Monitor se mi po startu PC neprobudi ze stand by rezimu

Monitory CRT, LCD, plazmové, projektory a další, rady a zkušenosti s nimi.

Moderátor: maXXmilian

Odpovědět
Veolw
Nováček
Nováček

Monitor se mi po startu PC neprobudi ze stand by rezimu

Příspěvek od Veolw »

Zdravim,

mam problem se svym LCD monitorem Philips 170B6CG. Jde o to ze jsem si nainstaloval na druhy fyzicky disk OS Linux a na tento disk jsme rovnez nainstaloval zavadec LILO. V BIOSu jsem nasledne nastavil aby se bootovalo z disku na nemz je nainstalovan Linux ponevadz zavadec LILO mi nabizi pri startu moznost volby mezi Linuxem a Windows. Co se tyce zavadece Windows tak ten je rovnez na samostatnem fyzickem disku.
Nyni jde o to ze kdyz zapnu PC tak se mi neaktivuje muj LCD monitor z rezimu stand by a nemuzu tak nasledne zvolil ktery OS chci spustit. Pokud ale nasledne provedu restart tak se jiz normalne monitor aktivuje. Tady tento problem jsem mel i kdyz jsem mel na PC pouze Windows ale nevenoval jsem tomu pozornost ponevadz se mi monitor probudil z rezimu stand by okmazite kdyz Windows pozadovaly prihlaseni do systemu.
Chci se tedy zeptat zda nevite jakym zpusobem zajistit aby se m monitor probudil ihned po startu PC a nemusel jsem tak po kazdem startu PC provadet restart pocitace.

Diky moc ...
martin850
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od martin850 »

ak som spravne pochopil, tak mas problem, ze sa ti neskoro ukaze obraz po pusteni pocitaca (teda pustenie monitora). no ja mam oneskorenie asi 3 sekundy, ale ked to potrebujem, tak monitor manualne vypnem, zapnem a asi po 2 sekundach pustim pocitac. a obraz ide ,,od zaciatku"

EDIT: ak to potrebujes vzdy, mozno by sa dalo keby vypinas aj monitor a potom pri pustani pocitaca pustis monitor a hened nato pocitac, mohlo by to ist.
DOSKA Asus P5K CPU C2D E8500 @ 3.9GHz RAM A-DATA Vitesta 2x2GB 1066MHz HDD WD SE 250GB, WD GP 500GB zdroj Seasonic 750W VGA Sapphire HD4870 DVD RW LG GSA 4040B, HP GSA-H31L (ligh scribe) BEDNA Thermaltake Eureka ZVUK audigi 2 ZS bulk, creative T7900 7.1 TLACIREN HP 5550, HP LaserJet 1150, Samsung CLX-2160 SCANER Acer scanprisa 640UT MONITORBenQ T241WA (24" LCD) + male upravy
Odpovědět

Zpět na „Monitory, televizory a projektory“