Vodní chlazení - diskuze

Zde budeme zveřejňovat, co se chystá v časopise - pište náměty, stížnosti, budeme se snažit vyhovět.
Zamčeno

Jak si představujete budoucnost threadu o WC?

Jedeme další stovku! (veškerá voda se nadále bude řešit zde)
28
27%
Odznova! (viz č.1)
6
6%
Více threadů, teď je v tom bordel! (tři až čtyři thready, pro každou oblast zvlášť)
68
67%

Celkem hlasů: 102
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

wector píše:
Cujo píše:kutilsky? a k cemu je teda http://www.watercooling.de/catalog/prod ... s_id=11334
Ani wector neví o každém výrobku :roll: Ale Mora s tímhle a několika fanama tak na 5-6V by byla absolutní bomba.

Highlander píše: Nemas nejakej link na ten mod toho cerpadla?thx....Ja to cerpadlo nechcu zku*** pac jsem ho jeste nerozdelaval tak se radsi podivam jak to uz nekdo delal...
Takovejch je: http://coolercasesuk.co.uk/showthread.php?t=12
http://forums.bit-tech.net/showthread.php?t=85428
http://www.systemcooling.com/mcp350_mod-01.html

Ty snad jdeš do DDC? Co se stalo s tou tvojí ultra pumpou z fontánky, Water Werks nebo jak to bylo? :)
Jo jdu protoze se me strasne zalibilo jak je malinkaty,vleze se me v drevene bedynce do 2x 5.25 pozic a tim padem mam kompl krasne prenosnej a vliza se me do neho uplne vsechno :) Navic ja mam Plus verzi co má 18W a teoreticky podobnej vykon jako D5/D4!To cerpadlo si mel vzit kamos,pac ho u me videl kdyz jsem ho mel puceny od mawy na testy ale nakonec asi zustane u me :)
btw ten waterwerks je vykony cerpadlo ale bylo moc velky:(

Mam dotaz,ja kdyz to cerpadlo mam uzavreny v drevene bedne tak je neslysitelny,ale rikal jsem si ze kdybych na nem udelal ten mod tak jak to pomuze s hlukem????treba bych ho mohl mit jenom v obalenym molitanu v jedne 5.25 a tim padem mit misto treba jeste na neco :)
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

OBR: Regulace je pěkná, ale proč budeš regulovat tak drahý a výkoný čerpadlo na úroveň slbšího a levnějšího? To pak postrádá smysl kupovat ho. Ber to asi takhle - mezi D4 a D5 je rozdíl asi jako mezi autama s maximálkou 350 a 360 km/h a zrychlením 5 a 4,5 s na 100 km/h. Akorát že to rychlejší auto ještě nikdo nemá, zatímco u pomalejšího ti pár lidí řekne, že je na něj spoleh, je pohodlný atp. Budeš riskovat, když to v reálu má nulovej přínos? Jestli ti mám radit já, tak vem D4 - výkonově stačí na cokoli, ať tam budeš mít jakkoli restriktivní ( reálně existující, samozřejmě :roll: ) bloky, tak to protáhne.

Jako radiátor budeš mít lepší ty dva Extreme III - Mora by v kombinaci s větrákama jaksi ztratila smysl - bylo by to o hodně dražší a už by nesplňovala svůj účel ( pasivní provoz ). Ono si musíš uvědomit, že chladit pasivně nejde dohromady s extrémním chlazením a extrémním OC. Ani v tomhle řešení, když navíc třeba i trochu zreguluješ fany a budeš to mít, jak říkáš, někde zastrčený, to nebude slyšitelný a výkon bude brutální.

Highlander: Co to udělá s hlukem ti fakt nevim :( Já můžu vycházet jenom z toho, že v zahraničí to lidi na fórech dělaj automaticky ( nebo kupujou jeden z těch asi 5ti top-ů ) a přináší to větší průtok a to čerpadlo berou jako tichý, což samo o sobě není. I logicky - při takovym způsobu nasávání je z fyzikálního hlediska naprosto nemožný, aby se tam dostal vzduch, že... Dej si z toho dvě a dvě dohromady a je to jasný, akorát že ruku do ohně za to nedám.
Naposledy upravil(a) wector dne ned 7. led 2007, 20:16, celkem upraveno 1 x.
X3ME
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od X3ME »

