Hotfix pro Athlon X2 (pouze pro Win XP 32bit)

Vše o procesorech Advanced Micro Devices.

Moderátoři: flanker, Eddward, Baneshee

Odpovědět
Atreides1
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Atreides1 »

no nezávidím ti ...
ale já např. koupil taky dvoujádro X2 4000+ k tomu desku Asus M2N-E ... jedu na tom cca 3 týdny ... testováno cca 10 her nějaké ty enkodéry ... a vše šlape v naprostém pořádku ...
]
taky bych asi nehledal problém v dualcore ...
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

No ja mam na X2 uz dlouho problem s hrou splinter Cell:Double agent a podle ohlasu na of.foru nejsem sam. Patche,fixy ,optimizer bez uspechu.
hra mi jede nejak zpomalene a vubec nezalezi jestli jedu na min nebo max rozliseni ci nastaveni.....

Asus A8N-32 Sli deluxe,7600 GT,Athlon X2 3800 + ,2 Gb DDR 400 dual channel

Problem s touto hrou a pry i Rainbow Six od stejneho vyrobce je jen na X2 Ahthlonech...

Hlavne nepiste ze je to VGA, podle for hrajou na nejv rozliseni i na 6600 GT bez trhani - jen nemaji X2 CPU !! prechazim k pentiu - uz me vazne serou !!

Proste X2 CPU na hry NEDOPORUCUJI !!
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

gonsa píše:No ja mam na X2 uz dlouho problem s hrou splinter Cell:Double agent a podle ohlasu na of.foru nejsem sam. Patche,fixy ,optimizer bez uspechu.
hra mi jede nejak zpomalene a vubec nezalezi jestli jedu na min nebo max rozliseni ci nastaveni.....

Problem s touto hrou a pry i Rainbow Six od stejneho vyrobce je jen na X2 Ahthlonech...

Hlavne nepiste ze je to VGA, podle for hrajou na nejv rozliseni i na 6600 GT bez trhani - jen nemaji X2 CPU !! prechazim k pentiu - uz me vazne serou !!

co takhle vypnout C'n'Q?
mirkee
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od mirkee »

Shit píše:Nová verze záplaty na dual-core: KB896256 v.4 a nová záplata na AMD DC je KB924441

Přímý link:

Kód: Vybrat vše

http://download.microsoft.com/download/1/6/d/16d070c0-cc04-43ef-af0d-f760929dac01/WindowsXP-KB896256-v4-x86-CSY.exe

http://download.microsoft.com/download/5/8/a/58a7eef2-ffbf-4be6-bc93-85d41f6f86ac/WindowsXP-KB924441-x86-CSY.exe

Priame linky na to iste ale pre anglicku verziu WinXP:

http://download.microsoft.com/download/f/7/e/f7e5675e-faa7-4a52-bb0c-5a8ba4c2cf02/WindowsXP-KB896256-v4-x86-ENU.exe

http://download.microsoft.com/download/9/d/9/9d98a856-88a4-4f17-bd87-bba409a621a4/WindowsXP-KB924441-x86-ENU.exe
bobo99
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od bobo99 »

jsem se rozhodnul-koupim jinou desku-snad to pomuze,ale na vyber moc nemam mam skrin mini atx-takze deska mini atx-snad neco splasim-testovan procik a ddr2 dva dny na desce Asus M2N-E a ani jednou zadny vypadek,nebo modra smrt-tak mam podezdreni na tu mou desku-ze to nema vyrobce dotazeny,protoze jsem ji vyreklamoval za jinou a delalo to stejne-ale na eckovy desce vse ok
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

palda píše:
gonsa píše:No ja mam na X2 uz dlouho problem s hrou splinter Cell:Double agent a podle ohlasu na of.foru nejsem sam. Patche,fixy ,optimizer bez uspechu.

co takhle vypnout C'n'Q?

