 256MB a do vydání RX1900 na trhu nebylo nic lepšího. To že Radeony X1800 nebyly na trhu dlouho bylo způsobeno zpožděním, přičemž další půlgenerace přišla podle plánu - za to nemůžeme obviňovat ATi.MichiGen píše:...to slovo velky by som odtial vzal spat ale prepadak to premna bol.O chvilu vysla X1900 a majitelia X1800 si mohli trhat vlasy ze nepockali bola to len taka startovna karta aby si trochu zarobili a konecnce nejaku kartu vydali lebo cakanie bolo uz dost dlhe a bola aj o 3K drahsia nez 7800gtx
Když už jsme u toho, nVidia prohlásila, že žádná rychlejší verze GF7800 než původní GTX nebude. Pak vydala GTX 512 a lidi si mohli rvát vlasy že nepočkali. A pak si mohli rvát vlasy když zjistili že GTX 512 není na prodej.
A i když vezmeme v potaz to že v době vydání byl Radeon dražší než GeForce, nabízel lepší kvalitu obrazu (HQ-AF), což ti sloupečky FPS neřeknou, a měl lepší vyhlídky do budoucích her - hodně lidí to očekávalo a v podstatě se tedy vědělo, že za nějaký čas bude R520 lepší. Tyhle dvě věci jsou to, za co si příznivci ATi jsou ochotní připlatit. Komu nevadil shimmering a hodlal to při nejbližší příležitosti vyměnit za to co bude byť o trochu rychlejší, ten samozřejmě volil nVidii. Pro ostatní byla lepší volba ATi.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- no-X
- Středně pokročilý

Proti věcné argumentaci nic nemám, ale MichiGenova argumentace se nedá nazývat věcnou. Naprostá většina jeho tvrzení je nepodložená a i když mu mnozí uživatelé (včetně mě) dokázali opak, není stále schopen uznat nepravdivost a zaujatost svých tvrzení.xima píše:sorry ua OT, ale co tady řešíte? jaký návrh na postih? je to zajímavá diskuze a pokud má chuť někdo něco řešit tak vedle věcné argumentace bude v takové diskuzi vždy trocha "balastu kolem", pokud lidi budete trestat tak to tady zahubíte
Zvlášť pokud místo věcné argumentace a hodnocení hardwaru přistupuje k hodnocení oponenta
Takže až bude MichiGen schopen oprostit svůj projev od urážek, OT a překrucování mých tvrzení, může diskuse samozřejmě pokračovat. Dosud byl schopen pouze:
- urážet a zesměšňovat ty, kteří s ním nesouhlasí
- snižovat důvěryhodnost mých tvrzení nepodloženými domněnkami ("ohladom svojich praktickych skusenosti (nemyslim teoreticke) stale viac a viac dokazujes ze su v oblasti NV nulove. Keby si mal na vlastne otestovanie tieto karty cudoval by si sa tomu co pises") - MichiGen jednak zapomíná, že je tu na fóru nemálo lidí, kteří mě znají a vědí, že množství grafických karet, které mi prošlo počítačem, by se dalo počítat možná už ve stovkách a produkty nVidie na desítky. Pak se nelze divit, že tyto osoby takto reagují, když vidí, že MichiGen neví, co píše.
- dokázat svými tvrzeními, že absolutně nerozumí 3D grafice a přesto se snaží vystupovat, jakoby byl největším expertem ve střední Evropě a přilehlém okolí - pokud napíše teoretický blud, stojí si za ním a hraje si na experta. Pokud mu ho vyvrátím, reaguje "tie tvoje teoreticke zvasty su sice pekna vec". Což je další krásný odborný argument na úrovni
- dokázat svoji neschopnost vyvracet argumenty a namísto toho odvádět řeč jinam či vyvracet tvrzení, které jsem nikdy neřekl (např. - GF2 podporuje všechny technologie, aby mohla D3 renderovat ve stejné kvalitě, jako jakákoli současná karta (G80). Jeho odpověď: G80 má kvalitnější AF, GF2 má míň paměti, AGP texturing je pomalý atp. což je sice pravda, ale vůbec to nemění nic na tom, že na plnohodnotné provedení kódu D3 GF2 dostačuje, z čehož jasně vyplývá, že tato hra nevyužívá žádných nových technologií, které přišly za posledních 6 let a tudíž není vhodná pro testování kvality implementace moderních technologií v grafickém čipu - což bylo mé tvrzení, na které reagoval). Další pěknou ukázkou je situace s SM2.0 a SC:DA - když mu doporučím, aby se informoval o nových patchích, odpoví "Nemam sa o com informovat SC:DA ani RS:Vegas na nejdu na minulej generacii ati grafik dnes som cital zahranicne forum so staznostami hracov."
Má takové tvrzení nějakou hodnotu jako argument? Nejprve přizná, že se o dané situaci informovat nechce (čímž mimojiné uznává, že nemusí mít aktuální informace a přesto stále tvrdí totéž) a potom jako důkaz(?!) uvede, že si četl zahraniční fórum (samozřejmě neuvede které) se stížnostmi hráčů (z jakého data ty stížnosti byly? kolik hráčů si stěžovalo? na co si stěžovali?). Takže tvrzení, které na první pohled možná vypadá pěkně, nedokazuje absolutně nic a odpovídá hned třem bodům logického klamu, což je úctyhodný výkon, neboť toho bylo dosaženo v jedné jediné větě
Jak jsem již řekl, předchozí urážky řešit nebudu. Další OT (včetně urážek) samozřejmě ano.
Můj názor na MichiGena je takový, že není schopen připustit, že by jeho hardware, který používá, nemohl být ten nejlepší a ačkoli je realita jiná, bude se za GF7 rvát do krve (a jelikož účel světí prostředky, tak nešetří ani OT a urážkami), což dokázal prakticky v každém threadu, do kterého něco napsal. Názory uživatelů známe, názor administrátorů ohledně jeho minulých prohřešků je také z předchozího MichiGenova avataru známý a názor mě jako moderátora teď znáš taktéž. Takže diskuse může kdykoli pokračovat, ale bez OT, bez urážek a s podmínkou, že bude přímo souviset s tématem threadu.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- teldah
- Začátečník

- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Ty tiez nemas moc prava nato aby si pisal o tom kto koho urazal ak ma niekto niekoho karhat za urazky tak su to citatelia tohto threadu a ani ty a ani ja.
sam som napisal ze mozem poskytnut screen i s fps aby som toto nepodlozene tvrdenie vyvratil hlavne ze ty si ten ktory pise ze vsetko vies dokazat ale ja nie.
+ dalsia urazka ktoru si zmazal znela asi takto "Již staří čechové říkali nes**r se do toho nebo te ostatní budo mít za ***" 
Automaticky urazliva odpoved zaujiateho cloveka pre stranu ATI, to uz aby clovek ani nemohol dat nejaky test do threadu lebo ho zato hned niekto obvini ze si vybral taky co mu vyhovuje a neviem co ten test je docela komplexny je tam detailne porovnanie kvalit AA/AF modov a grafy som sem dal skoro vsetky nie len tie co mi vyhovuju ale to som uz raz napisal.Cize prva urazkano-X píše: MichiGen Napísal:
Ten graf co si sem dal no-X som uz videl nemas link na nejake novsie testy v konkretnych hrach a nie takto z priemerovane?Lebo to moze byt docela zavadzajuce.
no-X:Ty si vybereš jednu konkrétní recenzi, která se ti hodí, z ní vybereš grafy, které se ti hodí, snažíš se tím něco dokazovat a mě tvrdíš, že moje info je zavádějící?!
Dalsie nepodlozene neoverene a vysledky + ze ma NV zabugovane ovladaceno-X píše:Ano, CoR využívá PS2 pro měkké stíny, ale kde testují Riddicka s měkkými stíny? Pro zajímavost uvedu výsledky, které mi před měsícem poslal nejmenovaný recenzent grafických karet:
Citácia:
Riddick, s nastaveni shader 2.0++ (mekke stiny)
GeForce 7900 GTX Radeon X1950 XTX
avg. fps
1 600 × 1 200 31,9 104,5
2 048 × 1 536 20,6 70
min. fps
1 600 × 1 200 9,7 30,5
2 048 × 1 536 9,6 27
Buďto má nVidia zabugované ovladače neoptimalizované pro nastavení, která se běžně nepoužívají v recenzích, nebo je to hardwarem... vyber si sám - každopádně pokud CoR považuješ za technologicky vyspělou hru díky PS2 stínům, tak je nutné s nimi testovat. Dokud je nebudeme používat, nemůžeme CoR brát jako ukázku technologicky pokročilé hry.
Chcel som aby si mi ukazal kde si takyto zazrak objavil odpoved bola...no-X píše:Zapomínáš na to, že test, ve kterém měla X1800XT o třetinu navrch právě obsahoval i výsledky z D3, Q4 a CoR. Tak nechápu, o co se snažíš.
Naozaj si mi to dokazal a podlozil, veta ktora by nemala vyst z ust ziadneho spravneho objektivneho moderatoraNic takového jsem ti nesliboval. Nevím tedy, proč bych měl.
V skutku inteligentna odpovedno-X píše: MichiGen Napísal:
Citácia:
Cítíš se dobře?
Normal ako vzdy
No právě (MichiGen:+ten smajl co slinta a nemam ho v zozname smajlov)
Kto sa tu bavi o 7800GTX -512MB??no-X píše:X1800XT TOP byla levnější a dostupnější než 7800GTX-512![]()
Dalsi nezmysel ktory ma naozaj neskutocne pobavil ukaz mi jediny test kde je X1800XT rychlejsia v NFS Carbon ako 7900GTX, co dokazuje asi aj to aky pekny premaz svojich prispevkov si tu spravil tiez si asi nestojis moc za svojimi nazormino-X píše:A lidi, kteří si jí koupili, s ní mají v NFS Carbon vyšší výkon, než se 7900GTX
Lukfi píše:No počkej, tak o 3000 nemohla bejt dražší snad ani ve slovenskejch. Je pravda že dostupnost byla ze začátku slabá, ale kdo kartu sehnal, ten neprohloupil. V tehdejších hrách byl srovnatelně rychlý nebo o něco rychlejší s GF7800GTX 256MB a do vydání RX1900 na trhu nebylo nic lepšího. To že Radeony X1800 nebyly na trhu dlouho bylo způsobeno zpožděním, přičemž další půlgenerace přišla podle plánu - za to nemůžeme obviňovat ATi.
HEAD píše:Ja jen opravim to, ze X1800XT v zadnem pripade nestala to co GF7800GTX.
Sam jsem se v unoru rozhodoval co koupit za GK a vzal jsem GF7800gtx za 14tis.X1800xt vte dobe stala tusim 16500-17000kc .A to je dost velkej rozdil.X1900 pak prez 18tis .
CPU: C2D E4500 2,2GHz@3,2GHz 1,352V real (Scythe Ninja Plus+ Noctua NF-P12-1300) MB:Asus P5K,bios ver 1005 RAM: Corsair 2x2GB Twin2X C5DHX 960MHz CL5-5-5-15 2T, 2,1V VGA:Palit GTX 260 OC 663/1152/2304MHz HDD:Seagate SATA II 320GB DVD-ROM:Plextor PX750A LCD Monitor:LG L226WTQ-PF 22" Black Zdroj:Corsair 520W HXEU Case: Rebel 9 Economy + 2xNoctua NF-S12-800 Gamepad: Logitech cordless Rumblepad 2 || 92% of teens have moved onto rap. If you are part of the 8% that still listen to real music, copy and paste this into your signature ||
- crux2005
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
išlo o to, že ATi potrebovala čipy, ktoré zvládnu viac ako 500MHz core taktteldah píše:Neví někdo jestli nejsou ruzné revize čipu r520.
Já mám asi starší revizi 14 (snad někde jsem to kdysi našel) a voltáž nepomáhá zvedat na 1,4V.
Pokud někdo zná rozdíly v revizích budu rád za info.
Jde hlavně o voltáže
"staršie" revízie, ktoré to nedokázali sa predávali spočiatku ako X1800XL
- v tej staršej revízii ešte nie je fixnutých pár bugov ohľade ring busu atď...
default napätie majú rovnaké ako zvyšné X1800XL
s pozdravom, crux.
- Lukfi
