gF7600GS, problem teplo, chlazeni PCI modul vs reklamace?

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
qsubt
Nováček
Nováček

gF7600GS, problem teplo, chlazeni PCI modul vs reklamace?

Příspěvek od qsubt »

Mam v podstate stejny problem jako par lidi tu, ale rady, pup chlazeni za 600 /tj 20% ceny GPU nechci:)...

ale za kazdou radu budu vdecny takze to trochu popisu...

komp=
- Barton 3.2, proste 200FSB, MB Shuttle A35N Ultra, NForce2 - starsi kousek
- pamet 1GB
- zminovana grafika, 2 dny stara GigaByte MAYA GV-N76G256D-RH 256MB
- momentalne otevreny case
- proud vzduchu v casu, CPU chlazeny snad na 40, primo u neho 12cm zdroj a ze zadu 8cm vetrak
- vzduch a GPU velka bida, karta je logicky situovana dolu, tam se vzduch snad ani nehne, mozna jenom fyzikou ze teply jde nahoru a studeny dolu?
uplne dole vepredu je jeden nasavaci ventilator ale ten je moc slaby na GPU nema vliv
- teplota okoli normalni kolem 20

a ted... zapnu komp, behem 5 min v klidu ve woknech teplota jde na 67-68
pustim napr nejaou hru, budme konkretni Titan Quest a sup 90-95 stupnu, zkousel sem prstem teplotu toho masivniho pasivu a je skutecne zhavy
----------------------------

pred koupi jsem si precetl tuto recenzi:

http://www.svethardware.cz/art_doc-9C4F ... E17A2.html
kde je u chlazeni poznamka, cituji: "Teploty jsou na pasivní chlazení slušné, drží se kolem 56-60 °C v klidu a při plné zátěži přetaktované karty teplota nepřesáhla 80 °C. Tím by nepohrdly ani některé modely s větráčkem."

pak sem koupil v CZC, tim ze tam chladic vypada trosku jinak sem se uz moc nezabyval, SilentPipe verze to evidentne neni.
----------------------------------

ted dotaz, co s tim? je to na reklamacku?

bez OC byt ve woknech 2D na 70 a ve hrach 90+, to asi uplne normalni neni... mozna pro spatne resenou skrin je to normalni, nevim no, mam AGP slot a pod nim 5PCI, neni tam misto kam frknout nejaky 12cm vrtulu...

je realna sance ze by mne CZC vymenili za jinou (drazsi) kartu?

pripadne jak resit chlazeni tady teto? nechci zadne reseni za 1000 i 500 je moc, a pokud mozno nejake reseni kterym bych neprisel o zaruku?

vzduch k te karte normalnim vetrakem sance dostat neni, snad leda pres nejakou PCI verzi chlazeni?
http://www.tntrade.cz/shop/index.php/vi ... -systemove
je z tama neco pouzitelneho? nejsem o tom moc presvedceny, pod GPU mam 2 max 3 volne PCI sloty, nevim, nemam zkusenosti s chlazenim

anebo existuje nejake jine chlazeni ktere mne umozni zanechat soucasny pasiv na karte?

pokud nekdo ma neco, plz o reakci
oqix
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od oqix »

Nazdar pocuj vyskusal si skontrolovat teplotu chipsetu dosky ze ci nieje teplejsi jak predtym co si tam dal tu kartu? Inac pasivom vobec neverim karty z pasivom sa ovela viacej hreju jak z aktivom a to aj ked tam das poriadny chladic to mam zo skudenosti v robote. Takze moze to kludne byt nekompatibilitou chipsetu a karty, mozno by pomohlo dat novy bios na dosku
a pomohlo by keby si na ten pasiv hodil neaky vetracik nemusi to byt nieco za 600 ale staci aj malo vzduchu.
Godzzila
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Godzzila »

Viděl bych to spíše na reklamaci karty. A pokud jsi zkušenější mrkni pod chladič jestli správně doléhá na čip a jak je na tom s pastou.
// A pokud by to bylo v pohodě tak dost pomáhá když máš větší "out take" vzduchu než "in take" což ty máš vyhodíš 1-2 pci krytky pod grafikou (pokud tam mas misto)
qsubt
Nováček
Nováček