C'n'Q mam smozrejme vypnuto !
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

tak v tom pripade nechapu SC:DA mi sel naprosto bezproblemu... jako vsechny hry... jak ostatni popisuji ten problem? ja sem nainstaloval jen nejnovejsi AMD driver a fix ne.. ale i po instalaci fixu zadnej problem.. co ho zkusit prepnout na jedno jadro?
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

palda píše:tak v tom pripade nechapu SC:DA mi sel naprosto bezproblemu... jako vsechny hry... jak ostatni popisuji ten problem? ja sem nainstaloval jen nejnovejsi AMD driver a fix ne.. ale i po instalaci fixu zadnej problem.. co ho zkusit prepnout na jedno jadro?
To jsem zkousel a zlepsilo se to o neco!
Ale porad to jede jakoby zpomalene (ono se to netrha ale kdyz se otocim na nejakou stranu,tak je v pohybu citit zpozdeni...)Uz si fakt nevim rady...
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Ostatni (na of.foru) prave taky popisuji ze jim ta hra jede nejak divne pomalu a pri jakemkoliv rozliseni,je jedno jestli je to 800*600 a nebo 1280*1024,porad maji stejnou hodnotu FPS....
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

t0m4s3 píše:Kupovat si procak kvoli jednej hre - no vela stastia :lol:
Na vysluni uz je dalsi problem s hrou od stejneho vyrobce Rainbow Six (tusim ze Vegas),podobne chovani jako u splinter cella.
procital jsem casopisy a net a vetsinou vsude dvojjadra (aspon ty od Athlonu o Core Duo tam zminka nebyla) nedoporucuji na hry - nejsou optimalizovane...a kdyz uz jsem dal do compu nejaky ten peniz tak bych cekal bezchybny chod (jinak slape PC v pohode)ale dnes jsou to 2 hry co spatne funguji,pristi mesic jich muze byt 5.......

prodat dokud to jde za slusny peniz a upg jednoznacne podle diskuzi na Core duo....

//EfineSS: Smazano OT, dalsi bude za kartu
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

no to snad nie je pravda ?
tvrdilo sa ze na win x64 nie je potreba instalovat optimilizacie.. ale deee ?
zapnem bf2 a vyhadzuje ma to zo servra pretoze stracam spojenie to iste ako na win xp 32bitovom pokial som nedal optimilizaciu od amd..
je to normalne ??

edit:// no zistujem ze optimilizacia pre x64 neexistuje takze co mam ako dalej robit ?
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

PROSIM VA JE TO PRE MNA SURNE ! ! !
je to dost na nervy zacina mi tu vsetko padat.. vsetko je nestabilne :-(
take problemy s win x64 ste nemali ?

edit:// nasiel som nejaky amd optimizer na amd stranke vraj dokonca aj na x64 win ale bez uspesne stabilitu vobec neporiesil, tak isto ako pred tym
CPU: C2D E7200 [cooled by Scythe Ninja Plus] | MB: ASUS P5Q PRO | RAM: APACER DDR2 2x1GB 800MHz GOLDEN KIT | VGA: ASUS HD4850 512MB | HDD: WD 160GB, Hitachi 500GB + PATA suflik(Hitachi 80GB) | PSU: ASUS A-45GA 450W | LCD: LG L204WT 20.1'' | AUDIO: Creative SB Live 5.1 Digital + KENWOOD KR-A3050 + Radiotechnika S-90 | Logitech MX500 | Logitech MOMO Racing | ASUS MyCinema-P7131
NB: Acer TravelMate 4002LMi (PentiumM1.6GHz, DDR512MB,ATi Radeon9700Mobility,HDD60GB,..)
Leffi
Nováček
Nováček

Neklidné spaní

Příspěvek od Leffi »

Dnes byl pěkný den. Vzal jsem své našetřené peníze a pořídil si AMD Athlon 64 x2 4200 +. Vložil ho do kompiku. Pro sychr jsem hodil i reinstal systému, takže teď jedu na čistém základu. Našel jsem si na netu aktualizace ovladačů pro dual core procesory a až, když jsem nainstaloval AMD Dual-Core Optimizer, který mi nejde spustit. Začal jsem se zajímat o to co by to vlastne melo delat. Sice už jsem pár počítačů postavil, ale dual core je pro mě naprostá novinka a tak jsem se začal zajímat. Muj klid pominul ve chvíli kdy jsem přečetl tuhle diskuzi. Upřímě (ač jsem zatim nezaznamenal žádný větší problém) mi sešel smích z tváře a teď se děsím zítřejšího probuzení. To že se obávám nočních můr o tom nemluvě.
Nejen, že jsem tu zjistil, že naprosto nerozumim počítačům, ale při přečtení posledního příspěvku jsem i zjistil, že jsem nepochopil jestli se mám obávat nejhoršího nebo ne.
Mám tedy několik otázek:
1. Jak tedy poznám, že je něco špatně ?
2. Mám se obávat nejhoršího i přes to že mám nainstalovány ovladače :
1.AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16
2.AMD Dual-Core Optimizer
3. Mám instalovat ten hotfix s patchem ? a jak ?
4. Jak je možné, že po instalaci Rainbow Six Wegas mi to napsalo, že procesor je nekorektní.

