Athlon XP 1900+ na Athlon XP 3100+

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

minus
Nováček
Nováček

Athlon XP 1900+ na Athlon XP 3100+

Příspěvek od minus »

Pomůže hodně výkonu PC, když udělám změnu z Athlona XP 1900+(Palomino) na 3100+ (Thoroughbred) ?? Moje grafická karta Leadtek 7600GT a paměti 2 X 512MB Kingstone a základní deska K7n2 delta2 platinum. Děkuji za vaše odpovědi

//edit Wilik - presun z sA desek
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Urcite grafickej karte to pomoze,i hra a samotna grafika si potrebuje utrhnut z kolaca vykonu CPU. :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
minus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minus »

Nedalo by se to nejak odhadnout v procentech narust vykonu ,ale opravdu jen odhad (potřebuju nějak přesvědčit tátu :-) )
BubakB
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od BubakB »

Mozno to bude fakt slech ale priblizne tak cca. 20-40%.

Nejake fakty:Zvysi sa CPU vykon,bude by moct zapnutych viac programov naraz,pri hrani hier sa zvysia Snimky za sekundu,a tym obraz nebude taky pekny ale trhany (nemyslim grafikou,ale zapricinenim procesora)

Napr. moj stary Pentium III 733Mhz s GE 6200 sa pri takom NFSU2 zastavil na 12 fps a viac ani za svet,a napr. s takych Celeron D 2800Mhz to isto tak radovo cca. 40-50 pri takej istej nastavenej grafike. :wink:
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

No, jestli ten procák můžeš mít za nějakou slušnou cenu, tak ano. Tyhle proc. stojí dost hodně. Jinak zkoušel jsi už nějak taktnout ten procák, který máš teď?
blekota je boss
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od blekota je boss »

chlpci trochu OT nikdy neuskodi... :)
mam starej znamej 1700+ B0 taktlej na 2100MHz a kdyz sem si stahnul HD video Crysis, tak mi zrovna moc dobre nechodi...nevite jak s timhle strepem to HD video rozbehat aby se nesekalo? dikes :wink:
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

blekota je boss píše:chlpci trochu OT nikdy neuskodi... :)
mam starej znamej 1700+ B0 taktlej na 2100MHz a kdyz sem si stahnul HD video Crysis, tak mi zrovna moc dobre nechodi...nevite jak s timhle strepem to HD video rozbehat aby se nesekalo? dikes :wink:
tak to je pak docela problem.... na 720p(1280x720) je potreba udajne podle Microsoftu 1,7GHz Celeron... cemuz moc neverim... na Pentiu-M 1,9GHz jsem mel docela problemy... pomuzes si akorat tim ze si poridis nejakou grafickou kartu ktera odlehci procesoru, tzn akceleruje h264 (GF 6,7 ATI X1600 a vyssi), jako to driv byvalo s akceleraci DVD... jinak ten procesor by to mel vladnout, kdyz vypnes vsechny rezidenty (antivir atd) a pustis to ve windows media playeru
James.Sniper
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od James.Sniper »

blekota je boss píše:chlpci trochu OT nikdy neuskodi... :)
no zkus to pustit i v jiných přehrávačích např. Windows media player classic
minus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minus »

F1l1p píše:No, jestli ten procák můžeš mít za nějakou slušnou cenu, tak ano. Tyhle proc. stojí dost hodně. Jinak zkoušel jsi už nějak taktnout ten procák, který máš teď?
ANo zkoušel, ale když jsem dal nějakou vyšší hodnotu násobiče tak počítač nenaběhl. Naběhl až tak po několikadesítkách pokusů po resetování cmos prostě jak se chce, tak už to dále nezkouším.
F1l1p
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od F1l1p »

minus píše:ANo zkoušel, ale když jsem dal nějakou vyšší hodnotu násobiče tak počítač nenaběhl. Naběhl až tak po několikadesítkách pokusů po resetování cmos prostě jak se chce, tak už to dále nezkouším.
Zvyšoval jsi FSB? Násobič je většinou zamknutý.
scream
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od scream »

