Athlon XP 1900+ na Athlon XP 3100+
Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee
- minus
- Nováček

-
Athlon XP 1900+ na Athlon XP 3100+
Pomůže hodně výkonu PC, když udělám změnu z Athlona XP 1900+(Palomino) na 3100+ (Thoroughbred) ?? Moje grafická karta Leadtek 7600GT a paměti 2 X 512MB Kingstone a základní deska K7n2 delta2 platinum. Děkuji za vaše odpovědi
//edit Wilik - presun z sA desek
//edit Wilik - presun z sA desek
- BubakB
- Mírně pokročilý

- minus
- Nováček

-
- BubakB
- Mírně pokročilý

Mozno to bude fakt slech ale priblizne tak cca. 20-40%.
Nejake fakty:Zvysi sa CPU vykon,bude by moct zapnutych viac programov naraz,pri hrani hier sa zvysia Snimky za sekundu,a tym obraz nebude taky pekny ale trhany (nemyslim grafikou,ale zapricinenim procesora)
Napr. moj stary Pentium III 733Mhz s GE 6200 sa pri takom NFSU2 zastavil na 12 fps a viac ani za svet,a napr. s takych Celeron D 2800Mhz to isto tak radovo cca. 40-50 pri takej istej nastavenej grafike.
Nejake fakty:Zvysi sa CPU vykon,bude by moct zapnutych viac programov naraz,pri hrani hier sa zvysia Snimky za sekundu,a tym obraz nebude taky pekny ale trhany (nemyslim grafikou,ale zapricinenim procesora)
Napr. moj stary Pentium III 733Mhz s GE 6200 sa pri takom NFSU2 zastavil na 12 fps a viac ani za svet,a napr. s takych Celeron D 2800Mhz to isto tak radovo cca. 40-50 pri takej istej nastavenej grafike.
Pôvod každej chyby HW: S-T-U-D-E-Ň-Á-K!
- F1l1p
- Středně pokročilý

- blekota je boss
- Začátečník

- palda
- Začátečník

- Kontaktovat uživatele:
tak to je pak docela problem.... na 720p(1280x720) je potreba udajne podle Microsoftu 1,7GHz Celeron... cemuz moc neverim... na Pentiu-M 1,9GHz jsem mel docela problemy... pomuzes si akorat tim ze si poridis nejakou grafickou kartu ktera odlehci procesoru, tzn akceleruje h264 (GF 6,7 ATI X1600 a vyssi), jako to driv byvalo s akceleraci DVD... jinak ten procesor by to mel vladnout, kdyz vypnes vsechny rezidenty (antivir atd) a pustis to ve windows media playerublekota je boss píše:chlpci trochu OT nikdy neuskodi...![]()
mam starej znamej 1700+ B0 taktlej na 2100MHz a kdyz sem si stahnul HD video Crysis, tak mi zrovna moc dobre nechodi...nevite jak s timhle strepem to HD video rozbehat aby se nesekalo? dikes
- James.Sniper
- Začátečník

-
no zkus to pustit i v jiných přehrávačích např. Windows media player classicblekota je boss píše:chlpci trochu OT nikdy neuskodi...![]()
mam starej znamej 1700+ B0 taktlej na 2100MHz a kdyz sem si stahnul HD video Crysis, tak mi zrovna moc dobre nechodi...nevite jak s timhle strepem to HD video rozbehat aby se nesekalo? dikes
- minus
- Nováček

-
ANo zkoušel, ale když jsem dal nějakou vyšší hodnotu násobiče tak počítač nenaběhl. Naběhl až tak po několikadesítkách pokusů po resetování cmos prostě jak se chce, tak už to dále nezkouším.F1l1p píše:No, jestli ten procák můžeš mít za nějakou slušnou cenu, tak ano. Tyhle proc. stojí dost hodně. Jinak zkoušel jsi už nějak taktnout ten procák, který máš teď?
- F1l1p
- Středně pokročilý

- scream
- Začátečník

- Kamikadze
- Redaktor PCT

- Kontaktovat uživatele:
To bych netvrdil. Spise bych rekl pravy opak. Pokud ses koukal treba na pcbazar.net nebo na aukro, tak to nejvykonnejsi pro Socket A se tam prodava za hodne skarede penize(klidne i 3 000 a vice).scream píše:urcite ta zmena pomoze.... tieto procaky sa predavaju za lacny peniaz takze upgrade je otazka par korun...
Vincent Vega v diskusi pod více než pozitivním testem Sapphire HD 5770 s oceněním poté, co byl autor lynčován za hanění dokonalé ATI, píše:Prosím autory PC Tuningu, aby zavedli novou hvězdu, třeba platinovou nebo diamantovou, a s tou odměňovali všechny ATi karty. Navíc také žádám, aby jste u karet této značky nepoužívali na závěr sloupeček s názvem "nevýhody", ale přeměnili ho na "nepodstatné drobnosti". Už mě totiž nebaví i potom, co danou kartu vychválíte do nebes, pročítat všechny ty komentáře od dětí, jak jste na jejich značku zlí. Děkuji
- minus
- Nováček

-
Dotaz
Jo a ještě bych se chtěl jestli moje deska MSI k7n2 delta2 platinum podporuje procesor Athlon XP 3100+(Thoroughbred) v manuálu nic napsané není , ani na http://www.msi.com.tw/program/products/ ... 613&kind=1
Rozhoduju se o jeho koupi takže abych věděl jestli to bude fungovat, díky za případné odpovědi
Rozhoduju se o jeho koupi takže abych věděl jestli to bude fungovat, díky za případné odpovědi
- Holda
- Středně pokročilý

- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- minus
- Nováček

-
Ano Barton bych bral radši, ale ty sou fakt v ceně. Tady je výpis cpu.z co mi poslal majitel toho co mi to chce prodatEfineSS píše:Zkus se taky poohlednout po nejak Bartonu 2500+ nebo 2600+.. Pokud by byly za stejnou cenu jak 3100+ , jdi do nej... Ale jak se tak koukam, model 3100+ asi nebude Thoroughbred, ale Thorton.
cpu-z version 1.22
AMD Athlon XP
Code Name Thoroughbred
Specification AMD Athlon(TM) XP 3100+
Family / Model / Stepping 6 8 1
Extended Family / Model 7 8
Package Socket A
Core Stepping B0
Technology 0.13 ľ
Supported Instructions Sets MMX, Extended MMX, 3DNow!, Extended 3DNow!, SSE
CPU Clock Speed 2200.1 MHz
Clock multiplier x 11.0
Front Side Bus Frequency 200.0 MHz
Bus Speed 400.0 MHz
L1 Data Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L1 Instruction Cache 64 KBytes, 2-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Cache 256 KBytes, 16-way set associative, 64 Bytes line size
L2 Speed 2200.1 MHz (Full)
L2 Location On Chip
L2 Data Prefetch Logic yes
L2 Bus Width 64 bits
Doufám, že mě nechce nějak oklamat
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
- minus
- Nováček

-
- EfineSS
- Středně pokročilý

-
Jadro je to na 99% T-bred, zadny T-bred nebezel v defaultu na FSB 200MHz, ale na 133MHz.. Zadny T-bred taky nikdy nebezel na realne frekvenci 2200MHz..
//edit: Aby v tom bylo uplne jasno, napis mu, at ti opise vsechno z tohoto stitku

//edit: Aby v tom bylo uplne jasno, napis mu, at ti opise vsechno z tohoto stitku

Ryzen 5 5600X, ASRock Fatal1ty B450 Gaming K4, Gigabyte Radeon RX 5700XT Gaming OC
- minus
- Nováček

-