HD 250 GB Seagate nebo WD co se týče hlučnosti?

Pevné disky a SSD, optické a výměnné mechaniky, řadiče IDE, SCSI, SATA a jejich nastavení.

Moderátoři: morke, Igoreso, Loki5567

matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

tak ja to mozem jednoducho zhrnut tichy disk aky ked bol bola barracuda IV od tej doby uz tichsi disk nebol a asi ani nebude

mal som ten samsung a az taky tichy zase nieje a co je jeho velke - tak su vybracie ktore produkuje to je katastrofa a co je este horsie mne sa moj pokazil :sad:

mam doma seagate aj wd a som cca spokojny ale tiche to nieje cize ja to vidim na sillentmaxxy
seagate vykonny co sa tyka hluku tak je to celkom dobre ale jak to zacne seekovat tak je to hruza ale zaraza ma to ze napr pri defragmentacii nepocut absolutne nic!!! inak v idle huci
wd je tichsi ale zase ten zvukovy prejav seeku je ako pri starych wdckach ale fakt ze tento disk je natom s hlukom velmi dobre este som neskusal novy hitachi, no ale vykon mohol byt lepsi inak super disk ale taktiez je pocuj v idle cize takisto sillentmaxx
ja osobne uz neriesim kupu tichych diskov proste si kupil sillentmaxxy pre kazdy hdd (3) a mam pokoj a ticho ale je to trosku vacssia investiciia
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
sipmart
Nováček
Nováček

Příspěvek od sipmart »

jo dobře jsi to řekl, myslím že je to pravda.....měl jsem taky Seagate ata 160gb a naprosto neslyšitelný....ale tento 10kový Seag. pokud kopíruju či nahrává no hrůza....a ty silentmaxy jak to přesně vypadá a jak se to nainstaluje? a opravdu se ten disk o dost stiší i při nahrávání a kopírování a tak? jaké koupit a kde popřípadě, kolik vyjdou?
matooo
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od matooo »

http://www.casemodding.cz/index.php?pg= ... 42&kat=199
tu si to pozri do toho das disk a stisi ho to na minimum co sa da takze tak ale nieje to lacna zalezitost ale ked chces ticho tak to musis podstupit ja do toho urco pojdem no este uvidim v januari v novej case ako to bude ale nemyslim ze budem natolko spokojny takze ma kupa aj sillentmaxxov neminie
i7-920 D0 | ASUS P6T6 WS Revolution | 12 GB Corsair Dominator DHX | Gainward 8800GTS 512MB | 30" DELL 3008WFP LCD | Adaptec 5805Z |
SAMSUNG 840 PRO 256GB & 5x WD2003FYYS RAID10 | CM Stacker 830 NVIDIA Edition | Enermax Infinity 720W | Logitech G11 & G9 |
AIRCooling – CPU: Noctua NH-D14 | VGA: AC Accelero S1 rev.2 + 2x Noctua NF-S12-1200 | HDD: 2x XILENCE | 4x Noctua NF-S12B FLX |
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

mam v PC 3x WD 250KS 16 MB Cahce a myslim ze su dost hlucne !!!

hlavne ked nieco presuvam, pakujem, instalujem.... tak je to dost masaker !!!!
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4.05Ghz CPU-FAN: AeroCool Dominator 14cm FAN CASE-FAN: 2x Noctua 120mm MB: ASUS P5B Deluxe GPU: MSI GeForce 8800GTS 512MB RAM: 2x 1GB DDR2 A-DATA 880Mhz C4 HDD: 1x Samsung 320GB, 2x Samsung 400GB, 1x WD3200KS SATA2 SOUND: Sound Blaster Audigy 2 ZS TV: Pinnacle PCTV Stereo DVD-RW: LG H30 SATA, Samsung SH-183A SATA ZDROJ: Enermax Liberty 620W CASE: Chieftec BA-01B-B-B LCD: Samsung 193P MOUSE: Logitech MX518
sipmart
Nováček
Nováček

Příspěvek od sipmart »

takže moje další zkušenost.......říkám si ten rachot hadru prostě nechci poslouchat....mě osobně to vadí. Tak vyndám přišrubovaný hadr z jeho pozice a dám měkký molitan a na to jen tak položím hadr....jen jsem to zkoušel a opravdu ten hadr není slyšet...ty největší vibrace a hluk dělá pevné připojení ke skříni na šroubkách, alespoň u té mojí skříně...Foxcon. Prostě nevěřil jsem vlastním učím, když jsem harddisk položil na něco měkého jen tak....rozdíl šílený. je mírně slyšet jen u kopírování více dat, ale oproti tomu co to dělalo když to bylo na pevno, tak super...fakt super...jinak teplota pokud jsem ho měl přišroubovaný tak byla 43-44 a teď když ho mám jen tak položený tak je 45. A tohle je ještě asi blbý kus, protože co jsem měl před tím ten stejný Seagate 7200.10 250GB, tak ten měl přišroubovaný 39-40...asi na něj dám ještě větrák.
Všiml jsem si na CZC, že tam mají:

SCY-HDS2 od firmy Scythe je specialní sada pro snížení hlučnosti ztlumením přenosu vibrací pevného disku na PC skříň. Skládá se ze dvou nosných dílů a 4 podložek zhotovených ze silikonového kaučuku, které se zašroubují do prázdné 5.25" pozice za nějakých 180Kč, tak to vyzkouším a nebo koupím pasivní chladič i s tímto do pozice 5.25"

Já myslím, že u mě je problém s chrochtáním a škrábáním hdd vyřešen....jak to vidíte vy?????? :)
Jinak jakou máte teplotu u svého HDD?
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Ja mam WD 250 KS (2x) a disky my hlučí od té doby co jsem přešel na intel chipset...Kdyz jsem me nforce chipset a CPU AMD tak byli tiché - nechápu to !!
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

gonsa píše:Ja mam WD 250 KS (2x) a disky my hlučí od té doby co jsem přešel na intel chipset...Kdyz jsem me nforce chipset a CPU AMD tak byli tiché - nechápu to !!
no to neni urcite chipsetem,ten s tim nema nic spolecnyho.....
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Highlander píše:
gonsa píše:Ja mam WD 250 KS (2x) a disky my hlučí od té doby co jsem přešel na intel chipset...Kdyz jsem me nforce chipset a CPU AMD tak byli tiché - nechápu to !!
no to neni urcite chipsetem,ten s tim nema nic spolecnyho.....
tak radicem ICHR 8 ...
rotvik
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od rotvik »

Highlander píše:no to neni urcite chipsetem,ten s tim nema nic spolecnyho.....
Jestli ten čipset nějak mění biosem nastavení disku teplota/výkon, tak jo. Ale osobně jsem to nikdy neupravoval, takže nevím jak to přesně vypadá. :oops:

Case: Lian-Li PC-7+ Zdroj: Chill 400W + AC fan 1500 RPM MB: MSI Neo-F (i945) CPU: Pentium D 920 + Thermalright Ultra-120 + Noctua 1200 RPM Memory: Kingston 1GB 667MHz 4-4-4-8 HDD: Samsung SP2504C 250GB 8MB GPU: nVidia 7600GT Zvukovka: Onkyo SE-200PCI Fany: intake 1500 RPM, outtake 2100 RPM Monitor: 19" CRT LG Flatron 995FT+ Klávesnice: Zboard Herní ovladač: Zboard Fang Myš: Logitech G5 Sluchátka: Sennheiser HD 595
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

je to na 100% radicem ICHR8 !!!!

Mám 3x WD250KS - mal som ASUS P4P800E-Deluxe pre Pentium 4 nebolo ich pocut teraz ma ASUS P5B Deluxe chrapcia ako keby mali 10 rokov !

