Vybirani sestavy, tak do tech 8000 ?? (+/- par korun) :D

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

korki píše: A keď si taky frajer navrhni mu za 8000,- to čo potrebuje (CPU,RAM,BM,VGA,ZDROJ) a nie spomenuť len, že by to chcelo opterona alebo venice 3000+
OK

ASUS A8V-XE LAN.VIA K8T890. PCIe. SATA. RAID

AMD Opteron 144 socket 939 BOX

Fortron 350W/ LN/ 12fan/ PFC/ P4/ 20+4PIN. ATX-350PNF

512MB DDR400 A-DATA (LFT warranty)

VGA Leadtek WF PX7300GT 128MB DD3/ 128b HDTV
spolu 8 345,47 Kč
kdyz tam das jako CPU Venice tak ses o 500 niz

jeste moznost stavet na sc754 a sempronu a pouzit vykonnejsi gafiku
cenove je to stejny

ATI Sapphire X1650XT 256MB DDR3 PCIe 2xDVI TV-OUT

ASUS K8V-XE (s754, K8T890, PCI-Ex16, DDR, 5.1ch, L, S, R)

AMD Sempron 64 2800 (socket 754, Palermo) Box

zbytek je stejny
nebo jeste sc 754 a grafiku toho leadteka a 1GB ram cena bude taky stejna

osobne bych volil tu sestavu na sc754 s x1650xt a casek dokoupil ramku
Naposledy upravil(a) 1maty1 dne sob 23. pro 2006, 20:22, celkem upraveno 1 x.
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Uz ste se dohadlali?? (doufam ze jo :))

Achjo, jestli budete pokracovat asi si nevyberu... Pls muzete mi nekdo zodpovedet tohle? :

AMD Athlon 64 3000+ 1800MHz == Intel Pentium 4 531 3,0GHz

3000+ znamena jakou frekvenci by muselo mit P4 aby bylo stejnne vykony jako athlon
Znamena to, ze tenhle AMD ma stejnej vykon jako P4 na 3Ghz?? Znamena to ze pokud vezmu nejakou hru ktera vyzaduje procesor s 2.5Ghz, rozbeham ji na 1.6kovym AMDcku?

Uz sem se na to ptal, ale vy se tady dohadujete a chytate se za kazdy slovo co kdo napise... Jinak jako vsem diky za vase navrhy atd... Jak sem zjistil to co bych vybral by nebylo nejlepsi...
korki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od korki »

Znamena to, ze tenhle AMD ma stejnej vykon jako P4 na 3Ghz?? Znamena to ze pokud vezmu nejakou hru ktera vyzaduje procesor s 2.5Ghz, rozbeham ji na 1.6kovym AMDcku?
Ano rozbehaš.
K tym CPUčkam: na hry je lepši ten AMD 3000+ a na video a aplikácie zas P4
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron
godlike
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od godlike »

korki píše: Do starého socketu by som nevrazil ani koruno.
Keď bude chcieť neskôr upgrade nemusí zohnať napr. pamäte a kupovať dačo z bazáru no nič moc.
To co vybira on je megakram s AGP..DDR1 nas jeste vsechny prezijou jako lidi co maji s.A.DDR2 pristi rok nahradi DDR3 a kde jim(DDR2) bude konec?.Prave AM2 je zcela o nicem.DDR1 budou porad,jsou to nejrozsirenejsi pameti.Postavil bych to na opteronu+s.939.Tohle dnes koupis megalevne.CPU(treba 3000+ za 1200kc) O144 kolem 1500-2000kc MB tez.PCIE to ma,cili zadnej stres.
korki
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od korki »

S týmto by som ešte súhlasil
PC1:CPU:E8400 3GHz+Scythe Ninja/MB:ASUS MAXIMUS II Formula/RAM:2x2GB Corsair XMS2DHX 800MHz CL4/GPU:Powercolor HD6870/HDD:2xWD Caviar 250GB2500YS SATA II Raid 0/Mechaniky:,Samsung S223Q SATA/Monitor:SAMSUNG 22" 226BW/Repro:Logitech X-530/Keyboard:Microsoft Wireless Optical Desktop/Zdroj:500W Enermax Liberti/Case:Tt Soprano 1000BWS
PC2:CPU:P4 3,4GHz 1MB LGA BOX/MB:ABIT AS8/RAM:2x512MB DDR400 + 1GB/GPU:MSI FX5500 64b 128MB/HDD:Hitaschi 80GB SATAII 8MB, 250GB SEAGATE SATAII/DVDRW LG 4167/19"CRT LG Flat/350W FORTRON
PC3:CPU:E5200 @3GHz + Freezer/MB:ASUS P5W DH DELUXE/RAM:2x1GB DDRII 667@600MHz CL4 AM1 +2x1GB ADATA/GPU:ASUS HD3870 512MB DDR4/HDD:Maxtor 250GB 8MB, 1TB WD, 250GB WDIDE/MECH:Liteon 16H5S/17" LCD ASUS/Repro: Logitech 2.1 X-230/350W Fortron
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Okay, a mam este takej dotaz... Vyplati se vubec kupovat grafiku do PCI?? Dyt AGP je mnohem rychlejsi a nvc karta by pak mela mit moznost pristupovat rovnou k HDD aniz by to zatezovalo procak, tedy rychlejsi a bezbolestny nacitani textur atd... je to tak??
1maty1
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od 1maty1 »