Budu velice vděčný každému kdo mi dá aspoň nějakou radu a zbaví mne aspoň trochu pocitu viny, že jsem pořídil procesor o který jsem se předtím moc nezajímal.
Doufám ve vaši dobrotu a předem mnohokrát děkuji.

Leffi
Dfi Infiniti nF4 Ultra-U/AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4200+ sc. 939 ,2x Apacer 1GB DualCh 400 MHz, Nvidia 7600 GT DDR 3 256 MB pci-e, 2x IDE Maxtor 90 GB/200 GB,1x SATA II 320 GB,1xDVD ROM,1xDVD Ram,400 W zdroj
palda
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od palda »

expLorer píše:PROSIM VA JE TO PRE MNA SURNE ! ! !
je to dost na nervy zacina mi tu vsetko padat.. vsetko je nestabilne :-(
take problemy s win x64 ste nemali ?

edit:// nasiel som nejaky amd optimizer na amd stranke vraj dokonca aj na x64 win ale bez uspesne stabilitu vobec neporiesil, tak isto ako pred tym
nemuzes mit treba problem s kompatibilitou pameti?
Leffi píše:Dnes...
1) problemy s aplikacemi, zpomalovani, pady aplikaci (her)
2) ja mam presne to co mas ty... driver+optimizer a zatim sem s nicim nemel problem, snad jedine aquamark 3 (ale to me tak netizi)
3) .. zkontroluj si, jestli mas zapnuty C'n'Q... v biosu... ten hotfix se tyka hlavne problemu s pouziti C'n'Q, ja nemam zadne problemy a C'n'Q nepouzivam a hotfix nainstalovany nemam
4) tak to ti nereknu, tuhle hru sem na PC nemel, ale pokud hra funguje bezproblemu tak se neni ceho bat, jinak pro kontrolu se podivej do spravce zarizeni jestli tam mas 2xAMD X2 processor... pokud ano tak je to nejspis problem hry, ktera procesor nezna, ale fungovat bude

.. samozrejme upgrade biosu desky na posledni verzi atd...
expLorer
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od expLorer »

nie pamata urcite nie.. uz len z toho dovodu ze pred tym mi to v pohode ficalo na 32bit cisto s amd dual core optimizerom.. ale zasa mal som problemy s inymi aplikaciami a neviem cim to bolo ci priamo s win abo niecim inym.. ale teraz ich uz nemam len ten otimizer.. ale zistil som ze ten amd dual core optimizer funguje aj na x64 a zatial to vyzera ze funguje ale boh vie..

co sa tyka tej hry nedokazal som ju ani rozbehat ale to je po mimo ale tiez ma zachvatilo ked mi to tam hlasilo ze tento procesor nie je vhodny na tu hru.. fakt podivuhodne.. kedze som tu hru nerozbehal ete tak neviem posudit ci je to pravdivy udaj co to hlasilo a ma to problem s tymto cpu..
a v podstate palda uz odpovedal na leffiho otazky.. len by som dodal k 1, pady nie len hier ale beznych programov.. icq, winamp a pod.
Zdeny
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: Neklidné spaní

Příspěvek od Zdeny »

Leffi píše:Dnes byl pěkný den. Vzal jsem své našetřené peníze a pořídil si AMD Athlon 64 x2 4200 +. Vložil ho do kompiku. Pro sychr jsem hodil i reinstal systému, takže teď jedu na čistém základu. Našel jsem si na netu aktualizace ovladačů pro dual core procesory a až, když jsem nainstaloval AMD Dual-Core Optimizer, který mi nejde spustit. Začal jsem se zajímat o to co by to vlastne melo delat. Sice už jsem pár počítačů postavil, ale dual core je pro mě naprostá novinka a tak jsem se začal zajímat. Muj klid pominul ve chvíli kdy jsem přečetl tuhle diskuzi. Upřímě (ač jsem zatim nezaznamenal žádný větší problém) mi sešel smích z tváře a teď se děsím zítřejšího probuzení. To že se obávám nočních můr o tom nemluvě.
Nejen, že jsem tu zjistil, že naprosto nerozumim počítačům, ale při přečtení posledního příspěvku jsem i zjistil, že jsem nepochopil jestli se mám obávat nejhoršího nebo ne.
Mám tedy několik otázek:
1. Jak tedy poznám, že je něco špatně ?
2. Mám se obávat nejhoršího i přes to že mám nainstalovány ovladače :
1.AMD Athlon™ 64 X2 Dual Core Processor Driver for Windows XP and Windows Server 2003 Version (x86 and x64 exe) 1.3.2.16
2.AMD Dual-Core Optimizer
3. Mám instalovat ten hotfix s patchem ? a jak ?
4. Jak je možné, že po instalaci Rainbow Six Wegas mi to napsalo, že procesor je nekorektní.