- Mírně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Promiň, ale já v no-Xově příspěvku nevidím žádný urážlivý výraz ani jinou kulantně zaobalenou urážku.MichiGen píše:Automaticky urazliva odpoved zaujiateho cloveka pre stranu ATI, to uz aby clovek ani nemohol dat nejaky test do threadu lebo ho zato hned niekto obvini ze si vybral taky co mu vyhovuje a neviem co ten test je docela komplexny je tam detailne porovnanie kvalit AA/AF modov a grafy som sem dal skoro vsetky nie len tie co mi vyhovuju ale to som uz raz napisal.Cize prva urazkano-X píše:Ty si vybereš jednu konkrétní recenzi, která se ti hodí, z ní vybereš grafy, které se ti hodí, snažíš se tím něco dokazovat a mě tvrdíš, že moje info je zavádějící?!
Co ti brání, pošli screenshot z nějaké vyšší GF7, 1600x1200 se softshadows, případně by se no-X mohl poptat toho kámoše recenzenta jaký bylo ostatní nastavení detailů aby to bylo co možná nejvíc objektivní.MichiGen píše:Dalsie nepodlozene neoverene a vysledky + ze ma NV zabugovane ovladaceno-X píše:Ano, CoR využívá PS2 pro měkké stíny, ale kde testují Riddicka s měkkými stíny? Pro zajímavost uvedu výsledky, které mi před měsícem poslal nejmenovaný recenzent grafických karet:
Citácia:
Riddick, s nastaveni shader 2.0++ (mekke stiny)
GeForce 7900 GTX Radeon X1950 XTX
avg. fps
1 600 × 1 200 31,9 104,5
2 048 × 1 536 20,6 70
min. fps
1 600 × 1 200 9,7 30,5
2 048 × 1 536 9,6 27
Buďto má nVidia zabugované ovladače neoptimalizované pro nastavení, která se běžně nepoužívají v recenzích, nebo je to hardwarem... vyber si sám - každopádně pokud CoR považuješ za technologicky vyspělou hru díky PS2 stínům, tak je nutné s nimi testovat. Dokud je nebudeme používat, nemůžeme CoR brát jako ukázku technologicky pokročilé hry.sam som napisal ze mozem poskytnut screen i s fps aby som toto nepodlozene tvrdenie vyvratil hlavne ze ty si ten ktory pise ze vsetko vies dokazat ale ja nie.
Pravda je taková že v NFS Carbon dostávají GF7 od Radeonů X1K docela těžce na prdel, ať se ti to líbí nebo ne. Sice nemám momentálně po ruce graf který by obsahoval RX1800XT a nemám čas to hledat, ale ani bych se nedivil kdyby byla rychlejší než GF7900GTX alespoň ve vyšším rozlišení s AA a AF.MichiGen píše:Dalsi nezmysel ktory ma naozaj neskutocne pobavil ukaz mi jediny test kde je X1800XT rychlejsia v NFS Carbon ako 7900GTX, co dokazuje asi aj to aky pekny premaz svojich prispevkov si tu spravil tiez si asi nestojis moc za svojimi nazormino-X píše:A lidi, kteří si jí koupili, s ní mají v NFS Carbon vyšší výkon, než se 7900GTX+ dalsia urazka ktoru si zmazal znela asi takto "Již staří čechové říkali nes**r se do toho nebo te ostatní budo mít za ***"
Nevim, nepamatuju si kolik tenkrát stály. Ale řekněme že ceny byly opravdu takové jak říkáš: pořád si myslíš, že byla ta GeForce lepší koupě, když se podíváš na testy dneska?MichiGen píše:Lukfi píše:No počkej, tak o 3000 nemohla bejt dražší snad ani ve slovenskejch. Je pravda že dostupnost byla ze začátku slabá, ale kdo kartu sehnal, ten neprohloupil. V tehdejších hrách byl srovnatelně rychlý nebo o něco rychlejší s GF7800GTX 256MB a do vydání RX1900 na trhu nebylo nic lepšího. To že Radeony X1800 nebyly na trhu dlouho bylo způsobeno zpožděním, přičemž další půlgenerace přišla podle plánu - za to nemůžeme obviňovat ATi.HEAD píše:Ja jen opravim to, ze X1800XT v zadnem pripade nestala to co GF7800GTX.
Sam jsem se v unoru rozhodoval co koupit za GK a vzal jsem GF7800gtx za 14tis.X1800xt vte dobe stala tusim 16500-17000kc .A to je dost velkej rozdil.X1900 pak prez 18tis.
Výkaly prosím umisťujte do záchodové mísy a nikoliv diskuzního fóra.
- MichiGen
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
Cela ta veta je urazkou uz to ze som vybral test ktory sa mi hodi? Cim na nieco take prisiel? A ze sa tym snazim nieco dokazat?? Moj prispevok bol slusny len som poukazal nato ze X1800XT v ziadnom pripade nemala pri vidani 15% naskok vykonu a on hned napise toto "Ty si vybereš jednu konkrétní recenzi, která se ti hodí, z ní vybereš grafy, které se ti hodí, snažíš se tím něco dokazovat a mě tvrdíš, že moje info je zavádějící?!" + niektori users napisu ze naco sem davam tak stary test...ocividne si neprecitali moj prispevok ten test je tak stary pretoze to bol test uvedenia X1800XT islo len o to, ale im sa samozrejme nepacili vysledky.Lukfi píše:Promiň, ale já v no-Xově příspěvku nevidím žádný urážlivý výraz ani jinou kulantně zaobalenou urážku.
Dobre spravim screen ale bude to len v 1280x1024 lebo moj monitor viac nedaLukfi píše:Co ti brání, pošli screenshot z nějaké vyšší GF7, 1600x1200 se softshadows, případně by se no-X mohl poptat toho kámoše recenzenta jaký bylo ostatní nastavení detailů aby to bylo co možná nejvíc objektivní.
To je pravda ale X1800XT je rychlejsia v NFS Carbon nez 7950GT na 7900GTX by sa dotiahla az po docela velkom OC.Lukfi píše:Pravda je taková že v NFS Carbon dostávají GF7 od Radeonů X1K docela těžce na prdel, ať se ti to líbí nebo ne. Sice nemám momentálně po ruce graf který by obsahoval RX1800XT a nemám čas to hledat, ale ani bych se nedivil kdyby byla rychlejší než GF7900GTX alespoň ve vyšším rozlišení s AA a AF.