Ja taky poridil DDC plus, je uzasne kompaktni a verim ze pokud zamezim pristupu vzduchu do cerpadla (kavitace) a pouziju nejaky odhlucneni (molitan, silentbloky...) tak bude relativne tichy. Bezhlucny nepotrebuju (disky, DVD, zdroj...)...
MB: Gigabyte X58 Extreme, CPU: Intel Core i7 920@3.6, RAM: 6GB DDR III OCZ Reaper 1866, VGA: BFG GTX 280, HDD: OCZ Vertex Turbo 120 GB system, HDD 750+1500 GB, LG BRay HDvideo, PSU: Seasonic X-750, Case: CoolerMaster Mystique 632 Alu Silver + 2 x Noctua NF-S12 case fans, Monitors: 19'' LG 1970HR-BF + 19" Philips P7, Creative Gigaworks T40, Logitech G11 + G5
Water cooling: Laing DDC-1RT Plus 18W + Alphacool top + Alphacool expansion top, Alphacool NexXxos Extreme III rad, 3 x Scythe SlipStream 120 custom LED, CPU block Thermaright XWB-1, D-tek FuZion GFX 2 + Unisink GF2xx, Cape Coolplex 25 + lighting module...etc....
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

heh ok budu z toho taky vychazet :) jako pisou na bit foru ze se to cerpadlo dost ztisilo :)...tak jsem zvedavej...
wector píše: nebo kupujou jeden z těch asi 5ti top-ů......
tim myslis co ? :oops:
jako ty udelany mody primo od vyrobce s tema expama? thx
wector
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od wector »

Highlander píše:
wector píše: nebo kupujou jeden z těch asi 5ti top-ů......
tim myslis co ? :oops:
jako ty udelany mody primo od vyrobce s tema expama? thx
JJ, tady sjeď na tu část "Different tops" http://www.xtremesystems.org/forums/sho ... p?t=118650
Cujo
Mírně pokročilý
Mírně pokročilý

Příspěvek od Cujo »

ty topy mas tady
http://www.watercooling.de/catalog/defa ... 1900d5760b
//wector byl rychlejsi, je jak blesk :)
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Jo diky klucy taky jsem to tam tedka nasel :lol: :oops: thx all :))
Edit/////tak jak tak ctu a divam se na ty testy,tak DDC+ s modem treba od alphacoolu je doslova trhac kosti :lol: a prekonava D5 uplne bez problemu :)

Jeste jedna vec :oops:

The Alphacool DDC Top (unmodded) - I didn't bother taking photos of this one because everyone is already pretty familiar with it. In short, it's somewhat large, utilizes 7mm inlets (tested with top inlet) and outlet, is tapped for use with 1/4" BSPP (G1/4) fittings, has a rather sharp outlet curve, and it has additional mounting points integrated into it. This design also retains the 'inlet ring' in the top of the impeller housing.

The Alphacool DDC Top (modded) - Again, no photos... but it's basically the same as the stock Alphacool top. Only differences being that the inlet channel has been enlarged from 7mm to approx. 10-10.5mm (I was going for something more representative of the average modder, as opposed to crazed perfectionist) and, as a result of the enlargement, the inlet ring has been removed.

to znamena ze koupim tohle ...
http://www.watercooling.de/catalog/prod ... s_id=16386
a budu mit podle toho jak to oni oznacuji Unmodded Alphacool.....

Udelam z toho"modded Alphacool" tim ze na vstupu a vystupu prevrtam diry z tech 7mm na 10-10.5 mm????Ja jsem detailni fotku nejak nevidel,takze si myslim ze tam je zavit G 1/4" a pak se to zmensi za závitem na 7mm....a to se musi prevrtat??
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Wector - objednal jsem tu D5, protoze v USA vyjde na polovinu ceny v CR ... talze jeste levneji nez tady D4 ... a pokud bude ta D5 hlucna tak stahnu otacky a kdyz ne tak je necham na max 5.

