Stačil by i jeden, třeba Thermochill 360-ka nebo i ten NexXxos Exptreme III, ale zase pokud nejsi omezen prachama, tak to spíš ber tak, že můžeš sestavit naprostou nádheru, která ti udělá pohodový teploty a obejde se bez větráků.OBR píše:a da se to nekde koupit jako celek? Nechchi se s tim srat, nemam cas ...potrebuju to zapojit a aby to jelo ... je mi fuk jestli to bude stat 20 000Kc, chchi jen to nejvykonnejsi, a radiator jsem chtel jen jeden, nebude stacit? Dva nemam kam dat, leda by se daly nejak dat na sebe ...
Jak si tu někde psal, že můžeš sehnat lidem věci z "US and A" ( Borat pro ty, kdo neviděli ), tak si pořiď komlet věci od Swiftechu ( http://www.swiftnets.com, taky fotky, co tam kupoval Stoobi http://forum.pctuning.cz/viewtopic.php? ... start=1660 ) - na CPU buď Storm nebo Apogee ( Storm mírně výkonější, ale dražší a to ne mírně ), na VGA MCW60, blok na chipset ( ten maj jenom jeden ) a expanzku. Pokud chceš fullcover na grafiku, tak jedině EK ( chorvatská firma ) nebo v zahraničí nejvíc oblíbenej DangerDen ). Ale ber to tak, že ty měníš grafiky co půlrok, takže bys s každou změnou musel kupovat nový, rozdělat vodníka, dát je tam, uzavřít okruh, naplnit, odvzdušnit - prostě kupa sraní...
Čerpadlo raadši než od Swiftechu ber u nás u Casemodding nebo na JSC Lainga D4 nebo D5 - ony jsou sice stejný jako ty na Swiftechu, ale v případě reklamace to bude pohodlnější. Tyhle čerpadla utáhnou cokoli tu je i bude a životnost maj 50 000 hodin. Hadičky silikon 10/?? ( ?? = 14-17, co se ti bude líbit, se 14 se dobře dělá, 17 jsou odolnější, když bys byl nešikovnej ).
Ten radiátor - Mora 2 by byla super, dá se koupit s takovym krytem, kdy by ti stačily 4 díry do bedny a našroubovat. Pokud neni místo, tak doporučuju vzít tohle a podle tamtoho obrázku přidělat jeden nebo dva 360mm radiátory ( když dva, tak mezi ně dáš tři 12cm fany ). Já to tak mám ( teda bez tohohle kitu, ten se zatim hledám, v ČR se nedá sehnat ) - prostorově nenáročné a kompaktní, když je potřeba s compem hnout.
Kompletní sada je o ničem - jsou to vlastně jenom vybraný díly, postavit to musíš sám. Podle mě u toho nejsou desítky hodin experimentů - zezačátku je to o tom, že si musíš naměřit a nařezat hadice, aby si to celý propojil a nikde si hadičky nezlomil. Pak už jenom pustíš čerpadlo na prázdno, liješ vodu do expy a čekáš, než se ti okruh zaplní. Pak to necháš chvíli běžet, aby se to odvzdušnilo a to je všechno. Neříkám, že s vodníkem není žádná práce, trochu času to na začátku sežere, ale musíš to brát tak, že je to něco za něco - na pořádnýho vodníka vzduch neměl, nemá a mít nikdy nebude ať se bavíme o výkonu nebo hluku.