Asi zdroj poradte

Grafické karty s libovolným GPU firmy AMD/ATI (např. Rage, Radeon).

Moderátoři: morke, Walker1134, Wilik

kub1s
Nováček
Nováček

Asi zdroj poradte

Příspěvek od kub1s »

Dostal sem novou katu k vanocum RADEON 9600 XT dal sem ji do PC nainstaloval ovladače ale pc věčně padá ukazuje se pořád taková ta modrá obrazovka s chybovejma hláškama zamrzá monitor atd.
Jinak moje sestava AMD Atholon 1,4 ghz 2x 256mb DDR a zdroj 300 W mám pocit že to bude tim zdrojem že se přehřívá nebo prostě nestíhá nevíte jak to vyřešit? Díky
PS. Ještě mě napadlo jště Ati catalyst control nějáká funkce blabla musela restartovat grafický čip.
Díky
Mr.Koza
Začátečník
Začátečník

re

Příspěvek od Mr.Koza »

rekl bych ze bluescreen nedela zdroj
Intel Core 2 Duo E6600 (2.4 @ 3.2Ghz),Zalman CNPS9700 LED, ASUS P5E , 2GB (2xKIT 2x512MB) DDR2 800MHz CL5-5-5-12 CORSAIR,Asus GeForce 8800GTS 512, HDD 750+ 2x500GB Samsung + 320GB WD SII, Thermaltake Armor Black 250, Acer 22" AL2216W, Logitech G15 + G7
NB: MSI GX700PX: Core2Duo 7100 , 2+1GB DDR2, 8600GT 512mb, 160gb hdd ||| HTC P3650 Touch Cruise (Polaris)
Alfa Romeo 166 3.0 V6
Microsoft me jednou privede do HROBU !
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Re: re

Příspěvek od kotas »

Mr.Koza píše:rekl bych ze bluescreen nedela zdroj
CHYTRA A VELMI VYCERPAVAJICI ODPOVED.. Ja bych rekl ze tohle dela zdroj - 300W a navic nejaky no-name - tahle karta potrebuje tak 350W, radim vyzkoset z kombinaci s jinym zdrojem. Jakou jsi mel predchozi VGA v tom PC? Taky bude delat problem i "zbytky" v systemu od predchozi VGA, odinstaluj korektne ovladace, procisti poradne registry a pouzij program drivercleaner, po te nahod ovladace nove a zkus rovnou verzi 6.12 8)
Podle me to je na 90% zdrojem, 300W a no-name je na tuhle VGA malo, kup alespon jiny "levny" zdroj, treba Redstar 350W s 12cm FAN (jsou tiche a z levnych shitu se daji normalne pouzit do starsich sestav) a uvidis. Jeste pokud mas moznost, urcite vyzkousej kartu v jinem PC :wink:
PS.: Nepise se AMD Atholon, ale ATHLON :razz:
PPS.: Ta karta je tusim vyrobce Sapphire ze? Jen tak pro info..
PPPS.: Radim zmenit nazev z "asi zdroj poradte" na neco lepsiho a vystiznejsiho, mam takove tuseni ze tahle karta ma svuj vlastni THREAD (treba ne) a ze uz se to tady resilo - problemy s prehrivanim/zdrojem a samotnou kartou!
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
kub1s
Nováček
Nováček

Příspěvek od kub1s »

jj diky :D
Mike.Ace
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Re: re

Příspěvek od Mike.Ace »