Budu velice vděčný každému kdo mi dá aspoň nějakou radu a zbaví mne aspoň trochu pocitu viny, že jsem pořídil procesor o který jsem se předtím moc nezajímal.
Doufám ve vaši dobrotu a předem mnohokrát děkuji.

Leffi
myslim ze muzes mit spanek klidny. Provedl sem podobny upgrade procesoru s tim rozdilem, ze sem OS vubec nereinstaloval. XP po bootu nasli nove drivery pro dvoujadro sami. I kdyz nepouzivam CnQ, napral jsem do PC MS patch a AMD dualcore optimizer. Hraju dost narocne hry na HW - BF2 apod., mam to takto upgradnuty jiz pul roku, mirny OC procesoru o 10% a totálne bez problemu.
CPU: Intel Core 2 Quad 9550s 2.8 GHz@3.65 (430x8.5, 1.224 Vcore, burn 55°C), MB: Asus Maximus II Formula, Case Thermaltake Armor LCS (chlazení vodou), RAM: 2 GB Kingston 1200MHz 5-5-5-15 2T 2.25V(KHX9600D2K2/2GN), VGA: Asus nVidia GTX 260 OC Edition, Sound: Asus Xonar DX, Fortron Epsilon700w, 2xRaptor 74GB RAID0 System, WD 250GB Data, WD750GB Storage. Scynthe Kama meter.
Leffi
Nováček
Nováček

Příspěvek od Leffi »

A na co je to CnQ ?
Dfi Infiniti nF4 Ultra-U/AMD Athlon 64 x2 Dual Core 4200+ sc. 939 ,2x Apacer 1GB DualCh 400 MHz, Nvidia 7600 GT DDR 3 256 MB pci-e, 2x IDE Maxtor 90 GB/200 GB,1x SATA II 320 GB,1xDVD ROM,1xDVD Ram,400 W zdroj
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

Leffi píše:A na co je to CnQ ?
automaticky sa procesor podtaktovava v zavislosti od vytazenia a tym padom sa znizuje spotreba.....inak CnQ odporucam vypnut(hlavne pri OC)
STANIK#007
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od STANIK#007 »

Meloon píše:
Leffi píše:A na co je to CnQ ?
automaticky sa procesor podtaktovava v zavislosti od vytazenia a tym padom sa znizuje spotreba.....inak CnQ odporucam vypnut(hlavne pri OC)
doplním: snižuje se násobič CPU, a tím i frekvence, napětí a spotřebovanej výkon,

já naopak doporučuju mít zapnutý, pouze při OC když se to s**e, tak vypnout, kdyz mas C&Q zaply, tak to setri elektriku - min platis, min zatezuje zdroj,desku.......... a navic muze bejt zcela pasivně chlazen ve win, takze zapnout :roll:
fobos
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od fobos »

STANIK#007 píše:
Meloon píše: automaticky sa procesor podtaktovava v zavislosti od vytazenia a tym padom sa znizuje spotreba.....inak CnQ odporucam vypnut(hlavne pri OC)
doplním: snižuje se násobič CPU, a tím i frekvence, napětí a spotřebovanej výkon,

já naopak doporučuju mít zapnutý, pouze při OC když se to s**e, tak vypnout, kdyz mas C&Q zaply, tak to setri elektriku - min platis, min zatezuje zdroj,desku.......... a navic muze bejt zcela pasivně chlazen ve win, takze zapnout :roll:
No ved radsej tomu sraniu predist.... :wink: a s tou spotrebou je to pri celkovej spotrebe systemu dost zbytocne zapinat....par Wattov nas uz nezachrani :(
Odpovědět

Zpět na „Procesory AMD“