X-Spidy-X píše:Okay, a mam este takej dotaz... Vyplati se vubec kupovat grafiku do PCI?? Dyt AGP je mnohem rychlejsi a nvc karta by pak mela mit moznost pristupovat rovnou k HDD aniz by to zatezovalo procak, tedy rychlejsi a bezbolestny nacitani textur atd... je to tak??
:lol: :lol: :lol:
neeee
grafika je do PCI-Expres 16x (da se rict ze je to dalsi verze AGP jen s novym jmenem)
tady si neco o tom muzes precist
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

ok, dikes... No uvidime kolik nashromazdim po vanocich a pak to sem pridu doresit. THX ALL :)
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

korki píše:Inak teraz som pozeral tu VGA s pasiv chladičom za tú istú cenu a nič som nenašiel, môžeš hodiť link na nejakú nech sa pobavim
Uznávám, že ne se stejnými parametry. Ale podívej se na dostupnost toho, co jsi doporučil. Nedostupná. A podívej se na nejdražší 7600, parametrama ani nevyrovná to tvoje. Ta tebou navržená prostě nebude.
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Mno takze tedkon mam 7,500 (dneska pocitam este s petistovkou...) to znamena ze asi pudu do toho co mi navrhl korki...
Jen se chci zeptat na tu desku... Udelal bych spatne kdybych vzal tuhle? LINK
De mi o to ze je to mATX a taka mala by se mi hodila pro muj mod... A potom tusite nekdo jak moc je vykona ta integ. grafika?? (Ze bych nemusel hned kupovat grafiku, jinak jak je na tom v porovnani s nVidia RIVA TNT2 M64??, predpokladam ze ta integrovana je lepsi ne?) S tou deskou, de mi o to abych nebyl vykonostne nekde o hodne niz... (prece jenom o tech chipsetech vubec nic nevim) Tak jestli neudelam blbe kdybych vzal tuhle...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

X-Spidy-X píše: Jen se chci zeptat na tu desku... Udelal bych spatne kdybych vzal tuhle? LINK
De mi o to ze je to mATX a taka mala by se mi hodila pro muj mod... A potom tusite nekdo jak moc je vykona ta integ. grafika?? (Ze bych nemusel hned kupovat grafiku, jinak jak je na tom v porovnani s nVidia RIVA TNT2 M64??, predpokladam ze ta integrovana je lepsi ne?) S tou deskou, de mi o to abych nebyl vykonostne nekde o hodne niz... (prece jenom o tech chipsetech vubec nic nevim) Tak jestli neudelam blbe kdybych vzal tuhle...
1) Korkim navrhovaná grafárna je nedostupná a myslím, že tak i zůstne.
2) Špatně bys neudělal - ale ztratil bys možnost přetkatování
3) Int. grafika bude výkonnější
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

1) Korkim navrhovaná grafárna je nedostupná a myslím, že tak i zůstne.
3) Int. grafika bude výkonnější
1. Okay, beru treba tu navrhovanou filipem... nejsem odbornik, ale vypada dobre! btw ufonek cooool
2 . Proc myslis?? Tak navrhni nejake mATX na takt v tehle cenove kategorii k tomu co uz mam vybrane... (nejlepe z czcomputers - bydlim od nich 10 minut :) )
3. myslel sem si to... Grafiku budu dokupovat pozdeji...
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

X-Spidy-X píše:
2 . Proc myslis?? Tak navrhni nejake mATX na takt v tehle cenove kategorii k tomu co uz mam vybrane...
Právě, že naprostá většina mATX nemá umožněno taktování. Proto vycházej z toho, že na žádné mATX taktovat nelze. Na které to možné je, ti nepovím (nevím).
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

Hm, tak to sem netusil... :cry: Je mi do breku, ... - Taktit se nebude :old9:

Ok, este sem se rozhodl mozna pozmenit procesor, takze to sem hazim jako komplet a pls ohodnotte jestli treba stim procesorem nedelam chybu. Je o 500 drazsi ale rekl bych ze spatne nedelam... (grafiku dokupuji pozdeji, takze love by byly..) Takze ted kupuju bez grafiky jelikoz ta mATX deska ma Integ. cip GeForce a (aspon ze zacatku) si snim vystacim...

