Moc hardwaru nerozumím a chtěl jsem se zeptat.
Mám ve vém PC 2x512MB.Když bych chtěl upgradovat na 2GB, tak je možné koupit dalších 2x512MB? Je kdyžtak nějaký výkonový rozdíl mezi 2x1GB a 4x512MB? Děkuji za seriozní odpovědi.

ano je lesie mat 2x1GB ako 1x1GB a 2x512Iron Keyboard píše:No deska je Asus,ale typ nevím.
Procesor tam mám Intel Core2duo E6300.
A nevíte jestli by to opravdu bylo uplně stejné jako 2x1GB?

Ehm tak teďka jsme si asi neporozumnělisTano11 píše:ano je lesie mat 2x1GB ako 1x1GB a 2x512Iron Keyboard píše:No deska je Asus,ale typ nevím.
Procesor tam mám Intel Core2duo E6300.
A nevíte jestli by to opravdu bylo uplně stejné jako 2x1GB?
ale ked mas cpu E6300 tak urco budes mat MB s 4 slotmi na RAM
tak ked vies tak predaj 2x512MB a kup 2x1GB ale nic sa nestane ak budes mat 1x1GB a 2x512MB
PS: viac o PC zistys s sw: EVEREST alebo SISOFT SANDRA

OC = OverClockingIron Keyboard píše:PS: co je to OC?
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji

Takže když budu mít 4 moduly tak to nepojede v dualchannel?Satiriasis píše:Je to uplně jedno jestli máš na Intelu 2x 1GB, nebo 4x 512Mb. Jediný rozdíl je, že kdyz budes mit 4x 512Mb,tak uz vic pameti nedas,ale to te asi netrapi... Nebo taky ze bude mirne vyssi spotreba,ale to bych taky neresil.
Jinak by ty moduly mely byt stejne- stejny typ a vyrobce. Bez dualchannelu stratis dost vykon, zvlast u C2D cim vetsi prop. pameti,tim lip.

ale jo pojede! zkratka v tvoji +- uvadene sestave to nebude mit asi vyrazny vliv asi spis jen ta spotreba ta by me taky zajimalaIron Keyboard píše:Takže když budu mít 4 moduly tak to nepojede v dualchannel?Satiriasis píše:Je to uplně jedno jestli máš na Intelu 2x 1GB, nebo 4x 512Mb. Jediný rozdíl je, že kdyz budes mit 4x 512Mb,tak uz vic pameti nedas,ale to te asi netrapi... Nebo taky ze bude mirne vyssi spotreba,ale to bych taky neresil.
Jinak by ty moduly mely byt stejne- stejny typ a vyrobce. Bez dualchannelu stratis dost vykon, zvlast u C2D cim vetsi prop. pameti,tim lip.

Hrozně aktuální odpověď.Fryi píše:ale jo pojede! zkratka v tvoji +- uvadene sestave to nebude mit asi vyrazny vliv asi spis jen ta spotreba ta by me taky zajimala

jo to joMr. Dirk píše:Hrozně aktuální odpověď.Fryi píše:ale jo pojede! zkratka v tvoji +- uvadene sestave to nebude mit asi vyrazny vliv asi spis jen ta spotreba ta by me taky zajimala

coze? jak zmenit na 1T? 4x512 na 1T asi tezko pustis. to ti pujde u 2 modulu. u 4 modulu ne. jen tak pro poradek... 1T je lepsi nez 2T... a paklize mas pameti cl3 obyc kingstony, tak necekej ze ti pujdou na 200Mhz pri cl2.5...Ricardo15 píše:včera jsek dokoupil 2x512MB Kingston PC400 CL3 zkrátka ty stejné co jsem tam měl,tudíž teď mám 4x512MB,dlouho jsem uvažoval zda nekoupím 2x1GB,ale poněvadž rád nakupuje jeté věci(kvůli ceně) tak mi nic jiného nezbylo,hledal jsem nějaký 2x1024MB,ale nikde jsem nemohl nic najít.
Trochu mě zamrzelo že jsem musel změnit command rate na 1T a trochu změnit takt mého cpu.

rozdil bude velice maly...ale proc by si po kupe 2x1GB vyhadzoval tych 2x512MB???Nemohol by si to mat v doske tak ze 2x512+2x1GB?Iron Keyboard píše:Ale co potom 2x1GB?sTano11 píše:ehmm sry![]()
tak potom 2x 1GB
PS: bude OC?
BUDE MEZI 4x512MB A 2x1GB NĚJAKÝ VELKÝ ROZDÍL, KVULI KTERÉMU BY SE MĚLO KOUPIT 2X1GB?![]()
![]()
MÁM UŽ 2x512MB A VYHODIT JE A KUPOVAT 2x1GB JE DOCELA FINANČNĚ NEVÝHODNÉ....
PS: co je to OC?