PS. Nechce nekdo kus Tygon hadice, objednal jsem pro sebe a Stoobiho klubko ale je ho 25 stop (mensi maj jen 15 a to je uz zase malo) tak jiste plno metru zbude ...
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

OBR píše: PS. Nechce nekdo kus Tygon hadice, objednal jsem pro sebe a Stoobiho klubko ale je ho 25 stop (mensi maj jen 15 a to je uz zase malo) tak jiste plno metru zbude ...
Pokud neco zbyde tak koupim :oops: Jaky jsi obednal muzes hodit pls link? ktera to presne je ?
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Je to tahle .... http://www.sidewindercomputers.com/ty7id5odlatu.html

11/16

Je to 7,5 metru hadice, Stoobi chce 3m, ja az dodelam svou sadu (max take 3m ale spis mene) takye tipuju ze budu moct prodat 2 - 3m ...

tech 7,5m stoji asi 1000Kc - to je asi 135Kc za metr ...
Woyta
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Woyta »

11/16 to bych se bal ze mi to sleze z fifinek. Na KPcoolech je jen trubka asi 11mm. nejake lepsi hadice by se me taky hodily. taky zhruba 2-3m
AMD Ryzen 7 5800X, XFX Radeon RX 7900 GRE, Asus ROG STRIX B550-A Gaming, 2x8GB Corsair Vengance LED 3200mhz, 2x8GB G.SkillRGB 3200mhz, 1TB SSD Patriot Viper VP4300, 2TB1TB SSD Samsung 970 EVO, 1TB SSD Samsung 840 EVO, 3TB Western Digital, 4TB Western Digital,Creative Sound Blaster Z, Seasonic Focus+ 650W, 31,5" MVA 4k LCD Samsung , myš Logitech G602, klávesnice Tesoro Colada, volant Logitech G25

Intel C2Q Q9400@3,3ghz, Saphire RX 550, DFI Blod Iron P35, 4x2GB G. Skill PI Series 1066mhz, 640GB Seagate,Creative Sound Blaster Audigy, Seasonic S12 550W

It is better to live dangerously for 34 years than to be bored for 84 years. (Adelaide Siffert)
PIESZKAM
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od PIESZKAM »

Tak dneska mi přišel DDC a nemůžu si stěžovat, je krásně tichý,disk ho přehluší a když jsem od něho 10cm tak slyším jen jemné vrčení...
CPU-AMD Athlon 64 X2 3600+ EE (socket AM2) @3Ghz /MB-M2N-E, Ram- 2*Corsair DIMM 512MB DDR II 675MHz CM2X512-5400C4/ HDD-Seagate T-Lite ST3160811AS - 160GB/ VGA-MicroStar NX7600GS-T2D256EH 256MB PCI-E / MECHANIKA-LG SuperMulti GSA-H20L černá OEM - DVD-R/+R, DualLayer / PSU-Forton 400w /// water cooled
Jája
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Jája »

X3ME píše:
Jája píše:Já mám homemade expu z flašky od léků těsně před čerpadlem, takže by mi tam určitě žádnej vzduch neměl proudit.

Jinak mod čerpadla zvažuju a asi ho taky udělám, ale nejdřív až najaře. Taky s tím budu muset udělat novou expu.
Jak mas do ty expy zavedeny hadice? Jak to vypada uvnitr? Neni nahodou privod do expy a sani cerpadla blizko sebe? Kolik v ni mas typicky kapaliny?
Expu mám skoro uplně plnou, sezhora je přiváděná voda přes fitinku a z vnitří strany mám na jejím závitu redukci na asi 1/2" a na ni po nahřátí našroubovanou plastovou trubku co používají instalatéři, a ta vede svisle dolů. Její konec může být asi tak 4 až 5 cm nad fitinkou směřující do čerpadla. Celá flaška má na výšku skoro 14cm a mám v ní cca 3deci vody. Mám to celý vodotěsný, není problem otočit tčeba vzhůru nohama.
Core i7 8700K , Asus Prime Z370-A, 2x8GB DDR4 3200 G.Skill TridentZ, GTX1060 6GB, Adata SX 8200 Pro 512GB, 120GB Intel SSD 320, 2x Crucial MX500 1TB, X-Fi Titanium, 22" LG W2252TQ, EK water blocks (CPU+GPU, DDC1+EKtop, NexXxos Pro III+II), Avance C001 Terminator, Seasonic Focus GX-650
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Radiátorek :)

Příspěvek od Sanchez »

