Cus, chci se poptat, už se z toho . Dost často se mi stává že buď když se zapínají windowsy anebo v systému mi HDD malinko pískne a pak se sekne. Je to systémový disk, Seagate 120GB PATA 8MB, na zvlášť kšandě, Windowsy mám XP SP2. Jinak PC je to co mám v podpise...
Díky za rady nebo nápady. Snad nebude vadnej HDD
jo a je to čerstvá instalace systému, žadnej bordel
Zkoušel sem smart a všechno je v pohodě, HDD life taky nic nehlasi tak snad s nim nic nebude.
Jinak potom mi windows při startu kontroloval ten HDD a mazal/obnovoval nějaky data. Myslis že by to mohlo vyřešit? Ted už mi teda neděla, předtim to byla každejch cca 10min...
no me disk taky pipa je to 40 barracuda pata kdyz pipne tak se na asi sekundu sekne komp...a nekdy se stane ze zacne pipat porad a nechce prestat....se me to stalo kdyz sem instaloval winy tak sem je musel nainstalovat znovu
No já sem to pořešil kabelem a už to nekraví.
Jinak to pípnutí můžete být způsobeno i výpadkem šťávy, takže překontrolovat napájení, popř prohodit větve.
To m.Pták : na 90 procent to je nedosedajicim, nebo volnym MOLEX konektorem (napajeni pak kolisa a takhle to haluzi)...pokud mas nejaky shitovy zdroj (treba Eurocase nebo LC Power apod., tak je to velice pravdepodobny)
zkus tam zapojit jinej MOLEX konektor, popripade s nim trosku zahejbat a uvidis
Kdybyste mě náhodou někdo hledal, a já tady nebyl, tak jsem na Warforu...
Tak samovolně už se mi to neseka, ale napřiklad před přeinstalovanim Trackmanie Nations když sem chtěl skipnout intro tak sem klik a sek. Nechapu co to je za haluzz . Přitom dyž sem to nechal dojet cely, tak nic
pokud nejsou zadne vadne sektory, tak bych to videl na zdroj (budto uvolnene konektory anebo mozno kolisa napeti, nebo je pretizenej, coz je u Eurocase docela pravdepodobne)[/code]
Kdybyste mě náhodou někdo hledal, a já tady nebyl, tak jsem na Warforu...
No zkusim komplet přehazet větve a třeba to pude. Jinak z EC taky nejsem nadšenej, ale dřiv sem měl uplně noname (300W) a to bylo děs - šilenej cablemanagement a molexy se lehce podělavaly
Dopoledne to bylo hrozny, furt to kravilo, pak sem přehazel větve a zdá se že dobry, ale asi 3x se mi zobrazil tedle error...co to je?
Disk pak faka normalně dal, ale otravuje to...
//edit: jo koukam že mi to piše jeden program, konkretně HDD health...
K těm molexům od EC. Pokud molexy častěji odpojujete, tak je velmi častý problém, že se molex roztáhne. Hlavně když s molexem kejkláte do všech stran při vytahování. Doporučuju vzít silnější jehlu a zapřením o hranu zdířky konektoru jednotlivé kontaky stáhnout