To samozrejme nie lenze X1800XT ani 7800GTX by dnes uz dobra kupa nebola jedine za bazarove ceny a to by vysla vyhodnejsie uz teraz X1800XT.Ale ja vravim ze ta cena sa neskor ukaze na uctoch za elektrikuLukfi píše:Nevim, nepamatuju si kolik tenkrát stály. Ale řekněme že ceny byly opravdu takové jak říkáš: pořád si myslíš, že byla ta GeForce lepší koupě, když se podíváš na testy dneska?
EDIT:/ Dalsie vysledky Carbonu ktore som na rychlo vygooglil prvy test ktory som nasiel , tie vysledky sa mi zdaju u vsetkych kariet docela dost nizke ale je pravda ze neviem akou metodikou a v akom zavode testovali
http://www.matbe.com/articles/lire/359/ ... page34.php
X1650XT je zrovnatelna s X1800XT
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
Ne nelituju.3000kc je sakra hodne a ja hraju v 1024x768 a nato mi i dnes staci GF7800gtx na maximalni detaily v pohode.Lukfi píše: Nevim, nepamatuju si kolik tenkrát stály. Ale řekněme že ceny byly opravdu takové jak říkáš: pořád si myslíš, že byla ta GeForce lepší koupě, když se podíváš na testy dneska?
- no-X
- Středně pokročilý

