Instalace ovladačů na nVidia grafiku pod Fedora CORE 5

Linux, Unix, Solaris, OS/2 atp.
Odpovědět
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Instalace ovladačů na nVidia grafiku pod Fedora CORE 5

Příspěvek od Billy Bob Bean »

Zdravím. Chtěl jsem nainstalovat ovladače na moji výkonnou grafiku. Tak nějak jsem šel podle návodou co psali na nVidii. Grafika je nV FX5200, a mám linuxe Feroda core 5. napášů do konzole sh NVIDIA*.run a ono co začne cosi dělat a potom to napíše tuhle hlášku ERROR: Unable to find the system utility `ld`; please make sure you have the
package 'binutils' installed. If you do have binutils installed,
then please check that `ld` is in your PATH.

Já přecházím s Billova dítka a tučňáka používám asi pátej den, jsem rád ře jser rozchodil XMMS. Mohl by mi někdo pomoct co s tím? Děkuji mnohokrát.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Ten "binutils" čo ti tam píše si skúšal nainštaľovať?
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

No vzhledem k tomu, že jsem u fedory velice krátkou dobu tak nevim co to je a nevim kde to hledat. Podívám se teda na to instalační DVD jestli tam něco nebude.
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Tak už to mám přiinstalovaný. Jak vypnout ve fedoře grafické prostředí?
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

musíš sa v termináli dať ako root príkazom su a potom /etc/init.d/gdm stop (môže tam byť ak kdm, xdm).
Obrázek
Keby mi niekto chcel písať tak radšej na Jabber/GTalk - bruno.kremel(at)gmail.com
NB: MacBook Pro 13" 7,1: CPU: Intel Core 2 Duo P8600@2,4GHz, VGA: nVidia GeForce 320M, RAM: 4GB 1067MHz, Display: LG W2452T 24",
Sound: E-MU 0202 USB + PP 4xEL34 elektrónkový zosilňovač 2x40W Powered by: Mac OS X Snow Leopard 10.6.4
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Tak jsem to zkoušel a nejde mi to. Píše mě to, že dgm a oji ty zbylý 2 možnosti nejsou souborem ani adresářem.
Kdyžtak používám KDE.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Tak daj to

Kód: Vybrat vše

/etc/init.d/kdm stop
keďže máš KDE. Ešte ma napadlo že byy to mohlo byť na runlevely tak skús dať

init 3
potom keď budeš chcieť naspäť tak

init 5
Obrázek
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Dobře děkuji. Zkusím to. Ještě mám problém. Potřebuju přeložit program v C a ono mi to píše, že nemám compiler pro C. Mohl by mi někdo poradit kde a co stáhnout pro fedoru? Nejlépe RPM. Pro mě jako nováčka v tomto OS je google docela neefektivní. Děkuji aji za tuhle radu.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Potrebuješ gcc, skús pohladať na http://rpm.pbone.net/ ale malo by to byť aj na CD.
Obrázek
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Po nějaké době se zase snažím o nainstalování ovladačů. Zase jsem o ěnco moudřejší. Prostě mě to nemá rádo.
v konzoli napíšu INIT 3
Shodí to grafické prostředí a mám rernou obrazovku. Po několika minutách se tam napíše "spouštím IRQ BALANCE (OK)"
"spouštím LM_SENZORS (OK)"
_

To je vše. Víc z toho asi nedostanu. Kurzor tam je, ale beliká. Nedá se s tím nic jinýho dělat, jedině windowz kombinace: CTRL+ALT+DELETE a následný restart.

Další věc co jsem zkoušel v nějaké Tuxové učebnici tak CTRL+ALT+F3. Oběví se mi textová přihlašovací obrazovka, kde se přihlásím jako ROOT. ZAtím to vypadá, že to fakt v textovém režimu jede. Spouštím instalaci ovladačů. Vypadá to slibně, ale zase prd. Prej mi pořád běží Xserver.

Soubor GCC už mám.
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

Tu čítam že musíš najpr ymeniť kernel, takto urob radšej podľa tohoto: http://www.stanton-finley.net/fedora_co ... tml#nVidia
Obrázek
Billy Bob Bean
Nováček
Nováček

Fakt mě linux nemá rád. Podle toho nýávodu se dostanu k tomu, že se mi otevře gedit, chvíli to cosi načítá a potom mám jen prázdné místo... Tak nic, zkusill jsem aspoň zkopírovat to co tam bylo jako příklad z geditu a po vyhodilo docela hodně errorů.... TAkže asi nic.... No a tak jsem ještě nakonec zkusil aspoň dostat z livny ten klíč a taky nic. Prej nenalezeno...
Josko
Středně pokročilý
Středně pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Josko »

A robíš to pod rootom? Skús ešte namiesto gedit použiť nano.
Obrázek
Odpovědět

Zpět na „Operační systémy Linux a podobné“