kotas píše:
Mr.Koza píše:rekl bych ze bluescreen nedela zdroj
CHYTRA A VELMI VYCERPAVAJICI ODPOVED.. Ja bych rekl ze tohle dela zdroj - 300W a navic nejaky no-name - tahle karta potrebuje tak 350W, radim vyzkoset z kombinaci s jinym zdrojem. Jakou jsi mel predchozi VGA v tom PC? Taky bude delat problem i "zbytky" v systemu od predchozi VGA, odinstaluj korektne ovladace, procisti poradne registry a pouzij program drivercleaner, po te nahod ovladace nove a zkus rovnou verzi 6.12 8)
Podle me to je na 90% zdrojem, 300W a no-name je na tuhle VGA malo, kup alespon jiny "levny" zdroj, treba Redstar 350W s 12cm FAN (jsou tiche a z levnych shitu se daji normalne pouzit do starsich sestav) a uvidis. Jeste pokud mas moznost, urcite vyzkousej kartu v jinem PC :wink:
PS.: Nepise se AMD Atholon, ale ATHLON :razz:
PPS.: Ta karta je tusim vyrobce Sapphire ze? Jen tak pro info..
PPPS.: Radim zmenit nazev z "asi zdroj poradte" na neco lepsiho a vystiznejsiho, mam takove tuseni ze tahle karta ma svuj vlastni THREAD (treba ne) a ze uz se to tady resilo - problemy s prehrivanim/zdrojem a samotnou kartou!
Tak to zas prrrr, 300W utahne Athlona XP 3200+, 512Ram, 2x mechaniky, 2x disky a grafiku R9800Pro :) Cili jeho sestavu by to melo taky utahnout bez problemu... Jinak mluvim taky o noname zdroji :)
kub1s píše:Dostal sem novou katu k vanocum RADEON 9600 XT dal sem ji do PC nainstaloval ovladače ale pc věčně padá ukazuje se pořád taková ta modrá obrazovka s chybovejma hláškama zamrzá monitor atd.
Jinak moje sestava AMD Atholon 1,4 ghz 2x 256mb DDR a zdroj 300 W mám pocit že to bude tim zdrojem že se přehřívá nebo prostě nestíhá nevíte jak to vyřešit? Díky
PS. Ještě mě napadlo jště Ati catalyst control nějáká funkce blabla musela restartovat grafický čip.
Díky
Jinak ta chyba catalistu, to mi to jeden cas psalo taky, zkusil jsem jine ovladace a frci to krasne. Vzhledem ke stari karty, zkus nejake ty starsi ovladace a uvidis, jestli to pojede v poho
Intel Core i7 930 @ standard frequency /// ASUS P6X58D Premium /// OCZ Platinum 3*2 GB DD3 RAM Triple Channel + KINGSTON HyperX Savage 3*4GB DDR3 RAM Triple Channel /// Sapphire Radeon 5850 1GB RAM /// SATA III Western Digital Black 1TB 64 MB Cache /// SATA II Western Digital Black 640GB 32MB Cache /// OCZ 600W Power Supply /// Samsung SyncMaster 2232BW /// Windows 10 Home 64bit ///
Micis89
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Micis89 »

taky bych nerekl ze to je zdrojem tent o musi v poho utahnout i kdyz no name..
CPU:AMD64 2800+ MB:Gigabyte K8NE (nF4-4X) RAM:Samsung 512Mb DDR 400,VGA:Sapphir X800 GTO FB,HDD:Baracuda 320Gb 7200,OS: XP SP2
Jan Machalík
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Re: Asi zdroj poradte

Příspěvek od Jan Machalík »

kub1s píše:Dostal sem novou katu k vanocum RADEON 9600 XT dal sem ji do PC nainstaloval ovladače ale pc věčně padá ukazuje se pořád taková ta modrá obrazovka s chybovejma hláškama zamrzá monitor atd.
Díky
Co mas za desku ?Jestli je na ni VIA chipset tak bych se ani nedivil, v tomhle pripade snizit AGP na 4x a nastavit FastWrite OFF
SilentiumPC Regnum RG6V ARGB | Asus TUF Gaming B550M-Plus | AMD Ryzen 5 3600X | 16GB DDR4 Patriot Blackout 3600MHz CL17@3733MHz CL16 | ASRock Radeon RX 5600 XT D2 | Samsung 980 Pro Nvme 512GB | Crucial MX500 1TB SATA | Toshiba 3TB | Corsair TX750 | ARCTIC Liquid Freezer II 360 |
kub1s
Nováček
Nováček

Příspěvek od kub1s »

Jan Machalík píše:
Díky
Co mas za desku ?Jestli je na ni VIA chipset tak bych se ani nedivil, v tomhle pripade snizit AGP na 4x a nastavit FastWrite OFF
je na ty zakladni desce via chipset a jak to snížit na to AGP 4x fastwrites off??
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

kub1s píše:je na ty zakladni desce via chipset a jak to snížit na to AGP 4x fastwrites off??
pohladaj v biose :wink:
¿ʇı ʇ,usı 'ƃuıʎouuɐ ʎʇʇǝɹd sı uʍop ǝpısdn ƃuıpɐǝɹ
kub1s
Nováček
Nováček

Příspěvek od kub1s »

beardie píše:
kub1s píše:je na ty zakladni desce via chipset a jak to snížit na to AGP 4x fastwrites off??
pohladaj v biose :wink:
neumim sem lempl prosim porad
jaffar
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od jaffar »

zapni komp a mackaj delete
dostanes sa do takej modrej blbosti
tam si najdi zalozku advanced chipset settings alebo nieco v tom zmysle

a hladaj polozky AGP nieco, kde su moznosti nastavenia 8x/4x, nastav 4
a polozku fastwrites nastav disabled
ziadny podpis
kub1s
Nováček
Nováček

