2x ADSL do jedné sítě

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
jackobo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

2x ADSL do jedné sítě

Příspěvek od jackobo »

hoj borci. tak jak z nadpisu vyplývá potřebuju zapojit do jedné sítě 2 adsl modemy, bydlím v zapadakově a jiná možnost tu není, vlastně jo, ale nechce se mi platit 13 tisíc za net. tak bych to právě vyřešil 2 adslkama. slyšel jsem o tom, že to jde, ale ještě jsem to nikde neviděl piště jakékoliv nápady.
pavel.minarik
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od pavel.minarik »

no a na co se konkrétně ptáš?
buď můžeš použít 2 ADSL připojení a jeden router, který ma 2 WAN porty a umí prostě valit ven přes dvě lajny nebo část počítačů bude jako gateway používat jedno ADSL připojení a část druhé
Pavel Minarik @ Dell Latitude 7300 (bohužel moc topí, nedoporučuju)
jackobo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackobo »

pavel.minarik píše:no a na co se konkrétně ptáš?
buď můžeš použít 2 ADSL připojení a jeden router, který ma 2 WAN porty a umí prostě valit ven přes dvě lajny nebo část počítačů bude jako gateway používat jedno ADSL připojení a část druhé
no já potřebuji ty dvá adsl dostat na jeden wifi router a pak dál šířit. ideální by bylo nějaké zařízení s dvěma wan vstupy. ale pořebují, abyto prostě šlapalo, neházelo chyby a nepatalo to. tak pokud mi můžeš poratit nějaký výrobek bylo by to good.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

no aby ti to fungovalo tak budes samozrejme potrebovat dve nezavisle telefonni linky. Kazda z nich MUSI mit jine telefonni cislo a pokud mozno i jine vedeni.

Na ne pripojis dva ADSL modemy, ktere bys mohl pripojit do routeru se dvema WAN porty a potom ti to bude fungovat tak jak potrebujes. Ale moc sanci ti nedavam.

1) neexistuje ADSL modem ktery ma dva WAN porty.
2) spatne se shani modem, ktrery neni na USB a pritom funguje pouze jako bridge.
3) Telefonica bude delat ofrky, pokud budes chtit zavest dve ADSL linky do stejneho bytu.
Toshiba Tecra A6
jackobo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackobo »

no s těmi 2 linkami, to jsem telefonoval s o2 a říkaly, že to není problém. je to jak píšeš, dvě nezávyslé linky a tudíž 2 paušály za telefon a i adsl bych musel platit dvakrát. ale pořád lepší, než net s podobnýmy parametry jak 2x
4Mb, ale za 13 litrů. no a nešlo by mít klasické dva adsl modemy s lan výstupy a až pak to spojit dohromady pomocí 2 wan vstupu a až pak přes lan na wifi router? to by bylo pro mě asi nejlepší řešení a i víc možností z jakých zařízení vybírat.
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

v tom pripade muzes zvolit 2x ADSL modem router a ty pripojit do nejakeho routeru se dvema WAN porty.

napr: SMCBR24Q
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... SMC-335460
Toshiba Tecra A6
jackobo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackobo »

Tak pomalu mám představu jak to bude vypadat, jen ještě pár otázek:
1) které z těch zařízení se vám jeví jako nejlepší varianta:
http://wifi.aspa.cz/zbozi.php?detail=58292
http://www.lynx.cz/product.php?producti ... f2aee39662
http://www.cybex.cz/Produkt.aspx?Type=S ... SMC-335460
a nebo pukud víte o nějakém jiném které se vám líbí víc, tak tu napište odkaz.
2) když z toho routeru pak vyvedu lan na wifi, půjde nějak ovlivnit, kteří klienti se budou připojovat na net přes jeden modem a jiní zas přes druhý? nedo to bude fungovat, že se jejich požadavky na net nějak rozloží do obou modemů.a nebo pojede jeden modem a když se zatíží naplno tak až pak začne fachat ten druhý? dík za objasnění, jsem v tomto ohledu lama :D
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

mam zkusenosti s tim SMC, mame jim pripojenou kancelar uz vice nez rok a zatim jsem nezaznamenal zadny problem. Ma v sobe i dost rychly procesor, takze neni problem tam provozovat i hodne pravidel na QoS a pordobne...

vsechny ty routery rozkladaji provoz do obou WAN portu, a pokud jeden selze (vytuhne ti ADSL router) mas i zalohu. Pri tomto reseni se neda rict, ktery klient pojede pres kterou ADSL linku. Pokud by to chtel mit takto tupe reseno, nemusis mit takovy router s dvema WAN. To by stacilo kazdemi klientovi nastavit v PC jinou vychozi branu. Nicmene pak bys prisel o efekt loadbalancingu.
Toshiba Tecra A6
jackobo
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jackobo »

ok, tak díky za rady. ddoufám, že to nějak zmáknu. no a pokud budu mít problém, tak se tu určitě ještě ukážu ;-)
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“