Monitorování teploty u GF4 Ti 4600

Grafické karty s libovolným GPU firmy nVidia (např. Riva, GeForce).

Moderátoři: Walker1134, Wilik

Odpovědět
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Monitorování teploty u GF4 Ti 4600

Příspěvek od FunkyByte »

Zdarek lidi, zase vám tu jednou za x týdnů píšu...
Tentokrát s problémem monitorování teploty... Mám kartu MSI GF4 Ti 4600 u které je použit pro zjištění teploty sensor W83L785R od fy Winbond. Zkoušel jsem to zjišťovat v Mother Board Monitor ale bez úspěchu. Tak sem prolízal fóra MBM a našel do něj 2 pluginy, které jsem otestoval, ale žádný z nich nic nedělal. Nainstalovat jsem i podle návodů na těchto stránkách prográm 3D Turbo Experience, nejnovější verzi, která mi padala. Tak sem tam hodil starší přímo z CD od grafiky a ta jela... Ale zase to nic nedělalo! Teplota 0° C, otáčky 0 RPM, mělo by to ukazovat i napětí jádra grafiky, napětí pamětí a ještě čehosi... a nic... Ani ty pluginy nefungovaly, ani utilita od výrobce.... Nemáte někdo nějaký monitorovací program, ve kterém bych se mohl dívat na teplotu jádra? Mám i rivatuner, s ním ale neumím :sad: ... Spousta karet má utility pro monitoring teploty a i tato starší, leč skvělá karta má sensor taky, bohužel žádný pořádný a hlavně funkční program neexistuje... Ten sensor je přímo v čipu karty, chystám se totiž dát na kartu chladič z P4 a jemně ji přetočit... Takže to nechcu spálit a nechce se mi investovat do nějakých sensorů... Plz help! :?
diskpeon
Nováček
Nováček

Příspěvek od diskpeon »

no podle me GF4 senzor na mereni teploty nema.. ja osobne mam gf4 ti4200 agp 8X a pokud vim, tak se modely 4400 a 4600 lisily jenom v taktech a u nekterych byly bohatsi TV I/O.. muzu se taky plest..
FunkyByte
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od FunkyByte »

Mno právě že má! BTW, ten plugin do MBM 5 (http://members.chello.nl/m.scheumie/msiplugin/) je určen přímo pro tvoji kartu! A já chci to MBM donutit, aby se to rozjelo i na mé kartě, ovšem nějak to nejede :( . Nejradši bych stáhl nějaký prográmek...
diskpeon
Nováček
Nováček

Příspěvek od diskpeon »

Tak to je bomba.. ja sem si doted myslel, ze to nijak nejde.. zkousel sem to, cos psal, ale ani me se to nepodarilo rozbehnout(MSI Ti4200 agp8X).. pak sem zkousel RivaTuner a v tom jde ta teplota najit(ale asi nepude dat do listy). Pak sem vyzkousel SpeedFan a tam to vali naprosto nadherne- Na grafice me to meri 2 teploty a jedny otacky.. a co je nejlepsi- jdou v tom regulovat otacky na tom mem vetraku na grafice (u tech na desce to nejde..). Jede to normalne v liste, takze je to nadhera. Jenom sem zatim nezjistil, jestli jde aktivovat nake upozorneni na teplotu..

Jestli mate nekdo jiny zkusenosti s tim patchem k Mother Board Monitor 5, tak se sverte :wink:
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

diskpeon píše:.. pak sem zkousel RivaTuner a v tom jde ta teplota najit(ale asi nepude dat do listy ...
Jde dát do lišty, v Hardware monitor si dej setup a u core temperature nastav show in tray icon :)
Goldnoob team proud member!
Sato2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sato2 »

Prosim vas,kde najdem tu teplotu v Riva Tunery?Ved to tam nemozem najst.dakujem
diskpeon
Nováček
Nováček

Příspěvek od diskpeon »

mas tam zalozku main.. v ni vidis, co mas za grafarnu. U toho je tlacitko Customize. Zmacknes a otevre se ti takovy pas barevnych cudliku.. zmacknes druhy z prava(Hardware Monitoring), tam das setup, nastavis si, co chces aby to ukazovalo a pak uz bys mel videt aj ty teploty
deska: MSI KT3 ultra 2(via KT333); procesor: AthlonXP 1800+; grafika: MSI Ti4200 8X64TD; HDD(pATA,7200rpm): Seagate 160GB & Maxtor 40GB; zdroj: 350W Eurocase
Sato2
Nováček
Nováček

Příspěvek od Sato2 »

Dakujem
scotty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od scotty »

mám gforce 4 ti4200 agp4x a v tom riva tuneru my to ukazuje jenom core a memory clock a v sestupu temperature nemužu najit
Thellwin
Administrátor
Administrátor

Příspěvek od Thellwin »

Tak tvoje karta pravděpodobně nemá teplotní čidlo. U těchto karet to byly spíš vyjímky, pokud ho měly.
Goldnoob team proud member!
Odpovědět

Zpět na „NVIDIA grafické karty“