Příspěvek od kub1s »

jaffar píše:zapni komp a mackaj delete
dostanes sa do takej modrej blbosti
tam si najdi zalozku advanced chipset settings alebo nieco v tom zmysle

a hladaj polozky AGP nieco, kde su moznosti nastavenia 8x/4x, nastav 4
a polozku fastwrites nastav disabled
diky zejtra to zkusim
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

aj nepojde mackat delete tak mackaj F2,tak sa leze do niektorych biosov,hned ako zapnes komp ti napise press F2 alebo DEL for BIOS alebo nieco v tom zmysle
Hansjoerg
Nováček
Nováček

Příspěvek od Hansjoerg »

Sapphire Radeon 9600 XT spolu s Athlonem XP 2200+ dva roky úspěšně provozuji na noname zdroji 300W, hledal bych jinde. Nebyla minulá karta
od nVidie?
i7 9700K+Noctua D15S, AsRock Taichi Z390, 16GB DDR4 Kingston HyperX 3200MHz, Samsung 970 EVO NVMe 250GB, WD Velociraptor 1TB + 4xWB Black 1TB FZEX RAID10, MSI GeForce 650 Ti OC 2GB, LG-GSA-H62N, Thermaltake Mozart TX+3xNoctua NF-S12+2xNoctua NF-P12, EVGA 650W, Dell S2740L+ LG 31MU97Z, MACKIE CR4, Sennheiser HD-25Plus, Win10Pro
kub1s
Nováček
Nováček

Příspěvek od kub1s »

Hansjoerg píše:Sapphire Radeon 9600 XT spolu s Athlonem XP 2200+ dva roky úspěšně provozuji na noname zdroji 300W, hledal bych jinde. Nebyla minulá karta
od nVidie?
jo jo minulá karta byla nvidia
beardie
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od beardie »

a daval si kompet novy windows? alebo si len odinstaloval ovladace nvidie a nahodil ati?
kotas
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od kotas »

beardie píše:a daval si kompet novy windows? alebo si len odinstaloval ovladace nvidie a nahodil ati?
Uz jsem to tady psal jestli byla predchozi karta nVidia a postup zopakuji:
Jakou jsi mel predchozi VGA v tom PC? Taky bude delat problem i "zbytky" v systemu od predchozi VGA, odinstaluj korektne ovladace, procisti poradne registry a pouzij program drivercleaner, po te nahod ovladace nove a zkus rovnou verzi 6.12 nebo naformatuj HDD a naistaluj vse po novem
GIGABYTE B450M DS3H, AMD Ryzen 7 2700 (8C/16T), 32GB RAM DDR4 (@2933 CL14-14-14-34), Sapphire Pulse RX 5700 XT 8GB/256 bit GDDR6, SSDs CRUCIAL MX500, LCD 32" IIYAMA IPS 2560x1440, HP OMEN 1100 mechanical keyboard, Logitech G402 mouse, Windows 11PRO
-martin--
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od -martin-- »

tak slabej zdroj těžko já jsem jel s 300W noname zdojem na sestavě XP-M 2600+@2600MHZ,9600XT@GPU560,NEM730MHZ,2*512Ram@416-11,2,2,2 2*200GB disk,DVD-RW,TV karta
kub1s
Nováček
Nováček

Příspěvek od kub1s »

kotas píše:
beardie píše:a daval si kompet novy windows? alebo si len odinstaloval ovladace nvidie a nahodil ati?
Uz jsem to tady psal jestli byla predchozi karta nVidia a postup zopakuji:
Jakou jsi mel predchozi VGA v tom PC? Taky bude delat problem i "zbytky" v systemu od predchozi VGA, odinstaluj korektne ovladace, procisti poradne registry a pouzij program drivercleaner, po te nahod ovladace nove a zkus rovnou verzi 6.12 nebo naformatuj HDD a naistaluj vse po novem
ok otas zkusim to co píšeš snad to pude nebo už nevim dám vědět
kub1s
Nováček
Nováček

Příspěvek od kub1s »

něják nemůžu najít ten drive cleaner :shock:
pardon moje chyba je to driver cleaner
Odpovědět

Zpět na „AMD/ATI grafické karty“