Deska Procak Zdroj Ramka a Karta (dokupuji pozdeji, treba ji zlevnej) - ufonek coool

Tak mi to prosim este nekdo odsouhlaste, jestli sem treba nekde neco neprehlid, bych se po**** kdyby mi pak treba nesel procak do desky... :sad:
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

S každou deskou jde OC,výjimkou jsou "značkové" sestavy,kde jsou speciální biosy,které mají tyto volby zamknuté.Já mám taky microATX obyčejnou desku od Gigabyte a taktovat jde,chce to sice trochu trpělivosti,abys věděl co a jak nastavit,ale jde to.Rozšířené nastavení pro taktování se u desek Gigabyte otevírá ctrl+F1.Osobně bych ale radši vzal ten 3500+ Athlon a nemusíš nic taktovat,protože bude stačit v klidu.Nákup karty bych odložil na neurčito,podle situace na trhu.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

X-Spidy-X píše: Ramka
Ramky bych uvažoval i o nejlevnější 800MHz. Sice bez tak exkluzivní značky(ale hlavně doživotní záruky), ale s trochou víkonu navíc.
NobodyLovesMe píše:S každou deskou jde OC,výjimkou jsou "značkové" sestavy,kde jsou speciální biosy,které mají tyto volby zamknuté.Já mám taky microATX obyčejnou desku od Gigabyte a taktovat jde,chce to sice trochu trpělivosti,abys věděl co a jak nastavit,ale jde to.Rozšířené nastavení pro taktování se u desek Gigabyte otevírá ctrl+F1.Osobně bych ale radši vzal ten 3500+ Athlon a nemusíš nic taktovat,protože bude stačit v klidu.Nákup karty bych odložil na neurčito,podle situace na trhu.
Tak to by mne teda zajímalo, jak. Moji rodiče mají MSI (mATX s939 Ati Xpress200 nebo tak nějak), bratr novou Gigabyte http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39146 . A ani na jedné nejsou žádná pořádná taktovací nastavení. o GiBy a CTRL+F1 pochopitelně vím (viz podpis), přesto jsem nic nenašel - až na nastavení frekvence pamětí 400x533MHz a u MSI ještě jejich časování. Přetaktování by stejně asi mělo být možné, ale to už by znamenalo hledání generátoru frekvence desky a jeho nastavování...
Každopádně, kdybys mi byl ochotný vysvětlit, jak na mATX na to, tak bych ti byl vděčný. Vzhledem k tomu, že se to týká i zakladatele threadu, můžeš to asi dát sem, kdyby mu to vadilo, tak SZ.
Dík
X-Spidy-X
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-Spidy-X »

1. Ten Athlon by se mi jako libil, ale zas sou tady ty penize... Kdyby to nezalezelo na penezich, tak jasne ze beru to "nej"... Ale zauvazuju... (podle penez) Uvidime este nemam rozhodnuto...
2. Ramka? Fajn, uz predtim sem nad tim premejslel...TADY... Kterou? G.Skill moc drahej a prvni je jen 256 - nechci (aby sme si rozumeli mam to razeny od nejlevnejsi.. - nvm jestli je to obsazeno v URL) Hlavn by me zajmal rozdil mezi tema dvema kingstonama jeden je o kilo drazsi a me prijdou stejny... (i casovani je stejny...)
3. Co se tyka toho pretaktovano sem s tim... :-D
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

Ty dražší běží na 800MHz na 1.8V, kdežto ty levnější na 800MHZ na 1.95V
Kingmax je ještě levnější a běží na 800MHz na 1,8V.
NobodyLovesMe
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od NobodyLovesMe »

X-COM píše:
Tak to by mne teda zajímalo, jak. Moji rodiče mají MSI (mATX s939 Ati Xpress200 nebo tak nějak), bratr novou Gigabyte http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=39146 . A ani na jedné nejsou žádná pořádná taktovací nastavení. o GiBy a CTRL+F1 pochopitelně vím (viz podpis), přesto jsem nic nenašel - až na nastavení frekvence pamětí 400x533MHz a u MSI ještě jejich časování. Přetaktování by stejně asi mělo být možné, ale to už by znamenalo hledání generátoru frekvence desky a jeho nastavování...
Každopádně, kdybys mi byl ochotný vysvětlit, jak na mATX na to, tak bych ti byl vděčný. Vzhledem k tomu, že se to týká i zakladatele threadu, můžeš to asi dát sem, kdyby mu to vadilo, tak SZ.
Dík
Jak je to u Intelu,to vážně nevím.Budeme se držet AMD a nForce.
Tady má několik možností,jak taktovat.Takže buď v tom BIOSu přes ctrl+F1,jak jsem už řekl,měla by se objevit speciální nabídka M.I.T. (motherboard inteligent tweaker).Pokud se tak nestane,nebo tu nebudou potřebná nastavení k přetaktování,tak je tu další možnost a to prostřednictvím utility od Gigabyte EasyTune,bohužel ta slouží jen k jednorázovému přetaktování,resp. nepamatuje si nastavení a nelze ho ukládat do profilů,takže po restartu bude zase vše při starém.Třetí a nejlepší možnost je stažení utility od nvidie ntune,to je dobrá utilita a dají se v ní vytvářet profily.Hlavní výhodu ale vidím v tom,že se nemusí rapidně snižovat HT násobič,stačí ho držet blízko hodnotě desky např. 250x4=1000MHz.
Jak se taktují jiné mATX desky fakt nevím,nejsem technik ani prodejce hardwaru,ale sám jsem měl 2 desky mATX,a ač to nebyly zrovna OC friendly desky,tak na nich taktovat šlo.
"Jen jedna šance mezi dvěma světy:Ohni se mnou pojď "
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“