Zdarec nechtěl jsem zakládat nové téma jen bych chtěl poradit zda by byla vhodná tato mrška k vodníkovi. Je to z tepelného čerpadla a nevím jestli by ta velikost neměla nějaký vliv na průtok. Snad by nebylo těžké oddělit a upravit tu jednu půlku tak abych ji mohl mít u bočnice case(chci aby šlo PC ještě přenášet).
Původně jsem to chtěl zkusit zapojit jak to je ale myslím že ty tenké trubičky by asi vadily ne? Jo rozměrově je to 46x46cm není to zbytečně veliké?
Sestava vodníka je snad OK :
čerpadlo Swiftech MCP655 laying D5, cpu blok Swiftech Storm G4, gpu blok Swiftech MCW60, Hadice Tygon Silver 1/2"
Obrázek
Jarynek
Nováček
Nováček

Příspěvek od Jarynek »

Z toho fota nejsou moc videt detaily, ale s tema tenkyma trubickama by byl problem, potreboval bys je odparat a naletovat silnejsi kolinka, aby si propojil okruh a vsude v chladici byl stejny prurez trubky.
Jeste to nejak sikovne oddelit.

Velikost by urcite nemela byt problem, to zalezi na tobe. Uchladit by to melo snad vsechno :-D
Athlon II X4 630, Asus M4A78T-E, 4GB Patriot Viper DDR3 1600CL7, Powercolor HD4870@800Mhz, WD 640GB + Seagate 250GB, Fortron Epsilon 600W, LG GSA-H10N, Viscool CPU+GPU, HPPS, homemade HDD + radiators + expa
MSI GX600
Veterán IBM Thinkpad 240 10,6"
Dell D420
Compaq N400c
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

wector: jsem znova uploadnul tty moje nahravky (pokud jsi myslel je) http://rapidshare.com/files/9807784/nahravky.rar.html

OBR: heh to jsem zvedavy co z toho tvojeho vodnika vyleze :)

Sanchez: no celkem zajimavy radiator. jake jsou prumery tech trubek??? podle me by bylo dobre, kdyby jsi ten radiator rozpulil, nebo zpis urizl pouze jednu cast nech trubek. jenom mi neleze do hlavy, kdyz uz takovy vodnik, proc uz ne nejaky thermochill, nebo neco podobneho... :)
*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*'``'*:-.,_,.-:*
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
Sanchez
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Sanchez »

myom: Tak nejmenší průměr 9,5mm mají ty kolínka . Ty radiátory jsou vlasně dva přišroubované na ten jakoby trojúhelník. Právě ta jedna plotna se mi akorát vejde na bočnici. Docela by mě zajímalo kolik je to schopno odvést tepla ale v těch vzorečkách se mi teď nechce hrabat. :)
Ještě sice absolutně nevím kdo by mi tam ty zbývající kolínka navařil, ale asi bych je uřezal z té druhé půlky ať je nemusím shánět.

A proč ne thermochill? Tak jednak peníze na něj nezbyly a na tohle stačily jen rychlé ruce a nohy :-D
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

Sanchez píše:...
no jasne vem nahradni dily z toho druheho. pises, ze nejmensi prumer maji kolinka... jaky je normalni prumer (myslim primo v lamelach)??? a mohl by jsi to nafotit i z profilu??? jinak jestli chces prachy, tak:
laing D4, swiftech apogee, swiftech MCW60, pokud chces opravdu takove hadice, tak tam neni zadna adekvatni nahrada. = ve vykonu to poznas pri brutalnim pretaktovani - mozna. a zbydou ti prachy na poradny radiator. :) :wink:
prave si ctete krasny, uzasny, inteligentni, gradiozni podpis a velice ho obdivujete! touzite po nem! chcete ho! uz bez nej nemuzete byt a radi byste ho videli i pod svymi prispevky! a co ja udelam? napisu: ol rajt ryzvd (c) myom :-P
OBR
Černá karta
Černá karta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od OBR »

Vsechny veci jsou na ceste vcetne te hadice ....

myom - to jsem sam zvedavej, jsem vodni panic ...
myom
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od myom »

OBR píše:Vsechny veci jsou na ceste vcetne te hadice ....
kazdopadne si myslim, ze ten set bude limitovan radiatorem. rekl bych, ze 2 nexosy budou vice nez nutnost...
OBR píše:myom - to jsem sam zvedavej, jsem vodni panic ...
vsechno je jednou poprve... ;-) :sigh:
Zamčeno

Zpět na „PCtuning - webový magazín“