Je to 100% objektivní. Viz. Computer 21/06: X1950XTX: 43,8FPS / 7950GX2: 21,5FPS. Stále nechápu, proč mi někteří nevěří. Pokud něco tvrdím, mám pro to vždy podkladyLukfi píše:Co ti brání, pošli screenshot z nějaké vyšší GF7, 1600x1200 se softshadows, případně by se no-X mohl poptat toho kámoše recenzenta jaký bylo ostatní nastavení detailů aby to bylo co možná nejvíc objektivní.MichiGen píše:Dalsie nepodlozene neoverene a vysledky + ze ma NV zabugovane ovladacesam som napisal ze mozem poskytnut screen i s fps aby som toto nepodlozene tvrdenie vyvratil hlavne ze ty si ten ktory pise ze vsetko vies dokazat ale ja nie.
Nejlepší moderátor ve výslužbě
- Rentigo
- Začátečník

-
Moc jsem to tady nečetl, ale pokud to chápu dobře:MichiGen píše:To samozrejme nie lenze X1800XT ani 7800GTX by dnes uz dobra kupa nebola jedine za bazarove ceny a to by vysla vyhodnejsie uz teraz X1800XT.Ale ja vravim ze ta cena sa neskor ukaze na uctoch za elektriku
7800 GTX - 29 W (Win), 81 W (peak 3D)
X1800 XT - 30 W (Win), 103 W (peak 3D)
Takže běžně v 2D režimu mají obě karty stejně. Pokud by někdo hrál fakt často, tak ušetří za rok stokorunu.
- h4__
- Žlutá karta Bazar