urcite ta zmena pomoze.... tieto procaky sa predavaju za lacny peniaz takze upgrade je otazka par korun...
i5 750@ 3,7Ghz 1,35V+ scythe Kabuto, AUSS P7P55D-E LX, 8GB RAM, GTX970 gaming 1500/7800, SSD Crucial M4 128GB, Fortron Raider 750W
Kamikadze
Redaktor PCT
Redaktor PCT
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kamikadze »

scream píše:urcite ta zmena pomoze.... tieto procaky sa predavaju za lacny peniaz takze upgrade je otazka par korun...
To bych netvrdil. Spise bych rekl pravy opak. Pokud ses koukal treba na pcbazar.net nebo na aukro, tak to nejvykonnejsi pro Socket A se tam prodava za hodne skarede penize(klidne i 3 000 a vice).
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
minus
Nováček
Nováček

Dotaz

Příspěvek od minus »

Jo a ještě bych se chtěl jestli moje deska MSI k7n2 delta2 platinum podporuje procesor Athlon XP 3100+(Thoroughbred) v manuálu nic napsané není , ani na http://www.msi.com.tw/program/products/ ... 613&kind=1
Rozhoduju se o jeho koupi takže abych věděl jestli to bude fungovat, díky za případné odpovědi
Holda
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Holda »

ano, pro jistotu ale nahraj nejnovejsi BIOS, at ho rozpozna, mel jsem v ni Bartona 2500+
.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Zkus se taky poohlednout po nejak Bartonu 2500+ nebo 2600+.. Pokud by byly za stejnou cenu jak 3100+ , jdi do nej... Ale jak se tak koukam, model 3100+ asi nebude Thoroughbred, ale Thorton.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
minus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minus »

EfineSS píše:Zkus se taky poohlednout po nejak Bartonu 2500+ nebo 2600+.. Pokud by byly za stejnou cenu jak 3100+ , jdi do nej... Ale jak se tak koukam, model 3100+ asi nebude Thoroughbred, ale Thorton.
Ano Barton bych bral radši, ale ty sou fakt v ceně. Tady je výpis cpu.z co mi poslal majitel toho co mi to chce prodat

cpu-z version 1.22
AMD Athlon XP
Code Name Thoroughbred
Specification AMD Athlon(TM) XP 3100+
Family / Model / Stepping 6 8 1
Extended Family / Model 7 8
Package Socket A
Core Stepping B0
Technology 0.13 ľ
Supported Instructions Sets MMX, Extended MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE
CPU Clock Speed 2200.1 MHz
Clock multiplier x 11.0
Front Side Bus Frequency 200.0 MHz
Bus Speed 400.0 MHz
L1 Data Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Instruction Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Cache 256 KBytes, 16-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 2200.1 MHz (Full)
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 64 bits

Doufám, že mě nechce nějak oklamat :-(
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Tak tohle je pretaktovany AXP T-Bred 1700+.
Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
minus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minus »

Podle ceho soudis ? Jestli mas pravdu tak je to fakt na povazenou :-( ze strany prodavajiciho.
EfineSS
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od EfineSS »

Jadro je to na 99% T-bred, zadny T-bred nebezel v defaultu na FSB 200MHz, ale na 133MHz.. Zadny T-bred taky nikdy nebezel na realne frekvenci 2200MHz..

//edit: Aby v tom bylo uplne jasno, napis mu, at ti opise vsechno z tohoto stitku

Obrázek
minus
Nováček
Nováček

Příspěvek od minus »

EfineSS píše:Jadro je to na 99% T-bred, zadny T-bred nebezel v defaultu na FSB 200MHz, ale na 133MHz.. Zadny T-bred taky nikdy nebezel na realne frekvenci 2200MHz..

//edit: Aby v tom bylo uplne jasno, napis mu, at ti opise vsechno z tohoto stitku

Obrázek
Moc ti děkuju za radu, už jsem mu napsal mail a jsem velmi zvědav, co mi napíše a pokud to nebude vadit napsal bych to hned na forum.
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“