Příspěvek od qsubt »

vyskusal si skontrolovat teplotu chipsetu dosky ze ci nieje teplejsi jak predtym co si tam dal tu kartu?
to je pech, driv sem teplo moc neresil pac tam byla lowend karta, staricky radeon, zpetne to vyzkouset nemuzu uz ho nemam, chipset resp pasiv je ted teply tak nejak normalne mne prijde, nic zhaveho
Takze moze to kludne byt nekompatibilitou chipsetu a karty, mozno by pomohlo dat novy bios na dosku
novy bios da-li se tomu tak rict tam je, lepe receno nejnovejsi.
a pomohlo by keby si na ten pasiv hodil neaky vetracik nemusi to byt nieco za 600 ale staci aj malo vzduchu.
to si myslim ze by mohlo pomoct nejake decentni chlazeni, nemas (nebo nekdo jiny nejaky tip? nechci sundavat pasiv, neco rozumneho co by slo nejak namontovat k nemu?
Viděl bych to spíše na reklamaci karty.
asi to zkusim, ale mam obavu ze pokud to daji do nejake highend skrine tak to tak zhave nebude, a argument: ze nemate optimalni tok vzduchu ve skryni neni nas problem,
A pokud jsi zkušenější mrkni pod chladič jestli správně doléhá na čip a jak je na tom s pastou.
to prave moc nejsu, ale selsky rozum mne rika, ze pokud je cely passiv zhavy jako docela fest, tak nebude problem v kontaktu s chipem, nebo se pletu?
// A pokud by to bylo v pohodě tak dost pomáhá když máš větší "out take" vzduchu než "in take" což ty máš vyhodíš 1-2 pci krytky pod grafikou (pokud tam mas misto)
to je dobry napad a nic to nestoji:) mozna v kombinaci s tim minivetrackem na pasivu by to mohlo pomoct
qsubt
Nováček
Nováček

Příspěvek od qsubt »

LOCKED

to nema cenu, po svatkoch zkusim reklamaci, pokud neuznaji pak budu resit co s tim.
fanik
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od fanik »

ty jsi mi psal na icq?

odinstaluj ovladače grafiky - restart

stáhni si poslední sadu ovladaču chipsetu nforce2 - nvidia.com
nainstaluj komplet ovladače chipsetu (hlavně gart) - restart

nainstaluj ovladače grafické karty

potom zkoušej fastwrites on/off nebo agp4x nebo kombinace všeho

Tak nějak nevím co si myslet vzhledem k názvu threadu - jestliže ti karta jede v pci modu, tak na reklamaci zapomeń a udělej co jsem napsal
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

normalne si kup nejaky 8cm fan v obchode cca 130SK a sekundakom ho prilep na pasiv. Zapojis ho niekde do konektoru na doske. Tiez pomoze vymena teplovodivej pasty. Ja som vcera zotrel( aj ked nejake zbytky tam ostali lebo to zaboha nejde nicim dole) z mojej 7600GST tu ruzovu zuvacku a dal tam nejaku bielu pastu co sa dava ku chladicom primecooler a teplota pri zatazi mi klesla z 80 na 65....a to mam stock inno3d cooler 8-)
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
qsubt
Nováček
Nováček

Příspěvek od qsubt »

zkusm vsechno co ste dopsali
-
fanik píše: Tak nějak nevím co si myslet vzhledem k názvu threadu - jestliže ti karta jede v pci modu, tak na reklamaci zapomeń a udělej co jsem napsal
ad nazev threadu, sem se blbe vyjadril s tim PCI, karta je AGP, tim PCI sem mel na mysli jakoby nejaky externi chladic kery se tam jakoby zasouva, ne do PCI slotu ale proste

viz:
http://www.thermaltake.com/product/Cool ... /A2414.asp
Obrázek
ma s tim nekdo zkusenost? zabere sice 2 PCI sloty, ale na druhou stranu je "prenosny" i do budouciho kompu (coz je sice naivni myslenka), teoreticky bych ale nemusel moc manipovat - neco odlepovat prilepovat nejake pasty, na toto sem totiz fakt laik a hrozne drevo, se dycky bojim abych neco neposkodil a neulomil.

Je teda toto reseni mozne, nebo mne od toho budete zrazovat? cena 260 neni zrovna mala, a nerad bych neco koupil abych pak zjistil ze teplota klesne o 2 stupne:)
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“