-
ale v tomhle testu si trochu protirecis, protoze i 7900GTX a i X1800XT krute drti stara X850XT...MichiGen píše:bla, bla, bla...
X1650XT je zrovnatelna s X1800XT
// reknu to jinak, ...pokud by jsi se snazil dokazat teorii RH (nVidia je lepsi), a jako ze to z tvych jesitnych prispevku jde vycitit, ale navenek se snazis "jen" dokazat, ze byla G70 lepsi, nez R520
// prispevek podemnou: pokud se nemylim, tak X850XT nemela SM3, ale pouze SM2, proto nemuze pouzivat HDR (ale zas tak znalej nejsem, proto je to mozna blbost
Naposledy upravil(a) h4__ dne sob 23. pro 2006, 13:57, celkem upraveno 4 x.
- beardie
- Středně pokročilý

stale porovnavame X1800XT a 7800GTX? zaujimave ze v tom teste 7800GTX nie jeMichiGen píše:EDIT:/ Dalsie vysledky Carbonu ktore som na rychlo vygooglil prvy test ktory som nasiel , tie vysledky sa mi zdaju u vsetkych kariet docela dost nizke ale je pravda ze neviem akou metodikou a v akom zavode testovali
to by sa dalo prekusat ak by sme ako 7800GTX povazovali 7900GT - +-rovnake frekvencie pamati aj jadra, velkost pamate...
http://www.matbe.com/images/biblio/art_ ... 048372.png
ako sa pozeram,tak sa pozeram, stale vidim ze tato zaobalena 7800GTX (7900GT) je pomalsia ako X1800XT
edit: ja ju vidim na urovni X1800XL,kruta prehra G70...
edit2: oprava formulacie
OT: ked uz si hovoril o tej implementacii SM3,0 tak si vsimni kde v tom tvojom rychlo vyguglenom teste figuruje X850XT, skratka ati vedela kedy to dat do grafiky
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- wector
- Středně pokročilý

-
- Kontaktovat uživatele:
No počkej, nV od vydání nV70 neudělala nový drivery? Zvýšení výkony není závislé na kvantitě jejich vydávání, ale spíš kvalitě.HEAD píše:Nereste tu porad zprasenej engine nfs:carbon.
X1800xt je ted opravdu o neco rychlejsi, ale obrovskej podil natom maj novy ovladace.Architektura ani moc ne.
Kdyby NV vydavala ovladace jako ATi tzn. kazdy mesic zvyseni vykonu byly by karty srovnatelne i dnes.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele:
- crux2005
- Středně pokročilý

- Kontaktovat uživatele:
- godlike
- Středně pokročilý

-
Vykonostni narusty v ovladacich se konaji jen u ATi.HEAD píše: Kdyby NV vydavala ovladace jako ATi tzn. kazdy mesic zvyseni vykonu byly by karty srovnatelne i dnes.
Co se tyce architektury celou dobu prece jde o tohle jak pise no-x.Rozumi tomu kazdej normalne uvazujici clovek.
Vis prece jak to chodi v kramu.Dam ti priklad.Prisla lama do kramu.Dobry den.Prosil bych vykonou grafiku.Prodavac na to.Mam tu x1800xt s "16p" nebo 7800GTX s 24p.Lama na to.Nojo 24 je vic nez 16 zejo?Prodavac.No jasne prece si nekoupite drazsi jen s "16p" Az bude mit R600 treba "96p" vsichni budou rikat.Ach jo.Cekali jsme 4m a 8800GTX jich ma 128.To je blby.no-X píše: Takže pokud srovnáme karty, u kterých je výkon v praxi (ve hrách) stejný, zjišťujeme, že teoretický výkon je u G7x v pixel shadingu 2,5x vyšší a fillrate je vyšší o třetinu. Přesto není v praxi rychlejší. Znamená to, že R520 je mnohem efektivnější čip, protože k dosažení stejného praktického výkonu mu stačí 1,3x, resp. 2,5x nižší výkon teoretický.
Staci se podivat do historie.Vetsinou je konkurecni karta +- stejne vykona ale do roka je vykonem ATI vzdy o 30% navrch.Proste za tech vic penez to vzdy stalo.Navic si pripocti horsi 2D obraz(coz platili spis drive),jiz zminovane bugy v 3D.Navic se v odkazovanych testech(lamerskej webu je dost) ATI/NV testuje pri ovladacich na def.Jak to ve skutecnosti je vi kazdej.Nevim co si chce Michigen porad dokazovat.Blaboli tady jako Hulan kdovi esli to neni jeden a ten samej clovek.
Naposledy upravil(a) godlike dne sob 23. pro 2006, 15:18, celkem upraveno 1 x.
- HEAD
- Začátečník

-
- Kontaktovat uživatele: