MSI 6337 do vymene kondenzatorov nefunguje
Moderátor: Eddward
- 1goodman1
- Nováček
-
MSI 6337 do vymene kondenzatorov nefunguje
Zdravim, mam problem so zakladnou doskou MSI 6337 - socket FCPGA370 - procesor Intel Celeron T 1300MHz, mal som ho dlhodobo pretaktovany na 1920MHz pri FSB 148MHz čo nevydržali 3 kondenzátory na doske pri napajacom konektore ATX, Po dlhšom čase sa nafukli a jeden praskol, zdroj sa automaticky vypol, kondenzator zadymil,,, všetky kondenzatory som vymenil za nové, no ked zapinam pc tak len bliknu diody na doske aj na skrinke ktore signalizuju zapnutie a viac sa nič nedeje, skuste mi poradit v com este moze byt problem, kondenzatory su urcite v poriadku, vsetko mam premerane, uz som raz robil takyto zasah na starsej doske no tam po vymene kondenzatorov vsetko fungovalo dalej...dakujem
moje pc > intel celeron tualatin 1300/1920mhz ,vcore 1.60V, chladene vzduchom, FSB 148mhz, ram SD256MB/148mhz, MB MSI6337pro, ver5, graf karta ASUS ge force FX 5600, 128mb
- MaTTo S
- Začátečník
-
No ono ked uz ten kondenzator buchne tak zdroj ma ochranu a ten sa vypne
tomu by sa nemalo stat nic ale doska sa znici pritom môze sa prerazit niaky mosfet na doske alebo stabilizator atd. uz som na doske vymienal kondenzatory ale vzdy to treba robit ked su nafuknute maximalne vytecene ale ked uz vybuchnu tak konec .
tomu by sa nemalo stat nic ale doska sa znici pritom môze sa prerazit niaky mosfet na doske alebo stabilizator atd. uz som na doske vymienal kondenzatory ale vzdy to treba robit ked su nafuknute maximalne vytecene ale ked uz vybuchnu tak konec .
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- Benu
- Začátečník
- mirek6600
- Začátečník
- Kontaktovat uživatele:
- 1goodman1
- Nováček
-
Kondiky na doske
To by bolo dost mozne ze to odpalilo viac ako tie kondiky, komponenty funguju vsetky, s tym som necakal a vsetko hned odskusal, a kedze aspon bliknu diody na signalizaciu napajania tak typujem ze to nebude nejaka priliz zavazna chyba, skor nieco vo vstupnej casti napajania na doske,,,,, ja som mal dva nafuknute a jeden buchol a vytiekol,,,,, ked je kondenzator vyteceny tak najskor musi prasknut obal nie??? Teraz ma napada, co sa stane ked tam miesto kondikov na 6V dam kondenzatory na 10V s rovnakou kapacitou? dikMaTTo S píše:No ono ked uz ten kondenzator buchne tak zdroj ma ochranu a ten sa vypne
moje pc > intel celeron tualatin 1300/1920mhz ,vcore 1.60V, chladene vzduchom, FSB 148mhz, ram SD256MB/148mhz, MB MSI6337pro, ver5, graf karta ASUS ge force FX 5600, 128mb
- 1goodman1
- Nováček
-
bios som neskusal ale pochybujem lebo tie kondiky co buchli su pre 5V vetvu napajania a bios pouziva ovela mensie napatie + je pred biosom este milion suciastok ktore by sa mohli odpalit skor ako bios, toto napatie by sa pravdepodobne k nemu ani nedostalo,,,,, tie diody bliknu tak na pol sekundy, keby to bol bios tak by svietili ale doska by bola mimo lebo sa nema ako spustat soft,,,,,
- 1goodman1
- Nováček
-
za a) dik, skoda len ze to takto zatial skoncilo, bolo to pri 1.6Vcore co mam aj v popise svojho PC uz davno, vyzera to tak ze ten procak bude na predaj ak nezozenem novu dosku, za b) komponenty su v poriadku, mam ich odskusane ako som uz pisal a vsetko funguje ako ma,,,,, mne ide cisto len o to napajanie dosky, mozno tu niekto taky problem mal a siel vyriesit, ta doska by ma dost mrzel, dlho som hladal 6337 na tualatina koli 1MHz krokoch FSB a dobremu vykonu, co sa mi aj oplatilo, neviem ci teraz pojde niekde zohnat,,,,, ten procak uz frcal aj na 2050Mhz pri 156MHz FSB no to bolo minuly rok cez zimu ked bolo vonku -17, otvoril som okno, polozil pc na parapet a ovieval chladic 6000 otackovym 80mm ventilatorom,,,,, mal som viac tychto tualatinou ale len tento zvladol taky pretakt, na inych max 1840 v normal podmienkach (-:=Benu píše:Tualatin na 1920MHz?
Za a) gratulace k takovým taktům, to muselo být při dost vysokém napětí, ne?. Za b), vůbec bych se nedivil kdyby odešel i procík nebo jiné součástky na desce. Takže otázka je, zda jsou ostatní komponenty v pořádku. (?)
- MaTTo S
- Začátečník
-
No nic sa nestane ak pouzijes kondenzator z vyssim napetim dokonca aj mierne vyssia kapacita nic nepokazi ej to v pohode , mam skusenosti konkretne na celer 800 Mhz coppermine vytiekli kondiky na doske po vymene slape, lenze takto, pri vybuchu kondenzatora sa mohol prerazit niaky mosfet na doske alebo stabilizator atd. keby ti to buchlo pri kondenzatoroch pri CPU tak tam by som stopro hladal odpaleny stabilizator, pri tom napajani zrejme tiez .Nemal si to nechat vybuchnut uz ked to bolo nafuknute si to mal menit a nie takto cakat takze si zato mozes v podstate sam kedze si otom vedel a nechal si to tak .Potom sa to konci zle
ThinkPad T430s@i7 16GBRAM + ThinkPad Tablet 64GB + ThinkPad X220@i7 8GBRAM .
Think service engineer .
Think service engineer .
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- 1goodman1
- Nováček
-
Ja som si ale nevsimol ze sa mi nafukli tie kondenzatory, az ked si sestra pustala doma hudbu cez moj komp tak to zrazu prasklo a zadymilo, vsak ja s tym skusim este nieco spravit, ak to nebude nad moje sili tak skusim vymenit celu vstupnu cast napajania, vsak nieco na tom poriesim a testovat to budem so starym procakom celer500 co mi lezi v supliku,,,,, dikMaTTo S píše:No nic sa nestane ak pouzijes kondenzator z vyssim napetim dokonca aj mierne vyssia kapacita nic nepokazi ej to v pohode , mam skusenosti konkretne na celer 800 Mhz coppermine vytiekli kondiky na doske po vymene slape, lenze takto, pri vybuchu kondenzatora sa mohol prerazit niaky mosfet na doske alebo stabilizator atd. keby ti to buchlo pri kondenzatoroch pri CPU tak tam by som stopro hladal odpaleny stabilizator, pri tom napajani zrejme tiez .Nemal si to nechat vybuchnut uz ked to bolo nafuknute si to mal menit a nie takto cakat takze si zato mozes v podstate sam kedze si otom vedel a nechal si to tak .Potom sa to konci zle
- 1goodman1
- Nováček
-
- 1goodman1
- Nováček
-
[quote][/quote]
Naposledy upravil(a) 1goodman1 dne stř 20. pro 2006, 09:18, celkem upraveno 1 x.
- 1goodman1
- Nováček
-
mikropajkou Tesla ERS50 pri asi 250C, trafopajku som nepouzil tak dva roky, ta sa hodi max na tavenie cinu do sadryGuli píše:mozno blba otazka, akou pajkou si pajkoval tie kondiky?
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
je dost mozne ze tam budes musiet pouzit kondenzatory s nizkou impedanciou, kedze ide asi najskor o napajanie CPU a pre taketo aplikacie sa pouzivaju prave kondenzatory s nizkou impedanciou (napriklad Jamicon ich ma pod oznacenim SKR) tot moj skromy nazor 

CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- 1goodman1
- Nováček
-
Viem ze tie co som tam dal nie su jamicon, ale tie povodne boli, jeden s tych novych sa mi tam nezmestil kedze su na vyssie napatie tak su aj vacsie ale impedanciu som si nejak nevsimal,,,,, pre mna je novinka ze tam maju byt take kondiky, tak dik za info,,,,, a nevies nahodou kde tie kondiky zozeniem? tie co som tam dal boli z firmy kde robim, v elektre nemali taku kapacitu kondenzatorov vobec,,,,,Guli píše:je dost mozne ze tam budes musiet pouzit kondenzatory s nizkou impedanciou, kedze ide asi najskor o napajanie CPU a pre taketo aplikacie sa pouzivaju prave kondenzatory s nizkou impedanciou (napriklad Jamicon ich ma pod oznacenim SKR) tot moj skromy nazor
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
nehovorim ze tam urcite maju byt, ale je to velmi pravdepodobne. Zohnat sa daju napriklad na www.sos.sk
CPU: Intel Pentium DC e2160 1,8@3,2GHz MB: MSI P35 Neo2 FIR VGA: Gainward 8800GT 512MB @ 700/2000 RAM: 2x2GB DDR2 Adata 800MHz
- 1goodman1
- Nováček
-
ok, dik, ja to teda skusim este s tymi kondikmi a ked nepojde tak sa na to vykaslem a skusim zohnat inu, ale je jej skoda, dlho som bol spokojny.Guli píše:nehovorim ze tam urcite maju byt, ale je to velmi pravdepodobne. Zohnat sa daju napriklad na www.sos.sk
- Guli
- Mírně pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
- ICE
- Středně pokročilý
-
- Kontaktovat uživatele:
- 1goodman1
- Nováček
-
no, dopadlo to asi tak ze procak som predal a doska mi lezi doma v supliku a na stole mam novy komp,tak sa nad tym uz nepozastavujem,proste 1920MHz s tualatinom je dost a keby som si tie kondiky vsimol skor mozno by este MB zila, keby bolo keby..... dakujem vsetkym za zaujimave rady a nove skusenosti