problém s instalací

Rady při výběru PC sestav i jejich větších částí a odstraňování problémů s nimi.

Moderátoři: Walker1134, PKBO

weduci
Nováček
Nováček

problém s instalací

Příspěvek od weduci »

Dal jsem si do kupy PC. Intel Core 2DUO 6400 , MB Gigabyte p965 DS3,GeForce 7600GT,DDR2 Duall chanel 2x512 Mb 667 MHz,Seagate 320 GB Sata 2,zdroj LC Power 550W.Při instalaci XP SP2 mi vyskočí modrá obrazovka z chybou něco kolem HW či SW.Podle hlášení nic nezjistím.Někdy se dostanu v instalaci dál někdy míň.Disk mám přihlášený a nastavený v BIOSU jako IDE a BIOS ho bez problémů najde.XP mi ho i naformátujou a spustí se instalace.Bohužel nikdy nedojde až k úplnému dokončení.Dříve či později mi tam skočí modrá smrt.Ovladač na SATA na CD u desky nebyl je tam pouze na RAID.Nevím zda může být zdroj problémů v disku či někde jinde.poradí někdo?
hucan
Nováček
Nováček

Příspěvek od hucan »

Zkus instalovat Win XP bez SP2.Tzto "opravné balíčky" nadělají někdy víc škody jak užitku. :(
X-COM
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X-COM »

SP2 by rozhodně problémy dělat neměl, naopak většinou zajišťuje podporu SATA.
Měla by to být HW chyba. Vyzkoušej instalaci jen s jedním moduel RAM, vyzkouej je v různých slotech.
Netaktoval jsi to ještě před instalací, že?
Ryzen 7950X, RTX4090, 96GB RAM, 2TB NVMe SSD system, 2TB NVMe SSD data, 112TB RAID 6
weduci
Nováček
Nováček

Příspěvek od weduci »

Kdepak netaktoval jsem nic pouze jsem vše zkompletoval ,nastavil BIOS a instaloval XP.
hucan
Nováček
Nováček

Příspěvek od hucan »

Pokud by to byla chyba HW tak by tě nepustil tak daleko.SP balíčky bych instaloval až po nainstalování WinXP.
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

nebo zkus trebas naistalovat jetse 98windousy jestli to pujde a kdyz jo tak to mas jasne :wink:
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

weduci píše:Kdepak netaktoval jsem nic pouze jsem vše zkompletoval ,nastavil BIOS a instaloval XP.
Jak jsi nastavil bios? Jak psal X-COM zkus instalovat jen s jednou ramkou. Někdy se stává, že jsou nekompatibilní.
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
weduci
Nováček
Nováček

Příspěvek od weduci »

Projel jsem PC MemTestem,dělal jsem to poprvé a vyskočilo mi tam asi 980 Errors. Bohužel ani ten memtest jsem nedokončil naskákaly tam nějaký nesmyslný znaky tak jsem to ukončil.
Předpokládám že problém je na světě , nebo se pletu?
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

weduci píše:Projel jsem PC MemTestem,dělal jsem to poprvé a vyskočilo mi tam asi 980 Errors. Bohužel ani ten memtest jsem nedokončil naskákaly tam nějaký nesmyslný znaky tak jsem to ukončil.
Předpokládám že problém je na světě , nebo se pletu?
Tak jednu vydělej a teprve pak instaluj Widle. :)
Hän tuli minulle eräänä aamuna, Yksi yksinäinen sunnuntaiaamuna, Hänen pitkät hiukset virtaava, Kun keskitalvi tuuli, En tiedä, miten hän löysi minut, Saat pimeässä olin kävely, Ja tuhoaminen antaa noin minulle, Luota taistelua en voinut voittaa...
weduci
Nováček
Nováček

Příspěvek od weduci »

To už jsem zkoušel , je to pořád stejnej problém.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Jednu i druhou?
weduci
Nováček
Nováček

Příspěvek od weduci »

Ano obě dvě.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Takže asi ramky na reklamaci. :(
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

No tak ty pameti jsou budto vadne a nebo nekompatibilni s deskou.

V 99% instalaci win, kdyz to hlasi chyby pri instalaci, kopirovani souboru a nebo modre obrazovky, je to ramkou.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
weduci
Nováček
Nováček

Příspěvek od weduci »

Ta deska je MB Gigabyte P965 DS3 a paměti DDR2 Duall chanel 2x512 Mb 667 MHz GOODram.
Butch
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Butch »

Mno to nam asi moc nerekne, takhle na dalku ti asi tezko nekdo zjisti kompatibilitu.

BTW goodramy jsou v ramkach spise low end

Musis se dohodnout, tam kde jsi to kupoval. Aby ti tam zkusili jine ramky.
Intel i7 3770K@4,2GHz(1,3V)+Coolink Corator DS, Asus Maximu​s IV GENE​-Z, ASUS Geforce GTX 1070 Strix 8GB, 16GB RAM Kingston, Samsung SSD 850 EVO 500GB+250GB, Samsung F3 1TB, WD RED 8TB, Fractal Arc Mini, Benq VW2420H, CM Silent Pro M2-720W, Logitech G502 proteus spectrum, Logitech Z-2300, Xbox ONE S gamepad, Logitech G11, Creative Sound Blaster X-Fi HD USB SBX, Lian-Li BZ-H06
weduci
Nováček
Nováček

Příspěvek od weduci »

To po vánocích taky hned udělám snad se nějak dohodneme.Dával jsem si to do kupy sám a v obchodě mi tu sestavu požehnali tak snad se nějak domluvíme v případě nekompability.Díky všem za rady.
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

V jakém shopu si to kupoval?
weduci
Nováček
Nováček

Příspěvek od weduci »

Impactcomp
Mr. Dirk
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Mr. Dirk »

Něco takového existuje? :oops:

No pokud je to dobrý shop měli by ti ty RAMky vyměnit.
Odpovědět

Zpět na „Počítačové sestavy“