Nemožnost vytvoření připojení k sítí

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Nemožnost vytvoření připojení k sítí

Příspěvek od Pe.Pr. »

Mám problém, který jsem tady nikde nenašel. Potřebuju propojit dva počítače kříženým kabelem(má prohozené oranž.a zel. dráty). Zatím bez internetu. Na jednom je vytvořeno připojení k síti, připojené zmíněným kabelem , ale ono 1.pc na druhé nevidí i když mám ve 2.pc sdílenou složku. Asi to bude tím, že nemůžu na tom druhém počítači vytvořit připojení k síti. Spustím průvodce instalace sítě, dělám co se po mě chce, ale i když použiju všechny možné kombinace, tak jediné čeho dosáhnu, je "příchozí připojení". Místní síť nevytvořím. Prac. skupina se jmenoje stejně. Na tom druhém pc mám síťovku integrovanou na zákl. desce(Asus MB Sc 478 P4P800-X, i865PE), ale nejsem si jistý je-li funkční. Nikde jsem to nenašel. Co dělám špatně?
Asus IntelP4P800-X, Čipset Intel 865PE, CPU 1,80Ghz Win Xp Pro, SP3, GPU MSI 7600GT DDR2 pasiv, 1GB Ram (2x256MB Kingstone + 2x256 pqi), HDD Seagate Baracuda 80GB, Toshiba DVD-ROM/CD-RW
bezmozek
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bezmozek »

Když otevřeš síťová připojení, píše ti to připojeno nebo omezené nebo žádné připojení? Jestli vidíš jak se připojuje a pak pakety odházej, ale nepřicházej, Otevři si nastavení - síťová připojení - nastavit síť pro dománost nebo malou kancelář.
Nejdřív to uděláš na počítači kterej bude jako hlavní, tj. ten silnější, nebo ten co bude na netu. Ke konci se tě to bude ptát jestli chceš vytvořit disketu tak jí vytvoříš a s tou disketou dojdeš ke druhýmu kompu, na ní ti wokna udělaly tušim .exe soubor, to poklikáš a dokončíš.
Pak už to musí chodit jako fík, kdyby ne, popř. opravit připojení aby Ti to nadělilo správný IP.
Teda takhle to funguje pod XP.
A pak už jenom nastavíš sdílení a je to 8)
Napoprvé to je takový chaotický, ale až to budeš dělat podruhý tak je to rutina.

CPU:C2D E6400@2666Mhz/Gelid Tranquillo rev.2 MB: Asus P5WDG2 Pro/HR-05 & HR-05 SLI
RAM:2x1024 DDR2 800MHz HDD: WD 2000JB/Acutake DarkDisc GK: Asus HD4670/HR-03 Rev.A
A Teď si frčim na PC2: Biostar M7VIP, 2x512MB Ram a 3dfx Voodoo 5500AGP
http://bezmozek.webpark.cz/3dfx/
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pe.Pr. »

Přesně na jednom pc mi to píše omezené nebo žádné připojení? Tam síť nastavená je. 5 dní starý comp. Druhý NIC. Nevšiml jsem si jestli pakety odcházejí či ne, ale ikona v liště chvíli bliká a snaží se o spojení. Pak vyhodí chybovou hlášku. Ten postup co píšeš jsem absolvoval několikrát. s disketou i bez. Stále na tom jednom síť mám i když omezené či žádné připojení a na druhém nejde ani vytvořit. Začínám pochybovat, jestli je v pořádku síťovka. Nechce se mi teď rozdělávat pc, ale pokud mám kam připojit kabel, tak tam je, ne?
Asus IntelP4P800-X, Čipset Intel 865PE, CPU 1,80Ghz Win Xp Pro, SP3, GPU MSI 7600GT DDR2 pasiv, 1GB Ram (2x256MB Kingstone + 2x256 pqi), HDD Seagate Baracuda 80GB, Toshiba DVD-ROM/CD-RW
Pe.Pr.
Nováček
Nováček

Příspěvek od Pe.Pr. »

Tak jsem to z 90-ti % vyřešil. Siťovka byla vyplá v biosu. (pak jsem měl vyvořit síťové připojení, když nebylo čím). Takže to frčí. Teď mi to pro změnu blokuje Kerio. Když ho zakážu, tak spojení bez problémů. S Keriem druhý comp vidím, ale on mě ne. Zkoušel jsem v Keriu povolit IP adresu, ale bez úspěchu.
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“