je to Intelácky BUG !!!! :evil: :x
CPU: Intel Core 2 Duo E8400 4.05Ghz CPU-FAN: AeroCool Dominator 14cm FAN CASE-FAN: 2x Noctua 120mm MB: ASUS P5B Deluxe GPU: MSI GeForce 8800GTS 512MB RAM: 2x 1GB DDR2 A-DATA 880Mhz C4 HDD: 1x Samsung 320GB, 2x Samsung 400GB, 1x WD3200KS SATA2 SOUND: Sound Blaster Audigy 2 ZS TV: Pinnacle PCTV Stereo DVD-RW: LG H30 SATA, Samsung SH-183A SATA ZDROJ: Enermax Liberty 620W CASE: Chieftec BA-01B-B-B LCD: Samsung 193P MOUSE: Logitech MX518
Shoty
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Shoty »

rotvik píše:
sipmart píše:a myslíte, že ty silentmaxy to sníží o hodně? on ten zvuk jde zevnitř z harddisku, takže jaké s tímto máte zkušenosti.....to je vlastně nějaké uchycení jakoby gumové, jo? no zase se říká, pokud je to šrobkama pevně k casu, tak to líp odvádí teplo do casového plechu....
to uchycení neodvede prakticky žádné teplo (vlastní zkušenost)

měl sis koupit Samsung (i když s menší keškou) - chrochtal bys blahem :lol:

prečo nerobia samsung 250gb zo 16 MB cache sata2 ale len z 8MB cache?
E8400 Box 3.0GHz-OC 4.1GHz 1.34V+ Noctua NH-U12,ASUS Maximus Formula ,Corsair 2x2GB DDR2-1066 Mhz TWIN2X Dominator Dual Channel kit
Gigabyte GTX570 780/1560/3800,Samsung 320Gb 16 Mb cache S-ATA2+ 2xWD 500Gb S-ata2, Corsair 650w ,LCD 22" HP w2207h
Highlander
Začátečník
Začátečník
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Highlander »

Extraboy píše:je to na 100% radicem ICHR8 !!!!

Mám 3x WD250KS - mal som ASUS P4P800E-Deluxe pre Pentium 4 nebolo ich pocut teraz ma ASUS P5B Deluxe chrapcia ako keby mali 10 rokov !

radic s tim nema nic spolecnyho omg.....uz to pochop!!!!!!!!!Jestli mas neco blbe nastavenyho ve woknech nebo v biosu to uz je tvoje blbost.Ja mam tedka na stole zapojenych 6x WD 250 GB a nic me to nedela ,vsechno funguje uplne normalne,tak jako dycky.

Spis se podivej do nastaveni S-ATA2 a udelej nejaky testy HDtune atd..
Nastavovat výkon disku nejde primo v biosu,to jde pouze v firemni utilitce,navic u vsech disku to nejde.
Extraboy
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od Extraboy »

No dobre tak mi prezrad co mozem mat zle nastavene !!!

Ked sa kuknem do tvojho popisu mame skoro toozne PC !!!

Ty si nieco extra nastavoval ohladom HDD ??
Co ma spolocne utilita s pracou HDD ???
gonsa
Začátečník
Začátečník

Příspěvek od gonsa »

Highlander píše:
Extraboy píše:je to na 100% radicem ICHR8 !!!!

radic s tim nema nic spolecnyho omg.....uz to pochop!!!!!!!!!Jestli mas neco blbe nastavenyho ve woknech nebo v biosu to uz je tvoje blbost.Ja mam tedka na stole zapojenych 6x WD 250 GB a nic me to nedela ,vsechno funguje uplne normalne,tak jako dycky.

Spis se podivej do nastaveni S-ATA2 a udelej nejaky testy HDtune atd..
Nastavovat výkon disku nejde primo v biosu,to jde pouze v firemni utilitce,navic u vsech disku to nejde.
Jo takze kdyz si nainstaluju winy,dam nejn.ovladace,povypinam veskere p....... co mi jsou na hovno,dam nejnovejsi bios (a jeste ho pro istotu dam na DEFAULT - tzn. na vyrobcem doorucenem nastaveni) tak mam neco blbe nastavene ??jo ??
mikiswam
Nováček
Nováček
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od mikiswam »

Bios nastaveny na DEFAULT neznamená že je nastavený správně. Je to default výrobce který by se měl rozjet v každém případě, ale spíše s defaultem, ten počík neni vůbec doladěny podle dalšího HW. Hodnoty jsou nastavene jen na základ.
Odpovědět

Zpět na „Disky, mechaniky a řadiče“