Síť - Wi-fi vs switch

Problematika připojení - hardware i software.

Moderátor: Don

Odpovědět
StandaT
Nováček
Nováček

Síť - Wi-fi vs switch

Příspěvek od StandaT »

Nazdar
Mám dotázek, jestli Wi-fi router Asus WL-520g jde nastavit tak, aby fungoval jako "wi-fi switch" (nakresleno na obrázku)
Obrázek
Vysvětlení: Od ISP mám tolik IP adres, kolik chci. Když připojím k přípojce do bytu switch, tak si každý počítač načte svou IP z DHCP serveru a mezi PC jede LAN (levá půlka obrázku). Otázka je, jestli stejnou práci dokáže ten Asus, ale pro jeden počítač bude přenos bezdrátový (pravá půlka)?
___---zamyslete se---___
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chipoun »

Půjde to vpohodě. Já tak dočasně používám OvisLink WMM-3000RI. Akorát je to pro ten router taková podřadná práce. Na tohle by ti mělo stačit nějaký obyčejný AP s více porty, jako třeba http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=34039
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

ten router co mas to dokaze v pripade, ze nepouzijes WAN port (ISP musis pripojit do lan1-4)
Obecne vhodnejsi by na to skutecne byl switch + AP. Ale uz z duvodu bezpecnosti bych mozna uvazoval o tom routeru. Takhle mas svou domaci sit pristupnou zvenci.
Toshiba Tecra A6
StandaT
Nováček
Nováček

Příspěvek od StandaT »

Nakonec jsem strčil "ISP kabel" i "PC kabel" do LAN portů, funguje :) A bezpečnost mě netrápí - z obývacího pokoje do druhýho pokoje s notebookem klesne kvalita signálu docela výrazně. Bydlím v sedmém patře paneláku :))
___---zamyslete se---___
Bajgy
Středně pokročilý
Středně pokročilý

Příspěvek od Bajgy »

nemyslel jsem bezpecnost pristupu pres bezdrat, ale to, ze ze strany ISP mas otevreny pristup do cele site (nemas tam ted firewall) takze urcite si to peclive zabezpec pomoci firewallu na pocitacich.
Toshiba Tecra A6
StandaT
Nováček
Nováček

Příspěvek od StandaT »

Právě to je bezproblémový, protože na vnitřní síti je jen pár uživatelů a směrem do netu jsme chráněni firewallem na routeru (hlavním). Proto už delší dobu nemusím používat firewall :)))
___---zamyslete se---___
Chipoun
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Chipoun »

Být tebou, tak bych ten firewall přece jen radši používal :). Je lepší zabezpečení zdvojit, než pak plakat nad výdělkem.
INTEL Core 2 Duo E6300, GB 965P-DS4, Sapphire Atlantis ATI Radeon X1950 PRO 256MB, CORSAIR 2x512MB DDR2-800MHz, Seagate HDD 250GB SATAII, Seagate HDD 200GB PATA 100, NEC 3520, SEASONIC S-12 430W
Odpovědět

Zpět na „Sítě, modemy a Internet“